ja sam dudu kao klinka furala jako, jako dugo, nikad po vani nego samo doma i za spavanje... i nekak, vjerojatno dijelom i zbog toga, ne bi htjela da moja cura fura dudu... možda eventualno za spavanje navečer ak se ne bude nikako mogla umiriti ali kažem, voljela bih proći bez nje... meni je isto grozno vidjet klince vani s dudom... a isto tako mi je grozno vidjet i klince koji mogu/znaju lijepo hodati da se vozaju u kolicima
cloudy izdajalicu možeš i kasnije kupit kad vidiš kak će ići sa dojenjem odnosno sa laktacijom. nekim curama uopće ne treba, mene je npr. spasila prva 2 mj. - išao ju je muž naknadno kupit kad smo došli doma i počeli problemi sa dojenjem - tak da sve ovisi. Najbolje bi bilo ako imaš od kog posudit - jer ako ti i treba sigurno ti ne bude trebala 6 mj. konstantno. Na kraju krajeva i rukom se možeš sasvim dobro izdojiti ako budeš morala nekud ići bez nje...
cloudy koliko vama traje tečaj?
ja sam jučer zvala naš dom zdravlja veli ženska da je tečaj svaki drugi četvrtak u mjesecu, traje sat i pol i u 10 ujutro je. užasno mi je to nezgodno jer muž radi, a vjerujem da nije jedini i ne znam zašto takav termin. sad ne znam ni dal mi se isplati ići na "tečaj" od sat vremena.
Ja sam dobila tri bočice i jednu dudu, nadam se da neću morati koristiti a sestrična će mi poslati neku ručnu izdajalicu, isto tako sam vidjela u mulleru za jedno 150 kn ručna izdajalica.
Mene jedino brine to početno izdajanje ako dođe navala mljeka ili ne dođe, pa da se potakne taj cijeli proces zato bi voljela imati izdajalicu ali na kraju krajeva ima tehnika ručnog izdajanja pa...
Jojo, vjeruj mi, ručno se može sasvim dobro izdojiti - ja sam se izdajala 2 mjeseca i sa izdajalicom i ručno - na kraju izdajalicu skoro uopće nisam koristila. I ono ako su vam na tečaju rekli da se treba masirati ako se naprave kvrge po dojkama od navale mlijeka to znači jako stisnuti - nekad i do suza
Mi smo dobili izdajalicu i bocice smo kupili za svaki slucaj. Sto se tice dojenja u gostima mislim da se treba postovati i odluka domacina. Mozda nece svakome odgovarati da mu ides u spavacu sobu i to treba isto postovati. Ja sam dozvoljavala to i masu puta se opekla tako da vise to ne dozvoljavam da mi se ide u spavacu sobu. Ali ja imam jos jednu dodatnu sobu di se moze nesmetano otici nahraniti bebicu. Neki tako nemaju.
a zakaj ljudi na to hranjenje tak reagiraju sa tim micanjem i to, meni nebi bilo neugodno dati svojoj bebi jesti niti vani. Žao mi je dok tak vidim da se neki ljudi bune protiv hranjenja u javnosti :/
Meni je isto to normalna pojava da nahranis svoje dijete pred drugima. Pa neces sisu na stol baciti hahaha
malamuca... i meni je to čudno... sisa ko sisa čovječe... tu je da nahrani bebu isto kao što neki ljudi bez beda slože sendvič i jedu... meni je dojenje u javnosti isto šetnji gradom sa sendvičem ili kebabom ili pecivom (sad možete skužit i što mi se trenutno jede btw) i sve si mislim da ću si onu maramu za nošenje nabavit pa curka može u tome jesti bez problema
Sortiraj odgovore
Najstariji