"Pripreme" za bebu

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tea024
    12. Listopad 2014. 20:51

Da li kupovati onaj jastuk za nosenje ili ne? I jel spava u tome ili u vreci za spavanje?

Dada32
    12. Listopad 2014. 21:49

tea024

Da li kupovati onaj jastuk za nosenje ili ne? I jel spava u tome ili u vreci za spavanje?

Ovisi samo o tebi. 
    Npr. u bolnici u Kc još uvijek imaju na spisku za bolnicu napisan taj jastuk za izlazak bebe iz bolnice. Ne znam nikoga tko ga nije donio. 
    Ali pošto sad ima i novih, modernih, koji se preklapaju kao tuljac, a mogu se i raširiti pa biti poplun ili podloga za ležanje - to mi se čini kao bolja investicija od onih "starinskih".

Vreća za spavanje ima svojih prednosti: znaš da je bebi toplo i da se neće otkriti po noći, niti si slučajno povući deku preko glavice, ali ih ima više veličina pa da li ti ih onda treba više? Plus, manji postotak beba baš ne želi biti u tim vrećama (drugi klinac moje kolegice je bio "lud" čim bi ga pokušala staviti u vreću, a prvi je uživao. tako da nikad ne možeš znati.)

cloudy
    12. Listopad 2014. 20:56

Ja sam danas nabavila neku vreću za spavanje... ubiti dobila,,, veličinu nisam pogledala, budem to sutra odradila, tak da ću ju i u tom nekad držati :D a da ste vidile dragog mi kad je gledao robicu ... baš se rastopio sav... 
    renata... znači bodić je ubiti što je nama potkošulja :D 
    tea... ma i meni su bodići nekak praktičniji od tog na vezanje, ali imam i toga nekoliko pa da znam šta s tim :D

cloudy
    12. Listopad 2014. 22:57

e da... tak i ja razmišljam kad je jastuk u pitanju... plus, jednom se moramo naučit rukovat s bebom :) što prije to bolje ;:D

Dea23
    13. Listopad 2014. 09:09

Ja sam kupila taj jastuk za nošenje čisto da kad mi netko dođe i želi je primiti, da ne moram brinuti kak će to obaviti. I onak se sav može, kak je netko napisao "pretvoriti u poplon", tj. rastvoriti, pa ga planiram staviti ispod nje u kolica jer nemrem ju baš tak stavit nutra bez ičega. I bio je sladak na volančiće i vjerojatno bi ga kupila i da mi ni ne treba  

A kaj sad čitam mora iz bolnice ići van u tome? Ja sam isto jaje pripremila 

cloudy
    13. Listopad 2014. 09:11

Ma ja mislim da je to od bolnice do bolnice...ja kolko znam kod nas u sk ne mora u tome van

kimito
    [UREĐENO] 10. Svibanj 2017. 15:17

Cure, negdje sam pročitala da se bebe ne smiju pokrivat dekicama po noći nego da spavaju u onim vrećama. Razlog je kao opasnost od gušenja.. Meni se to čini malo ekstremno.. mislim da tak male bebe ne spavaju tak nemirno da bi si dekicu mogle povuć preko glave. Jesam u krivu? Kak vi planirate?

Tina0208
    13. Listopad 2014. 11:04

kimito

Cure, negdje sam pročitala da se bebe ne smiju pokrivat dekicama po noći nego da spavaju u onim vrećama. Razlog je kao opasnost od gušenja.. Meni se to čini malo ekstremno.. mislim da tak male bebe ne spavaju tak nemirno da bi si dekicu mogle povuć preko glave. Jesam u krivu? Kak vi planirate?

moja mala se nikad nije pokrila po glavi...samo voli spavat sa svojom tetra pelenom skroz onako blizu lica si ju stavi,ali kroz nju moze disat i uopce se ne bojim niceg... evo sad ce imat 2 mjeseca i jos uvijek spava kak ju stavim tak ju i pronadem...

Laura 21.08.2014 :-*

paris
    [UREĐENO] 10. Svibanj 2017. 15:17

kimito

Mislim da ne trebaš brinuti pretjerano zbog toga - dok su jako mali do 2-3 mj kako koja beba gotovo uvijek spavaju kak ih staviš  - zato je bitno da ih se okreće da im se glavica ne zaleži. Moj je rođen krajem 12 i uvijek je spavao u tom jastuku (to je isto ko da imaš vreću za spavanje) - sve do negdje 2 mj. Sad ima 9 mj i ne želi biti u vreći jer tamo ne može tako slobodno lamatati nogama kad se vrti u snu 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI