"Pripreme" za bebu

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    beag
    19. Lipanj 2014. 22:03

cure. gdje ima za kupiti malih tetra pelena/gazica? svugdje vidim samo velike, dm, muller i sl.

missha
    19. Lipanj 2014. 22:22

beag

cure. gdje ima za kupiti malih tetra pelena/gazica? svugdje vidim samo velike, dm, muller i sl.

Mislim da su ti one pod nazivom nešto kao gaze za pranje ili neki blesav naziv. Ima ih u Dm-u sigurno

DarijaZ
    19. Lipanj 2014. 22:06

hvala cure, izgleda da je moj popis veci od onog kaj ste vi kupile, i pun "nepotrebnih" stvari....

missha
    19. Lipanj 2014. 22:24

DarijaZ

hvala cure, izgleda da je moj popis veci od onog kaj ste vi kupile, i pun "nepotrebnih" stvari….

Ja sam s drugom curom bila pametnija. Ulje za bebe nisam nikad koristila. Za guzu sam imala sudocrem i pavlovićevu, s njom sam i pregibe mazala tanko. Za kupanje sam koristila uljni gel od veće cure koja ima atopijsku kožu, tak da sam svu kozmetiku i za manju koristila. Još su mi trebale sterilne komprese, tyrosur i octanisept. I to je to :D

MarijaŠ
    19. Lipanj 2014. 22:45

DarijaZ

hvala cure, izgleda da je moj popis veci od onog kaj ste vi kupile, i pun "nepotrebnih" stvari….

Hahahha, i moj totalno... Od ponedjeljka krećem u ozbiljno planiranje, a time i križanje popisa, pa shopping... 

Krešimir 19.08.2014. <3

beag
    20. Lipanj 2014. 13:00

ocito nisam dobro gledala! 

hvala!!!

DarijaZ
    20. Lipanj 2014. 11:08

beag

hvala!!!

nemaju ti svi dm-ovi isti asortiman, pa vjerojatno zato nisi vidjela ....pogledaj u nekom koji je veci

Lilly6
    20. Lipanj 2014. 11:49

beag

hvala!!!

Draga zovu se krpice za pranje, ima ih u konzumu di je dječiji asortiman neka njihova marka bebe,mislim da ima 5kom-25kn...

DarijaZ
    20. Lipanj 2014. 13:19

.. gledam ja svoj popis, i ne znam kaj da izbacim ....moze pomoc?
    napisem vam popis, pa sad vi mame recite kaj mislite da je viska...

- krema za guzu
    - štapići za uši
    - gel/ ulje za tijelo i kosu ( mislila sam  ga prvo kupati u vodi sa malo maslinovog ulja, a kasnije sa Mustelom....)
    - vlazne maraice + pelene
    - češalj/ četka za kosu ( to i nisam bas sigurna koliko ce mi trebat?!)
    - vate/trailblazing/ gaze
    - škarice za nokte sa tupim vrhom
    - toplomjer i termometar za vodu
    -jednokratne podloge za presvlačenje

za pupak sam mislila uzeti u ljekarni neki prasak za to ( pitat cu tetu u ljekarni) , i sterilne komprese....iako se nadam da necu morat previse mrdati oko pupka....
    aha, da! i fiziološku za ispiranje nosića....

jesam jako pretjerala?!

20. Lipanj 2014. 13:31

DarijaZ

.. gledam ja svoj popis, i ne znam kaj da izbacim ….moze pomoc?
    napisem vam popis, pa sad vi mame recite kaj mislite da je viska…

- krema za guzu
    - štapići za uši
    - gel/ ulje za tijelo i kosu ( mislila sam  ga prvo kupati u vodi sa malo maslinovog ulja, a kasnije sa Mustelom….)

za pupak sam mislila uzeti u ljekarni neki prasak za to ( pitat cu tetu u ljekarni) , i sterilne komprese….iako se nadam da necu morat previse mrdati oko pupka….
    aha, da! i fiziološku za ispiranje nosića….

jesam jako pretjerala?!

Nisi pretjerala :-)
    Ajmo po redu:
    Krema za guzu - treba ti
    stapici za usi - imam ih uvijek doma, nisam specijalno kupovala one kao za djecu, a i najlakse mi je bilo s krpicom/gazicom obrisati vosak iz uha koji bi izasao i to je to.
    gel za tijelo i kosu  - tocno tak kak si planirala sam i ja radila, prvo voda i maslinovo, poslije mustela
    vlazne maramice i pelene - trebaju ti naravno
    cesalj i cetka - meni nije bas trebalo, nisam ni imala
    vate/trailblazing/ gaze - uzmi
    skarice za nokte s tupim vrhom - nikad nisam kupila, rezala mi sa obicnim, dok je spavao, dok je bio budan to je tako i tako bila ne moguca misija
    toplomjer - zivin sam imala doma, onaj za uho sam dobila
    termometar za vodu - nisam kupovala, vodu sam probala i to je to, mislim da bi si s tim samo komplicirala dok bi nastimala idealnu temp
    jednokratne podloge za presvlacenje - to sam kupila puno puno kasnije, za u torbu kad idemo nekud ili za na put, doma sam ga uvijek na prematalici prematala

Ja sam za pupak kupila sve kad sam isla iz bolnice, jer sam htejla da mi oni tamo kazu sto i kako su tretirali pupak pa da nastavim isto tako.

fiziolosku kupi, zlu netrebalo

pumpica za ciscenje nosa? imas?

Eto valjda sam ti malo pomogla...

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

bjap
    20. Lipanj 2014. 14:36

DarijaZ

- krema za guzu
    - štapići za uši
    - gel/ ulje za tijelo i kosu ( mislila sam  ga prvo kupati u vodi sa malo maslinovog ulja, a kasnije sa Mustelom….)

za pupak sam mislila uzeti u ljekarni neki prasak za to ( pitat cu tetu u ljekarni) , i sterilne komprese….iako se nadam da necu morat previse mrdati oko pupka….

jesam jako pretjerala?!

Nisi pretjerala.
    Krema za guz - treba ti, naravno.
    Štapići za uši - patronažna rekla da ne koristim već samo sa tetrom ili gazicom obrišem uši poslije kupanja, onoliko koliko možeš zać unutra.
    Za kupanje - za sada ću ga kupati u čistoj vodi. Možeškupiti unaprijed, a i ne moraš.
    Vlažne maramice - dobila u Nivea ruksaku, ali to mi je samo za vani. Koristim blazinice i čistu mlaku vodu. 
    Pelene - uzela Pampers Premium 1 i 2, od svakog po paket, nisam htjela više za slučaj da ne bi bila velika beba pa jedinica bila mala, ili za slučaj alergije na Pampers.
    Četku sam htjela uzet, no nisam. Za sada mi ne treba dok se ne pojavi tjemenica. ne znam hoću li četku ili češalj.
    Gaze - uzela preko ebaya, trebaju.
    Škarice s tupim vrhom - trebaju, ali ne trebaju ti odmah. Bebe se rode s dugim noktima ali patronažna rekla ne rezat odmah dok ne izađu iz jagodica.
    Toplomjer i termometar -  treba ti.
    Jednokratne podloge za presvlačenje - nisam kupovala, ne znam hoću li. Imam staru podlogu od kad sam bila mala, nemam komodu pa ovo posluži. I imam jednu podlogu iz nivea ruksaka za put.

Za pupak mi je trebalo puno gazica i mrežica, Tyrosur prašak dok ne otpadne pupak i Octanisept i Tyrosur nakon što otpadne dok ne zacjeli. Babica mi je čak savjetovala da Tyrosur poprašim po ulošku gdje mi je rez,a patronažna rekla da koristim Octanisept, i bolje mi je otkad koristim Octanisept.

paris
    20. Lipanj 2014. 16:55

DarijaZ

- krema za guzu
    - štapići za uši

jesam jako pretjerala?!

Mislim da je to to što ti treba 
    Iz svog iskustva bih ti preporučila da odmah uzmeš nešto za pupak - Tyrosur prašak i Octenisept i komprese. Moglo bi se desiti da ti u bolnici savjetuju da niš ne diraš oko pupka (tako su meni rekli, a i patronažna isto), ali mislim da je bolje to čistiti - u svakom slučaju ja bih to bez obzira na sve njih tretirala da moram ponovno ispočetka 

E da, i kako je Proud Mummy napisala, i pumpica za nos ili još bolje onaj aspirator-  nastavak za usisavač - nas je sad spasio od punog nosića iako malac nije neki ljubitelj takvih egzibicija 
    Jednokratne podloge za presvlačenje su zakon - pogotovo za dečke 

Neko je pitao za one male gazice/krpice ko male pelene - ja sam svoje kupila u Magic Baby.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI