Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    riamaro
    06. Listopad 2025. 08:21

advocatus

riamaro

jane23

Lori hvala na pitanju 🫶 Dobro sam, jedan dan sam malo vise pozitivna, drugi malo manje.
    2. dan nakon transfera sam navecer osjetila bas pritisak dok sam lezala u krevetu i dosta je dugo trajalo. Sinoc sam imala neki obiteljski dogadaj na kojem smo dosta plesali, skakali i veselili se…i u jednom trenu me 2x presjeklo u donjem dijelu trbuha pa sam se bas uplasila da sam nesto krivo napravila. Uz to, sinoc je bas bilo hladno i ujutro sam se probudila i bas sam imala osjecaj da mi je mjehur hladan. Jako cudan osjecaj, nije mi se to nikad desilo pa me i to uplasilo.
    Sve u svemu, nadam se da ce sve biti okej. Tu i tamo osjetim neki slabi i kratki pritisak, no mislim da je to vise od progesterona. Jedva cekam cet 🐧🙏

Ova hladnoca trbuha, mjehura koju navodis se meni dogadala uz hladna stopala. Bilo je malo cudno pa nisam to pripisivala trudnoci 🙈 ali evo…

Nicol na miraculumu sam pisala o kozmetici nedavno, pa pogledajhttps://miraculum-ivf.com/ivf-pregnancy-safe-kozmetika-miraculum-ivf/

Žao mi je što se nisam dotaknula i proizvoda za dom, ciscenje, pranje rublja i sl jer sve sam rigorozno mijenjala i izbacivala prije ivf postupka. Rezultat mojih aspiriranih j.s. je bio odličan, i bogu hvala rezultiralo ovako, bez obzira na spermiogram. Čak tijekom postupka i u prva 3 mj trudnoce nisam uopce cistila niti koristila bilo sto s mirisima 🙈 luda glava, ali drukcije ne bih prezivjela samu sebe tad

Koliko si aspiriranih stanica imala? Koliko u usporedbi s koristenjem "kemikalija", a koliko "bez"?

Prvi put 9 na 30-ak folikula, drugi 10 stanica od cca 15ak folikula, samo su ovaj put bile sve zrele i kvalitetne, za razliku od prvog postupka kada su oplodili jedva 3.. ne mogu reci zbog cega je, sigurno ima veze i promjena klinike, bolja terapija, dodaci prehrani… Nekako, vjerujem da sve skupa utjece, ali sam bila mirnija jer znam da sam napravila apsolutno sve što sam mogla i dala sve od sebe… 

👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
    🧔🏽‍♂️ 30 asthenoteratozoospermia
    - ICSI 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️ dečko 🩵

riamarro@hotmail.com

advocatus
    06. Listopad 2025. 08:26

riamaro

advocatus

riamaro

jane23

Lori hvala na pitanju 🫶 Dobro sam, jedan dan sam malo vise pozitivna, drugi malo manje.
    2. dan nakon transfera sam navecer osjetila bas pritisak dok sam lezala u krevetu i dosta je dugo trajalo. Sinoc sam imala neki obiteljski dogadaj na kojem smo dosta plesali, skakali i veselili se…i u jednom trenu me 2x presjeklo u donjem dijelu trbuha pa sam se bas uplasila da sam nesto krivo napravila. Uz to, sinoc je bas bilo hladno i ujutro sam se probudila i bas sam imala osjecaj da mi je mjehur hladan. Jako cudan osjecaj, nije mi se to nikad desilo pa me i to uplasilo.
    Sve u svemu, nadam se da ce sve biti okej. Tu i tamo osjetim neki slabi i kratki pritisak, no mislim da je to vise od progesterona. Jedva cekam cet 🐧🙏

Ova hladnoca trbuha, mjehura koju navodis se meni dogadala uz hladna stopala. Bilo je malo cudno pa nisam to pripisivala trudnoci 🙈 ali evo…

Nicol na miraculumu sam pisala o kozmetici nedavno, pa pogledajhttps://miraculum-ivf.com/ivf-pregnancy-safe-kozmetika-miraculum-ivf/

Žao mi je što se nisam dotaknula i proizvoda za dom, ciscenje, pranje rublja i sl jer sve sam rigorozno mijenjala i izbacivala prije ivf postupka. Rezultat mojih aspiriranih j.s. je bio odličan, i bogu hvala rezultiralo ovako, bez obzira na spermiogram. Čak tijekom postupka i u prva 3 mj trudnoce nisam uopce cistila niti koristila bilo sto s mirisima 🙈 luda glava, ali drukcije ne bih prezivjela samu sebe tad

Koliko si aspiriranih stanica imala? Koliko u usporedbi s koristenjem "kemikalija", a koliko "bez"?

Prvi put 9 na 30-ak folikula, drugi 10 stanica od cca 15ak folikula, samo su ovaj put bile sve zrele i kvalitetne, za razliku od prvog postupka kada su oplodili jedva 3.. ne mogu reci zbog cega je, sigurno ima veze i promjena klinike, bolja terapija, dodaci prehrani… Nekako, vjerujem da sve skupa utjece, ali sam bila mirnija jer znam da sam napravila apsolutno sve što sam mogla i dala sve od sebe…

Bolja terapija u smislu drugaciji protokol ili drugaciji lijek? Koje dodatke si koristila? 

Ja 30-ok, on 32-teska oligoastenozoospermija; 1. IVF/ICSI 10/25 Bemfola 150;

Razumna
    06. Listopad 2025. 08:54

pozdrav žene,
    više manje čitam forum, ali nemam što pisati jer sam 5g u ivf i sad sam imala 15i transfer.
    bila je to još jedna fantastična blastica koja se nije primila. u 5 postupku ivf sam dobila 4 fantastične blastice, ali očito nisu toliko super, ili je problem u maternici? 
    u 6mj 2025 sam radila operativnu histeriskopiju i dodatne nalaze tj briseve koje smo slali u Rim...
    rečeno mi je da je sad maternica ok i da ako sad ne rodim da je do kvalitete zametaka.
    prvi put u 5g ivf osjećam se da sam došla do zida.
    ne znam si više pomoći.
    ne znam ima li smisla više se boriti.
    razmišljam o 6 pokušaju i to da odemo u Prag.
    ne znam jel ima smisla jer već 2g nisam ostala trudna. doslovno mislim da mi je nestručni doktor koji mi je radio kiretažu uništio maternicu. ne mogu to dokazati nit mogu dobiti odgovore jer mi svi doktori kažu da ne znaju. histeroskopiju sam napravila i sad je sv ok, ali i dalje nema trudnoće. 
    meni nije problem ići u Prag, pa ni na donaciju js ali ne vidim smisao ako više ne mogu ostati trudna.
    ako netko ima bilo kakav savjet, dobro bi mi došao. hvala na čitanju

muž i ja po 39g, 10g braka,
    12/20-Luči1️⃣ivf➡️ET 2trod❌,
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭❌, 2/22 FET 2xmorula❌
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2xtro❌,5/22 - FET 2xtro❌,6/22 - FET 2xtro💥biokemijska❌, 10/22 - FET 2x tro- Blighted Ovum 😭❌,
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni ❌, 10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭❌
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC❌,7/24-fet1BC❌,11/24-fet2BC❌,
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶,4/25-fet1BC❌, 7/25-fet1BC❌, 9/25-fet1BC❌

Verbena
    06. Listopad 2025. 09:17

Dobro jutro cure 🙂
    Muki i Medenko - sretno!! Vjerujem u lijepe vijesti ❤️🙏☺️
    Razumna, žao mi je jako... Ne mogu ni zamisliti koliko ti je teško.. Ako imaš još imalo snage boriti se, ne odustaj! Ako misliš da bi ti Prag mogao donijeti neke odgovore koji ovdje izostaju i ako imaš mogućnosti, apsolutno podržavam odluku! Ako već kažu da je do zametaka, tamo barem postoji mogućnost PGT-A pa ćeš sigurno znati je li problem u tome.. Sad ti je ovo sve friško pa si daj malo vremena da odtuguješ i da se sve malo slegne, sigurna sam da ćeš onda puno jasnije vidjeti što dalje.. Samo hrabro i odlučno! Grlim te i čuvaj se! 💜

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 2.2 pmol/L, mb.Hashimoto, PAI-1 4G/4G
    🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH
    🔶10/24 - 1. IVF => 5 j.s. -> 4 oplođene => 3. dan 3 => 2 ❄️ bc
    🔸10/24 ET 1 3dn => beta neg. ✖️
    🔸11/24 - FET 1 bc (prirodni ciklus) => beta 14.dnt 756 => 16.dnt 1792 => 1. UZV 6+4 GV + ŽV, nema EO => nepravilan razvoj ploda => missed ab. 9 +4 tt 💔
    🔸5/25 FET 1 bc (arteficijelni ciklus) => 12.dnt beta 535 => 14.dnt beta 1284 => UZV 6+5 imamo ❤️ => UZV 9+5 missed ab. (citogenetika ploda - sy Down) 💔
    🔶 2. IVF

Razumna
    06. Listopad 2025. 09:27

Verbena

Dobro jutro cure 🙂
    Muki i Medenko - sretno!! Vjerujem u lijepe vijesti ❤️🙏☺️
    Razumna, žao mi je jako… Ne mogu ni zamisliti koliko ti je teško.. Ako imaš još imalo snage boriti se, ne odustaj! Ako misliš da bi ti Prag mogao donijeti neke odgovore koji ovdje izostaju i ako imaš mogućnosti, apsolutno podržavam odluku! Ako već kažu da je do zametaka, tamo barem postoji mogućnost PGT-A pa ćeš sigurno znati je li problem u tome.. Sad ti je ovo sve friško pa si daj malo vremena da odtuguješ i da se sve malo slegne, sigurna sam da ćeš onda puno jasnije vidjeti što dalje.. Samo hrabro i odlučno! Grlim te i čuvaj se! 💜

hvala ti draga 🥰 mi se vjerojatno znamo iz viđenja sa hodnika na sv Duhu.
    divim ti se na snazi, stvarno si posebna 🤍
    što se tiče Praga i pdg, nisam sigurna mislim li da je pdg dobra pretraga jer su se iz loših blastica rodila zdrava djeca. puno sam razmišljala o toj metodi i na kraju zaključila da je to sranje.
    mene konkretno zanima Prag jer mislim da oni imaju bolje metode ivf, tj da bolje biraju spermiće a samim time da su onda kvalitetniji zametci.
    ali opet si mislim, ako sa 34g, kod dr Lučingera u dva postupka nisam rodila, ima li smisla sad sa skoro 40g dalje pokušavati?
    kupujem li si time još razočaranja?
    jel mi važnije moje zdravlje (i fizičko i psihičko, psihičko imam osjećaj da mi je baš otišlo u klinac od svih tih silnih pobačaja i pregleda) ili pokušaj da dobijem dijete?
    prvi put u 5g meni se više neda ići kod doktora, a plačem kad pomislim da neću roditi mužu bebicu savršenu kao on...

muž i ja po 39g, 10g braka,
    12/20-Luči1️⃣ivf➡️ET 2trod❌,
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭❌, 2/22 FET 2xmorula❌
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2xtro❌,5/22 - FET 2xtro❌,6/22 - FET 2xtro💥biokemijska❌, 10/22 - FET 2x tro- Blighted Ovum 😭❌,
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni ❌, 10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭❌
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC❌,7/24-fet1BC❌,11/24-fet2BC❌,
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶,4/25-fet1BC❌, 7/25-fet1BC❌, 9/25-fet1BC❌

Štefica_Fikus
    06. Listopad 2025. 09:50

MISS Lijepe vijesti s pregleda, bravo! Nek bude i dalje sve u najboljem redu! ☺️🤞
    Xoxo23 Drago mi je da si bolje i da se sve očistilo. 🤗 Dobro se odmori i inzistiraj na svemu što misliš da ti treba, imaš puno pravo na to! 
    advocatus S ciklom je najbolje krenuti nakon završenog krvarenja na početku ciklusa jer cikla tijekom prvih dana ciklusa dok traje krvarenje nema baš smisla (zadeblja se endometrij koji se u to vrijeme još ljušti pa je to sizifov posao haha). Ja sam u postupcima pila po 1,5 dcl svaki dan do transfera, mislim da je to sasvim ok količina 😊
    Missy Dobro nam došla! 😊Ja sam u Vinogradskoj i mogu ti reći da se uglavnom čeka po sat-dva na red (posebno ako su istovremeno i aspiracije/transferi). Ja obično izađem s posla kad idem na folikulometrije, ali eto imam tu slobodu i nitko me ne preispituje previše. Ponekad dođem i brže na red, ali to su (barem kod mene) bile rijetke situacije. Ako želiš, možeš doći i sa suprugom prvi puta, čisto da i on sve zajedno s tobom čuje, ali većinu toga kasnije žene obavljaju samostalno (jer je i tako gužva u čekaonici, a dečki su baš potrebni samo prilikom davanja uzorka kod aspiracije). Konzultacije su kratke, cca 10 min, pa predlažem da pripremiš sva moguća pitanja koja imaš i da ih ispitaš na licu mjesta jer ti oni sami puno toga neće odmah reći. Sretno! 😊
    Razumna Mogu samo zamisliti kako se osjećaš. 😔 Ja sam odradila puno manje transfera i postupaka i ponekad se baš osjećam psihički zgaženo i poraženo. Nemam pametan savjet za tvoju situaciju jer nisam imala nikada niti pozitivan test pa čak niti smrzliće nakon 5 postupaka i evo nisam se maknula dalje od početka, ali želim ti svu snagu svijeta i da se uskoro sve razjasni i razvedri. 🧡 Vjerojatno će cure imati konkretnije savjete oko toga što možeš dalje napraviti. Držim fige i šaljem zagrljaj 🤗
    Cure, sretno danas! 🤗 🤞

👩 1991. (blagi PCOS) 🧑 1988. (asthenozoospermia)
    1. IVF prirodni (02/24) - 0 js
    2. ICSI stimulirani (04/24) - 4 js - 2 oplođene - 1 embrio, 0 ❄️ - beta 0
    3. ICSI prirodni (09/24) - 1js - 1 oplođena - 1 embrio - beta 0
    4. ICSI stimulirani (02/25) - 5 js - 2 oplođene - 2 embria, 0 ❄️ - beta 2,3
    5. ICSI stimulirani (07/25) - 7 js - 2 oplođene - 0 ❄️ (freeze all)

💜Medenko
    06. Listopad 2025. 10:20

Razumna

pozdrav žene,
    više manje čitam forum, ali nemam što pisati jer sam 5g u ivf i sad sam imala 15i transfer.
    bila je to još jedna fantastična blastica koja se nije primila. u 5 postupku ivf sam dobila 4 fantastične blastice, ali očito nisu toliko super, ili je problem u maternici?
    u 6mj 2025 sam radila operativnu histeriskopiju i dodatne nalaze tj briseve koje smo slali u Rim…
    rečeno mi je da je sad maternica ok i da ako sad ne rodim da je do kvalitete zametaka.
    prvi put u 5g ivf osjećam se da sam došla do zida.ne znam si više pomoći.ne znam ima li smisla više se boriti.razmišljam o 6 pokušaju i to da odemo u Prag.ne znam jel ima smisla jer već 2g nisam ostala trudna. doslovno mislim da mi je nestručni doktor koji mi je radio kiretažu uništio maternicu. ne mogu to dokazati nit mogu dobiti odgovore jer mi svi doktori kažu da ne znaju. histeroskopiju sam napravila i sad je sv ok, ali i dalje nema trudnoće.meni nije problem ići u Prag, pa ni na donaciju js ali ne vidim smisao ako više ne mogu ostati trudna.
    ako netko ima bilo kakav savjet, dobro bi mi došao. hvala na čitanju

Razumna,ne mogu ni zamisliti koja je to teška borba svaki dan iznova 😔..a najgore je kad nema rezultata i neznas šta bi tocno pomoglo..i ja sam već 5 god.u ovim vodama(imam uspjehe)pa opet osjećam i fizicki i psihicki danak katkad🫣..znam da je lako reci ali kad ste već sve pokušali kod nas očito je vrijeme za otići van i pokušati tamo da znas da ste dali maksimum svega💜💪🏼🙏🏽..Sretno šta god odlučila,neka vam Bog podari snagu za dalje✨

🙋🏽‍♀️-42g. 🙋‍♂️-44g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽-biokemijska😔,7 mj fet ❌
    9mj.🙏🏽🥳💜..prvi uzv💖🤞🏽🌟

Verbena
    06. Listopad 2025. 10:35

Razumna, da, lako je moguće da smo se sretale na svetoduškim hodnicima ☺️🤭
    Jako su to teške i bolne stvari i što god mi tu rekle, na kraju je odluka samo tvoja i partnerova. Ja samo mislim da je teško biti racionalan i staložen dok si u vrtlogu emocija. Sigurna sam kad se sve malo slegne da ćeš bolje čuti unutarnji glasić koji zna što treba napraviti. Samo mu vjeruj, što god ti govorio, i bez žaljenja koju god odluku donijeli - bitno je da ste vas dvoje s tim u miru 💜

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 2.2 pmol/L, mb.Hashimoto, PAI-1 4G/4G
    🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH
    🔶10/24 - 1. IVF => 5 j.s. -> 4 oplođene => 3. dan 3 => 2 ❄️ bc
    🔸10/24 ET 1 3dn => beta neg. ✖️
    🔸11/24 - FET 1 bc (prirodni ciklus) => beta 14.dnt 756 => 16.dnt 1792 => 1. UZV 6+4 GV + ŽV, nema EO => nepravilan razvoj ploda => missed ab. 9 +4 tt 💔
    🔸5/25 FET 1 bc (arteficijelni ciklus) => 12.dnt beta 535 => 14.dnt beta 1284 => UZV 6+5 imamo ❤️ => UZV 9+5 missed ab. (citogenetika ploda - sy Down) 💔
    🔶 2. IVF

Barrrbi
    06. Listopad 2025. 11:17

Razumna sjetim te se često. Žao mi je što borba još uvijek traje. Nemam iskustva s Pragom ali možda probati vani pa znate da ste dali maksimum. Želim vam puno sreće.🙏🏽
    Missy88 Konzultacije su uglavnom oko dogovorenog termina i traju cca 10 minuta. Može i ne mora doći suprug a kasnije tijekom postupka do davanja uzorka spermiograma ne treba dolaziti suprug jer su velike gužve. Dr će pregledati nalaze i možda još nadodati pretraga i ako je ivf/icsi najčešće je neki period čekanja pa se kreće. Sretno🍀
    Advocatus ja sam pila 2dcl hladnog soka od cikle dnevno nakon završetka menstruacije što je meni cca 6dan ciklusa.

Cure čestitam svima na lijepim betama i pozitivnim testovima! 🤗

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L;Th:Oleovit D3, Euthyrox, Novalac, Cyclogest
    🧔37g- OAT
    🟡Vinogradska
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
    1beta(11dpt)=342
    2beta(13dpt)= 691
    1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
    Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀🙏

Missy88
    06. Listopad 2025. 11:30

Lori sjećam se i ja tebe, vidjela na prethodnim stranicama da imaš pozitivan test pa ti čestitam i želim puno sreće!
    Hvala svima na odgovorima, nije mi problem otići ni sama na konzultacije nego nisam znala očekuje si se da budemo oboje, znači nije nužno.
    Sad će dva mjeseca od spermiograma, uzeli smo sve moguće vitamine koje sam pročitala da pomažu pa ćemo vidjeti kad ponovi ima li ikakvih pomaka. Nalaz je astenozoospermija (25% pokretnih), što mi se nije činilo toliko strašno jer su svi ostali parametri odlični. Ali očito ne funkcionira. Meni je AMH 17.7, što je po ginekologici ok s obzirom da imam 37 godina. A i svi ostali nalazi, od štitnjače nadalje su mi bili odlični (doduše radila ih prije godinu dana), taman prije početka pokušaja. Ali vidjet ćemo što kažu na konzultacijama. 

👩37, amh 17.7., nalazi ok
    🧔35, astenozoospermija
    8/2021 🩷 L
    pokušaji za 👶br. 2 od 9/2024.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani