Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    jane23
    24. Rujan 2025. 16:01

Blueberry12 Wow koji broj blastica! Cestitam! Odicne vijesti 🥰
    Markolina jako mi je zao 😔 ima li razlog zasto odmah ne idete u novi fet? 
    Mukii pupooo sretno 🍀 koliki ti je progesteron? S obzirom da smo ista poliklinika, vadis li ga ti tamo ujutro prije transfera ili negdje drugdje? 
    Hope drzim fige 🙏🍀

Ja jedva cekam sutra uzv da saznam kad ce biti fet 🍀 nadam se da ce endometrij biti dobar 🙏

👱‍♀️35 god, AMH 24.1 pmol/L, hashimoto, trombofilija i karogram ✅
    🧔‍♂️ 36 god, spermiogram ✅, kariogram ✅
    11.2024.&01.2025. 2 inseminacije ➖
    04.2025. 1. IVF blaga stimulacija (Clomid + Bemfola + Orgalutran) - ET 2 js ➖
    06.2025. 2. IVF puna stimulacija (Rekovelle + Ganirelix) - 9 oplođeno, 2 🐧🐧
    9.mj. FET 1 🐧➖
    10.mj. FET 2🐧⏰🙏

• Mukii
    24. Rujan 2025. 16:08

jane23

Blueberry12Wow koji broj blastica! Cestitam! Odicne vijesti 🥰
    Markolinajako mi jezao 😔 ima li razlog zasto odmah ne idete u novi fet?
    Mukii pupooo sretno 🍀 koliki ti je progesteron? S obzirom da smo ista poliklinika, vadis li ga ti tamo ujutro prije transfera ili negdje drugdje?
    Hope drzim fige 🙏🍀

Ja jedva cekam sutra uzv da saznam kad ce biti fet 🍀 nadam se da ce endometrij biti dobar 🙏

Javi nam svakako! Drzim fige da ce biti pocetkom iduceg tjedna🤞
    Meni je kod svjezeg ET-a bio oko 14 ng, jos je doktor komentirao da je odlican, tada su mi ga oni tamo vadili, a sada u stimuliranom ciklusu mi je bio 5,5 ng kada su ga oni preracunali po svojim mjerama,a kao trebao bi biti 10, kao nije to lose, ali bolje da ga dignemo malo jer sam bas pitala kako to da sam sada dobila injekcije prosli puta ne. Ovog puta sam ga vadila u Breyeru jer mi je blizu doma pa da ne idem dva puta k njima. Ja nekako mislim da to kod mene mozda ima veze sa stimuliranim ciklusom, da tijelo jednostavno ne krece proizvoditi progesteron kad nije bilo ovulacije..nadam se da ce pomoci. Gdje se najbolje piknuti? U trbuh kao i kod ostalih lijekova?

👱‍♀️ 31g
    🧔🏻‍♂️34 g
    Idiopatska neplodnost
    ⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) 8dnt beta 75, 10 dnt beta 180- blizanci-11tt abortus, fetalni hidrops💔
    //9.mj FET

Markolina
    24. Rujan 2025. 16:23

Hope ovo dobro izgleda,lijepo se razvijaju ❤️
    Jane držim fige da sve ide po planu 🤞🍀
    Preporuka u klinici je da bude jedan ciklus pauze jer je bila stimulacija. Nemam ništa protiv toga jer imam nuspojave od lijekova (mučnine, zadržavanje vode, debljanje) pa mi pauza dobro dođe. Živcira me jedino što znam da će zbog dugih ciklusa idući pokušaj biti tek u prosincu. 

Cure hvala vam svima na podršci i savjetima,zbilja puno znači ❤️

💃 35, PCOS
    🕺35, normo
    2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
    4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.➡️5 pravilno oplođenih➡️5 blastica➡️freeze all
    6/25 FET ❌
    9/25 FET ❌

nicol, z
    24. Rujan 2025. 17:02

Bella hvala ti puno 🥰❤️🙏🤗

Blueberry12 woooow 6/6 🥳🥳 nadam se da ćeš brzo u fet 🤗

Markolina zao mi je, neka sljedeci fet bude dobitan 🙏🤗

🧔 43
    🙋‍♀️38, AMH 20
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2022. AIH ➖
    2023. AIH ➖
    IVF 8.2024.🥚 10, 🐧1, ET x2 beta ➕.... biokemijska
    IVF 3.2025.🥚9, 🐧1, ET x2 ➖️
    FET 5.2025. (Prirodni) x2🐧 beta ➕️ missed ab. 8tt

nicol, z
    24. Rujan 2025. 17:07

Štefica_Fikus

Drage cure,
    nemojte zamjeriti, ali ja sam se malo isključila sa foruma. Trebalo mi je psihički da se maknem, osjetila sam neku neobjašnjivu potrebu da se malo fokusiram na druge stvari. Mene tek čeka novi postupak (dugi protokol u studenom) pa mislim da lagano kreće nervoza i panikica nakon prošlog fijaska😩😵‍💫
    Mislim da sam popratila većinu poruka i postupaka koji su u tijeku, ali da nikoga posebno ne izdvajam (jer se bojim da ću nekoga zaboraviti) - držim najveće fige svima!🤞🤞🤞🤞

Netko je pitao za pergoveris. Ja sam ga koristila u svom drugom stimuliranom postupku i dobro sam reagirala. Dobila sam 5 stanica - od toga 4 zrele. Pergoveris je zapravo isto što i gonal, ali sa nekim "dodatkom" koji smanjuje nuspojave (barem su tako meni objasnili u bolnici). Stvarno je jednostavan za korištenje i zbilja sam imala puno manje nuspojava nego sa gonalom.

Što se tiče Proxeeda i Catafertyla za žene, postoji razlika u sastavu i zapravo se svaki prah uzima iz (recimo to tako) drugačijih razloga. Catafertyl je bio prvenstveno namijenjen ženama, posebice sa PCOS jer sadrži dvaoblika inozitola koji pomažu u tom slučaju. Proxeed je prvo bio namijenjen muškarcima u poboljšanju reproduktivnog zdravlja, ali sada je razvijena i formula za žene koja prvenstveno djeluje na poboljšanje jajnih stanica i hormonalnu ravnotežu kroz regulaciju oksidativnog stresa. Ali evo unazad nekoliko mjeseci je izašao i Proxeed za žene sa inozitolom tako da se i on sada koristi za PCOS. Ja sam pila Catafertyl kada sam počela sa postupcima, ali mi je prije nekoliko mjeseci liječnica koja mi je tada vodila MPO postupak rekla da se prebacim na Proxeed da si podignem kvalitetu janih stanica (tada mi je objasnila razliku i rekla da se ne dobiju sa oba praha isti rezultati). Rezultate ću vidjeti na idućem postupku tako da za sada još ne znam djeluje li🙈

Štefica_Fikus
    Hvala na odgovoru, kako ih piješ dali 1, 2 dnevno, te uzimas li jos sto osim proxeed? 

🧔 43
    🙋‍♀️38, AMH 20
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2022. AIH ➖
    2023. AIH ➖

nicol, z
    24. Rujan 2025. 17:11

bordot

Drage cure,

nova sam tu i novi smo u ovoj priči pa bih svakako one koji su naš put prošli sa sličnom dijagnozom za koju riječ iskustva/podrške.
    Pokušavamo s trudnoćom (dosad nerotkinja) od početka ove godine i zbog svojih godina (36) krenuli smo u pretrage iz kojih je proizašlo da je kod mene (zasad) jedini problem TSH 9,0, a suprugu je dijagnosticirana oligoasthenozoospermia konc 7,75 6,45 %pp zbog čega bi nas doktorica uključila u IVF ali kada ja sredim svoju štitnjaču.
    Naručila sam se za pretrage svih hormona (t3, t4…) iz krvi nakon čega ću vjrv ići privatno da mi se propiše terapija jer prvi termin na prvi pregled koji dobivam je u 11.mjesecu.
    Mimo toga ja sam počela uzimat Thyromaxx koji navodno ne može pomoć. Želimo se što prije uključit u IVF a što znači što prije snivelirat moj TSH na 2.

Po pitanju supruga svjesna sam da ne želimo gubit vrijeme, ali svejedno uz IVF mi smo za to da on pije Profertil, ode kod urologa da urolog vidi mogući razlog OAT-a, e sad će se tu vjrv neki nasmijat ali sam u iskušenju da mu kupim neki čaj od gospodina Mije iz Solina o kojem sam čitala još na forumima iz ranih 2000ih.
    Da li netko ima iskustva s nečim što malo pomaže kod loših nalaza spermiograma?
    Životne navike mu nisu problem - ne puši, ne pije, ne pije kavu, živi skoro ko svetac i prvo kad smo vidili spermiogram nasmijala sam se i rekla mu "bolje da si se drogiro cijeli život"

Moj savjet je neka ode kod androloga, umjesto kod urologa.  Sretno 

🧔 43
    🙋‍♀️38, AMH 20
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2022. AIH ➖
    2023. AIH ➖

Bella🌟
    24. Rujan 2025. 18:03

Lori jao oprosti🙈ja sebi kratim radni tjedan u glavi pa sam i tvoj termin požurila😁💗
    Markolina žao mi je za negative betu😔želim da ti slijedeći put bude dobitan🍀🤞🙏
    Mukii pupo 🍀😎🥳

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, desni jajnik i jajovod✂️
    👱 sve ok
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze i adenomioze
    2025/ 1.IVF - blaga stimulacija (femara,menopur,ganirelix,ovitrelle) - 2🐣 - nema 🐧 vraćena morula- pozitivan test 8dpt- beta 4.7❌️
    2025/ 2.IVF dugi protokol (Decapeptyl, Menopur)

jane23
    24. Rujan 2025. 18:17

Mukii Daaa, isto u trbuh. Nakon sto das injekciju, masiraj to mjesto barem 5 min jer je uljna otopina pa ostane kvrzica ispod koze i vise boli ako se ne izmasira da se malo “razbije”. Dosta je neugodna injekcija jer se sporo ispusta i mjesto je jako osjetljivo na dodir nakon injekcije. 

Meni je prosli put bio 5, sto je dosta nisko. Nije mi bas jasno zasto tih 5 dana prije fet-a uz utrogestan ne daju odmah i prolutex jer cim nije prirodni ciklus, organizam ne “kuzi” da treba dignuti progesteron. 

Markolina hvala 🥰 ma joj, prosinac je pred vratima! Taman pupo za blagdane ❤️

👱‍♀️35 god, AMH 24.1 pmol/L, hashimoto, trombofilija i karogram ✅
    🧔‍♂️ 36 god, spermiogram ✅, kariogram ✅
    11.2024.&01.2025. 2 inseminacije ➖
    04.2025. 1. IVF blaga stimulacija (Clomid + Bemfola + Orgalutran) - ET 2 js ➖
    06.2025. 2. IVF puna stimulacija (Rekovelle + Ganirelix) - 9 oplođeno, 2 🐧🐧
    9.mj. FET 1 🐧➖
    10.mj. FET 2🐧⏰🙏

Blueberry12
    24. Rujan 2025. 18:54

Cure da li vam kasni menstruacija nakon stimulacije? 

👩 31, endometrioza, AMH 5.5
    👨34 sve ok
    03/24 AIH ➖
    12/24 LPSC
    08/25 histeroskopija polipa, scratching endometrija
    9/25 prvi postupak
    💊 estrofem 💉menopur 225, ganirelix,decapeptyl,ovitrelle 🍀 6js oplodeno—> 6 blastica ✨ freeze all
    11/25 salpingektomija ✂️ ⏳

• Mukii
    24. Rujan 2025. 19:37

jane23

MukiiDaaa, isto u trbuh. Nakon sto das injekciju, masiraj to mjesto barem 5 min jer je uljna otopina pa ostane kvrzica ispod koze i vise boli ako se ne izmasira da se malo “razbije”. Dosta je neugodna injekcija jer se sporo ispusta i mjesto je jako osjetljivo na dodir nakon injekcije.

Meni je prosli put bio 5, sto je dosta nisko. Nije mi bas jasno zasto tih 5 dana prije fet-a uz utrogestan ne daju odmah i prolutex jer cim nije prirodni ciklus, organizam ne “kuzi” da treba dignuti progesteron.

Markolina hvala 🥰 ma joj, prosinac je pred vratima! Taman pupo za blagdane ❤️

E hvala ti, dobro da si mi rekla ❤️ bas tesko ide van da, masirala sam, ali svejedno osjetim to peckanje.
    Koliko sam vidjela neke klinike ga uopce ni ne daju, a moze biti i da je progesteron bitan nakon implantacije pa da ga mozda zato daju tek kod transfera..
    Markolina znam i suosjecam da je najgori period to cekanje, mi stalno nesto cekamo, ali vrijeme ce ti proci za cas😘

👱‍♀️ 31g
    🧔🏻‍♂️34 g
    Idiopatska neplodnost
    ⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) 8dnt beta 75, 10 dnt beta 180- blizanci-11tt abortus, fetalni hidrops💔
    //9.mj FET

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.