Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Blueberry12
    24. Rujan 2025. 09:55

Markolina, Mukii, Hope sretno cure danas! ✨
    Mi smo dobili jutros u poliklinici pre dobre vijesti, svih 6 js su dosle u fazu blastociste i pre zadovoljni su kako izgledaju. Cekaju nas dok ovo sredimo 🥹🙏🏻 

👩 31, endometrioza, AMH 5.5
    👨34 sve ok
    03/24 AIH ➖
    12/24 LPSC
    08/25 histeroskopija polipa, scratching endometrija
    9/25 prvi postupak
    💊 estrofem 💉menopur 225, ganirelix,decapeptyl,ovitrelle 🍀 6js oplodeno—> 6 blastica ✨ freeze all
    11/25 salpingektomija ✂️ ⏳

Bella🌟
    24. Rujan 2025. 10:02

Jao Blueberry12 odlične vijesti 😍😍😍 super🙏🥳
    Ja se nadam da će meni ovaj put bar 1 smrzlić ostati. Di ćeš rješavati ovo s jajovodom?

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, desni jajnik i jajovod✂️
    👱 sve ok
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze i adenomioze
    2025/ 1.IVF - blaga stimulacija (femara,menopur,ganirelix,ovitrelle) - 2🐣 - nema 🐧 vraćena morula- pozitivan test 8dpt- beta 4.7❌️
    2025/ 2.IVF dugi protokol (Decapeptyl, Menopur)

Blueberry12
    24. Rujan 2025. 10:28

U Zd bolnici gdje sam bila i prvi put na laparoskopiji 🙏🏻

👨34 sve ok
    03/24 AIH ➖
    12/24 LPSC
    9/25 prvi postupak
    💊 estrofem 💉menopur 225, ganirelix,decapeptyl,ovitrelle 🍀 6js oplodeno—> 6 blastica ✨ freeze all

Markolina
    24. Rujan 2025. 10:59

Blueberry odlične vijesti ❤️ najbolje je prvo riješiti sve probleme, a smrzlići će već strpljivo čekati ❤️

💃 35, PCOS
    🕺35, normo
    2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
    4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.➡️5 pravilno oplođenih➡️5 blastica➡️freeze all
    6/25 FET ❌
    9/25 FET ❌

Marija1990
    24. Rujan 2025. 10:59

Verbena, Mukki ❤️ 
    advocatus suosjećam s tobom, teška je ovo borba. ali jake smo mi i nedamo se! 
    što se tiče DNK fragmentacije spermija, mi smo isto mislili napravit tu pretragu (čisto da eliminiramo taj dio, iako je spermiogram uredan) i znam da Breyer ima napomenu da koncentracija treba biti veća od 5. ne znam kako je drugdje, ali svakako možeš nazvat labaratorij i provjerit s njima.
    riamaro, Barrrbi cure, drago mi je da ste se javile. uživajte u ostatku trudnoće. 🧡
    Nata91 žao mi je što je ovako ispalo. vidim da nije prvi put, a s obzirom na broj folikula koje dobivaš, ja bi otišla na konzultacije drugdje. ali nije još kraj, ima nade i za inseminaciju. šaljem pozitivne vibre. 🤞
    bajadera2 meni u Poliklinici IVF isto nisu spominjali vitamin D, ali ja sam ga napravila na svoju ruku i bio je snižen kod prvog postupka. uzela sam BetterYou sprej i po nalazu od prošlog tjedna, sada je 122. svakako preporučam da si uzmeđ taj sprej u ljekarni.
    Blueberry12 držim fige da riješiš sve što prije i možeš mirne glave na FET. sad znaš da te čekaju jaki 🐧.
    Hope82 kako je prošla folikulometrija? držim fige da ova tri folikula budu top. 🤞
    Mukii sretno na transferu, brzo si PUPO! 🍀

👩🏻 1990. Euthyrox 75, ostalo uredno
    👨 1995. sve uredno
    - pokušavamo od 2022. prirodno
    Poliklinika IVF
    - 01/2025 stimulirani AIH (Femara, Menopur, Ovitrelle) - beta ❌
    - 02/2025 AIH u prirodnom ciklusu (Femara, Ovitrelle) - beta ❌
    - 03/2025 stimulirani IVF (Menopur, Cetrotide, Ovitrelle, Decapeptyl), aspirirano 7 oocita, 1 oplođena 💕 - prestala se razvijat 💔, ET ❌
    - 10/2025 novi postupak - konzultacije 29.09. ⏳

Štefica_Fikus
    24. Rujan 2025. 11:19

Drage cure, 
    nemojte zamjeriti, ali ja sam se malo isključila sa foruma. Trebalo mi je psihički da se maknem, osjetila sam neku neobjašnjivu potrebu da se malo fokusiram na druge stvari. Mene tek čeka novi postupak (dugi protokol u studenom) pa mislim da lagano kreće nervoza i panikica nakon prošlog fijaska 😩😵‍💫
    Mislim da sam popratila većinu poruka i postupaka koji su u tijeku, ali da nikoga posebno ne izdvajam (jer se bojim da ću nekoga zaboraviti) - držim najveće fige svima! 🤞🤞🤞🤞 

Netko je pitao za pergoveris. Ja sam ga koristila u svom drugom stimuliranom postupku i dobro sam reagirala. Dobila sam 5 stanica - od toga 4 zrele. Pergoveris je zapravo isto što i gonal, ali sa nekim "dodatkom" koji smanjuje nuspojave (barem su tako meni objasnili u bolnici). Stvarno je jednostavan za korištenje i zbilja sam imala puno manje nuspojava nego sa gonalom. 

Što se tiče Proxeeda i Catafertyla za žene, postoji razlika u sastavu i zapravo se svaki prah uzima iz (recimo to tako) drugačijih razloga. Catafertyl je bio prvenstveno namijenjen ženama, posebice sa PCOS jer sadrži dva oblika inozitola koji pomažu u tom slučaju. Proxeed je prvo bio namijenjen muškarcima u poboljšanju reproduktivnog zdravlja, ali sada je razvijena i formula za žene koja prvenstveno djeluje na poboljšanje jajnih stanica i hormonalnu ravnotežu kroz regulaciju oksidativnog stresa. Ali evo unazad nekoliko mjeseci je izašao i Proxeed za žene sa inozitolom tako da se i on sada koristi za PCOS. Ja sam pila Catafertyl kada sam počela sa postupcima, ali mi je prije nekoliko mjeseci liječnica koja mi je tada vodila MPO postupak rekla da se prebacim na Proxeed da si podignem kvalitetu janih stanica (tada mi je objasnila razliku i rekla da se ne dobiju sa oba praha isti rezultati). Rezultate ću vidjeti na idućem postupku tako da za sada još ne znam djeluje li 🙈

👩 1991. (blagi PCOS) 🧑 1988. (asthenozoospermia)
    1. IVF prirodni (02/24) - 0 js
    2. ICSI stimulirani (04/24) - 4 js - 2 oplođene - 1 embrio, 0 ❄️ - beta 0
    3. ICSI prirodni (09/24) - 1js - 1 oplođena - 1 embrio - beta 0
    4. ICSI stimulirani (02/25) - 5 js - 2 oplođene - 2 embria, 0 ❄️ - beta 2,3
    5. ICSI stimulirani (07/25) - 7 js - 2 oplođene - 0 ❄️ (freeze all)

Markolina
    24. Rujan 2025. 11:48

Evo cure javljam da ipak ništa kod mene,beta je negativna.
    Preskačemo jedan ciklus pa onda opet FET.

Je li koja od vas imala problema s tankim endometrijem?
    Kod mene se baš teško zadebljava (bez obzira na estrofem). Jedan transfer smo odgodili zbog toga, a i sad kod zadnjeg FETa doktor nije baš bio zadovoljan debljinom.
    Uzimam ciklus, ananas, vježbam. Više nisam pametna što još mogu poduzeti

💃 35, PCOS
    🕺35, normo
    2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
    4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.➡️5 pravilno oplođenih➡️5 blastica➡️freeze all
    6/25 FET ❌
    9/25 FET ❌

• bordot
    24. Rujan 2025. 11:55

Drage cure,

nova sam tu i novi smo u ovoj priči pa bih svakako one koji su naš put prošli sa sličnom dijagnozom za koju riječ iskustva/podrške. 
    Pokušavamo s trudnoćom (dosad nerotkinja) od početka ove godine i zbog svojih godina (36) krenuli smo u pretrage iz kojih je proizašlo da je kod mene (zasad) jedini problem TSH 9,0, a suprugu je dijagnosticirana oligoasthenozoospermia konc 7,75 6,45 %pp zbog čega bi nas doktorica uključila u IVF ali kada ja sredim svoju štitnjaču.
    Naručila sam se za pretrage svih hormona (t3, t4...) iz krvi nakon čega ću vjrv ići privatno da mi se propiše terapija jer prvi termin na prvi pregled koji dobivam je u 11.mjesecu.
    Mimo toga ja sam počela uzimat Thyromaxx koji navodno ne može pomoć. Želimo se što prije uključit u IVF a što znači što prije snivelirat moj TSH na 2.

Po pitanju supruga svjesna sam da ne želimo gubit vrijeme, ali svejedno uz IVF mi smo za to da on pije Profertil, ode kod urologa da urolog vidi mogući razlog OAT-a, e sad će se tu vjrv neki nasmijat ali sam u iskušenju da mu kupim neki čaj od gospodina Mije iz Solina o kojem sam čitala još na forumima iz ranih 2000ih.
    Da li netko ima iskustva s nečim što malo pomaže kod loših nalaza spermiograma?
    Životne navike mu nisu problem - ne puši, ne pije, ne pije kavu, živi skoro ko svetac i prvo kad smo vidili spermiogram nasmijala sam se i rekla mu "bolje da si se drogiro cijeli život"

👩89.god. TSH 9,0
    🧑87.god. OAT
    pokusavamo prirodnim putem od 01/2025
    kandidati za IVF na Svetom Duhu

Roxy ✨
    24. Rujan 2025. 12:24

Markolina

Evo cure javljam da ipak ništa kod mene,beta je negativna.
    Preskačemo jedan ciklus pa onda opet FET.

Je li koja od vas imala problema s tankim endometrijem?
    Kod mene se baš teško zadebljava (bez obzira na estrofem). Jedan transfer smo odgodili zbog toga, a i sad kod zadnjeg FETa doktor nije baš bio zadovoljan debljinom.
    Uzimam ciklus, ananas, vježbam. Više nisam pametna što još mogu poduzeti

Zao mi je 😒 Prouči malo L-arginin? Citala sam dosta da pomaze u fet-u kod zadebljanja endometrija. Ja osobno s time nemam problema, ali sam ga koristila kod zadnjeg fet-a i doktorica je bila oduševljena endometrijem, hoce li mi pomoci saznati cemo za koji dan 🤞. Vidim da imas pcos, ali jesi li ikada probala u prirodnom ciklusu? Znam da je problem ako nemas ovulacije. Ali iz svog primjera mogu reći da ja na estrofem ne reagiram nikako. Nece da mi se zadeblja na estrofemu pa možda i u tome lezi problem. Sretno dalje ☺️
    Svim curama zelim svu srecu u daljnjim postupcima i iščekivanjima i neka nam se forum brzo ispuni predivnim vijestima 🥰

💃35( sve ok) 🕺 33normo.
    1. IVF 02/21.( Gonal F, Fyremadel, Ovitrelle, Brevactid. 7js 6 oplodjenih. 2 trodnevne vracene.❌ 4 🐧.
    2.FET/20.05.21. 2 dvodnevna-missed ab.💔
    3.FET/09.10.21. 2 dvodnevna ❌
    Poliklinika CITO:
    4. IVF 07/22. 8js➡️ 6 bc
    ET. 02/08/22. 2 blastice ❌
    5.FET(stimulirani) 01/23 🐧🐧❌
    6.FET(stimulirani)07/23 otkazan transfer ❌
    7.FET(prirodni) 08/23 🐧🐧❌
    8. IVF(dugi protokol) 7 js➡️5 bc 🐧 freeze all
    9. FET 01/25. 1 blastica ❌️
    10. FET 03/25. 1blastica ❌️

Blueberry12
    24. Rujan 2025. 13:02

Markolina zao mi je, brzo ce doci novi fet 🤞🏼❤️

👨34 sve ok
    03/24 AIH ➖
    12/24 LPSC
    9/25 prvi postupak

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.