Bella skoro si me zbunila, moj fet je prekosutra😆 Još gledam kako sutra, moram još vaditi progesteron sutra 😅 Hvala ti😘
Blueberry odlične vijesti!!
Markolina jako mi je žao😢 Znam jedino za ciklu i ananas a to vjerojatno i sama znaš.
Štefice dobro došla nazad i držim fige za nadolazeći postupak🤗
37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
Muž sve ok
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
FET 9./10.mj ⏳️
Drage cure,
nova sam tu i novi smo u ovoj priči pa bih svakako one koji su naš put prošli sa sličnom dijagnozom za koju riječ iskustva/podrške.
Pokušavamo s trudnoćom (dosad nerotkinja) od početka ove godine i zbog svojih godina (36) krenuli smo u pretrage iz kojih je proizašlo da je kod mene (zasad) jedini problem TSH 9,0, a suprugu je dijagnosticirana oligoasthenozoospermia konc 7,75 6,45 %pp zbog čega bi nas doktorica uključila u IVF ali kada ja sredim svoju štitnjaču.
Naručila sam se za pretrage svih hormona (t3, t4…) iz krvi nakon čega ću vjrv ići privatno da mi se propiše terapija jer prvi termin na prvi pregled koji dobivam je u 11.mjesecu.
Mimo toga ja sam počela uzimat Thyromaxx koji navodno ne može pomoć. Želimo se što prije uključit u IVF a što znači što prije snivelirat moj TSH na 2.
Po pitanju supruga svjesna sam da ne želimo gubit vrijeme, ali svejedno uz IVF mi smo za to da on pije Profertil, ode kod urologa da urolog vidi mogući razlog OAT-a, e sad će se tu vjrv neki nasmijat ali sam u iskušenju da mu kupim neki čaj od gospodina Mije iz Solina o kojem sam čitala još na forumima iz ranih 2000ih.
Da li netko ima iskustva s nečim što malo pomaže kod loših nalaza spermiograma?
Životne navike mu nisu problem - ne puši, ne pije, ne pije kavu, živi skoro ko svetac i prvo kad smo vidili spermiogram nasmijala sam se i rekla mu "bolje da si se drogiro cijeli život"
I ja sam bila u iskusenju da nabavim caj, ali nama se od svih mogucih dodataka nalaz pogorsao, pa nisam htjela riskirat ga silit piti nesto sto ce jos dodatno pogorsati nalaz. On isto treba vaditi hormone, pa potencijalno tu lezi problem sa spermiogramom. Kod nas su bile na donjoj granici fsh i lh, a time i testosteron, ali s klomifenom nismo uspjeli dovoljno dic brojke. Sada pije terapiju za postupak da barem s necim uspiju oplodit stanice.
Ja 30-ok, on 32-teska oligoastenozoospermija; pokusavamo 11/24; ⏰bemfola 150 10/2025 (icsi vinogradska)
Evo cure javljam da ipak ništa kod mene,beta je negativna.
Preskačemo jedan ciklus pa onda opet FET.
Je li koja od vas imala problema s tankim endometrijem?
Kod mene se baš teško zadebljava (bez obzira na estrofem). Jedan transfer smo odgodili zbog toga, a i sad kod zadnjeg FETa doktor nije baš bio zadovoljan debljinom.
Uzimam ciklus, ananas, vježbam. Više nisam pametna što još mogu poduzeti
Zao mi je 😒 Prouči malo L-arginin? Citala sam dosta da pomaze u fet-u kod zadebljanja endometrija. Ja osobno s time nemam problema, ali sam ga koristila kod zadnjeg fet-a i doktorica je bila oduševljena endometrijem, hoce li mi pomoci saznati cemo za koji dan 🤞. Vidim da imas pcos, ali jesi li ikada probala u prirodnom ciklusu? Znam da je problem ako nemas ovulacije. Ali iz svog primjera mogu reći da ja na estrofem ne reagiram nikako. Nece da mi se zadeblja na estrofemu pa možda i u tome lezi problem. Sretno dalje ☺️
Svim curama zelim svu srecu u daljnjim postupcima i iščekivanjima i neka nam se forum brzo ispuni predivnim vijestima 🥰
Zasad nismo probali prirodni ciklus za FET jer mi ciklusi traju po 60 dana, ali je doktor predložio da probamo idući put prirodno( uz femaru koja bi malo potaknula ovulaciju) Prvi pokušaj mpo je bio prirodni ciklus i tu je folikul puknuo prije aspiracije, vjerojatno zato jer smo dugo čekali da endometrij bude ok debljine. Kod blage stimulacije (iz koje i imamo smrzliće) je endometrij bio 5,6mm.
Ono što mi zasad upada u oči je da se stalno mučim oko endometrija (i to uz i do 5 tableta estrofema na dan).
💃 35, PCOS
🕺35, normo
2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.➡️5 pravilno oplođenih➡️5 blastica➡️freeze all
6/25 FET ❌
9/25 FET ❌
Blueberry divne vijesti! Ne sumnjam da kada rijesis problem i dodjes po smrzlica da ce FET biti uspjesan🥰
Markolina jako mi je zao..vjerujem da je problem u endometriju, svakako sve vrijedi pokusati i vjerujem da ce iduci put biti uspjesan🤞
Ja sam obavila transfer i pojela cijeli McMeni😂 sad cekam iduci petak i test😊
Ovog puta sam dobila Prolutex jer mi je progesteron blago snizen pa za svaki slucaj
👱♀️ 31g
🧔🏻♂️34 g
Idiopatska neplodnost
⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) 8dnt beta 75, 10 dnt beta 180- blizanci-11tt abortus, fetalni hidrops💔
//9.mj FET
Mukii zamalo smo obe jele 🍟 u isto vrijeme 😂 zelim ti svi srecu!
I jedva cekam svog 🐧
👩 31, endometrioza, AMH 5.5
👨34 sve ok
03/24 AIH ➖
12/24 LPSC
08/25 histeroskopija polipa, scratching endometrija
9/25 prvi postupak
💊 estrofem 💉menopur 225, ganirelix,decapeptyl,ovitrelle 🍀 6js oplodeno—> 6 blastica ✨ freeze all
11/25 salpingektomija ✂️ ⏳
Mukii držim fige da se mrvica čvrsto primi 🤞🍀❤️
💃 35, PCOS
🕺35, normo
2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.➡️5 pravilno oplođenih➡️5 blastica➡️freeze all
6/25 FET ❌
9/25 FET ❌
Markolina, baš mi je žao. Mene isto zeza endometrijum, ali evo ovaj ciklus nisam imala problema s njime, hvala Bogu. Možda je to do ciklusa, ne znam. Meni se par zadnji ciklusa sporo zadebljavao, osobito za FET.
Mukki sretno!!! ❤️
Cure, hvala. Obavila sam, u petak transfer. Danas se pojavio još jedan folikul. 17, 18,5, 18,5 i 19mm. Doktor ne misli da će svi biti dobri, ali možda se iznenadimo.
👨42 👩43
U postupku od 2024. Prije toga je uspješno ostvarena trudnoca i dva spontana (PAI, AMH 8)
1. Ivf 7/24, 3🐣, 2 oplodjene/vracene ❌️
2. Ivf 8/24 4 prazna folikula
3. Ivf 9/24 5🐣, dvije vracene ❌️, 1 🐧
4. Fef 10/24 ❌️
5. Ivf 3/25 3🐣2 prazna, 5i dan vracene 2 blastice (terapija: cyclogest, prolux, clexane, folna)❌️
6. Cista-prekinut postupak
7. IVF 5/25 2 prazna, 2 puna, 1 sveži transfer 5. dan❌️
8. 6/25 1 🐣 transfer blastice❌️
Endometrij je 9,5. Oprostite što pišem tako detaljno, ali tako se podsjetim kad mi treba, a i možda nekog zanima.
👨42 👩43
U postupku od 2024. Prije toga je uspješno ostvarena trudnoca i dva spontana (PAI, AMH 8)
1. Ivf 7/24, 3🐣, 2 oplodjene/vracene ❌️
2. Ivf 8/24 4 prazna folikula
3. Ivf 9/24 5🐣, dvije vracene ❌️, 1 🐧
4. Fef 10/24 ❌️
5. Ivf 3/25 3🐣2 prazna, 5i dan vracene 2 blastice (terapija: cyclogest, prolux, clexane, folna)❌️
6. Cista-prekinut postupak
7. IVF 5/25 2 prazna, 2 puna, 1 sveži transfer 5. dan❌️
8. 6/25 1 🐣 transfer blastice❌️
Blueberry divne vijesti!
Markolina žao mi je i nadam se da ćeš uspjeti pojačat debljinu endometrija
Ja sam danas bila na mjerenju i folikul je 15mm te je dr komentirala da je usporio rast (u pon je bio 14, a prošli petak 10), a endometrij i dalje tek 6mm. Nisam ni očekivala neki wow rezultat jer inače koristim ClearBlue i tamo mi smajlić u pravilu dođe tek oko 16.dc (a sad sam na 14.dc), što znači da mi je ovulacija tek oko 17.-18.dc. Izvadili su mi krv i danas popodne javili da je po hormonima to to i rekli da si večeras dam štopericu i dođem u petak ujutro na aspiraciju.
Sad me to iznenadilo jer mi pak čini da je prerano. Mislim znam da je rizik ako se predugo čeka da se fula (a ipak sam u pc). Šta vi cure mislite, hoće narasti to još malo do petka?
Ja (38), svi nalazi uredni - jedino terapija za snižavanje TSH; AMH 11,2, TSH 2,8
On (40), spermiogram: 06/25 granična asthenonecrozoospermia, 12/24 normozoospermia, 05/24 oligoasthenoteratozoospermia
pokušavamo od 05/23
Vinogradska:
06/25 - prve konzultacije
09/25 - IVF u pc - 1 folikul, negativna aspiracija 🗙
11/25 - na listi za lijekove i planiran stimulirani postupak
Blueberry divne vijesti! Ne sumnjam da kada rijesis problem i dodjes po smrzlica da ce FET biti uspjesan🥰
Markolina jako mi je zao..vjerujem da je problem u endometriju, svakako sve vrijedi pokusati i vjerujem da ce iduci put biti uspjesan🤞
Ja sam obavila transfer i pojela cijeli McMeni😂 sad cekam iduci petak i test😊
Ovog puta sam dobila Prolutex jer mi je progesteron blago snizen pa za svaki slucaj
Mukii i Blueberry sretno! 😍🙏
🙍♀️89' odstranjena štitnjača, Hashimoto, Euthyrox 175 mg
Kariogram ✅️
🙍♂️87' oligizoospermia, 🧬DNK fragmentacija spermija 48%
Kariogram ✅️
Y mikrodelecije ✅️
Pokušavamo 5 godina...
🟡 1/2025. - ICSI - 3 folikula, 2 js, 1 oplođena - (Clomifene) - 28.01.2025. ET 3 dan, 6st BETA ❌️
🟡 3/2025 Bemfola 225
24.03.2025. ICSI - 8js, 1 oplodena
27.03.2025. ET 3 dan, 8st BETA ❌️
🟡 8/2025 ICSI Zymot, Gonal 300, 16js, 10 zrelih, 6 oplođeno, hiper, ❄️ 1 trodnevni embrij
FET 10. mjesec ⏳️
Sortiraj odgovore
Najstariji