Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Missy88
    05. Listopad 2025. 19:04

Pozdrav svima 🩷
    Upadam padobranski, iako vas čitam neko vrijeme, jer imam za početak par tehničkim pitanja, a vjerujem da netko ovdje zna odgovor, ako bi mi mogle pomoći. Imam termin za konzultacije (prve) u Vinogradskoj, vrijeme 10:30. Razmišljam izaći s posla ili uzeti godišnji ipak, s obzirom kako to obično ide u bolnicama. Pitanje je, dođe li se na red otprilike u to vrijeme ili se čeka par sati?  I dolazim li sama ili sa suprugom? Imamo zasad nalaze mojih hormona i spermiogram koji nije ok pa sam dobila od ginekologice uputnicu.
    Nekad davno samo bila tu na forumu u Jesenskim bebama 2021 i društvo mi je puno pomoglo u trudnoći, baš mi je ovo bilo drago i pozitivno mjesto. No tad je uspjelo u 2. ciklusu odmah. Sad pokušavamo već godinu dana i ne ide. Bila sam sigurna kako ću se uključiti ovdje opet čim zatrudnim, nisam očekivala ove teme doduše, ali što se može 🥺

👩37, amh 17.7., nalazi ok
    🧔35, astenozoospermija
    8/2021 🩷 L
    pokušaji za 👶br. 2 od 9/2024.

nicol, z
    05. Listopad 2025. 19:53

Xoxo nadam se da si dobro da si se uspila oporaviti od svega 🥰 Javi koje pretrage ćeš raditi, meni je dr rekao da ne trebam nista dodatno ali cu inzistirati na jos nekim pretragama kad obavim papatest. 

Missy nisam u toj bolnici pa nezz koliko se ceka... mislim da vam je nabolje za konzultacije da skupa odete. A za supruga neka ode kod androloga dat ce mu vitamine da se nalaz popravi i ako treba jos sto od pretraga napraviti. Sretno i da sto prije odes na vedrije teme 🤗

🧔 43
    🙋‍♀️38, AMH 20
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2023. 2x AIH ➖
    IVF 8.2024.🥚 10, 🐧1, ET x2 beta ➕.... biokemijska
    IVF 3.2025.🥚9, 🐧1, ET x2 ➖️
    FET 5.2025. (Prirodni) x2🐧 beta ➕️ missed ab. 8tt 💔

nicol, z
    05. Listopad 2025. 20:00

Curke možda nije pitanje baš za temu. Ali sam odlučila izbaciti sve kemije iz doma prije sljedećeg postupka (možda nas nešto koči u svim tim sredstvima za čišćenje, pranje, kozmetici...)  htjela bi da je što više prirodno. Da li ste vi prešle na prirodno? Što koristite od šampona, kupke, kreme poslje tuširanja, dezica, prašak za robu itd..

🧔 43
    🙋‍♀️38, AMH 20
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2023. 2x AIH ➖
    IVF 8.2024.🥚 10, 🐧1, ET x2 beta ➕.... biokemijska
    IVF 3.2025.🥚9, 🐧1, ET x2 ➖️
    FET 5.2025. (Prirodni) x2🐧 beta ➕️ missed ab. 8tt 💔

advocatus
    05. Listopad 2025. 20:01

Missy88

Pozdrav svima🩷
    Upadam padobranski, iako vas čitam neko vrijeme, jer imam za početak par tehničkim pitanja, a vjerujem da netko ovdje zna odgovor, ako bi mi mogle pomoći. Imam termin za konzultacije (prve) u Vinogradskoj, vrijeme 10:30. Razmišljam izaći s posla ili uzeti godišnji ipak, s obzirom kako to obično ide u bolnicama. Pitanje je, dođe li se na red otprilike u to vrijeme ili se čeka par sati?I dolazim li sama ili sa suprugom? Imamo zasad nalaze mojih hormona i spermiogram koji nije ok pa sam dobila od ginekologice uputnicu.
    Nekad davno samo bila tu na forumu u Jesenskim bebama 2021 i društvo mi je puno pomoglo u trudnoći, baš mi je ovo bilo drago i pozitivno mjesto. No tad je uspjelo u 2. ciklusu odmah. Sad pokušavamo već godinu dana i ne ide. Bila sam sigurna kako ću se uključiti ovdje opet čim zatrudnim, nisam očekivala ove teme doduše, ali što se može 🥺

Dobrodosla i sto prije osla! Ne ceka se, dolazi se na red u razmaku +/- 10min od zakazanog termina, barem je nama tako bilo. Prve konzultacije oboje, trajale su ni 10 min. Druge dolazis po lijekove i imas pregled (ginekoloski), ja sam isla bez partnera. Sad cekam M za tjedan dana pa se krecem pikat. Ovisi sve koje sve nalaze imate i kad ce vas stavit na listu za lijekove. O spermiogramu ovisi hoce li ici na ivf (ako je granican) ili icsi (ako je bas lose). S time da ako vam je u cilju trazit uzrok loseg spermiograma, humana reprodukcija na Vinogradskoj je kriva adresa za to, odite andrologu i obavite hormone za muza, pa ce vam rec sto dalje. Sretno! 

Ja 30-ok, on 32-teska oligoastenozoospermija; 1. IVF/ICSI 10/25 Bemfola 150;

advocatus
    05. Listopad 2025. 20:16

nicol, z

Curkemožda nije pitanje baš za temu. Ali sam odlučila izbaciti sve kemije iz doma prije sljedećeg postupka (možda nas nešto koči u svim tim sredstvima za čišćenje, pranje, kozmetici…) htjela bi da je što više prirodno. Da li ste vi prešle na prirodno? Što koristite od šampona, kupke, kreme poslje tuširanja, dezica, prašak za robu itd..

Mi jesmo s nekim stvarima - koristim vichy dezic bez parfema, sampon sam kupila balea bez mirisa, ali pere za k, s oprostenjem. Partner nedavno potrosio alpecin medicinal sampon bez mirisa, ok je ako ti nije masna kosa. Meni se brzo masti, pa ako perem tek treci dan mi ne opere bas naj. Kremu poslije tusiranja ni kreme opcenito za tijelo ne koristimo. Za lice avene cicalfate trenutno, a koristila sam la roche posay cicaplast bez parfema. Deterdent za rublje ecover bez mirisa, trenutno denk mit bez mirisa (puno jeftiniji od ecovera). Omeksivac za rublje ne koristimo, neka stavim samo malo octa alkoholnog. Za pranje lica koristim hada labo bez mirisa, sminku skidam s uljem badema. Ostalim stvarima se ne opterecujemo - koristimo parfem, tu i tamo popijemo gazirano, tu i tam pojedemo slatko. Jedini savjet koji mogu dati je da nemoj dopustiti da ti "chemical free life" krene kontrolirat zivot - u smislu da se krenes uzasavat ako procitas sastojak koji je "zli". Nikako instalirat onu aplikaciju (mislim da je inci list) koja za 99% stvari na ovom svijetu kaze da je lose za tebe. Jer nije. Puno stetnije stvari imamo o kojima nitko ne prica, stoga te nece ubit ako operes kosu sa samponom koji bazdi na kokos. 

Lori🍀
    05. Listopad 2025. 20:32

Missy sjećam te se s jesenskih🤗 Ja sam doduše kratko bila na temi jer sam imala spontani. Nisam u drž.bolnici pa ne bih znala odg. Ako imaš bilo kakvih pitanja, tu smo🤗 Želim ti puno sreće❤️

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    3. FET 9/25; 6 dnt ➕️; 1.beta (12dnt)723; 2.beta (14 dnt) 1684;⏳️uzv🤞🏻

riamaro
    06. Listopad 2025. 05:56

jane23

Lori hvala na pitanju 🫶 Dobro sam, jedan dan sam malo vise pozitivna, drugi malo manje.
    2. dan nakon transfera sam navecer osjetila bas pritisak dok sam lezala u krevetu i dosta je dugo trajalo. Sinoc sam imala neki obiteljski dogadaj na kojem smo dosta plesali, skakali i veselili se…i u jednom trenu me 2x presjeklo u donjem dijelu trbuha pa sam se bas uplasila da sam nesto krivo napravila. Uz to, sinoc je bas bilo hladno i ujutro sam se probudila i bas sam imala osjecaj da mi je mjehur hladan. Jako cudan osjecaj, nije mi se to nikad desilo pa me i to uplasilo.
    Sve u svemu, nadam se da ce sve biti okej. Tu i tamo osjetim neki slabi i kratki pritisak, no mislim da je to vise od progesterona. Jedva cekam cet 🐧🙏

Ova hladnoca trbuha, mjehura koju navodis se meni dogadala uz hladna stopala. Bilo je malo cudno pa nisam to pripisivala trudnoci 🙈 ali evo… 

Nicol na miraculumu sam pisala o kozmetici nedavno, pa pogledaj https://miraculum-ivf.com/ivf-pregnancy-safe-kozmetika-miraculum-ivf/

Žao mi je što se nisam dotaknula i proizvoda za dom, ciscenje, pranje rublja i sl jer sve sam rigorozno mijenjala i izbacivala prije ivf postupka. Rezultat mojih aspiriranih j.s. je bio odličan, i bogu hvala rezultiralo ovako, bez obzira na spermiogram. Čak tijekom postupka i u prva 3 mj trudnoce nisam uopce cistila niti koristila bilo sto s mirisima 🙈 luda glava, ali drukcije ne bih prezivjela samu sebe tad 

👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
    🧔🏽‍♂️ 30 asthenoteratozoospermia
    - ICSI 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️ dečko 🩵

riamarro@hotmail.com

advocatus
    06. Listopad 2025. 08:01

riamaro

jane23

Lori hvala na pitanju 🫶 Dobro sam, jedan dan sam malo vise pozitivna, drugi malo manje.
    2. dan nakon transfera sam navecer osjetila bas pritisak dok sam lezala u krevetu i dosta je dugo trajalo. Sinoc sam imala neki obiteljski dogadaj na kojem smo dosta plesali, skakali i veselili se…i u jednom trenu me 2x presjeklo u donjem dijelu trbuha pa sam se bas uplasila da sam nesto krivo napravila. Uz to, sinoc je bas bilo hladno i ujutro sam se probudila i bas sam imala osjecaj da mi je mjehur hladan. Jako cudan osjecaj, nije mi se to nikad desilo pa me i to uplasilo.
    Sve u svemu, nadam se da ce sve biti okej. Tu i tamo osjetim neki slabi i kratki pritisak, no mislim da je to vise od progesterona. Jedva cekam cet 🐧🙏

Ova hladnoca trbuha, mjehura koju navodis se meni dogadala uz hladna stopala. Bilo je malo cudno pa nisam to pripisivala trudnoci 🙈 ali evo…

Nicol na miraculumu sam pisala o kozmetici nedavno, pa pogledajhttps://miraculum-ivf.com/ivf-pregnancy-safe-kozmetika-miraculum-ivf/

Žao mi je što se nisam dotaknula i proizvoda za dom, ciscenje, pranje rublja i sl jer sve sam rigorozno mijenjala i izbacivala prije ivf postupka. Rezultat mojih aspiriranih j.s. je bio odličan, i bogu hvala rezultiralo ovako, bez obzira na spermiogram. Čak tijekom postupka i u prva 3 mj trudnoce nisam uopce cistila niti koristila bilo sto s mirisima 🙈 luda glava, ali drukcije ne bih prezivjela samu sebe tad

Koliko si aspiriranih stanica imala? Koliko u usporedbi s koristenjem "kemikalija", a koliko "bez"? 

Lori🍀
    06. Listopad 2025. 08:03

Ponedjeljak 6.10.
    Batica - uzv FET 
    Muki - beta 2
    Medenko - beta 2
    Utorak 7.10.
    Laganini - uzv🤰
    Srijeda 8.10.
    Lori - beta 1
    Astarion - folikolumetrija 
    Četvrtak 9.10.
    Jane - test
    Petak 10.10.
    Lori - beta 2
    Četvrtak 16.10.
    Miss - uzv 🤰

IT STARTS WITH THE EGG / Prijevod by Verbena
    https://drive.google.com/file/d/1Iqb2V-kc4IvveFw26SPuDCvToghs5dK7/view
    ANKETA O IVF ISKUSTVIMA:
    https://bitly.cx/OtBFM  

- anketu možete ispunjavati više puta, za svaku kliniku zasebno

LINK NA REZULTATE ANKETE
    https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1NrKyvBliBF5Bk5PPgIsEUeF60KKw6eL_Fnu_gx808_g/htmlview#gid=1652649836
    PRVA WEB STRANICA O IVF-u U RH
    https://miraculum-ivf.com

Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔

Lori🍀
    06. Listopad 2025. 08:06

Jane brzo će četvrtak🤞🏻 Nadamo se plusiću🤞🏻
    Medenko i Muki neka bete rasture danas❤️
    Batice sretno🤞🏻

Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani