Jutro curke drage
Tanja i Sunce čestitke na prekrasno poduplanim betama, drago mi je radi vas i neka vam je sretno dalje💕
Emma čestitam od srca i neka te dalje prate sreća i uredna trudnoća💕
E sad cure drage kako to obično biva dok te ne zahvati taj dio preskačeš, pa ja sada molim pomoć cura koje su taj dio prošle:
Imam mutaciju gena za MTHFR I PAI-1. Doktorica kaže da to nije “Velika” trombofilija, ali nam je svakako indikacija za primjenu heparina u trudnoći.
I ja sam heterozigot na mthfr i uzimam aktivnu folnu i pai heterozigot sam 4g/5g za to uzimam samo mali aspirin. Nikad mi nisu uvodili niskomolekularni heparin ali to je sve indiviualno. Znam cure koje su sa istim mutacijama primale heparin.
E tako sam i ja nakon transfera koristila aspirin i decortin a aktivnu folnu koristim od prošle godine. Kada dođe do toga ću vam javiti što su odlučili Hvala drage cure
Evo napokon i menga stigla, nakon dugih 18 dana, sretna sam ko malo dijete
🏈44 sve ok+🌷36 endometrioza-jajovodi ✂️ AMH 6,9 pmol/L,hashimoto,TSH 1,86
09.2023. Vinogradska IVF
(Rekovelle+Menopur):4js
rujan ET(1)❌️ listopad FET(1)❌️ studeni FET(1)❌️
03.2024.Škvorc IVF
(Ovaleap+Menopur+Orgalutran):4js ET(1)❌️ 05.2024. prirodni ciklus:1js❌️
09.2024.Škvorc ICSI
(Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ❌️ 11.2024. prirodni ciklus:2js❌️
3.2025. vanmaterična, mtx, vacum aspiracija
Riamarozao mi je zbog jajne al nema predaje i inseminacija moze donit plus odmaraj i uzivaj, bez obzira na spermiogram tebi je dovoljan onaj jedan spermic da ucini pravu stvar drzimo figice i cekamo stebom staru godinu i pozitivnu betu e to bi bia najbolji docek nove ❤️❤️❤️
‘Bemti rasplaka me sad.. i tako sam neka emotivna, osjetljiva 😂❤️
Pixiu Vinogradskoj sam. Ne mogu krivit te ljudi, predivni su, obozavam ih sve. Puno emocionalne podrske sam dobila od sestara, doktora, doktorica. Cak i “kontroverzni” dr Tomic ima jako lijep odnos prema meni. I svjesna sam da se svima mogu dogoditi propusti i pogreske. Dr Bolanca mi je otvoreno rekao da su se u prvoj stimulaciji učili da bi vidjeli sto je za mene dalje i svjesni su prerane aspiracije, a sada prekasno. I vjerojatno bih im opet dala priliku. Ne znam ni sama. Svakom bih preporucila Vinogradsku i cijeli tim. Ovo što sam pisala za konzultacije u drugim klinikama, idem svakako. Svaki pametan i normalan lijecnik ce podrzati misljenje vise. U svakom slucaju, ovdje se vodim srcem, pa sta bude…
Draga ja sam prosla 5 neuspjesnih pokusaja (plus dva feta sta sam imala) u Splitu,6 sam potegla za Zagreb u Vinogradsku i evo rezultat znate gore uspijeh iz prve znam da je jos sve relativno rano i da drma mi se kavez bojim se i bojat cu se ocito do samog kraja al kunem vam se ja bi tim sestrama i doktorima gore stopala ljubila jer su se svi zauzeli koda sam im rod najrodeniji ponekad pozalim sta prije nisam osla
Bas tako. Meni je jutros cijeli odjel usao u ordinaciju i navijali su. Ne mogu uopce opisati taj osjecaj…
29 👩🏻 AMH 23,6 - hipo/hashi
30 👱🏼♂️ asthenozoospermia
mikrodelecije ✅️ kariogram ✅️
KBCSM
- 10/2024 ICSI Gonal,Cetrotide,Decapeptyl - 9js/1❄️
- 11/2024 FET🐧 - biokemijska 😔
- 12/2024 ICSI u pc, ovulirala - AIH - beta✖️
ŠKVORC
- 4/2025 Rekovelleve, Orgalutran, Ovitrelle - ⏳
riamarro@hotmail.com
Može li mi neka od vas koja je koristila Ovaleap pen reći da li joj se dogodilo da joj se doza zaustavila na pola pa je ponovno kliknuto i došlo do 0. Znači nije držao stisnuto gumb, nego stiskao stalno dok nije došlo do 0.
Nisam davala sama sebi, kasnije u uputama vidim piše držati stisnuto, ako se zaustavi na manje znači da nema dovoljno lijeka..
Na kraju je došlo do 0, ali muči me je li to ok..
Crni_labud ja sam imala Ovaleap i imala sam u dva navrata siruaciju da sam 2x stiskala. Jednom je bilo kako si ti rekla - kliknula sam ali nisam dovoljno drzala (nije doslo do 0) i onda sam samo jos jednom stisnula i drzala dok de nije do kraja odvrtilo na 0. Drugi put sam stisnula i drzala i stalo je na nekoj dozi i nije islo dalje bez obzira na stiskanje - tada je ampula bila prazna i bilo je nedovoljno lijeka pa sam samo stavila novu ampulu i stisnula ostatak, kako bi si dala cijelu dozu. Tako su mi i na sv. Duhu objasnili. Zakljucak - nisam mogla istisnuti brojcanik na nuli kada je ampula bila prazna. Nadam se da sam pomogla :)
.
Riamaro - znam da nije utjeha, no samo za usporedbu - meni je sada u FET folikul bio 20mm a LH jos uvijek nizak, dan kasnije 21mm i tek mi je tada krenuo LH rise. Dakle neke ovuliramo na 19mm, neke preko 20mm. Mislim da je glavna greska ako sam shvatila sto ti nisu pratili LH spike nego samo gledali velicinu folikula (pored ocitog da su te pustili preko vikenda pa se pogubili u ponedjeljak umjesto te odmah aspirirali 🙄). U svakom slucaju, cestitam PUPO i drzimo fige da je dobitno! 🤞🏻
.
Emma citam te i bez teksta sam 🥹❤️
.
Ostale sto ste razvalile bete, cestitke i dosadne trudnoce vam zelim! ❤️
👱🏼 ‘89.: hipotireoza (Euthyrox 112mcg), AMH 19,6 (7.2024.)
👱🏻♂️ ’85.: oligoasthenozoospermia
06/2023 - missed ab 8tt
12/2023 - HYS septum maternice
09/2024 - 1. IVF @ KBSD - Ovaleap / Menopur / Cetrotide / Ovitrelle - 7🥚 -> ET 1 🐣 + 3 ❄️ -> ✖️
12/2024 - FET 1 bc - 7dnt ➕ - 9dnt 199 - 12dnt 743 - 6tt + 5 ❤️ Panorama - low risk - it’s a boy 💙
Kako mi je drago cuti da je cijeli odjel Mpo u Vinogradskoj tako pozitivan i ohrabrujući..bas divno💪🏼❤️❣️..Ja sam tamo rodila i moram priznati da nisam bila zadovoljna s nicim..ali valjda su nasa rodilišta većinom kritična u RH 😏
🙋🏽♀️-41.g. 🙋♂️-43.g.
jajovodi✂️,
Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️🔥
Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
5/25⏳🙏🏽
Ima li cura koje nemaju svoje redovne ovulacije da su išle u fet sa estrofemom i da je bilo uspješno ? 😁 koliko sam skužila on ne izaziva O nego samo zadebljava endometrij pa me to sve zbunjuje, ne znam koji dan ciklusa očekivati transfer i kako to
ide kad nemaš O ? 😅
29yo👩🏼🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
32yo 👱🏼♂️10/24 spermiogram uredan ✅
01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26 💔
FET 04/25 - 7dpt ➕… 05.05. ⏳
Simbalija oprosti na izravnom pitanju a jesi li ti trudna? Već sam te htjela više puta pitati jer sam iz tvojih postova stekla dojam da jesi a u potpisu stoji …loading…
Rolice onda ću to u veljači kad krenem u postupak i ako dođe do transfera, samo su me zanimale smjernice, da li se moram najaviti, da li te pikice bole i sl. Cure da li te mutacije utječu na nas bez obzira na trudnoću?
Riamaro jako sam žalosna radi tebe, velike propuste rade ali evo toplo se nadam da će inseminacija biti dobitna
Marisha jesam, pisala sam ovdje, spontano sam zatrudnila dok sam čekala prvi stimulirani postupak jer riječki IVF i dalje ne radi. Ovdje u riječkom KBCu daju heparin tek nakon potvrde srčane akcije, mislim da nemaju praksu davati samo zbog postupka, ali znam da je u Zagrebu potpuno drugačije.
Pikice su vrlo jednostavne i mene ne boli, nekad zapeckaju, ali stvarno ništa strašno. Ja si dajem u trbuh navečer. Kako je meni objasnio hematolog, ove mutacije su vrlo blage i zapravo se daju samo kao dodatni poguranac da trudnoća uspije, ali ne utječu inače na ništa ako nisi trudan. To je bar njegovo stajalište.
Baš mi je drago radi tebe, kako se osjećaš? Želim ti svu sreću
Riamaro super da si imala tako pozitivno iskustvo, sestra Željka je izrazito draga ženica, ja ju još sa patologije pamtim i ostale sestre su odlične zbilja, dr.Bolanča isto divan čovjek ali Tomić brrrrr. Ima još jedan doktor koji se samo prešetava po odjelu i gore na operacijama, i tako već 8 godina otkad sam gore on uvijek juri žuri a u biti niš koristi da prostiš.
🏈44 sve ok+🌷36 endometrioza-jajovodi ✂️ AMH 6,9 pmol/L,hashimoto,TSH 1,86
09.2023. Vinogradska IVF
(Rekovelle+Menopur):4js
rujan ET(1)❌️ listopad FET(1)❌️ studeni FET(1)❌️
03.2024.Škvorc IVF
(Ovaleap+Menopur+Orgalutran):4js ET(1)❌️ 05.2024. prirodni ciklus:1js❌️
09.2024.Škvorc ICSI
(Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ❌️ 11.2024. prirodni ciklus:2js❌️
3.2025. vanmaterična, mtx, vacum aspiracija
Može li mi neka od vas koja je koristila Ovaleap pen reći da li joj se dogodilo da joj se doza zaustavila na pola pa je ponovno kliknuto i došlo do 0. Znači nije držao stisnuto gumb, nego stiskao stalno dok nije došlo do 0.
Nisam davala sama sebi, kasnije u uputama vidim piše držati stisnuto, ako se zaustavi na manje znači da nema dovoljno lijeka..
Na kraju je došlo do 0, ali muči me je li to ok..Crni_labud ja sam imala Ovaleap i imala sam u dva navrata siruaciju da sam 2x stiskala. Jednom je bilo kako si ti rekla - kliknula sam ali nisam dovoljno drzala (nije doslo do 0) i onda sam samo jos jednom stisnula i drzala dok de nije do kraja odvrtilo na 0. Drugi put sam stisnula i drzala i stalo je na nekoj dozi i nije islo dalje bez obzira na stiskanje - tada je ampula bila prazna i bilo je nedovoljno lijeka pa sam samo stavila novu ampulu i stisnula ostatak, kako bi si dala cijelu dozu. Tako su mi i na sv. Duhu objasnili. Zakljucak - nisam mogla istisnuti brojcanik na nuli kada je ampula bila prazna. Nadam se da sam pomogla :)
.
Riamaro - znam da nije utjeha, no samo za usporedbu - meni je sada u FET folikul bio 20mm a LH jos uvijek nizak, dan kasnije 21mm i tek mi je tada krenuo LH rise. Dakle neke ovuliramo na 19mm, neke preko 20mm. Mislim da je glavna greska ako sam shvatila sto ti nisu pratili LH spike nego samo gledali velicinu folikula (pored ocitog da su te pustili preko vikenda pa se pogubili u ponedjeljak umjesto te odmah aspirirali 🙄). U svakom slucaju, cestitam PUPO i drzimo fige da je dobitno! 🤞🏻
.
Emma citam te i bez teksta sam 🥹❤️
.
Ostale sto ste razvalile bete, cestitke i dosadne trudnoce vam zelim! ❤️
Hvala ti na svom iskustvu, odmah sam mirnija. Znači, da nije bilo dovoljno lijeka, ostalo bi na nekom drugom broju.
Evo me u klinici, sestre kažu ampula je prazna (a jučer mi stavile 150) pa najvjerojatnije je ok..
👱♀️38 Amh 1,7 Pmol, hipotireoza 🧑45 oligoastenozoospermija
Marisha tvoj ginekolog ti treba dati uputnicu za hematologa, a ti se onda narucis u bolnicu koju zelis. Kad se narucujes navedes da si u postupku ivf kako bi dobila termin cim prije. Takodjer preporuke za vinogradsku. Ja sam nedavno bila i odobren mi je heparin za pai i mthfr homo, od potvrde trudnoce odnosno bete na teret hzzo, ali mi je hematologica dala pisanu uputu da sa svojim mpo dogovorim da krenemo od transfera ili aspiracije…
Sani hvala ti na info 🙂
Blondie svaki dan su mi vadili krv i mjerili uzv velicinu. Upozorila sam na kraće cikluse i da su mi u stimuliranom davali štopericu gdje je vodeći folikul imao 16 mm pa smo imali hrpu nezrelih j.s., a onda sad na 22mm. Vjerojatno bi idealno bilo jučer aspirirati, ali ne mogu više analizirat i razmišljat što bi bilo kad bi bilo. Očito je ovako moralo, ako ništa da naučimo kada trebam štopericu i kada folikuli pucaju.. Hvala ti ❤️
Medenko zao mi je zbog tvog loseg iskustva. Govoris o samim uvjetima u bolnici ili se radi i o osoblju?
Marisha bas me zanima tko je taj. Nije valjda da govoris o Kuni? 🙈
Zna li neka od vas je li moguće da varikokela značajno smanji broj spermija? Od brojke 500mil u uzorku smo pali na 20mil, a nije bilo nikakvih promjena u načinu života, prehrani, treningu i sl. od posljednjeg nalaza (osim tuširanja hladnom vodom) 😔
29 👩🏻 AMH 23,6 - hipo/hashi
30 👱🏼♂️ asthenozoospermia
mikrodelecije ✅️ kariogram ✅️
KBCSM
- 10/2024 ICSI Gonal,Cetrotide,Decapeptyl - 9js/1❄️
- 11/2024 FET🐧 - biokemijska 😔
- 12/2024 ICSI u pc, ovulirala - AIH - beta✖️
ŠKVORC
- 4/2025 Rekovelleve, Orgalutran, Ovitrelle - ⏳
riamarro@hotmail.com
Drage cure, sve vas citam redovito, veselim se uspjesima i potiho navijam za vas. Pasivni pratitelj nekako sam to odlučila prije feta jer mi je bilo lakše što manje razmišljati... Xoxo23 inače sam prije ivf-a imala relativno uredne ovulacije ali povremeno ne bih imala/produljio bi se ciklus, tako da je dr odlučila isto kao kod tebe za stimulirani FET ipak jer je ciklus nakon stimulacije bio bez ovulacije. Estrofem sam uzimala 3x2mg, podigla mi je 11.dan uzimanja dozu na još dodatnu tbl jer je endo bio na 7,3mm. Na kraju je progesteron uveden 17.dan ciklusa, transfer nakon 5 dana... rekla je da je transfer moguce ocekivati izmedu 16.i26.dana ciklusa ovisno o endo.
Prekjučer sam vidjela prvu sjenicu na testu na 6dpt 🥹
29👸🏻36🤠 Pokusavamo od 10/2022
Ja - povišena anti-Tg - 385 uz uredan TSH, AMH 22.14 pmol/L, On - normozoospermija
Letrozol 5mg + ciljani odnosi 1-5./2024. ❌️❌️❌️
9/2024 pol ivf (Ovaleap,Cetrotide,Ovitrelle i Decapeptyl) 7❄️ freeze all blagi hiper
12/2024, 1/2025 FET 2 biokemijske (hcg 30)❌️
2/2025 histeroskopija✅️ - CD138✅️ Low NK cells
3/2025 FET pr ciklus - beta 10dnt 260 ➡️ 12dnt 725 ➡️ 16dnt 6600
Sortiraj odgovore
Najstariji