Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Razumna
    13. Kolovoz 2021. 11:35

SAYURI

anchy321

Sayuri ako nisi upućena pričala je s bratom koji je stručna osoba..da sve to stoji da je pre pesimistična ali ok svako nosi svoj križ i svakom je njegova muka najteza..prizeljkuje biokemijsku da dobije nadu i potvrdu da moze ostat trudna ali da im fali još neki mali klik…u ostalom ovo je forum i svako piše šta želi i ako nekom smeta nek obiđe i to je to…

O cemu pricas , zena imala prvu betu 500, i kakva potvrda? Hoce biohemijsku pored bete 500 kao potvrdu, i jos se zali na tako dobru betu zenama koje bi volile.vidjeti betu 5 barem….govorim da je sebicna prema drugim zenama koje jos nisu ugledale.plusic…

Čitaš površno jer si vjerojatno zauzeta svojim djetetom i trudnoćom pa ću ponoviti. Kad sam isla vaditi betu (znači prije nego sam znala rezultate) rekla sam da barem imam biokemisku. Znači bio je to trenutak slabosti i očaja. I naravno da me sad sikira zato sam to poželjela jer se sve naše želje ispune... psihički sam totalno nespremna za trudnoću jer podrazumijeva mogući gubitak, a gubitaka mi se zaredalo u zadnje dvije godine. Ali imam 35g i svi vrse pritisak idi na ivf.  Zašto vi već nemate djecu .... I tisuće drugih pitanja i komentara tipa ona je samoziva,  putuje i zeza se a treba djecu rađati.....

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Lita.1234
    13. Kolovoz 2021. 11:36

Arnoldica daa moram poceti tako razmisljati ❤️❤️
    Razumna ja sam ti prva rekla da ni ja ne volim biti trudna i da meni trudnoca nije ‘blazeno stanje’. Samo brige i stresovi i nemir. Ali sam u svemu tome ioak pronasla mir i skulirala se. Nadam se da ces  i ti. Sretno❤️

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

GPgirl
    13. Kolovoz 2021. 11:39

Tina292

Razumna nemoj se obazirati na ružne komentare. Koliko vas ja čitam, mogu pročitati bezbroj predivnih komentara, riječi i utjehe od divnih žena! Svima nam treba potpora i podrška i jako nam je teško dobiti u okolini koja ne prolazi ono što mi prolazimo… zato probaj se maksimalno opustiti, raditi bilo što što te opušta i ne dopusti ružnim riječima da te dotaknu..
    Javi se s lijepim vijestima nakon UZV i glavu gore!

Cure, ja krećem u 9.mj u FET i budući da imam inzulinsku rezistenciju i višak kg krenula sam s LCHF prehranom uz voće. Ima li koja iskustva? Imate li saznanja da li inzulin može kočiti trudnoću u tim jako jako ranim fazama?

Muz je na ketu, pa vici ako ti trebaju dobri recepti😁 Odlicnih slastica ima bez UH😉

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

• Lorena3009
    13. Kolovoz 2021. 11:40

Razumna

SAYURI

Razumna

Avocado

Sretno svima 🍀
    Razumna obavezno javi 😊 sretno! 🙏

Budem. Bila sam u srijedu kod brata na razgovoru ali mi nije pomoglo. Mi mpo smo posebne žene, slušam prijateljicu kao priča da kad rodi da želi da joj muž kupi dijamantnu ogrlicu a ja ja si mislim samo da rodim zdravo dijete bilo bi mi to sve blago na svijetu i ništa mi ne treba. Ovo je moj križ i moja sreća.
    Od hormona počela sam sanjati te životopisne snove, sanjala sam da dojim blizance, euforija u snu je bila neopisiva, probudila sam se sa suzama radionicama.
    Ja čvrsto vjerujem da ćemo sve postati majke samo ne smijemo odustati.I malo mi je teško jer mi je sav fokus na bebi pa nemam volje za posao ni za hoby. Već treći dan sjedim na poslu i ne mogu producirati- ništa. I briga me. Zapocinjem novi projekt a ja na 0

Ma ti si pukla skroz 😟
    Ako izgubis trudnocu, bice zbog tvoje psihe i ni zbog kog drugog…..dozovi se malo…

Baš ti hvala . Ako silovane žene ne izgube trudnoću zašto bi ja zbog psihe izgubila trudnoću? A da je i izgubim zbog toga iz ljudskosti i sućuti nećeš mi to tako reći.
    Stvarno ste nasilne na ovom forumu i kao fol pokažete a gledate da napakostite. Od vaših postova se osjećam još gore. Jebi ga, imam loš predosjecaj. Imala sam prije loša iskustva i naravno da se bojim. Ja sam provela 4 god u borbi prije nego što sam pristupila ivf. I jako me bole jajnici i leđa i normalno da se bojim. Ovo je jednostavno drugo stanje.

Draga ja sam u 15 tjednu trudnoće pa me jajnici bole od početka, nemoj mislit da je to loš znak molim te. I ja sam u straju non stop, i to je normalno, sve je normalno. Hormoni nam divljaju na najjace. Bit ces smirenija kad dr na uzv potvrdi da je sve ok😘😘

🙎‍♀️34 neprohodni jajovodi🧔35sve ok
    1.ivf postupak:Poliklinika Škvorc
    11.01.21.stimulirani protokol
    22.01.21.punkcija folikula(5 folikula-6jajnih stanica)
    27.01.21.Et-1 blastocista
    08.02.21. Procurila😥
    2.ivf postupak-Pol. Škvorc
    09.05.21. aspiracija (8 jajnih stanica)
    12.05.21. Et-(2 zametka vracena 8-stanična) Imamo jednu 🐧 blastocistu
    24.5.21. Beta.... 12.dan-437,9
    26.05.21.Beta...14.dan-906,9🙏
    10.06.21. Prvi uzv🙏🙏https://lbdm.lilypie.com/6GtSp2.png

Tina292
    13. Kolovoz 2021. 11:42

GPgirl

Tina292

Razumna nemoj se obazirati na ružne komentare. Koliko vas ja čitam, mogu pročitati bezbroj predivnih komentara, riječi i utjehe od divnih žena! Svima nam treba potpora i podrška i jako nam je teško dobiti u okolini koja ne prolazi ono što mi prolazimo… zato probaj se maksimalno opustiti, raditi bilo što što te opušta i ne dopusti ružnim riječima da te dotaknu..

Cure, ja krećem u 9.mj u FET i budući da imam inzulinsku rezistenciju i višak kg krenula sam s LCHF prehranom uz voće. Ima li koja iskustva? Imate li saznanja da li inzulin može kočiti trudnoću u tim jako jako ranim fazama?

Muz je na ketu, pa vici ako ti trebaju dobri recepti😁 Odlicnih slastica ima bez UH😉

Hahaha za sada samo osnovno kuham (riba/meso/jaja+povrće) da je što jednostavnije kako ne bi odustala 😁😁 ali svakako vičem kad dođe kriza u idejama ❤👌

👱🏻‍♀️ 32, neprohodni jajovodi, PCOS, inzulinska rezistencija, AMH 26, FSH 6.5, LH 4.4.
    👨🏻‍🦲 41, sve ok
    05/2020: heterotopična trudnoća, 6.tt spontani.
    07/2021: 1. IVF (Suprecur, Gonal 225 IU, Ovitrelle): 8 zrelih jajašca, 7 oplođenih, 5 blastica, 2 vraćene - biokemijska 🥺
    09/2021: 1. FET 2 blastice 🙏
    6 dnt: ➕ 9 dnt: 435 🥳 11 dnt: 835 🙏 15 dnt: 3695 🥰
    1.UZV (6+2): imamo 2 srčeka ❤❤🙏🙏

GPgirl
    13. Kolovoz 2021. 11:47

Tina292

GPgirl

Tina292

Hahaha za sada samo osnovno kuham (riba/meso/jaja+povrće) da je što jednostavnije kako ne bi odustala 😁😁 ali svakako vičem kad dođe kriza u idejama ❤👌

samo daj 😁 radim uglavnom njihove torte i bas su fine https://www.greekgoesketo.com/

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

Razumna
    13. Kolovoz 2021. 11:49

Tina292

Hvala na divnim riječima, 
    Ne može nas razumjeti netko tko ima dijete, sit se gladnom ne vjeruje. 
    Ja imam inzulinsku rezistenciju i popriličan višak kg ( od zadnje stimulacije sam dobila 20kg a imala sam i prije višak od prijašnjih pokušaja) . Meni je moj doktor rekao da kg nisu problem ako bmi nije preko 30. Ja sam na svoju ruku velika hormone jer uz to imam i hosimoto  i išla na vuk vrhovce kod endrokrinologa  ali je zaključio da sam ok i da mi ne treba terapija. A mpo doktor mi je rekao da se ne zamaram dijetom jer si tek onda mogu poremetiti hormone. Lchf mi je super prehrana ali od kad sam u ivf jedem i zobene i mahunarke,  u principu jedem sve osim voća  i slatko ( jer mi ne pase).
    Probaj slušati svoje tjelo.  Ključ je u malim obrocima i ne prejedanju ( što je meni problem jer poslje posla odem se sa mužem počastiti 🥩🍗🍖🧀🥓🍕🥗🥘🍳🍲🍱🍝🍣🍤🍻🥂🍾). Jako si mlada i stigneš momčad roditi ♥️ 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

SAYURI
    13. Kolovoz 2021. 11:49

Razumna

SAYURI

anchy321

Sayuri ako nisi upućena pričala je s bratom koji je stručna osoba..da sve to stoji da je pre pesimistična ali ok svako nosi svoj križ i svakom je njegova muka najteza..prizeljkuje biokemijsku da dobije nadu i potvrdu da moze ostat trudna ali da im fali još neki mali klik…u ostalom ovo je forum i svako piše šta želi i ako nekom smeta nek obiđe i to je to…

O cemu pricas , zena imala prvu betu 500, i kakva potvrda? Hoce biohemijsku pored bete 500 kao potvrdu, i jos se zali na tako dobru betu zenama koje bi volile.vidjeti betu 5 barem….govorim da je sebicna prema drugim zenama koje jos nisu ugledale.plusic…

Čitaš površno jer si vjerojatno zauzeta svojim djetetom i trudnoćom pa ću ponoviti. Kad sam isla vaditi betu (znači prije nego sam znala rezultate) rekla sam da barem imam biokemisku. Znači bio je to trenutak slabosti i očaja. I naravno da me sad sikira zato sam to poželjela jer se sve naše želje ispune… psihički sam totalno nespremna za trudnoću jer podrazumijeva mogući gubitak, a gubitaka mi se zaredalo u zadnje dvije godine. Ali imam 35g i svi vrse pritisak idi na ivf. Zašto vi već nemate djecu …. I tisuće drugih pitanja i komentara tipa ona je samoziva, putuje i zeza se a treba djecu rađati…..

I sta? Mislis da si jedina sa 35 godina koja je imala gubitke i dobiva ta pitanja? Svaka trudnoca je moguci gubitak, nisu samo tvoje....zivot ti moze stati sutra a ne trudnoca. Ti hoces sve na sigurno, ne ide to tako. Ocigledno si navikla na sigurnost u zivotu pa te sada ovo drma zestoko , i ne znas se nositi. Sto se mene tice, zauzeta sam i poslom, i djetetom, i trudnocom koja je isto bila rizicna na pocetku, i ja sam imala gubitak, i imam puno pravo da ti kazem da ovo sada je NISTA sta te ceka, a ovi sto ti tapsu ramena i tjese te, te guraju dublje u slabost, pomogne privremeno a sta kad ostanes sama sa sobom? Dobila si konacno sta si zeljela, sve je u redu, beta ti je dobra, ne krvaris, ne daj strahu da te sprijecava da uzivas u dugo zeljenoj trudnoci, bice sve u redu i na UZV i zasto trazis brige i probleme gdje ih nema...

👱‍♀️- 34g
    👨-42g
    👶-7g
    09.10-missed ab.
    Papa✅ Brisevi ✅
    ➕ 16.03.2021

Tina292
    13. Kolovoz 2021. 11:50

GPgirl

Tina292

GPgirl

Tina292

samo daj 😁 radim uglavnom njihove torte i bas su finehttps://www.greekgoesketo.com/

Mmmm odmah sam uočila sladoled od karamele 😅 tnx! Spremila link 😉👌

👱🏻‍♀️ 32, neprohodni jajovodi, PCOS, inzulinska rezistencija, AMH 26, FSH 6.5, LH 4.4.
    👨🏻‍🦲 41, sve ok
    05/2020: heterotopična trudnoća, 6.tt spontani.
    07/2021: 1. IVF (Suprecur, Gonal 225 IU, Ovitrelle): 8 zrelih jajašca, 7 oplođenih, 5 blastica, 2 vraćene - biokemijska 🥺
    09/2021: 1. FET 2 blastice 🙏
    6 dnt: ➕ 9 dnt: 435 🥳 11 dnt: 835 🙏 15 dnt: 3695 🥰
    1.UZV (6+2): imamo 2 srčeka ❤❤🙏🙏

elle 🙋‍♀️
    13. Kolovoz 2021. 11:50

SAYURI

Razumna

SAYURI

Razumna

Avocado

Sretno svima 🍀
    Razumna obavezno javi 😊 sretno! 🙏

Budem. Bila sam u srijedu kod brata na razgovoru ali mi nije pomoglo. Mi mpo smo posebne žene, slušam prijateljicu kao priča da kad rodi da želi da joj muž kupi dijamantnu ogrlicu a ja ja si mislim samo da rodim zdravo dijete bilo bi mi to sve blago na svijetu i ništa mi ne treba. Ovo je moj križ i moja sreća.
    Od hormona počela sam sanjati te životopisne snove, sanjala sam da dojim blizance, euforija u snu je bila neopisiva, probudila sam se sa suzama radionicama.
    Ja čvrsto vjerujem da ćemo sve postati majke samo ne smijemo odustati.I malo mi je teško jer mi je sav fokus na bebi pa nemam volje za posao ni za hoby. Već treći dan sjedim na poslu i ne mogu producirati- ništa. I briga me. Zapocinjem novi projekt a ja na 0

Ma ti si pukla skroz 😟
    Ako izgubis trudnocu, bice zbog tvoje psihe i ni zbog kog drugog…..dozovi se malo…

Baš ti hvala . Ako silovane žene ne izgube trudnoću zašto bi ja zbog psihe izgubila trudnoću? A da je i izgubim zbog toga iz ljudskosti i sućuti nećeš mi to tako reći.
    Stvarno ste nasilne na ovom forumu i kao fol pokažete a gledate da napakostite. Od vaših postova se osjećam još gore. Jebi ga, imam loš predosjecaj. Imala sam prije loša iskustva i naravno da se bojim. Ja sam provela 4 god u borbi prije nego što sam pristupila ivf. I jako me bole jajnici i leđa i normalno da se bojim. Ovo je jednostavno drugo stanje.

Ma daj hajde udavi sviju sa jadikovkama na svakoj strani, imas nesto za sta se zene ovdje mole godinama i kazes da prozeljkujes biohemijsku, jel te stid…kako mislis da se nosis sa puno gorim stvarima kasnije oko bebe…samo ja ja ja ja ja ja….sve se ove zene pomale boje, ali kad dobiju plus ne ponasaju se blentavo i iracionalno…ne udaraju Normabele ko Bronhi…zbog tebe ti govorim dozovi se pameti ako ne mozes potrazi strucnu pomoc….

Oprosti ali ti ne znaš kako se mi ostale žene ponašamo, ja sam većinu svojih strahova i gluposti koje mi prolaze glavom zadržala za sebe. Ona očito nije takva i piše sve i svašta i ok ne slažem se ni ja sa puno toga pa mi ne pada na pamet prozivati nekoga a pogotovo ne na način koji si ti to napravila. 
    Jedno je da si joj dala lijep savjet iz dobre namjere ali ovo je stvarno bila čista i bespotrebna zloba. 

💁‍♀️32g.- nizak amh (1,6)
    💁‍♂️30g.-sve ok
    BETAPLUS
    1.IVF 06/2021 - 3 folikula - 3 oplođene j.stanice,vraćen 1 dvodnenvni 🙃
    12dnt beta 183,2 14dnt beta 364,2
    27.02.2022. 💕💕💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.