Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tuma
    13. Kolovoz 2021. 13:10

Razumna

elle 🙋‍♀️

Oprosti ali ti ne znaš kako se mi ostale žene ponašamo, ja sam većinu svojih strahova i gluposti koje mi prolaze glavom zadržala za sebe. Ona očito nije takva i piše sve i svašta i ok ne slažem se ni ja sa puno toga pa mi ne pada na pamet prozivati nekoga a pogotovo ne na način koji si ti to napravila.
    Jedno je da si joj dala lijep savjet iz dobre namjere ali ovo je stvarno bila čista i bespotrebna zloba.

Meni i je puno lakše kad se ovdje izjadam ( kolegici ili prijateljicama kad nešto kažem one mi kažu da je trudnoća najjednostavnija stvar na svijetu, ali meni nije kao ni vama pretpostavljam jer to "gradivo " nismo još savladale I sad nam je teško ) . Ja kužim da trudnica nije kvanta fizika i da su svi ljudi na zemlji došli trudnoćom ( danas se vozim i razmišljam kako svi vozači oko mene su bile bebe u trbuhu i da su ih njihove mamice uspješno rodile i da je to sve ok) Ali meni se ovaj period od preostalih 220 dana cini kao vječnost a toliko mi znači to dijete da sam mužu rekla da ako bude morao birati između mene i bebe neka odabere bebu jer ako ja preživi a beba ne da ću nas skupa ubiti. Nisam vidjela tu bebu , nisam je osjetila ali tako se bojim za nju. Neopisiv, ne realan i čudan osjećaj ali znaš da je pravi .

Nisam se mislila petljati, ali ne mogu. Slušaj, strah je jasan svima koji su prošli mpo, koji su godinama bezuspješno pokušavali i čuli sve priče mnogih žena ovdje na forumu koje su izgubile trudnoće. Ali, razmišljanje na način da ćeš ubiti sebe i muža ako izgubis bebu je stvarno pretjerano. Rekla si da si pricala s bratom kao stručnom osobom, ali ne može ti brat biti stručna pomoć. Javi se dr opće prakse i traži uputnicu za razgovor s psihologom ili psihijatrom. Kažem ti to u najboljoj namjeri jer što će biti ako stvarno dođe do neke teškoće u trudnoći? Kako ćeš se onda s time nositi? Trebaš imati hladnu glavu da bi mogla odgajati dijete. Želim ti sretnu trudnoću, ali ako si neke stvari ne poslozis u glavi i potražiš pravu pomoć, bojim se da nećeš ni sekunde uživati u trudnoći a s prvim problemom bi mogla pasti u depresiju i napraviti neku glupost jer po mnogim tvojim postovima se vidi da si psihički labilna osoba.... Kako god odlučila , sretno! 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

SAYURI
    13. Kolovoz 2021. 13:11

anchy321

Sayuri oprosti ali ja stvarno ne kuzim sta ti radis na ovoj temi 🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️ uletila si i nakačila si se na onu za koju si procjenila da je najslabija i sad tu ispucavas neke frustracije….

Neces nikad ni saznati 😉 
    Jedino sto me frustrira je to sto ne postoji psiholiska procjena za zene koje idu u MPO...

👱‍♀️- 34g
    👨-42g
    👶-7g
    09.10-missed ab.
    Papa✅ Brisevi ✅
    ➕ 16.03.2021

Anči 💕
    13. Kolovoz 2021. 13:11

Leli Hvala na opširnom objašnjenju..jel bi dozvolila da to ubacimo sljedeći put kad ce se otvarat nova tema medu iskustva na prve stranice jer nazalost vidim da ima sve vise parova sa azoo

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Sunny_🐣
    13. Kolovoz 2021. 13:17

Leli hvala ti od srca na podijeljenom iskustvu. Vjerujem da će pomoći svim azo parovima ❤️ Čitala sam dosta o Turskoj i njihovim metodama. Stvarno su jako napredni što se tiće azoo dijagnoze. Baš mi je drago da ste uspjeli doći do 7 embrija i to bez operacije, to je stvarno čudo. A vjerujem da oni tamo rade sa naprednijim strojevima i metodama budući da imaju klinike baš specijalizirane za ovu dijagnozu. Da li transfere sad isto radite tamo ili ste uspjeli prebaciti materijal u HR?
    Cure ja sam dobro  i muž i ja radimo od doma trenutno i baš nam je lijepo. Dovršavamo neke stvari po stanu koje nas jako vesele, planiramo vikend izlete kroz 9.mjesec i tako ❤️ 

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

Leli91
    13. Kolovoz 2021. 13:19

Anchy
    Da naravno, stavi gdje god treba.
    Nažalost i ja vidim da ima puno parova sa azoo, i moram priznati da sam se ja na početku osjećala kao sama na svijetu s tim problemom jer stvarno nisam znala nikoga tko je u sličnoj situaciji i želim izaći u susret drugima koji se nađu u takvoj situaciji jer sad imam već puno iskustva a mogu reći i znanja oko te teme.

Al’ ja sam krenuo tamo gdje zelim
    i tamo gdje zelim cu sigurno doc

Ja - '91 AMH 13pmol, mm '92- crypto-azoo
    2 postupka, 5 transfera, rođena naša sreća ❤️
    U konzultacijama za drugu bebu
    lelicaa91@gmail.com

Tuma
    13. Kolovoz 2021. 13:21

Sunny_

Leli hvala ti od srca na podijeljenom iskustvu. Vjerujem da će pomoći svim azo parovima ❤️Čitala sam dosta o Turskoj i njihovim metodama. Stvarno su jako napredni što se tiće azoo dijagnoze. Baš mi je drago da ste uspjeli doći do 7 embrija i to bez operacije, to je stvarno čudo. A vjerujem da oni tamo rade sa naprednijim strojevima i metodama budući da imaju klinike baš specijalizirane za ovu dijagnozu. Da li transfere sad isto radite tamo ili ste uspjeli prebaciti materijal u HR?
    Cure ja sam dobroi muž i ja radimo od doma trenutno i baš nam je lijepo. Dovršavamo neke stvari po stanu koje nas jako vesele, planiramo vikend izlete kroz 9.mjesec i tako❤️

Sunny šaljem zagrljaj ❤️

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• nerazumna.
    13. Kolovoz 2021. 13:22

SAYURI

anchy321

Sayuri oprosti ali ja stvarno ne kuzim sta ti radis na ovoj temi 🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️ uletila si i nakačila si se na onu za koju si procjenila da je najslabija i sad tu ispucavas neke frustracije….

Neces nikad ni saznati 😉
    Jedino sto me frustrira je to sto ne postoji psiholiska procjena za zene koje idu u MPO…

Očito treba i psihološka pomoć za žene koje ne idu na mpo jer vidim je tebi prijeko potrebna!!!  

SAYURI
    13. Kolovoz 2021. 13:25

nerazumna.

SAYURI

anchy321

Neces nikad ni saznati 😉
    Jedino sto me frustrira je to sto ne postoji psiholiska procjena za zene koje idu u MPO…

Očito treba i psihološka pomoć za žene koje ne idu na mpo jer vidim je tebi prijeko potrebna!!!

😂😂😂😂 Razumna, jesi ovo ti uradila profil pa se javljas da branis samu sebe....kakva psiha...

👱‍♀️- 34g
    👨-42g
    👶-7g
    09.10-missed ab.
    Papa✅ Brisevi ✅
    ➕ 16.03.2021

• Josipab
    13. Kolovoz 2021. 13:27

Leli91, super post za azoo. Ja sam isto cula za par klinika u Istanbulu,citala sam o tome na jednom Rodinom starom forumu i tu je bilo ponesto informacija. InAce van toga,cini mi se da nema puno dostupnih informacija o azoo…tako da ce puno znacit ovakva iskustva iz prve ruke svim curama koje se nazalost nadu u takvoj situaciji 

🙋🏻‍♀️ 29 godina
    🙋🏻 Mm 30 godina
    Oboje pijemo suplemente,ja vitamin D,Omega 3, Solgar Prenatal, on Cink,Selen,vitamin E,astaxantan
    1.Beta 827, 2.Beta 1960, termin za uzv 10.6.
    6+0 imamo srce ❤️
    Termin 4.2.2022. 🥰
    url=https://lilypie.com]

Arnoldica
    13. Kolovoz 2021. 13:27

Lita.1234

Razumna sad si pretjerala 😂😂 pa o cemu ti pricas, kakvo gubljenje tebe ili djeteta pa nema jedna losa stvar koja ti ukazuje na bilo sto. Ok, necu se petljat vise. Malo mi je ovo presko granicu.
    Ekipa, nego s obzirom da sam zadnja dva mjeseca zivjela i sopala se solgarom naravno uz zdravu prehranu, htjela sam pitati da li nek od vas ima iskustva sa prirodnim vitaminima i kojima, znaci bez ovih svakakvih punila vezila konzervansa itd… jer solgar slovi kao jedan od boljih a u biti je krcat svime.. pa me zanima nesto prirodno i sto!? Hvala na info

Ja sam isto svasta od Solgara pila baš jer sam čula da su jednog od boljih. Eh sad 🤷

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.