Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    16. Lipanj 2021. 14:43

Mag.nolia

Sanjich 👶

Mag.nolia

Sanjich 👶

Mag.nolia

Meto hoces ti igdje traziti anomaly kao sto dobiju one iz zg, po pola sata…. Jer ja sam bila🤣🤣🤣, ne trebam ti pisati kako je proslo, mislim ok je sve, ali nista drugačije nego prije, ja sva van sebe, cak mi je rekao i bogati oces li se smirit više🤣🤣🤣🤣. Nisam sliku uspjela dobiti jer je beba bila sklupcana sa rukama preko lica, probao je malo prodrmat da makne ruke, ali ništa

Gdje si bila na kraju? Ja sam jučer imala kod dr Žanić oduševila me, 30 min, cd, sve živo i neživo.. Jako ljubazna opsežna doktorica svaka joj cast.

Bila sam u citu, ali zagreb jos nije isključen. Ma nije stvar u cu-u, čak mi i ne treba, sto će mi.
    Meto ma i moja soc je ok, ali nece bas da me gleda kad kazem da sam bila u njega, jer kao nema potrebe svako malo, mislim da ja i sanjich imamo istu, ma ja mozda baš idem u krajnost, razmisljala sam i o fetalnoj ehokariografiji. Dr. P mi kaze da nema potrebe, da je genetski sve ok. Ali mene sada kopkaju te sto nisu genetske, mozda stvarno pretjerivam.

Ma jednom mjesecno, da, luetićka, a dobra mi je, ona zna da idem u njega i zbog mpo i nipta i svega i onda kada vidi trudnicku kaze da nema potrebe svako malo jer se nista ne moze promijenit u 10 dana, kužim ja da je tako. Njima sada pored tog nipta kao ne treba nista dodatno.

Luetićka je stvarno detaljna i stručna, ima ona dosta iakustva u praćenju mpo trudnoća tako su mi svi rekli.. A i jedva sam se upisala bila u nje tak da od pocetka mi je sjelo sve kod nje.. 

A vidi, treba znat razliku kad je previse a kad je premalo... Meni je ona zadnji uzv preletila ruke noge glavu, nije tu bilo objaanjavanja ni nista detaljno.. A ja nipt nisam radila.. Zato sam se i narucila kod žanićke i poslala sam joj bila na fb poruku prije nego sam otisla do nje da vidim kako diše.. Sjela mi je i ona i icu na 4d u nje za misec dana.. Rekla je da ako ne uspijenmo dobro vidjet bebu radi posteljice sprijeda nece naplatit 4d.. I muž smije u šparca na svaki pregled to je super.. 

Ja mozda na tvom mjestu isto ne bi bila mirna dok ne rodim i vidim da je sve okej.. Ali bi se jebacki trudila cijelu trudnocu mislit pozitivno i uzivat.. Ne bi skrivala trbuscic ni nista slicno jer bebe osjete emocije koje prozivljavamo.. Menu je navika svako jutro pustim matiju cveka Ptice i pjevam.. Tak zapocnem dan.. Mob usmjeren prema drobu i uzivam u pjesmi.. 

16. Lipanj 2021. 14:56

Sanjich mislim da je ona i sama prolazila mpo pa joj ne treba nista puno objašnjavat, baš sve kuži i da je ne upitaš. A ok sam ja, i kupam se vec odavno, uglavnom sam po plažama ali eto uhvati me nagativa i crne misli😏😏😖

Hrabrica
    16. Lipanj 2021. 15:18

SeniRemmus

Hrabricanisam morala mijenjati ruke/noge/trbuh, već samo mijenjati na trbuhu 2 dana lijevo ispod pupka, 2 dana desno ispod pupka. Ja sam prvi put stavila taman na rub gaćica i onda mi je otpadao, ali nakon toga sam ga spustila niže i onda se držao ko lud (kad ga skidaš, usput i mala depilacija bikini zone 🤭🤭)
    Ana26 jedna bebica je 19mm, druga 17.5mm, kaže doktor taman su 8+3 po tome obje🐥🐥

eee super onda ću i ja tako. I normalno si se tuširala s njim? I jesi smjela vježbati? Ja sam krenula s nekim vježbama i sad mi u klinici kažu da mirujem dok sam u pripremi za fet  što mi je baš čudno jer inače ne traže mirovanje... 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

Peanut👒👼
    16. Lipanj 2021. 15:30

Je li itko od vas osjećao tu i tamo kao da vas nešto štipne u maternici (9dnt)? Čak i malo jače. Jučer sam baš jako osjetila, danas opet. Grčenja van toga sam imala, nalik mensturalnim, prije par dana. Sad su ta grčenja stala. Beta je u subotu, 12dnt. 

👒35god - AMH 38,5 - RVF maternica - sve OK
    🎩 34god - oligoteratozoospermia/oligospermia
    1. IVF/ICSI - 5.2021 - Menopur (150), Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st - b<1,2 - nema ❄
    2. IVF/ICSI - 12.2021 - Rekovelle (8)/Menopur, Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st i 7st - b 107; b 264; 1.UZV sve OK, 2. UZV miss ab (8tt 😇) - ostala 1❄
    3. FET - 6.2022. - mamin princ stigao 3.2023. 💙

WinkyTheElf
    16. Lipanj 2021. 15:45

Pozdrav svima!
    Evo da se kratko predstavim svojim prvim postom :) Već vas neko vrijeme čitam i pratim :)
    Relativno sam nova u svemu, pa evo ukratko o mojoj aktualnoj situaciji.. 10.06. - četvrtak - sam imala svoju prvu inseminaciju, trenutak je bio ispravan, folikul 22mm, mislim da je ovulacija bila kasnije tog istog dana (provjerila sam dodatno s LH testićem, na dan IUI bio je pozitivan, sutradan negativan). Dr je rekla da u subotu imamo odnose i da u nedjelju dođem na utz da potvrdimo ovulaciju. Međutim, na utz-u je ustanovljeno da ovulacija nije bila u potpunosti kakva bi trebala biti i folikul se nije "razgradio" nego je došlo do ciste žutog tijela. Dala mi je da odmah počnem piti Duphastone 2x1 kako bi nadoknadili to što očito žuto tijelo ne odrađuje svoju funkciju. Eh sad, mislite li da uopće ima nade da išta uspije? Jeste li se susretale s tim problemom? Meni je prvi HSSG bio odgođen jer mi se isto napravila cista žutog tijela, očito sam im sklona. Dr kaže da to može biti uzrok problemu i da bi s IVF-om taj uzrok riješili..

👱‍♀️ 31
    Hormoni ✔
    PCOS like jajnici, endometrioza
    👦32
    Spermiogram ✔
    👱‍♀️💗👦
    2019.-2021. ➖
    KBC Ri HSSG 5/21 ✔
    KBC Ri AIH 6/21 ❌
    KBC Ri AIH 7/21 ❌
    KBC Ri IVF 9/21 ❌

Angeleyes
    16. Lipanj 2021. 16:08

Pozdrav cure, evo ja padobranac ovdje ali da i vas pitam jer mi je sve ovo novo... Dakle, ja sam prosla osnovne pretrage i sve je vise nego dobro, jos cekam kontrolu ureaplazme  i nadam se da smo i to rijesili. Problem je s muzem, on ima dijagnozu oligozoospermia i malo nas je to sve skupa sokiralo. Ali evo, idemo u borbu. Moja ginekologica je odmah preporucila potpomognutu jer se “nema sto cekat” obzirom na moje nalaze. Salje nas sto prije na razgovor i upoznavanje s postupkom, ali evo odlucili smo pricekat njegove nalaze od urologa i otic po jos jedno misljenje. E sad, kakva su vasa iskustva s takvom dijagnozom spermija (oni sa slicnim problemom) i moze li se to ikako popraviti? On je na nekim vitaminima, dosta je skupa bila kutija, ali postoji li koja alternativa da bi mogla biti od koristi? Osim maticne mlijeci, s njom smo malo stali ali krecemo opet. I je li uopce moguce prirodno zatrudniti s takvom dijagnozom ili to mozemo u potpunosti otpisati? 😕

33 god. 🙋🏻‍♀️
    41 god. 🙋🏻
    👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵

Peanut👒👼
    16. Lipanj 2021. 16:19

Angeleyes

Pozdrav cure, evo ja padobranac ovdje ali da i vas pitam jer mi je sve ovo novo… Dakle, ja sam prosla osnovne pretrage i sve je vise nego dobro, jos cekam kontrolu ureaplazme i nadam se da smo i to rijesili. Problem je s muzem, on ima dijagnozu oligozoospermia i malo nas je to sve skupa sokiralo. Ali evo, idemo u borbu. Moja ginekologica je odmah preporucila potpomognutu jer se “nema sto cekat” obzirom na moje nalaze. Salje nas sto prije na razgovor i upoznavanje s postupkom, ali evo odlucili smo pricekat njegove nalaze od urologa i otic po jos jedno misljenje. E sad, kakva su vasa iskustva s takvom dijagnozom spermija (oni sa slicnim problemom) i moze li se to ikako popraviti? On je na nekim vitaminima, dosta je skupa bila kutija, ali postoji li koja alternativa da bi mogla biti od koristi? Osim maticne mlijeci, s njom smo malo stali ali krecemo opet. I je li uopce moguce prirodno zatrudniti s takvom dijagnozom ili to mozemo u potpunosti otpisati? 😕

Ima raznih slučajeva spontanih trudnoća s lošim spermiogramom. Sigurna sam da među parovima koji su spontano zatrudnili ima muškaraca s lošim spermiogramom, a da to nikad nisu ni saznali jer nisu ni trebali. Dogodilo se. Naravno, šanse uvijek postoje. Kao i nada ❤️ Ali, opet kako kaže tvoja ginekologica, nema se vremena čekati. Naša dijagnoza je također oligo. S moje strane je, bar dosadašnji pregledi, sve OK, ali do spontane trudnoće nije došlo. Zato smo u postupku. Nadamo se da će nekad se dogoditi i spontana, ali to ne mogu znati. Samo hrabro. I bez straha. 

👒35god - AMH 38,5 - RVF maternica - sve OK
    🎩 34god - oligoteratozoospermia/oligospermia
    1. IVF/ICSI - 5.2021 - Menopur (150), Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st - b<1,2 - nema ❄
    2. IVF/ICSI - 12.2021 - Rekovelle (8)/Menopur, Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st i 7st - b 107; b 264; 1.UZV sve OK, 2. UZV miss ab (8tt 😇) - ostala 1❄
    3. FET - 6.2022. - mamin princ stigao 3.2023. 💙

Tweety88🐞
    16. Lipanj 2021. 16:27

Peanut

Je li itko od vas osjećao tu i tamo kao da vas nešto štipne u maternici (9dnt)? Čak i malo jače. Jučer sam baš jako osjetila, danas opet. Grčenja van toga sam imala, nalik mensturalnim, prije par dana. Sad su ta grčenja stala. Beta je u subotu, 12dnt.

Mislim da ti je to skroz normalno i da te ne treba brinuti. Ja imam uvijek takva nekakva grcenja i probadanja otkad sam na stimulacijama tabletama i utrogestanu.

💛🧡

Čupica
    16. Lipanj 2021. 16:32

Pozdrav drage zene i cestitam svima na dobrim vijestima. Nakon 14 dana kasnjena konacno dosla M i danas sam se testirala. Ako dobijem danas nalaz sutra idem u Petrovu i trebala bi preuzeti terapiju. Zanima me jel se javljam kod sestre u sobu 135 ili na šalter? 

♀️29g. AMH 5.0, IR ♂️ 34g. azoo(materijal zamrznut, dobiven TESE)
    6.mj. IVF/TESE/ICSI Menopur 225, Cetrotide, Ovitrelle - 6🥚nema transfera
    11mj. Orgalutran, Pergoveris 250, Ovitrelle - 5🥚- 3 morule
    ET- 2 morule ❌
    1🐧

SeniRemmus
    16. Lipanj 2021. 16:41

Nikitta hihihi jedva čekam vidjeti kako će to biti za 8 mjeseci! 🙈👀
    Anchy idući UZV 7.7.
    Hrabrica normalno sam vježbala i tuširala se s njim. I prije i poslije FET-a sam potpuno normalno vježbala, kretala se, pospremala, samo sam nakon FET-a malo pazila da se baš ne sagibam u struku već više iz koljena da čučnem ako treba. Držim fige 🙏🏻🤞🏻

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    1.IVF/ICSI + FET 🐧🐧 ✅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.