Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    06. Ožujak 2021. 21:18

Emma05

Ana26

Emma možda je samo prerano za simptome. Većinom kažu da mučnine kreću od 6,7 tjedna ,kako kome.

Nemam mucnine..samo neku nelagodu na neke mirise nista drugo..gadan mi npr dim cigare…a pusac sam (ne pusim od prve injekcije)…parfem koji inace volim cuti danas gadaaaan da ne more gadniji biti..i tako te stvari..po meni je prerano za sve..ali realno kuzim da mi se nesto događa i ne mogu to i da hocu zanemariti…

Dobro je, nisi spomenula bolne sise 😂☝🏻 jer to definitivno nije simptom. A ovo sve ostalo ukazuje da bi tu moglo nestooo bitiiiiii 🙂🙂🙂 slazem se da je rano za neke simptome trudnoce, ali svako tijelo drukcije reagira, nikad ne znas 🙂🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    06. Ožujak 2021. 21:21

Inače, u prošlom postupku me 6 dana bolilo od aspiracije, sedmi dan je bio blaženi mir, a od osmog dana nadalje su počeli PMS bolovi (koji su se na kraju pokazali kao trudnoća).
    Izgleda da ovaj put neću imati mira, sedmi dan i počeli su jaki PMS bolovi. Što znači da:
    - ili nisam trudna i sprema mi se gadna menstruacija
    - ili se uhvatila jedna beba i  jače zagrizla od prošle pa mi beta brže raste (ja zadnji put nisam imala preveliku početnu betu, ali je bila OK)
    - ili su blizanačke trudnoće stvarno udarničke i počinju sa spektaklom

Anyway, baš me jako boli, najradije bih se u kuglu zarolala. 

💔💔💔

Rora8290
    06. Ožujak 2021. 21:22

Pozdrav curke, evo mene malo. Dobila sam estrofem od danas 3x1, sve uredu prošlo na 1 pregledu. Idući put naručena opet u subotu kad ćemo vidjeti koji dan će biti FET, odlučili smo vratitit naša 2 smrzlića odjednom ipak pa šta bude, samo ta dva mi i ostala. Čestitam svima na pozitivnim betama ovih dana, nek se tako nastavi niz. 😀🥳

Ruska1986
    06. Ožujak 2021. 21:25

Ruska1986

sanjass

Rekla mi je dr jucer odmah da nas postupak ne pokriva hzzo,da je normalan ivf onda da ali posto mi imamo neki tese mpo to ne pokriva,nisam to no sve upamtila kako je rekla.uglavnom za takav postupak nemaju ugovor sa hzzo.zato cemo i pricekat da vidimo kad mozemo dobit najraniji termin sa dr u petrovoj,ako nece bit to brzo u beti mozemo u 5 mj u postupak.tako da cemo kroz par dana sve znat.

E, ali ja znam za par koji je isto imao TESE i prenio 🐧 iz Petrove u polikliniku IVF i isli su preko HZZOa… Kazu da prijenos kosta oko 2500 kn i postupak prijenosa traje oko mjesec dana. Najbolje ti je gore u IVF nazvat i da te oni upute za dalje.. I da vidis koliko se to placa… pa zasto ne probat?

Odes u IVF, oni ti daju neke papire sa kojim odes tam di ste bili, oni vam potpisu prijenos i onda predate zahtjev u ministarstvu zdravstva. I onda se ceka odobrenje cca mjesec dana. Kazu da se zahtjev preda valjda tom nacionalnom povjerenstvu, a Simunic(vlasnik IVFa) je glavni tamo. Ja bi probala... 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Ruska1986
    06. Ožujak 2021. 21:26

lioraliora

Pozdrav curke, evo mene malo. Dobila sam estrofem od danas 3x1, sve uredu prošlo na 1 pregledu. Idući put naručena opet u subotu kad ćemo vidjeti koji dan će biti FET, odlučili smo vratitit naša 2 smrzlića odjednom ipak pa šta bude, samo ta dva mi i ostala. Čestitam svima na pozitivnim betama ovih dana, nek se tako nastavi niz. 😀🥳

🤗🤗🤗 drzimo fige na naj, naj, najjace 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

❤️J_0209_b😺
    06. Ožujak 2021. 21:28

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Emma05, ako si trudna, beta ti je već počela rasti (sad si 10DNO i neke već tad dobiju sjenicu na testu). A kad beta počne rasti, počnu i ti sitni sitni simptomi (tipa, problem s nekim mirisima, promjena okusa, …). Sve je dosta blago i polako raste kroz vrijeme, dok ne bukne.
    Sve ovo što opisuješ za sad je obećavajuće. Naravno, nije garancija ničega, što i sama do sad i predobro znaš.
    Ja ne volim piškiti trakice, ali ne mogu ni čekati betu. Volim se pripremiti. Zato popiškim nekoliko testova (zadnji put sam tri, ovaj put neću više od toga) da se psihički pripremim na broj koji ću dobiti kad dobijem betu. Neki čekaju betu. Neki piške od aspiracije ili štoperice. Svi smo drugačiji.
    Bez brige o blesavim rečenicama, navikli smo od vas trudnica da ste takve.
    I da, mene isto ta neinformiranost i "lako ćemo" pristup iritira, zato sam preuzela stvari u svoje ruke usred prvog postupka i sama se poslala na prve pretrage (što se pokazalo kao dobro).

Lucyinthesky, savršeno, u restoran možemo skupa, nećemo se počerupati.Ana26, ja isto nisam imala PMS i koronu sam preboljela bez sipmtoma… do prvog postupka. Od onda mi je svaka menstruacija i ovulacija bolna, mamicu im.

MTBica ja nekako ne osjećam ovulaciju ovaj put nakon prvog postupka.. Malo me probadaju jajnici, al mi se to događa kad sam teško dizala ovih dana.. Imam jos 9 dana do ciklusa i niš.. Nisam navikla da je ovak.. Bas me zanima kakav će mi bit ciklus ovaj put..
    Nikitta rasplakala si me.. ❤️ Želim ti sve najbolje..počevši od zdravlja.. 😘

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

Ruska1986
    06. Ožujak 2021. 21:28

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Inače, u prošlom postupku me 6 dana bolilo od aspiracije, sedmi dan je bio blaženi mir, a od osmog dana nadalje su počeli PMS bolovi (koji su se na kraju pokazali kao trudnoća).
    Izgleda da ovaj put neću imati mira, sedmi dan i počeli su jaki PMS bolovi. Što znači da:
    - ili nisam trudna i sprema mi se gadna menstruacija
    - ili se uhvatila jedna beba i jače zagrizla od prošle pa mi beta brže raste (ja zadnji put nisam imala preveliku početnu betu, ali je bila OK)
    - ili su blizanačke trudnoće stvarno udarničke i počinju sa spektaklom

Anyway, baš me jako boli, najradije bih se u kuglu zarolala.

U obzir dolazi samo opcija 2 ili 3... Ali ovo je dobar znak, sta ne? Ako ti je i prosli put tako bilo, a bila si trudna...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

Rora8290
    06. Ožujak 2021. 21:34

Ruska1986

lioraliora

🤗🤗🤗 drzimo fige na naj, naj, najjace

Hvala Ruška1986 , kako si ti? Kako se osjećaš? Kako tvoja curka? 🥰

• Ana26
    06. Ožujak 2021. 21:35

Nikitta javi se kad budeš bolje i kad se oporaviš i psihički i fizički, mi volimo kad nam pišeš, lavice. Da barem nemaš tolike bolove, sve bi bilo puno lakše i mogla bi se okrenuti normalnom životu i  drugim aktivnostima kao npr.posvojenju. Sretno! Moliti ću za tebe! 
    MTB moguće da će i meni tako biti. Ne znam jel se to sve pobrka od stimulacije ili šta?!
    Liora sretno! Neka prođe sve u najboljem redu! 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    06. Ožujak 2021. 21:39

lioraliora, wooohooo, krećemooo!!!
    I ti ćeš biti majka blizanaca, kao i ja. 

J_b, valjda je svakom drugačije. Ja u životu nisam osjetila ovulaciju, a nakon postupka su počele biti bolne. Nisam ni skužila da su to ovulacije dok mi nisu ovdje cure objasnile. Svima nam se poremete ciklusi nakon postupaka, što i ima smisla. Hormoni su to. Ali navodno se u par mjeseci to vrati na staro, zato nas i tjeraju na pauzu između ciklusa.

Ruska1986, ma svi ovdje znamo da su simptomi trudnoće i menstruacije isti. Tako da... vrijeme će pokazati. Niti se nadam niti se ne nadam, sasvim sam OK trenutno. Ali sigurno se neću zanositi, ionako jako dobro znam da čak ni pozitivna beta nije garancija ičega. Hvala ti što navijaš za mene i moje bebe 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.