Aura to moras porazgovarat sa svojom dr.koja ti prati cike. Takve se pojave obicno prate kroz neki period koji ti oni kazu. Npr.mene nekad naruci za 6mj, nekad za 3, a bilo je situacija da me narucila za 1mj!
MTBica ih da mogu u nedjelju na 2dc negdje vaditi hormone, ja bi ih vadila. Cak bi i ljekove nasla 😋
oharascarlett14@gmail.com
Skupilo bi se ovdje ostataka garant za moj prvi shoot! 😂✌
oharascarlett14@gmail.com
Upravo to! Ja dosla na pregled nakon inseminacije da ustanovimo je li sve okej nakon stimulacije i dobijem odgovor, ides na IVF, sestra ce ti dat inekcije ,vidimo se iduci tjedan.
A ja ko tele, da mi nije ovde vas, mislila bi da me posla ko zna di i da me ceka ko zna sta. Niti mi ne receno sta moram ni radit, ni pazit, ni pit/ne pit. Nista. Da ovde nisam procitala da ne smim pit maticnu, ja bi se jos s njom sopala misleci da mi organizam bude napucan za IVF. To je samo primjer, di je sve ostalo.
Mozda me to utupilo, ja se od tog pregleda jos osjecam jadno, a trebala bi bit full sretna jer mi je ovo mozda bas taj mjesec da se desi čudo!
Malo sam vas satrala, al eto. Malo sam munjena danas. Mozda od ovih šprica ozdravim 🤞🤷♀️😘
Oo da..taj BLAGO TELEĆI POGLED sam imala valjda 100 puta i dan danas nakon svih ovih godina me znaju nekad zabezeknuti s necim novim pa se osijecam ko idiot. ALI ovaj postupak sam se zainatila...i naoruzala sa FOKUSOM, HRABROŠĆU i ostalim pozitivnim rijecima🤣pa se nisam dala omesti!🤛💪...
A ti baci lipo brigu na veselje i budi hepi da se nesto događa i kotrlja..da ne stojis na mjestu...ako to znaci da si blize svojoj mrvici neka tako bude...😊💕
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Stiže nam baby E🩷👶
Emma kod tebe je sve sumnjivo, mirisi, krvarenje, sluti na trudnoću. Navijam da je konačno to to .
Jos samo 1000 dana do nalaza🤣🥴
Stiže nam baby E🩷👶
Nikitta, vrlim te najjako
(vrlim nam je nova forumska riječ, baš je prava za ono što ovdje dijelimo)
💔💔💔
Rekla mi je dr jucer odmah da nas postupak ne pokriva hzzo,da je normalan ivf onda da ali posto mi imamo neki tese mpo to ne pokriva,nisam to no sve upamtila kako je rekla.uglavnom za takav postupak nemaju ugovor sa hzzo.zato cemo i pricekat da vidimo kad mozemo dobit najraniji termin sa dr u petrovoj,ako nece bit to brzo u beti mozemo u 5 mj u postupak.tako da cemo kroz par dana sve znat.
E, ali ja znam za par koji je isto imao TESE i prenio 🐧 iz Petrove u polikliniku IVF i isli su preko HZZOa... Kazu da prijenos kosta oko 2500 kn i postupak prijenosa traje oko mjesec dana. Najbolje ti je gore u IVF nazvat i da te oni upute za dalje.. I da vidis koliko se to placa... pa zasto ne probat?
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Cure, svakoj hvala na toliko lijepih riječi, podrške i na koncu ljubavi. Ne poznajemo se, pitanje je bi li se ikad družile da se osobno poznajemo. No, na ovoj temi povezale su nas bolne rane neplodnosti, pa sve druge razlike padaju u vodu. Ovdje se uvijek osjećam dobro i prihvaćeno, što nekad nije slučaj u mom životu, ali prihvaćanje počinje od nas samih, jednom kad prihvatim cijelu sebe i zavolim bolesne dijelove sebe i kad si dozvolim da u redu biti bolesna, (a ne da stalno osjećam krivnju, bijes i prezir spram same sebe zbog bolesti), vjerojatno će krenuti put mog oporavka. Do tada, pokušavam iz ovog mulja izvući bisere i kroz ovu katarzu na svim razinama rasti kao osoba, u spoznaji tko sam i što mi je zaista važno u životu. Trenutno smatram da je zbog mojeg psihičkog zdravlja važno maknuti se od teme trudnoće, jer mi to nanosi dodatnu bol i otvara ranu, duboku kao najdublji vulkan. Želim da znate da, iako se nisam javljala, sam mislila na sve vas, nikad vas neću zaboraviti. Kad budem imala više snage, sigurna sam da ću vas doći pozdraviti, vidjeti kako rastu vaše bebe, kako idu novi postupci. Osjetila sam ljubav iz vaših postova i pokušala sam je potpuno uliti u svoje srce koje nije naviklo da je prima u tim količinama, suze samo teku niz obraze. Hvala vam. Čuo vas Bog i vratio vam u najljepšim malim rukama koje će vas grliti oko vrata i reći MAMA. ❤️
❤💜🥰 divna si 💜❤ samo ti napravi kako mislis da je najbolje za tebe ❤💜 znas da te ovdje volimo i kad god se javis, da se bas jako, jako veselimom.. 🥰🥰🥰🥰🥰
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Cure, svakoj hvala na toliko lijepih riječi, podrške i na koncu ljubavi. Ne poznajemo se, pitanje je bi li se ikad družile da se osobno poznajemo. No, na ovoj temi povezale su nas bolne rane neplodnosti, pa sve druge razlike padaju u vodu. Ovdje se uvijek osjećam dobro i prihvaćeno, što nekad nije slučaj u mom životu, ali prihvaćanje počinje od nas samih, jednom kad prihvatim cijelu sebe i zavolim bolesne dijelove sebe i kad si dozvolim da u redu biti bolesna, (a ne da stalno osjećam krivnju, bijes i prezir spram same sebe zbog bolesti), vjerojatno će krenuti put mog oporavka. Do tada, pokušavam iz ovog mulja izvući bisere i kroz ovu katarzu na svim razinama rasti kao osoba, u spoznaji tko sam i što mi je zaista važno u životu. Trenutno smatram da je zbog mojeg psihičkog zdravlja važno maknuti se od teme trudnoće, jer mi to nanosi dodatnu bol i otvara ranu, duboku kao najdublji vulkan. Želim da znate da, iako se nisam javljala, sam mislila na sve vas, nikad vas neću zaboraviti. Kad budem imala više snage, sigurna sam da ću vas doći pozdraviti, vidjeti kako rastu vaše bebe, kako idu novi postupci. Osjetila sam ljubav iz vaših postova i pokušala sam je potpuno uliti u svoje srce koje nije naviklo da je prima u tim količinama, suze samo teku niz obraze. Hvala vam. Čuo vas Bog i vratio vam u najljepšim malim rukama koje će vas grliti oko vrata i reći MAMA. ❤️
🥺..drzi se draga..puno mi je zao zbog svega sto si prosla. Dusa te zaboli kad sve citas. Nisam ti uputila nikako rijeci podrske. Dok sve pohvatam poruke. Zelim ti da se sto prije oporavis..u svakom smislu..odboluj to kako moras i osijecas..sve te razumijemo...i da rijesis taj svoj problem koji te muci sto prije....🙏❤💕
Stiže nam baby E🩷👶
Emma05, ako si trudna, beta ti je već počela rasti (sad si 10DNO i neke već tad dobiju sjenicu na testu). A kad beta počne rasti, počnu i ti sitni sitni simptomi (tipa, problem s nekim mirisima, promjena okusa, ...). Sve je dosta blago i polako raste kroz vrijeme, dok ne bukne.
Sve ovo što opisuješ za sad je obećavajuće. Naravno, nije garancija ničega, što i sama do sad i predobro znaš.
Ja ne volim piškiti trakice, ali ne mogu ni čekati betu. Volim se pripremiti. Zato popiškim nekoliko testova (zadnji put sam tri, ovaj put neću više od toga) da se psihički pripremim na broj koji ću dobiti kad dobijem betu. Neki čekaju betu. Neki piške od aspiracije ili štoperice. Svi smo drugačiji.
Bez brige o blesavim rečenicama, navikli smo od vas trudnica da ste takve.
I da, mene isto ta neinformiranost i "lako ćemo" pristup iritira, zato sam preuzela stvari u svoje ruke usred prvog postupka i sama se poslala na prve pretrage (što se pokazalo kao dobro).
Lucyinthesky, savršeno, u restoran možemo skupa, nećemo se počerupati.
Ana26, ja isto nisam imala PMS i koronu sam preboljela bez sipmtoma... do prvog postupka. Od onda mi je svaka menstruacija i ovulacija bolna, mamicu im.
💔💔💔
Aura, nisam iskusna. Meni su grudi bile bitne jer imam u ženskoj liniji osobu koja je umrla od tumora grudiju. Ići ću opet 6 mjeseci od prošlog UZVa. Osim toga, plan mi je svake godine raditi detaljni sistematski (ove godine sam obavila).
Bez brige, nisi nas satrala. I da, na žalost, doktori nam često nisu empatični. Zato sam ja sretna što sam našla ovaj čopor, to mi je predivan poklon i jako vrijedan resurs. Uz mene su bili i kad mi je bilo najteže, ne znam kako bih prošla kroz kraj prošlog postupka bez njih.
BjeliS, meni je bila rekla da ćemo ići u postupak 1DC. Kad je skužila da nema hormona, rekla je da nema problema, da možemo krenuti i dan, dva kasnije. Dosta cura ovdje kreće 2DC ili 3DC, mislim da je to manje više svejedno. Samo ti ujutro rano u ponedjeljak vadi i šalji čim prije, i držim ti fige da krenete odmah.
sanjass, meni je to čudno. Ajde ti nazovi i IVF i Škvorca i pitaj ih sve može li se kod njih preko HZZOa ako je sperma dobivena preko TESE. Ne vidim zašto je to problem, dosta ekipe ima smrznutu spermu, neovisno o tome je li preko TESE ili su samo napravili backup za svaki slučaj (jer partnera nema, jer je partner smrznuo spermu prije kemoterapije, ...)
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji