Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anči 💕
    06. Ožujak 2021. 11:02

Sunny_

Anchy321 daj mi objasni tu kasicu, glupa sam 😁 ide med, mljeveni orah i celer? A koji dio celera? Korijen, stabljika, listovi? Guglam ja taj recept ali nista 😅

Ja sam našla negdje da ide onaj korijen celera pa sam to uzela..u pola kg meda umjesala pola kg mljevenih oraha i saku naaribanog celera..valjd treba tako 🤣 da se ne lazemo okus je 🤮 al se MM s vremenom naviko

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• *.Women_name.*
    06. Ožujak 2021. 11:11

E sad malo o meni 😂😂😂 Tuma mislim da sam dobila one BH kontrakcije 🤔 mislim da si ti pričala da su ti se javljale oko ovog tjedna. Pričala sam, Imala ih je i moja šogorica, ali nju mi se neda ispitivat jer imam osjećaj da kj god pitam misli da nisam normalna. Kj su tebi rekli za to? Jel se to s vremenom pojačava? Imaš neke savjete? 😂 Ja nekak se nisam uspanicarila, jer mi sve aplikacije blindaju od 20 tt da su moguće, ne mislim da je potrebno zbog tog zvat doktora? Bez bolne su skroz, primijetila sam već par puta da mi se trbuh onak zgrci na 15 do 20 sekundi. Istina, malo sam aktivnija ovih dana, do ovog pregleda sam skrot nepomično ležala 😂 sad malo prohodam po kući i taj. Sad je na pregledu prije dan bilo sve ok, a terapiju imam i normabel, roidakal i utrogestane. Iskreno nekad nemogu razlikovat jel se to gospodica javi kad je onak jako jako kratko jer istovremeno nekad osjetim i nju da se miče , ali jutros je baš trajalo 20 sekundi i zahvatilo je većinu trbuha  pa sam pretpostavila da je to to. 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Lucyinthesky
    06. Ožujak 2021. 11:11

Emma05

Barbi30

Pozdrav svima Pratim vas od cca početka prošle godine i ovaj forum edukacija je super stvar…puno naučila i unaprijed pretrage obavila tako da smo ja i mužić napokon u postupku od ove godine. Sada tijekom postupka je muž dobio dgoligoasthenozoospermia što prije u nalazu spermiograma nije imao (nije bio ni prošli savršen ali po njima prolazan)..trenutno je krenuo s Pro Fertilom (na kutiji piše po 1 tbl) a ovdje sam pročitala savjet po 2-nadam se da ga neću predozirati , također smo naručili Maca potent, te je u fazi vađenja krvi i ponovni spermiogram (makar su nam rekli u Zg da stignemo) ali ne bi ja bila JA da ne idem unaprijed Zanima me kako se čuva spomenuta kašica (u frižideru?).
    U opisu je opisan naš dosadašnji put prema jako željenoj bebi (nadam se da se učitalo).
    Veselim se ugodnom druženju

I mi imamo sad zadnji nalaz oligoasteno..iako smo godinama imali normo..ali kao mladi decko kad smo krenuli s ovim imao je asteno. Vjer se sad opustio zadnjih god jer je mislio sve ok. Narucio je taj fertil up, count boost, l karnitin, macu, vitamin c i zink pa ce sad u boj narednih mjeseci jer je vrlo razocaran sa svojim plivacima🤣. Svaki mj ce kontrolirati spermio da prati napredak…

Spermatogeneza ti traje 3 mjeseca, tako da vam nema smisla raditi spermiogram ranije nego prođe taj period.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Emma05
    06. Ožujak 2021. 11:20

Lucyinthesky

Emma05

Barbi30

Pozdrav svima Pratim vas od cca početka prošle godine i ovaj forum edukacija je super stvar…puno naučila i unaprijed pretrage obavila tako da smo ja i mužić napokon u postupku od ove godine. Sada tijekom postupka je muž dobio dgoligoasthenozoospermia što prije u nalazu spermiograma nije imao (nije bio ni prošli savršen ali po njima prolazan)..trenutno je krenuo s Pro Fertilom (na kutiji piše po 1 tbl) a ovdje sam pročitala savjet po 2-nadam se da ga neću predozirati , također smo naručili Maca potent, te je u fazi vađenja krvi i ponovni spermiogram (makar su nam rekli u Zg da stignemo) ali ne bi ja bila JA da ne idem unaprijed Zanima me kako se čuva spomenuta kašica (u frižideru?).
    U opisu je opisan naš dosadašnji put prema jako željenoj bebi (nadam se da se učitalo).
    Veselim se ugodnom druženju

I mi imamo sad zadnji nalaz oligoasteno..iako smo godinama imali normo..ali kao mladi decko kad smo krenuli s ovim imao je asteno. Vjer se sad opustio zadnjih god jer je mislio sve ok. Narucio je taj fertil up, count boost, l karnitin, macu, vitamin c i zink pa ce sad u boj narednih mjeseci jer je vrlo razocaran sa svojim plivacima🤣. Svaki mj ce kontrolirati spermio da prati napredak…

Spermatogeneza ti traje 3 mjeseca, tako da vam nema smisla raditi spermiogram ranije nego prođe taj period.

Ma ja vam to sve znam..ali on je tvrdoglava mazga. Pa sam ga pustila nek radi po svoju i nek se lijeci kako zna..sam lijepo😂..odrastao covjek je i nije bas nov u tome😜. Tako da sto god dobro utjece na njegovu psihu nek radi..ja sam tu samo za support😁

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    Stiže nam baby E🩷👶

Ruska1986
    06. Ožujak 2021. 11:37

manemoj

Bajo ma Bebici kod tebe prekrasno pa neće van.. a gle Rusku kako te nagovara da odeš roditi da ona bude sljedeca 😂, ne brini, doći će i tvoj red jako brzo.. radje ti kreni prati tu robicu 😉

Hm, provalila si me 🙈🙈 kako si ti danas? 💜

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    06. Ožujak 2021. 11:39

*.Women_name.*

E sad malo o meni 😂😂😂 Tuma mislim da sam dobila one BH kontrakcije 🤔 mislim da si ti pričala da su ti se javljale oko ovog tjedna. Pričala sam, Imala ih je i moja šogorica, ali nju mi se neda ispitivat jer imam osjećaj da kj god pitam misli da nisam normalna. Kj su tebi rekli za to? Jel se to s vremenom pojačava? Imaš neke savjete? 😂 Ja nekak se nisam uspanicarila, jer mi sve aplikacije blindaju od 20 tt da su moguće, ne mislim da je potrebno zbog tog zvat doktora? Bez bolne su skroz, primijetila sam već par puta da mi se trbuh onak zgrci na 15 do 20 sekundi. Istina, malo sam aktivnija ovih dana, do ovog pregleda sam skrot nepomično ležala 😂 sad malo prohodam po kući i taj. Sad je na pregledu prije dan bilo sve ok, a terapiju imam i normabel, roidakal i utrogestane. Iskreno nekad nemogu razlikovat jel se to gospodica javi kad je onak jako jako kratko jer istovremeno nekad osjetim i nju da se miče , ali jutros je baš trajalo 20 sekundi i zahvatilo je većinu trbuha pa sam pretpostavila da je to to.

Bitno ti je da promijenis polozaj kad ih osjetis! Tipa, ako lezis i ulove te, digni se i proseci malo i obrnuto... Ja uopce nisam sigurna dal ih imam jer nemam tih grceva nekakvih, samo ona kao menstrualna bol i trbuh mi bude bas tvrd.. Pa valjda je to to 🤷🏻‍♀️

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• *.Women_name.*
    06. Ožujak 2021. 11:51

Ruska1986

*.Women_name.*

E sad malo o meni 😂😂😂 Tuma mislim da sam dobila one BH kontrakcije 🤔 mislim da si ti pričala da su ti se javljale oko ovog tjedna. Pričala sam, Imala ih je i moja šogorica, ali nju mi se neda ispitivat jer imam osjećaj da kj god pitam misli da nisam normalna. Kj su tebi rekli za to? Jel se to s vremenom pojačava? Imaš neke savjete? 😂 Ja nekak se nisam uspanicarila, jer mi sve aplikacije blindaju od 20 tt da su moguće, ne mislim da je potrebno zbog tog zvat doktora? Bez bolne su skroz, primijetila sam već par puta da mi se trbuh onak zgrci na 15 do 20 sekundi. Istina, malo sam aktivnija ovih dana, do ovog pregleda sam skrot nepomično ležala 😂 sad malo prohodam po kući i taj. Sad je na pregledu prije dan bilo sve ok, a terapiju imam i normabel, roidakal i utrogestane. Iskreno nekad nemogu razlikovat jel se to gospodica javi kad je onak jako jako kratko jer istovremeno nekad osjetim i nju da se miče , ali jutros je baš trajalo 20 sekundi i zahvatilo je većinu trbuha pa sam pretpostavila da je to to.

Bitno ti je da promijenis polozaj kad ih osjetis! Tipa, ako lezis i ulove te, digni se i proseci malo i obrnuto… Ja uopce nisam sigurna dal ih imam jer nemam tih grceva nekakvih, samo ona kao menstrualna bol i trbuh mi bude bas tvrd.. Pa valjda je to to 🤷🏻‍♀️

E vidiš to nisam znala, budem tako sad. Hvala!! 😘Mene ne boli ništa uopće, samo se zgrci. Nekad samo na jednom mjestu onak kao da mi se neko nasloni na unutarnju stijenu trbuha (e to neznam razlikovat jel beba ili to jer je kratko jako) ali jutros je jednom baš onak pola trbuha pa pretpostavljam da je to to 🤷‍♀️

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Ana26
    06. Ožujak 2021. 11:54

Nina92 sretno!
    Manemoj kako si? Jel stalno krvarenje? Jesi zvala doktora? Baš je često krvarenje kod mpo trudnica.
    MTB ja sam ispratila štopericu. Ja sam na dan aspiracije dobila Brevatcid 1500. Na dan transfera mi stigao paket testova iz Kine i kako sad da ih ne iskoristim, a bit ću trudna i isteći će rok trajanja? A neki dan sam kupila 10- ak Mullerovih  testova. 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    06. Ožujak 2021. 12:04

Ana26

Nina92 sretno!
    Manemoj kako si? Jel stalno krvarenje? Jesi zvala doktora? Baš je često krvarenje kod mpo trudnica.
    MTB ja sam ispratila štopericu. Ja sam na dan aspiracije dobila Brevatcid 1500. Na dan transfera mi stigao paket testova iz Kine i kako sad da ih ne iskoristim, a bit ću trudna i isteći će rok trajanja? A neki dan sam kupila 10- ak Mullerovih testova.

Apsolutno te razumijem, jednostavno nisi imala izbora 😂😂😂
    Od sutra hvataš sjene da znaš meni reći kad ima smisla da piškim? Mislim, tebe sjene ne zanimaju, ali previše si altruistična da meni ne pomogneš... 😁

💔💔💔

06. Ožujak 2021. 12:07

Pozdrav svima :)
    Trenutno sam na gonalu 100 i  Cetroidu (danas 7.dan infekcija, aspiracija krajem sljedećeg tjedna, imam duži ciklus). Zanima me jeste li vi dobile neke preporuke za tjelesnu aktivnost? Zaboravila sam pitati dr. A htjela bi na Sljeme (hodati, 3-4 h traje tura) ... Ne znam preporučuje li se mirovanje u vrijeme postupka ili možemo sve normalno (malo pojačana tjelesna aktivnost)?
    Hvala i sretno svima ❤️ 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.