Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    16. Veljača 2021. 12:18

Znači za moje mutacije, andol 100 odmah, dupla folna iako su mi folati u krvi 50. Nisu velike mutacije i ne trebam u hematologa. Mozda jos nekome pomogne.

• *.Women_name.*
    16. Veljača 2021. 12:19

MISS

J_b i meni je bilo tako, prvo ka smeckasto crvenkaste zilice pa bas svjeza krv par dana pa smeda..tako da znas ,a vidi me di sam sad..nikad se ne zna.
    Women Name da li popijes normabel? Izdrzi do 19.da te ne cackaju vise puta.
    Cure, ja danas idem, usr**a sam u gace, mada moram rec da me zadnja dva dana znatno manje boli .nije da ne osjecam pritisak ali nemjerljivo s onim prije, a 3 dana prije toga sam pila svaki dan normabel od 2mg.
    Jedva cekam danas vidit sta je s hematomom i sve ostalo! Konacno vidit svoju bebicu, ova 2 tj su mi ko vjecnost.
    P.s. hvala svima na rođendanskim željama!!

Ne, nisam ga pila ne boli me tak jako. Mene brine kaj me u ovim tjednima uopće boli. I kaj te menga bolove povezuju s otvaranjem pa su me preplašili užasno. Jer me 3 tjedna nakon 19 tt negdje uopće više nije bolilo, pa sad opet počelo. Bolilo me dosta ono za vikend jedan dan tad sam popila. Pokušat ću se strpit do petka da, jedino ako neki jaki bolovi počnu prije. A i mislim da mi je sad (ti me razumiješ vjerojatno) ovo predugo 😂 pa me već hvata panika. Gledali su me svakih 10ak dana. Sad je već prošlo 16, bio je mir tjedan dana onda panika. Jedva cekam

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    16. Veljača 2021. 12:21

J_b

*.Women_name.*

Miss i Maki sretno danaas trudnice naše ❤️❤️TiKipredivne vijesti ❤️❤️❤️ baš mi je drago zbog vas curke 😊😊
    J_B testic? 😯😯
    Curly nije dobro ni za psihu svaki dan 😂😂😂 bar meni i mužu nije bilo. Užas, kad smo bili u tom periodu sex mi je bio najgora stvar na svijetu, nisam ga više mogla vidjet 😂😂 kad smo saznali za mpo počela sam ponovno uživat u tom

Nisam htjela radit, čekam betu sutra..
    Odlučila sam ne piškit, jer svaki put kad sam pogledala nije bilo crte.. Naravno, bilo je prerano.. To ja tak tvrdim.. Sad me brinu tragovi na gaćama.. 😂🤔

Držim 🤞🥰

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MISS
    16. Veljača 2021. 12:28

Women Name a kako te boli, pokusaj mi opisat? Meni je nekad kao menstrualni bolovi,nekad kao da mi je zapetljano sve u crijevima, nekad kao da imam neku kuglicu koja sw mice u stomaku lijevo desno ovisno na koji bok legnem, nekad ,nekad pritisak skroz nisko u donjem dijeku stomaka koji zna udarat u prepone pa cak i duz cijele noge ,a nekad probadanja kroz guzicu...eto sad sam ti navela sve moje vrste boli koje se izmjenjuju... Npr danas mi je ko zapetljaj crijeva, ko da je unutra sve nesto zbrckano, i ta vrsta boli mi je najpodnosljivija. Najvise boli pritisak taj dole nisko i probadanja kroz guzicu.. 

👸34🤴38
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏

Dashuri
    16. Veljača 2021. 12:30

Tiki čestitam na malenoj princezi! ❤
    SBjelis prirodne ovulacije bi uvijek osjetila probadanjem u jajniku, kao da mi ga ne netko iglicom probušio. To traje sekund, dva i gotovo. A sad cemo vidjeti sta ce biti sa štopericom. 🙄
    Josipa moj SHBG 110,4 17-OH PROG 2,,7. Nikad mi dr nije rekao išta za povisen SHBG.  Uz to povišen mi je i Androstendion, ni za to nikad nije nista rekao. 🤷‍♀️

05.12.2022 💗

manemoj
    16. Veljača 2021. 12:37

Mattan a kako si ti? Jel ima šta simptoma? 😊

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

• *.Women_name.*
    16. Veljača 2021. 12:44

MISS

Women Name a kako te boli, pokusaj mi opisat? Meni je nekad kao menstrualni bolovi,nekad kao da mi je zapetljano sve u crijevima, nekad kao da imam neku kuglicu koja sw mice u stomaku lijevo desno ovisno na koji bok legnem, nekad ,nekad pritisak skroz nisko u donjem dijeku stomaka koji zna udarat u prepone pa cak i duz cijele noge ,a nekad probadanja kroz guzicu…eto sad sam ti navela sve moje vrste boli koje se izmjenjuju… Npr danas mi je ko zapetljaj crijeva, ko da je unutra sve nesto zbrckano, i ta vrsta boli mi je najpodnosljivija. Najvise boli pritisak taj dole nisko i probadanja kroz guzicu..

Kad me boli onda me boli kao da ću dobit menstruaciju, kao onaj dan prije nego procurimo. Dole nisko, i nekad se širi bol onako na noge, onaj unutarnji dio do koljena. Ova probadanja sam imala prije, ali to me nije brinulo. To su bolovi kruzmih ligamenata jer se maternica povecava

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Ludakopatka
    16. Veljača 2021. 12:46

MTB

Ludakopatka, podijeliš te studije s nama? Ja svuda nalijećem na kontradiktorne informacije - neki kažu da nije relevantno, neki da je relevantno ali samo u slučaju velikog broja spontanih. Hvala lijepo, ja bih radije ne prošla kroz veliki broj spontanih.

Ela, koji ti je DNT? O blasticama se radilo?

AuroraB, hvala na objašnjenju.
    I pridružujem se tvom glasu za manemoj.

MTB, 
    Kad sam posvojila svoju bebolinu i čistila stan da napravim mjesta bacila sam sve studije koje sam imala, o mutacijama, o aktivnim folat ima i b vitaminima, o homocisteinu i sl, bilo je puno toga. Bacila sve heparinske injekcije i one iz postupaka koje sam kao čuvala ako baš iz tog pokušaja ostanem trudna. Kad sam sve stavila na hrpu, šokirala se, zatvorila to poglavlje i sve bacila. 
    Proguglaj PAI mutacije i pobačaje, tamo se mogu pročitati priče žena kojima nisu davali heparin i koje su imale opetovane spontane.
    Tada sam išla malo dublje istraživati i našla studiju sa američke poliklinika koja objašnjava djelovanje aspirina, heparin, čak i to dvoje zajedno, pa onda IVI terapije i slično. To sam dala dr da pročita. 
    Žalosno je što naši doktori, hematolozi i vrsni stručnjaci za MTHRT mutacije i dalje prepisuju visoke doze folne kiseline, pa kad sam im ja govorila da ja moram uzimati čiste folate a ne folnu kiselinu, samo su kimnuli glavom i rekli pa onda uzimajte folate. Isti ti su govorili da za PAI mutaciju nije heparin. 
    Tako da ne znam šta bi rekla. 
    Meni je bio i c protein snižen, i povremeno antifosfolipidna tijela povišena. 
    I na takve nalaze su i dalje hematolozi rekli, ne heparin. 
    A kad smo ušli u priču i da li heparin može više pomoći nego od moći, i da nakon toliko pokušaja ne želim riskirati spontani, tek onda je hematolog napisao da se može koristiti heparin i da u slučaju trudnoće idem hitno na pregled. 
    Dr. L  mi je ionako davao heparin tako da ja sa hematologom dalje nisam komunicirala. 
    Dakle, andol/aspirin pod obvezno, to ionako većina mpo i prakticira po difoltu.
    Za heparin, kako koja želi... Ali nakon prvog spntanog i sa takvim mutacijama, moje je mišljenje i dalje da heparin može samo pomoći, nikako odmoći

10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️
    Korisni info za posvojenje na str 1575 do 1577,i dodatno od 1581 do 1584 vol. 4

16. Veljača 2021. 12:46

SBjelis

Cure treba li nekome Novalac, nedostaju 2tblt. Kupljen prije koji tjedan.

Hahha jesi podilila vec? 🙃

16. Veljača 2021. 12:51

Magnolia

Dosli su mi nalazi trombofilije, vidim da nisu bas ok, ne bi to bilo to da je meni sve ok🤣🤣🤣🤣🤣 pa tko zna neka mi ponovi pliz sto ste neki dan pisale o tome jer ne mogu naći

Nalaz ti je isti kao moj, samo je meni MTHFR CC, ostalo sve isto i Poljak mi je dao heparin. Rekao je da nije to nista, da samo ukazuje na slabu cirkulaciju da se inace rjesava jednim andolom ali zbog vise neuspjelih mi je dao Fragmin nakon transfera. Sigurno ces ga i ti dobit nakon transfera, a do tada andol. Jesu ti dosli ostali? Ona protein C, protein S...? Meni je i pritein S malo snizen, a vec sam tada bila na Andolu kad sam ga vadila

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.