MajaRingeRaja, jako je bitno da odlučiš za sebe želiš li ti uopće na još jedan postupak. Ako ne želiš, i to je OK. Imamo jedan život, jedno tijelo, na nama je da odlučimo što želimo s njim učiniti, a ostali mogu fino odjebati u troskocima.
Ako želiš, danas si daj za tugovanje, sutra kreni zvati. U postupak možeš ionako tek sa menstruacijom krajem ožujka (ako dobro računam) ili tek onom u travnju. Do onda stigneš sve nalaze napraviti. Na konzultacije će te svi uzeti i sa starim nalazima (koliko su stari?) tako da ti to nije problem.
Plus, nisi mi napisala koliki ti je AMH, FSH, LH i AFC.
A na kraju krajeva, uvijek se malo po malo može uštediti i za još jedan privatni pa probati opet krajem godine ili iduće (ovisno koliko vam treba). Imala si lijepe rezultate na ovom postupku, rekla bih da je tebi menopauza dosta daleko.iris_iris, dobro je da imaš plan. Daj si malo i da preboliš, a onda idemo dalje. DHEA-S možeš raditi bilo kad, napravi je zajedno sa SHBG, androstendion, ukupni i slobodni testosteronom (mislim da se testosteron treba u prvih 10 dana ciklusa).
SBjelis, ja nikad prije nisam osjećala ovulacije. Ovaj ciklus sam osjećala kako bol u jajnicima raste dva dana (kao prije aspiracije), bila sam sve napuhanija iznutra (ako ovo ima smisla), a onda je to nestalo. Negdje između je valjda bila ovulacija.
Dia85, PCOS djevojke imaju tendenciju imati puno folikula, a malo kvalitetnih jajnih stanica. Izvadi i inzulin plus ostale hormone, meni recimo i po "muškim" hormonima i DHEA-S znaju da sam PCOS (bila ili još jesam, nikad mi taj dio nije jasan).
Što se tempiranih odnosa tiče, meni se najviše sviđa pristup svaka dva dana. Ne volim piškiti trakice, a sa svaka dva dana je velika šansa da će se upecati bez stresa.
MTB, hvala na odgovoru. Svi drugi nalazi hormona su mi uredni, kao i sva antitijela štitnjače, inzulin nisam vadila al ne znam ni dal treba ako je GUK i OGTT uredan. Iako sam sugerirala, naš Gić mi je pisao samo OGTT. Zato ni ne kužim trebam li uzimati mionozitol (nije jeftin uz sve drugo što pijemo MM i ja). Piješ li ti mioinozitol?
Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno
Magnolia mejlaj Po nalaz, ja ne bih odustala od heparina dok ga ne dobijem. Slazem se, dosta je bilo izgubljenih trudnoca, a obzirom na njih, ne sumnjam da neces dobiti..🤞🤞
Otici cu za koji dan ponovo prolaktin pa cu mu sve odjednom poslati.
Ne znam dal da odem i do hematologa
Dobro jutro cure ❤️
Mene još uvijek tu i tamo pratae ti bolovi plus kad mi se uklopi probava uf uf. Jučer popijem kavu s mlijekom, od koje inače idem odma na vc, a sad me tak bolio trbuh poslije toga, a ne ide ☹️ ko parna lokomotiva sam bila noćas 😂 nadam se da me to i probava zeza. Nego zvala sam ja na taj odjel zbog tih bolova jučer, javio mi se netko?😂🤷♀️ rekao mi da ako hoću da se javim na hitnu u Petrovu da mi pogledaju cervix i tako. Opet moja socijalna kaže da je sve to normalno. Da se sad već mogu javit i lažni trudovi 😯 A mislim si 19. je blizu, tamo će me sigurno gledati. Nekako bi voljela više da me pogleda moja doktorica ili doktor. Valjda se ne može ništa strašno desit za tih par dana. Mamu boli, napuhnuta, a ova mala šuta neznas di više prepona ili mjehur, nekad imam osjećaj da mi kucka u rodnici ko sat nastimana 😂😂🙈🙈 uglavnom jedva cekaaam petak i pregled! Nadam se da je stanje mog cerviksa zadovoljavajuće 👌
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Dia85, pa to što ti on to nije zapisao ne znači da ga ne možeš vaditi
Meni ništa nije zapisao, pa sam ja napravila svu silu pretraga i samo mu dala na uvid. Sve je pažljivo pogledao i komentirao (uz malo onog njegovog humora da mi da do znanja da pretjerujem, ali tko ga šiša ) .
Ja ne moram piti inozitol, nemam PCOS (više? valjda? svi mi kažu da sam ga IMALA, a da je sad sve u redu), nemam IR, nemam opasnost od hipera, ...
Plus, ja sam jako korigirala prehranu, već skoro 3 mjeseca ne jedem mliječno, 2 mjeseca ne jedem šećere (osim iz voća i povrća), tako da mi je krvna slika skoro savršena (osim glupog kolesterola kojeg imam genetski, baš me zanima kako će biti na idućoj kontroli).
💔💔💔
Hvala curke na lijepim rijecima ❤
MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
MM: blaga asthenozoo
MPO od 7/20
10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
6xET - beta 0,
3xneg. aspiracija,
1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
iris676.iris@gmail.com
Tiki prekrasno 💗💗💗💗
Sbjelis ja sam pisala da jako osjetim uz štopericu, probadajuča bol u jajniku i cijeloj utrobi, mučnina...
Istraži pod pojmom Mittel schmerz....
Dia85 mi smo dobili ovakve upute : od M odnosi 1 do 2 x na dan (tj važne su ejakulacije) da se spermiji obnove, kada trakice krenu tamniti stopirate odnose 3-4 dana prije O. (to je malo teže, ali ide ako već znaš svoje tijelo i ako si radila trakice prije) Ukoliko ti je u 11h trakica dovoljno tamna ali nije još pik imaš odnose poslije ponoći,ili rano ujutro... ukoliko ti je testna jača od kontrolne tj ako baš uhvatiš pikčinu onda oko 22,23 navečer imaš odnos....
Eto tako nekako sam ja dok sam bila u tempiranim odnosima i inseminacijama (isti princip kod IUI samo nemaš odnos taj dan, nego čuvaš za dat uzorak za inseminaciju)
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Josipa i meni je ovaj put dosao nalaz Oh-prog kao i tvoj, dok mi je sve drugo uredno i evo, reagirala sam burnije nego do sada na stim. Nisam se uopce sjetila pitat dr o njemu, pregledao je sve i nesto mumljao dok sam se presvlacila, podcrtavao povecanje amh-a, a cim je stavio sondu je rekao “as ti Gospe” i tu mi se stvorila blokada jer sam se uspanicila 🙈 pitam ga u cet pa ti kazem jer meni nista ne upucuje na pcos, a nesto ocito je. .🤦♀️😫
Magnolia ja sam lijena, pa bih ja prvo njega pitala, ako ne bi pristao onda bih otisla kod hematologa🙈 a ako imas vremena, bolje je otici i kod njega (hemat) da danas-sutra imas sve potrebno i da te nitko ne tlaci hoce li dati heparin ili ne..🤷♀️😘
👩🦳'90 🙋♂️'85
👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
ET 🌻-neuspjesan
Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
ET 🌻🌻-biokemijska
FET🐧🐧- biokemijska
FET🐧🐧- neuspjesan
3. postupak- 02/21
ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
5+6tt imamo ❤️
Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸
Iris i Maja žao mi je ☹️☹️ Maja možda stvarno da poslušas curke pa probaš negdje s prirodnjacima, nikad neznas 🤞
Manemoj hmmm pridružujes mi se u prehrani? Nije ti to loše u jednu ruku 😂 drži ti kilazu. Ja kad nisam bila trudna sam si izgledala nekak puno deblje. Nemogu rec da sam debela, ali nisam ni bila fit kao Ruska i Tuma. Sad s ovom dijetom ostala na istoj kilazi od početka. Ajde bar nešto pozitivno od te muke 😂😂😁
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Josipa i meni je ovaj put dosao nalaz Oh-prog kao i tvoj, dok mi je sve drugo uredno i evo, reagirala sam burnije nego do sada na stim. Nisam se uopce sjetila pitat dr o njemu, pregledao je sve i nesto mumljao dok sam se presvlacila, podcrtavao povecanje amh-a, a cim je stavio sondu je rekao “as ti Gospe” i tu mi se stvorila blokada jer sam se uspanicila 🙈 pitam ga u cet pa ti kazem jer meni nista ne upucuje na pcos, a nesto ocito je. .🤦♀️😫
Magnolia ja sam lijena, pa bih ja prvo njega pitala, ako ne bi pristao onda bih otisla kod hematologa🙈 a ako imas vremena, bolje je otici i kod njega (hemat) da danas-sutra imas sve potrebno i da te nitko ne tlaci hoce li dati heparin ili ne..🤷♀️😘
A imam sad vremena pa mogu, iako bi trebala biti skulirana zbog tog prolaktina. Mah, voljela bi bar da sam nasla uzrok ako nista. A srela sam prosli put curu tamo i isto jako slicna prica kao ja, bla, bla, ima i te mutacije... I mislim se ja, ma nije vrag pa da ih mozda i ja imam, kad evo ga🤣🤣🤣
Dia85, pa to što ti on to nije zapisao ne znači da ga ne možeš vaditi
Meni ništa nije zapisao, pa sam ja napravila svu silu pretraga i samo mu dala na uvid. Sve je pažljivo pogledao i komentirao (uz malo onog njegovog humora da mi da do znanja da pretjerujem, ali tko ga šiša) .
Ja ne moram piti inozitol, nemam PCOS (više? valjda? svi mi kažu da sam ga IMALA, a da je sad sve u redu), nemam IR, nemam opasnost od hipera, …
Plus, ja sam jako korigirala prehranu, već skoro 3 mjeseca ne jedem mliječno, 2 mjeseca ne jedem šećere (osim iz voća i povrća), tako da mi je krvna slika skoro savršena (osim glupog kolesterola kojeg imam genetski, baš me zanima kako će biti na idućoj kontroli).
Ma da, jasno, njemu je vjerojatno sve osim D vitamina pretjerivanje:)..gledam da izvadim što više tog na uputnicu,a za to mi treba njegov nalaz. Budem onda inzulin privatno vadila. Hvala na savjetima
Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno
Sortiraj odgovore
Najstariji