Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tuma
    27. Veljača 2021. 17:03

Pami

Tumaja isto imam trudničku, ali to dobiješ samo kod soc.ginekologa. U trudničkoj ambulanti u bolnici me knjižicu nisu ni tražili.
    Što se tiče plaćanja, ja sam kod dr.Lučingera dobila račun nakon punkcije kad su vidjeli koliko je bilo stanica. Rekli su nam da uplatimo na račun. Još sam na punkciju donjela potvrdu uplate da dam sestri, ali samo je pogledala i rekla ok, nije je ni uzela. I iznos ovisi o broju stanica- 5 i više je 9500kn, a cura koja je bila samnom nakon punkcije je dobila 3 stanice i njoj je račun bio nekih 6500kn, baš kako je i na cjeniku.

Nije ju meni ni moj soc gin dao. Iako je moj soc gin isto privatna poliklinika koja ima ugovor i preko hzzoa, pa možda zato. 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Rora8290
    27. Veljača 2021. 17:08

Pozdrav curke, ja tek danas googlala malo o Fetu, pošto imamo dva smrzlića, ja sam skroz zaboravila da se treba odmrznuti to, pa upitno uopće hoće li biti uspješno odmrzavanje, jel tako? 🤦‍♀️🤦‍♀️ nisam se htjela prije stresirati i čitati i sad kak me to čeka u 3mj počela sam malo.. dal i za fet vi dolazite 3dc mora se tako ili? Ja u pon.zovem VV da se raspitam malo za sve to..baš sam se zbunila totalno..

BAJOMA
    27. Veljača 2021. 17:10

Magnolia ovo je vrh crtitica na dm testu
    zato jer si 13 dpo .(i to je relativano) 
    Znaci dm trakice nisu osjetljive kao Mullerove. S tim da je ovo popodnevni urin . Ovo je dobra crtica dobila si jos jednu s njim(dva testica-tj dvije trakice su u paketu )  ujutro pisni drugi i odma ces znat🥰

Ela 👱🏼‍♀️
    27. Veljača 2021. 17:11

lioraliora

Pozdrav curke, ja tek danas googlala malo o Fetu, pošto imamo dva smrzlića, ja sam skroz zaboravila da se treba odmrznuti to, pa upitno uopće hoće li biti uspješno odmrzavanje, jel tako? 🤦‍♀️🤦‍♀️ nisam se htjela prije stresirati i čitati i sad kak me to čeka u 3mj počela sam malo.. dal i za fet vi dolazite 3dc mora se tako ili? Ja u pon.zovem VV da se raspitam malo za sve to..baš sam se zbunila totalno..

Valjda je tako , jer kod mene od 3 smrzlića , dva su opstala . Jednog smo izgubili ☹️ Nažalost ni ta 2 se nisu implantirala tako da sad treba sve ispočetka 🙏🏼🙏🏼
    Tebi želim sreću 🍀🍀🍀🍀  da bude dobitni FET ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

🙋🏼‍♀️ 32 🙋🏻‍♂️ 31
    3 godine braka
    03/2020 hydrosalpinx operacija (odstranjen lijevi jajovod)
    09/2021 missed ab 💔

Matkiša 😎
    27. Veljača 2021. 17:15

Što se tiče bolnice u Os oni stvarno rade u teškim uvjetima.. Naravno da ružno izgleda poderana posteljina, moraš imati sve svoje, spavaćice, papuče, vodu, za gricnut nešto...Sanitarni čvor isto u kaosu.. Ali ako ostaneš npr do 12 donesu ti ručak pa makar za 5 min išla kući. 
    Bonus što se za ništa ne naručuješ, ni Covid ni pretrage ni uzv. Ali to je i minus jer dođeš i čekaš (ako slučajno potrefiš da imaju puno postupaka i zahvata načekaš se, nezgoda opcija za zaposlene 😳) Ali ja sam full zadovoljna kako rade pod tim uvjetima a i postotak trudnoća im ide u korist 💗💗💗💗
    A ovo za Covid je nezgodno ako ideš u stimulirani pa od 3dc već moraš terapiju, ali kontam dau ja opet u prirodni jer je super bilo zadnji put. 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

manemoj
    27. Veljača 2021. 17:15

lioraliora

Ajme to ti je i mene mučilo u prvom FET-u i to do te mjere da kad su me smjestili u apartman i rekli da obučem spavaćicu nisam htjela dok ne dodje embriolog i kaze da je sve ok.. na kraju je naravno bilo i  vjerujem da će tako i tebi biti ❤️
    Što manje guglas to bolje. Meni je prvi postupak bio "najlakši" što se živaca tiče jer nisam znala za ništa što može poći po krivu.. 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

AuroraB
    27. Veljača 2021. 17:19

MtB dobrih 8/8 to je stvarno super rezultat😊 Žao mi je što te boljelo, nadam se da ćeš se brzo oporaviti. Ko će sad dočekati rezultate oplodnje? 😄 
    Što se organizacije tiče; npr. onog s penom i plaćanjem, to je njima "standard", uvijek neki propust u informiranju.. točno smo te na takve stvari upozorile prije nego si krenula u postupak. Poslije kad se dojmovi slegnu, sve je to ok zapravo. 
    Tuma koliko si imala FSH i LH prije nego si stavljena na Menopur? Mene je toliki strah oprao od toga da mi samo Menopur 225 neće biti dovoljan...jer to mi je treći puta i stvarno nema razloga da nemam barem jednu blastu za smrznuti, a sa ovom terapijom se bojim da ću imati premalo stanica. 😣 S druge strane, 225 nije malo ni FSH ni LH. 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Veljača 2021. 17:20

manemoj, da, to je procedura u IVF izgleda.
    3x1 duphastone kroz dan.
    3x2 utrići kroz dan.

Tiki, hvala. Tako su mi rekli u ljekarni i pitali koji ću. Ja sam rekla da mi daju što oni misle da je bolje, jer nisam mogla razmišljati tad.

Magnolia, nisi grozna. Ja razmišljam slično, a nisam imala tvoje iskustvo. Opečen i na hladno puše.

Bozma, baš jadno. To su bitne stvari, ti post-iti i otpusna pisma za 3 mjeseca su neoprostivi.
    Ne mogu vjerovati da još razmišljaš opet ići tamo umjesto kod nas u Zg.
    Btw, što je time lapse?

Lucyinthesky, da su mi barem dali q. 
    Kažem, provjerila, duplo slabija droga nego u Beti. Iako, G ima stvarno laganu ruku, ono što je bolilo kod njega je bolilo puno manje nego u Beti - ali da sam osjetila sve, jesam.
    U Beti jedan jajnik nisam osjetila, drugi je jako bolio ali mi se jebalo jer su droge bile mrak.
    Da, Beta je slična kao Podobnik za sestre i organizaciju po ovome što opisuješ - osim što nikad nisam vidjela biologa. Opet, kao što rekoh, radi doktora ih IVF šiša. Ne znam je li i Maričić toliko posvećen svojim pacijenticama, ako jest onda su stvarno uzeli creme de la creme u tom smislu.

Leia2.0, vrlim. 
    Što se moliteljica tiče, one zaslužuju poseban krug pakla. Umjesto da idu i brinu o djeci koja su rođena, a zlostavljana su, zanemarivana, izrabljivana, lakše je predati nad nesretnim ženama kad im je najteže.

lioraliora, jako se rijetko desi da se smrzlić ne uspije odmrznuti, ne bih se ja brinula oko toga. To je prije bilo češće jer nisu imali ovako dobre tehnologije kao danas.

Tuma, koliko ja znam, trudničke više ne postoje.

💔💔💔

AuroraB
    27. Veljača 2021. 17:28

malala

Pozdrav.
    Jučer sam počela piti klomifen 2x1. Idem na inseminaciju. Čitam svašta o njemu (stanjuje endometrij, ciste, puno nezrelih js) i nisam našla na netu ni jedan primjer da je inseminacija uspjela. 😓 Inače imam svoje ovulacije i ne znam zašto mi je dala još tablete.
    Trbuh mi je jako napuhan i boli me desni jajnik. Nije sad tako strašna bol, kao kod ovulacije npr. Je li to normalno i što mogu očekivati još?

Ima uspješnih inseminacija, a ti ne možeš znati da upravo ti nećeš biti jedna od njih. 😊 Klomifen si dobila da bi proizvela više jajnih stanica, te da bi na taj način povećala mogućnost uspješnosti. 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Ana26
    27. Veljača 2021. 17:29

Tuma super se osjećam, ništa me ne boli.
    Ja sam imala trudničku knjižicu kad sam bila trudna.
    Magnolia crta je odlična, DM-ovi su manje osjetljivi.  

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.