Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hope0306
    22. Svibanj 2021. 13:11

IscekivanjeDobrihStvari

I cure pitanje malo drugacije
    Lice za vrijeme pikanja aspiracije i cijelog postupka Ja inace imam akne zbog tih jajnika pcos
    Ali ovo sad je uzas ima ih puno, crveno lice upaljeno
    Je li netko ima takvih problema i sto ste koriste ako mogu ovdje o tome 🙈

I meeeniii, al inace nikad nisam imala previse, evo kao da se polako povlaci sad, al nis nije pomoglo 

🧚‍♀️27
    AMH 30.5
    Anti TPO 61.4
    🦸‍♂️28
    Azoospermia, mikrodelecija y kromosoma azfc, spermatidni stop
    1/21 TESE 3 spermatida
    4/21 postupak (Gonal F 150j, Cetrotide)
    10.5. aspiracija - 16 oocita
    Tijekom odmrzavanja materijala mm pronađen spermij koji nije prezivio ciscenje tako da nije došlo do transfera
    8/21 - odmrzavanje preostalog materijala ❌ nije pronađeno ništa

ziki80
    22. Svibanj 2021. 14:39

AuroraB

Ziki, ja sam ti ostala u šoku kad sam čula da su mi stanice bile nezrele, automatski sam potonula, tako da dobro da sam zapamtila i ovo koliko stanica imaju, pitala ništa pametnoga nisam, npr. da li su fragmentirane, da li su ćelije jednakih veličina. . Sve mi je bilo kao u magli nakon toga, rekla je da je ocjena 4/5 i da lijepo izgledaju… A sad, što će žena drugo reći kad vidi da si potonuo ko TitanikDr. i sestre su me našpotale da što sam tako negativna, da oni nikad nebi vratili nešto za što se zna da nema šanse, da treba vjerovati i biti pozitivan, te da je embriologica rekla da su stanice lijepe. Heheh ajmo mi strpljivo do bete, i kako god da situacija nije baš blistava, sigurna sam da ima nešto u moći pozitivnog razmišljanja.

Tako je.... samo pozitiva 💪💪😘

Ja 40godina, suprug 34
    Dijagnoza pocetak steriliteta kod mene
    5.2020.- stimulirani Petrova, puregon/orgalutan, 4 jajne, 2 oplodene, nema trudnoce
    11.2020.-stimulirani Petrova, puregon/orgalutan,2jajne nazalost prazne,
    1.2021.-prirodni Petrova, 1 jajna nazalost prazna
    5.2021.-stimulirani Petrova, menopur.. nadamo se 🤞🤞😊
    Amh 2,8 , fsh 16, ostali hormoni uredni

🌼TiKi🌼
    22. Svibanj 2021. 16:03

Nikitta draga, bas mi je jako drago sto si se javila. Kod tebe se stalno nesto zbiva. Meni za te uroinfekte stvarno pomogne brusnica, al kad krene peckati popijem i do litre na dan, sad u trudnoci dvije salice da ne pretjeram. Nadam se da ce ti uskoro biti bolje. Javi se ponekad, svi te volimo vidjeti ovdje ❤️. Za Visanne, nadam se da mi nece trebati tako skoro, vidjet cemo stanje nakon bebuske. Saljem ti veliku pusu i cuvaj se ❤️

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Hope0306
    22. Svibanj 2021. 16:03

Nikitta ja ti preporucam stari narodni lijek koji nije ugodan za progutat no pomaže, meni antibiotici nisu pomogli, ali taj lijek je, s tim da ja nisam stavila maslinovo ulje jer mi se zeludac dizao od njega
     Sastojci:
    25 dkg korijena peršina
    25 dkg limuna s korom
    20 dkg meda
    2 dc l maslinovog ulja
    Korijen peršina treba oprati pa samljeti mašinom, a isto tako i limun. Sve zajedno izmiješati, u to staviti 20 dkg meda i 2 dcl maslinovog ulja. Spremiti u čistu staklenku. Uzimati jednu veliku žlicu prije doručka, jednu prije večere, dok se sve ne potroši. Poslije uzimanja lijeka napraviti nalaze. Ako ima još bakterija, lijek ponoviti još jednom dozom. 

🧚‍♀️27
    AMH 30.5
    Anti TPO 61.4
    🦸‍♂️28
    Azoospermia, mikrodelecija y kromosoma azfc, spermatidni stop
    1/21 TESE 3 spermatida
    4/21 postupak (Gonal F 150j, Cetrotide)
    10.5. aspiracija - 16 oocita
    Tijekom odmrzavanja materijala mm pronađen spermij koji nije prezivio ciscenje tako da nije došlo do transfera
    8/21 - odmrzavanje preostalog materijala ❌ nije pronađeno ništa

AuroraB
    22. Svibanj 2021. 16:07

Draga Nikitta moja najbolja prijateljica je nedavno imala identičnu situaciju, plakala je od pečenja, bolova, učestalosti, popila dvije ture antiobiotika i ništa. Nakon toga joj je doktorica prepisala Urifos granule (dvije večeri za redom se korisiti) i Sulotrim tablete 20dana. I evo, pomoglo joj je, skoro je ko nova!!😘

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Tuma
    22. Svibanj 2021. 16:16

Ana26 napravi kako tebi najbolje paše. Ako misliš da se nećeš moći opustiti, odi na hitnu. Ako misliš da ćeš izdržati, ostani doma, leži i odmaraj... Drago mi je da se povlači, nadam se da će skroz otići do navečer. Pričekaj svakako još koji sat pa odluči što ćeš.... Držim fige❤️
    Nikitta ❤️❤️❤️ tako mi je drago da si se javila, makar nisu neke lijepe vijesti.... Ne znam ti pomoći oko e.coli, nisam imala s tim problema.... Jesi se privikla na visanne ? Imaš li dogovoren novi termin za operaciju ili to još stoji? Žao mi je zbog zubiju... 😓 Kako je palac? 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• RebekaB
    22. Svibanj 2021. 16:40

ribic

Beta 166, 12 dnt trodnevnog osmostanicnog. Vidimo po womenname(nekak se pratimo od oplodnje) da je tu negdje i ona bila.

Jedan korak rijesen i idemo dalje. Beta u pon 💪

Jaaaaako sam happy for you!! Odmah se i ja nadam :) da te pitam; dali si imala ikakve simptome? 

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

MISS
    22. Svibanj 2021. 16:48

Nikkita jako mi je drago da si se javila,ali mi nije drago da nisi s boljim vijestima! Zao mi je sta se toliko patis i ne znam sta bi ti uopcr rekla osim da se drzis i cuvas..cesto te se sjetim i nadam se da ce ubrzo krenit na bolje!! Kad god javi se,pojadaj, olaksaj dusu, mi te ovdje rado svi uvijek saslussmo ❤️
    Trudnice ,Tuma,Women,Tiki,Nirvana,Samara da li imate nekad osjecaj toliko jakog pritiska kao da ce sve ispast van? Meni se cini da je bebac toliko nisko da kopa neko blago dolje, bas je iritantna bol i duze od 5 min kad sam na nogama stvara mi se nenormalan pritisak i tezina...znam da je to uobicajeno za sam kraj trudnoce, pitam vas za ove neke tjedne da li je to normalno, bas je nelagodno i nakd mi se cini kao da beba radi cvorove , zagropa nesto pa odgropa ako me kuzite 😂 

👸34🤴38
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏

• ribic
    22. Svibanj 2021. 16:54

Nikita Drago mi da se javila. Nemam nazalost savjet al lijepo je vidjet da si tu i da nas citas. Sto se tice krumpirica ja sam mislila samo da je to neko praznovjerje s foruma jer je nekim curama upalilo tak pa rekoh zasto ne - volim krumpirici i mekic😂

Rebeka - imala sam sve simptome koji kako cure uvijek kazu mogu biti ili od utrica, nakon aspiracije ili da trebas dobiti. Tak da nisam od neme pomoci. Lagano zatezanje dolje, bol u donjem dijelu leda, temp nije pala i tak.

Bila sam budnija nego inace jer sam si poslozila nekak u glavi da se manje stresiram na poslu. I ocigledno me prije taj stres iscrpljivao i bila sam umorna. I cice me prestale bolit tipa 2-3 dana nakon transfera. Bolile me od pikica i stimulacije i onda se valjda tijelo ocistilo pa su me prestale bolit. I inace nisam nes osjetljiva na njih.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

🌼TiKi🌼
    22. Svibanj 2021. 16:55

Miss meni je tako kad zabije glavu u cerviks, to mi je i dr. potvrdio na pretproslom uzv kad je bila okrenuta glavom dolje. Sad kad se ponovno okrenula na zadak, puno mi je manji taj pritisak, jedino sto me stalno lupka u mjehur pa kad jace lupi taj tren moram na wc jer imam osjecaj da cu puknut. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.