Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lorena3009
    22. Svibanj 2021. 20:44

Nikitta

Miss meni je lakše ne pisati ovdje iz više razloga (nijedan nema veze s vama), jednostavno ne osjećam se dobro, i rijedak sam slučaj da je netko toliko bolestan kao ja zadnjih 18-19 mjeseci pogotovo. Teško je to da itko razumije, ljudi se čude, misle da izmišljam, i onda mi je lakše ne dijeliti ništa što me pogađa, jer se ne osjećam dobro i ispada da glumatam, zauzimam forum potpomognute oplodnje, gdje mi više nije mjesto, jer na IVF ne smijem više nikad zbog bolesti. Hvala ti na podršci, znam da se i ti patiš s trudnoćom, vjeruj mi razumijem te kompletno, i neka sve s porodom bude rukom odnešeno. ❤️
    Ribic boli te kuki, vidim da ti se primila bebica, tako da u tvom slučaju je upailo. Čestitke! 💛
    Meto čestitam na bebici, napokon! Od stare ekipe ostale samo još par nas, baš mi je predrago. Uživaj! Za E.coli ma joj, mene beštija mora jebat, super ako nemaš tegoba. Grlim nazad 💛
    Lorena3009 E.coli je prirodni stanovnik crijeva, prvi put čujem da ide antibiotik zbog toga? Ajme, nema gore boli od te beštije u mjehuru. Pila si čaj od brusnice i divljeg šipka zajedno? Koja količina? 2 L dnevno? Čestitke na plusu! 🧡
    Ziki80 vrkutu ne smijem, ali istražit ću slatki pelin. Hvala ti 💛
    Sanjich hvala ti. Krenut će mene, za koju xy godinu. 😅 Znam da vam je ritual, sve pet, nisam osuđivala, samo sam skrenula pažnju da nije nešto prebitno za implantaciju, nema uporišta kao recimo cikla za endometrij. Drago mi je da kod tebe sve lijepo napreduje, sretno dalje! 💜
    Ana26 čestitam na trudnoći, dobro je da si išla na hitnu, sad si mirnija. Bit će sve ok. Prst ok. Ide polako na bolje. Nakon dugih, mučnih, očajnih 6 mj. Sretno dalje! 💋
    Iscekivanjedobrihstvari ne nosim dnevne uloške, max pazim na higijenu, dmanoza prije/poslije odnosa, na jebiga, neke stvari nemam kontrolu. Probat ću taj narodni lijek. I raspalit narodnu ziku. 💋

Mislim da sam puno više oko 2 l dnevno pila od divljeg šipka, a brusnicu sam hladnu, tj ohladenu cili dan pijuckala. Zivila sam na tome. U bolnici sam izgubila 11 kg od nje. Zato su doktori sumnjali prvo na tumor. Kad cujem E. Coli nije mi dobro 

🙎‍♀️34 neprohodni jajovodi🧔35sve ok
    1.ivf postupak:Poliklinika Škvorc
    11.01.21.stimulirani protokol
    22.01.21.punkcija folikula(5 folikula-6jajnih stanica)
    27.01.21.Et-1 blastocista
    08.02.21. Procurila😥
    2.ivf postupak-Pol. Škvorc
    09.05.21. aspiracija (8 jajnih stanica)
    12.05.21. Et-(2 zametka vracena 8-stanična) Imamo jednu 🐧 blastocistu
    24.5.21. Beta.... 12.dan-437,9
    26.05.21.Beta...14.dan-906,9🙏
    10.06.21. Prvi uzv🙏🙏https://lbdm.lilypie.com/6GtSp2.png

Tweety88🐞
    22. Svibanj 2021. 20:48

*.Women_name.*

PISMO JEDNE VTO BEBE
    Dragi mama i tata,

Mnogo vam hvala što ste me čekali tako dugo. Godinama. Hvala vam i što ste verovali u mene. Ja sam bio tu, sve vreme, samo vi niste znali. Živeo sam u vašim snovima i vašim mislima.

Čekao sam pravi trenutak da se rodim, da se pojavim, da vam svojim postojanjem donesem ono što želite. Znam da ste mene želeli najviše na svetu, da ste maštali o tome kako izgledam i da li ću biti dobar dečak. Ali, moram da vam kažem, ja sam želeo baš sada da se rodim. To je bio moj trenutak i ja sam znao i osećao.

Sećam se koliko ste plakali, koliko ste čekali, koliko vam je bilo teško. Gledao sam vas i želeo sam da vam šapnem tiho da ne tugujete toliko, da sam ja tu…da postojim. Slao sam vam i različite znake, ali niste videli, niste primetili. Nekad sam i mahao. Gledao sam vas kako se grlite i ljubite i to mi je mnogo značilo. Toliko ljubavi, toliko zagrljaja, toliko suza, ponekad i sreće.

Znam vrlo dobro koliko je teško bilo kada ste odlazili po neke druge bebe, a te bebe nisu bile predodređene vama. Ja sam vama određen od samog početka. Ja sam znao ali vi niste. Bio sam tako veseo kada sam napravljen u laboratoriji, poskakivao sam od sreće, jedva sam čekao da me prenesu u matericu da tamo rastem i rastem.

Sećam se i kako sam mučio mamu prvih 12 dana – nije znala da sam tu, da sam dobro, da se razvijam i da jačam. Kasnije sam počeo da joj pritiskam bešiku i da je uspavljujem redovno – čak nekoliko puta u toku dana, a onda mi se dopalo kad je budna i kad ne može da spava od mog šutiranja, pa sam šutirao i šutirao. Ja sam tebe, tata, čuo kako mi pričaš i osećao sam maminu i tvoju ruku sve vreme kako me miluju preko stomaka….

🌐https://sansazaroditeljstvo.org.rs/pismo-jedne-vto-bebe

Kako sam se ja rasplakala na ovo 😭❤️

Predivno 🥺💗

💛🧡

ma2013 👣
    22. Svibanj 2021. 21:00

*.Women_name.*

PISMO JEDNE VTO BEBE
    Dragi mama i tata,

Mnogo vam hvala što ste me čekali tako dugo. Godinama. Hvala vam i što ste verovali u mene. Ja sam bio tu, sve vreme, samo vi niste znali. Živeo sam u vašim snovima i vašim mislima.

Čekao sam pravi trenutak da se rodim, da se pojavim, da vam svojim postojanjem donesem ono što želite. Znam da ste mene želeli najviše na svetu, da ste maštali o tome kako izgledam i da li ću biti dobar dečak. Ali, moram da vam kažem, ja sam želeo baš sada da se rodim. To je bio moj trenutak i ja sam znao i osećao.

Sećam se koliko ste plakali, koliko ste čekali, koliko vam je bilo teško. Gledao sam vas i želeo sam da vam šapnem tiho da ne tugujete toliko, da sam ja tu…da postojim. Slao sam vam i različite znake, ali niste videli, niste primetili. Nekad sam i mahao. Gledao sam vas kako se grlite i ljubite i to mi je mnogo značilo. Toliko ljubavi, toliko zagrljaja, toliko suza, ponekad i sreće.

Znam vrlo dobro koliko je teško bilo kada ste odlazili po neke druge bebe, a te bebe nisu bile predodređene vama. Ja sam vama određen od samog početka. Ja sam znao ali vi niste. Bio sam tako veseo kada sam napravljen u laboratoriji, poskakivao sam od sreće, jedva sam čekao da me prenesu u matericu da tamo rastem i rastem.

Sećam se i kako sam mučio mamu prvih 12 dana – nije znala da sam tu, da sam dobro, da se razvijam i da jačam. Kasnije sam počeo da joj pritiskam bešiku i da je uspavljujem redovno – čak nekoliko puta u toku dana, a onda mi se dopalo kad je budna i kad ne može da spava od mog šutiranja, pa sam šutirao i šutirao. Ja sam tebe, tata, čuo kako mi pričaš i osećao sam maminu i tvoju ruku sve vreme kako me miluju preko stomaka….

🥺🥺💜

🧒🏻 - 32-azoospermia👩🏻‍💼-30 - IR
    TESE (Rebro) -zamrznuto 10 🧒🏻
    1. TESE-ICSI Petrova 05/2021 (Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle) 4 blaste
    ET - 2 blastociste - biokemijska ❌
    FET->01/2022, 2 blastociste, prirodni postupak, princeza 🥰

• Tess88
    22. Svibanj 2021. 21:01

Cure pikam se Rekovelle već nekoliko dana, bila sam na prvom uzv i za sada imam 6js koje dobro napreduju. Jutros sam se probudila kao da mi je prsnulo nešto jer su mi gaćice bile mokre - prozirna izlučevina bez mirisa. Oprostite ako je glupo pitanje-ne znam što bi to moglo bit?

MPO: ICSI Čekamo curku i dečka 💙❤️
    Sluzbeni termin 13.05. 🤩

• ribic
    22. Svibanj 2021. 21:24

Ana26 Drago mi je da si mirnija. Sad polako i bit ce sve u redu.

Ja sam danas i jucer bila dosta aktivna i onda me sad oprala panika da sam pretjerala, naskodila mrvi i tak. Bas su nam oduzete cari uzivanja naspram cura koje sam tak ostanu trudne. 

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

razigrana
    22. Svibanj 2021. 21:25

Drage cure, molim vas pomoc!
    U prirodnom sam FET-u i dobila sam 5 LH trakica. Danas mi je 14.dan i ostala mi je jos samo jedna trakica. Je li ovo ok tamnjenje ili mislite ca cu ici ipak u stimulirani postupak u 6.mj? 
    Evo link: https://ibb.co/VxNcY2H

30 g. oboje
    OTP 9.11.

Doria
    22. Svibanj 2021. 21:29

RebekaB

Doriana

Bajomaje savladala kako oboriti velicinu mojih krumpirica… skoro… 😁 moji su bili najveci makar nisu puno pomogli 😑 slijedeci ce bit jos veci. . Ili ih ni necu poslat da ne ureknem 😁 uglavnom…
    MTBICA znas da si mi jos uvijek jako jako draga? Ne volim te ko Ericuu ali ipak… 🥰🥰🥰 ❤❤Sad kad imam tvoju paznju, idem u novi ciklus 24.5.Dan prije one bete 25.5. Koja mi nije bila suđena… ovo im je zadnja sansa da se pokazu… ko ljudi… i samo da znate:"špijuni su među nama, kvare našu idealnu vezu.. 🤪🤪🤪🤪

Ej.. vidim u tvom potpisu da si imala et 7stanicnog… nije uspjelo? 🥺

Nije nazalost...

👱‍♀️ 40g , neprohodni jajovodi👨‍🦱 49 g , savršen
    1️⃣. Prirodni IVF/ET , 04/2021 ❌
    2️⃣ IVF/ICSI stimulirani,04/2021❌
    3️⃣prirodni ICSI,05/2021 ❌
    4️⃣stimIVF,05/2022nema ❄, ET 2× 3dnevni
    8DNT +, 11DNT beta 69, 13DNT 142.1
    UZV 20.6. Imamo Mrvicu 8.7. ❤ 15.7. 21mm
    29.7. Imamo 4cm ❤️
    12/2023 Lucijan ima 10 mjeseci 💙

• *.Women_name.*
    22. Svibanj 2021. 21:36

Ja sam danas ipak nazvala Petrovu da budem mirnija, rekli su mi popijem još večeras i ujutro nazovem jer misle da je moj doktor sutra dežuran. Oni bi ipak da konačnu odluku da netko tko me vodio i zna za sve. Ali Dr. koji se javio rekao je da se inače pije do punih 36 tt, osim u iznimnim slučajevima duže. Kaže da nije frka sad za ovih par dana jer je to mala doza do 100 mg i da se stroge zabrane odnose na veće miligraze. Kod većih mg se ne preporučuje uopće u 3.tromjesecju. Uglavnom malo me smirilo to sve, uplašila sam se da nebi nešto bebici bilo, ali kažu da nije frka tih par dana kako god bilo.  Pa eto, onda se nadam da ni nije,jos da čujem svog doktora da mogu bit skroz mirna  🙏 e sad idem citat za ostatke, nekak me danas to brinulo, pa sam se malo zaokupila drugim stvarima

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Marta82
    22. Svibanj 2021. 21:42

*.Women_name.*

PISMO JEDNE VTO BEBE
    Dragi mama i tata,

I ja😪😭😭

🧔1990.,spermiogram dobar
    👩‍🦰1982.,oper.mioma12.2017g, Amh prije operacije 7.2017g.9.49 a posli 9.2018.,7.40
    2018.1mj.prirodni,jedna 6st, beta 0
    2018.3mj.stumulirani,9 jajnih st., vraćena 3st i 4st, beta 0
    2019.7mj.8 stanica, vraćene dvi 8st,u 10tjednu miss. ab
    2020.7mj,Amh 5.68.dobili 3j.s,vraćena jedna 4st, miss ab. u 10.tj,nalaz sindrom down
    2021.2mj.,8 stanica, 7 oplođeno, 3 blatociste, 2 vraćene, 1 zamrznuta, beta 2.3
    Fet 29.5.blatocista,PUPO❤️Beta 11.6. neg 0.2

AuroraB
    22. Svibanj 2021. 21:57

Nikitta ona baš Sulotrim pije...
    Razigrana super ti tamne trakice, ovo je već jako blizu peeka, sutra ujutro još tu zadnju pišni... A kako to ide s tim prirodnima? Javljaš doktoru kad uhvatiš peek ili?

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.