Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • RebekaB
    16. Svibanj 2021. 14:30

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

*.Women_name.*

RebekaB

Koliko dugo je rizicno ono bas bas za biokemijsku nedaj Boze? Kad se moze covjek malo opustiti?

Neznam jesam dobro shvatila pitanje, ali ja bi rekla da jedina potvrda zdrave trudnoće je ultrazvuk. Biokemijske trudnoće najčešće odu već u prvih par dana od pozitivnog testa, iako ima slučajeva i gdje je beta malo više narasla. Ali uglavnom je to do 5+ tjedana, dok trudnoću nije moguće vidjeti na ultrazvuku. Odnosno plod odumire odmah nakon stvaranja, prije implantacije. A što se tiče briga i opuštanja, većina nas se cijelu trudnoću neće opustit. Uvijek ti dođe neka druga briga sa svakim tromjesečjem 🙈

Klinička trudnoća je kad se vidi srce na UZV. Sve prije toga je biokemijska. Biokemijske se jako često događaju, na taj način priroda rješava trudnoće koje nisu zdrave.
    Jednom kad prokuca srce, jako se smanjuje šansa za gubitak trudnoće (u odnosu na biokemijsku), ali se svejedno događa iz raznih razloga (i dalje je kromosomska greška uzrok u više od 50% slučajeva).
    Nakon 12tt, urednog mini anomalyja i urednog NIPT testa, šansa za gubitak je ispod 1%. Iako, kao što znamo, događaju se gubitci i onda, na žalost.

Sve jasno.. kako to zene izdrze majko mila... Pa meni nisu vratili jos a slabo mi je. Stalno se vracam na tvoje prve 3 stranice. Hvala ti u imr svih nas szo si to sve tako besprijekorno napisala, objasnila...... dakle kopiram i spremam u tel. Hvala, Hvala i saljem ti zagrljaje i max pozitivu! 

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

Hrabrica
    16. Svibanj 2021. 14:46

uf izvrtila sam taj test uzduž i poprek a kak mi je šogorica u shoppingu vec sam ju poslala po ovaj iz mullera 😬 Razum kaže da j još rano a srce se ne usudi nadat..A sto se tice mazenja trbuha, ufff samo muz i pas su smjeli blizu 🙂🙃 i dobila bi osip ako bi netko krenuo rukom prema trbuhu bez pitanja pa sam to nekako vješto izbjegavala..

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

• *.Women_name.*
    16. Svibanj 2021. 14:50

Lita.1234

https://ibb.co/47vZDrK
    https://ibb.co/s5r9Hzd
    https://ibb.co/q9WxWZh
    Ovaj cijeli mjesec, sexali smo se jednom, jer je muz poslovno odsutan i to par dana prije ov.. znaci tamo negdje 11 dan.. (14
    mi je ov) inace pokrivamo uvijel sve dane, i prije i poslije ..

Vidiii seeee! Sretno, javljaj nam 🙏🤞❣️🍀🌸

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• ribic
    16. Svibanj 2021. 14:52

Ja svaki dan skuzim da pojedem/popijem nesto sto ne bi smjela ako sam trudna 🙈

Jucer na cugi i sva ponosno narucim caj. I onda sad citam da se hibiskus ne smije konzumirat. Onda kupila one brazilske orascice i potamanila pola vrecice i onda citam da se smiju max 2-3. Pa jela wok, a ne smije se soja sos.

I tak. Sluzbeno najgora mama ikad. Nije ni tjedan dana od ET-a proslo, a ja fulala s necim svaki dan🙈

Simptomi mi stali. U biti, imala ih sam prva dva-tri dana. Vidjet cemo iducu sub al nekak mislim da nista od toga. Najgore mi sto nema smrzlica i moram cekat objavu liste za hzzo kod Grbavca i cekat da prode ljeto. 

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    16. Svibanj 2021. 14:55

Rina89

Pami hvala ti! Nadam se da će biti tako. Tako mi je čudna ta računica od mjesečnice, dok saznaš već si tjednima trudan. Kad izvadiš betu praktički si nekoliko tjedana ako je beta pozitivna.
    Lita vidi seeee!

Rina89 meni računaju i u ambulanti kao što su računali u klinici, jer sam rekla da sam išla na MPO . To im naglasi ,mene su pitali i koliko star zametak je i pitanju i sve...
    Kad je računala razliku od zadnje M i transfer,igrom slučaja se potrefilo u dan isto, no rekla da je da bi svejedno računala po transferu jer je tako točnije jer se točno zna dan svega 
    .. Vidi s njom/njim ,ionako ti neće biti neka razlika velika 🙂🙂
    Menije u početku bila 2 dana manja na uzv a yas je već 2 dana veća :D no svejedno ide po tome kako smo krenule :) 

endometrioza

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    16. Svibanj 2021. 15:04

Sanjich 👶

Meto

Hrabrice aj ti pogledaj sad taj testic na svjetlosti i kao da gledas kroz njega.. on je osjetljivosti 25mIU i treba ga mrvicu duze drzati u urinu. Meni je sjenica na njemu bila 6dnt blastice, ali bas sjena sjene🙈 sretno🍀🍀🤞
    Mrvice sanse su 50-50, ja bih bila spremna na sve a opet, u mpo nikad ne ide nista matematicki tocno i cuda su svugdje oko nas (da, duplanje bete je bitno i opet nikakva garancija za konacan ishod)🍀🍀🤞
    Sanjich jel bas zeludac ili je zgara krenula? 😘
    Mattan cestitke na srceku🥰
    Aurora hvala Bogu da je krenulo na bolje, sretno na aspiraciji 🍀🍀 hoces trazit opcu s obzirom na zadnji put il lokalnu? 🤞🤞
    Lucy sestro, kako si? Imas plan neki u pricuvi?😘
    Mtb nemoj predugo izostajati😘
    Cure sa pozz testicima i beta cestitam i sretno do kraja, a cure sa neg ishodima ne odustajte.. uzmite si vremena koliko je potrebno i onda u nove pobjede☝️❤️
    Trudnice jel normalno bas da meni nije najugodnije dirati trbuh?🙈 nezz kako opisati🤦‍♀️

Ma zeludac jer sam prokletsta pa pojedem sta znam da ce mi nastetit.. Al ocito cu morat pocet stvarno bit oprezna.. Lisnato, paprike i začinjeno mi jako smeta a bas to volim jest haha
    Sta se tice trbuha neznam sta bi ti rekla, ja kad lezim drzim ruku di mislim da je beba.. Ali nekako nisam jos skroz svjesna da sam ja stvarno trudna.. Glup osjecaj valjda kad se krene malo ritati dodje.. Ako ne dodje tamo na jesen cu postat svjesna sigurno hah

Sanjich zar već osjetiš bebu ? Ja još ne iako sam već par puta imala neki čudan osjećaj kao cuckanje ali ništa jako pa sam mislila da sam zabrijala 😅😅😅
    Uglavnom i meni smetaju paprike...neki dan ih napunila 10ak za nas dvoje s ciljem da imamo 2 dana ručka i povratila sam na pola objeda jer eto maloj to ne paše 😅
    Muž ih je jeo 3 dana a ja cvilila nad njim jer ih obožavam i miriše mi a ne mogu ih blizu usta staviti 🙄🙄🙄

endometrioza

⭐ Miss_Ivy ⭐
    16. Svibanj 2021. 15:19

Dada jesi ti radila pauzu između ef i FET? 

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

MISS
    16. Svibanj 2021. 15:29

MissIvy meni je biokemijska ocito bila dobar znak,kad sam je imala i kad mi je dr rekao da je to dobro nije me bas tjesilo ,ali eto iduci pokusaj je bio dobitni.. ja sam napravila pauzu od 3 mj.tako mi je dr savjetovao 
    Women, Tuma  da li je zuckasti iscjedak normalan? Nema ga puno, ali svaki dan vidim po malo...

👸34🤴38
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏

Samara
    16. Svibanj 2021. 15:42

Meto, ahha sad kuzim. Pa nije da idem cestom i govorim ljudima da mi maze trbuh ili da si ga ja mazim vani na cesti. To samo muz i ja onak doma ☺️
    Miss normalan je taj iscjedak

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

• *.Women_name.*
    16. Svibanj 2021. 15:44

MISS

MissIvy meni je biokemijska ocito bila dobar znak,kad sam je imala i kad mi je dr rekao da je to dobro nije me bas tjesilo ,ali eto iduci pokusaj je bio dobitni.. ja sam napravila pauzu od 3 mj.tako mi je dr savjetovao
    Women, Tuma da li je zuckasti iscjedak normalan? Nema ga puno, ali svaki dan vidim po malo…

Kažu da je zuckasti iscjedak onaj "sunčani" kj ostaje na gaćicama normalan. Ne smije ga bit obilno i uz nekakve simptome. Ja imam taj bas trenutno kj požuti na gaćicama. Prije ga nisam ni kuzila kak su mi utrogestani curili stalno 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.