Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    15. Svibanj 2021. 10:46

*.Women_name.*

Mag.nolia

Mom mužu je gastro internista rekao da se ni slucajno ne cijepi, za sada. Po njemu cjepivo dvosjekli mač i navodno treba proci minimalno 3 godine dok se ne vide utjecaji bilo kojeg novog cjepiva. Da ovo nije još istraženo, da ne stiti, da je svejedno prenosioc i onaj sto se cijepi, jedino ublazava simptome. Tako da ta prica ako se cijepim necu zaraziti nikoga ne stoji, po nekim doktorima. Samo ces imati blaze simptome ako se zarazis ali i dalje si opasnost isto kao bez cjepiva.
    Druga stvar je da i moja soc gin ne preporuca za bilo koga tko planira imati djecu, isto razlog-nije dovoljno istraženo. Što je i logično jer kako su mogli istražiti u niti godinu dana utjecaj na plodnost i trudnocu na nekoj vecoj skupini ljudi ako taj cijeli proces od pokusavanja za djetetom do poroda i onim najzdravijima traje duže od godinu dana🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

Za nuspojave nemozemo znati, istina, može se nešto pojaviti i za 10 godina. A ovo prvo je glupost, radim u zaraznoj i u kontaktu sam s tim ljudima. Doktor bi trebao znati, da što je veća izrazenost simptoma, veća je imuna reakcija organizma, razvoj antitijela, a prije toga svega virulentnost općenito. Samo 5 posto ljudi do sada je bilo imuno na cjepivo, i time dobilo izražene simptome. Osobno ću nakon dvije doze otic izvaditi antitijela. Tako rade sve moje kolegice na odjelu, i razlikuju se. Do 50 je ref vrijednost, neke imaju 600, neke 31 0000.S tim načinom štitis ljude oko sebe, a i sebe. Ne nagovaram nikog, svi imamo pravo na svoje mišljenje i svoj izbor. Ja oboje podržavam. Pogotovo u našoj situaciji je stvarno diskutabilno, jer imamo još i dg plus u neplodnosti. Samo mi je smjesno da jedan doktor izvali takvu glupost da ne štiti. 🤦🏻‍♀️

Da, nema smisla o tome pricati. Cinjenica je da nije proslo dovoljno vremena, a za svako istrazivanje treba proci vrijeme, pogotovo statisticko istrazivanje sto u ovom slucaju nije proslo, pogotovo sto se tice plodnosti. Mislim da se svi sto prije moraju naviknuti na to da vise nece biti kao prije, bar neko vrijeme. Ni sa cjepivom, ni bez. A docijepljivanje svakih 6, 8, 12 mjeseci je van pameti...

ma2013 👣
    15. Svibanj 2021. 10:50

Cure pomoć, jel znate di u Zagorju/Zg bi mogla 1DC ići na test a da dobim isti dan nalaz?

🧒🏻 - 32-azoospermia👩🏻‍💼-30 - IR
    TESE (Rebro) -zamrznuto 10 🧒🏻
    1. TESE-ICSI Petrova 05/2021 (Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle) 4 blaste
    ET - 2 blastociste - biokemijska ❌
    FET->01/2022, 2 blastociste, prirodni postupak, princeza 🥰

• *.Women_name.*
    15. Svibanj 2021. 10:51

TiKi meni je ostalo 12 tableta Roidakala. Nije jako puno, malo manje od pola kutije, ali nisu baš ni jeftine. Pa, hoćeš da ti pošaljem poštom? Meni to više ne treba, isteći će rok trajanja, pa mi je žao da ih bacim. 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Tweety88🐞
    15. Svibanj 2021. 10:53

*.Women_name.*

Tweety88

*.Women_name.*

Dorianažao mi je ❣️

Perlaneznam kj bi ti rekla. Ja sam uvijek dobivala stopericu oko 36 sati prije, između 21 i 30h i 22h. I folikul ići su mi bili oko 16 mm 🤷‍♀️
    Tweety cb ti pokazuje evaporacijske, kod njega ako je trudnoća pokazuje baš onako lijepu crtu. Žao mi je ❤️ kakav je plan za dalje, s obzirom da je bio AIH? IVF ima puno bolju uspješnost, iako ni s AIHom nije nemoguće. Frendica mi je tako zatrudnila iz prve.
    Doriana ❤😔
    Women name ne zna sto da ti kazem, sama u nista nisam sigurna. Do sad sam slusala sto mi dr. preporuca i mislim da cu tako i nastaviti.
    Danas prestajem s utricima i cekam mengu da dode kroz 5-7 dana pa joj se moram javiti za daljnje dogovore. Zadnji put mi je rekla da nakon 2-3 AIH mijenjamo taktiku, a ovo mi je bio prvi put. Malo me muci samo cinjenica sto mi je jedan jajovod upitan (pokazao se s odgodom na HSGu - moguca su ostecenja kaze dr.), a koliko ja pratim i ovo par puta kod dr. sto sam bila na fm je "ovulacija"/folikuli bila uvijek na toj upitnoj strani. Makar dr kaze da to ne mora znaciti nista i da jajna stanica nade svoj put.
    Ne znam 😔… mislim znam da je IVF uspjesniji, i ja bi naravno voljela bi da se sto prije primi i da dobijemo toliko zeljenu bebu, nije da mi je svejedno, ali zbunjena sam i nesigurna pa zato mislim da je bolje slusati strucnjaka koji zna sto govori i ima iskustva jer sama mogu vrlo lako doci do krivih zakljucaka 🤷🏻‍♀️.
    Ispravite me ako mislite da sam zabrijala 😘

U svakom slučaju, i ja sam slušala svog doktora. Ja sam išla na IVF zbog muškog faktora kod kojeg nije bila moguća dobitna opcija iz AIH. Nadam se da će vam brzo upaliti ❤️ je da statistika pokazuje manje rezultate, ali nije nemoguće. Eto, ona je iz prve odma ostala trudna, a imali su blaži muški faktor i anovulatorne cikluse.

Hvala ❤❤❤

💛🧡

AuroraB
    15. Svibanj 2021. 11:04

Lucyinthesky

AuroraB

Cures negativnim betama i trenutno lošim ishodima, želim vam snage da prebrodite sve loše što vam se događa i vjere da će nakon ove borbe i nama zasjati sunce❣ Ovaj naš put nije nimalo lagan, ali doći će to sve na svoje…🍀🌻🍀
    Lucyintheskykod mene se nešto krenulo komplicirati, već sam obavila tri UZV-a, sutra će biti 4. po redu, a treći uzastopni… Folikuli se čudno ponašaju, prvo su dosta brzo rasli, kao i endometrij, da bi se danas smanjili i skoro pa nigdje veze sa mjerenjima prije (moguće je i da se različito mjerilo) i estradiol mi je pao sa cca 1600 na 1400 (vadila sam krv dva dana za redom).. Povrh svega, danas nije bilo moje doktorice, i neće je ni biti jer je na kongresu, zamjena je dr. Šprem koja me sada prati i odlučuje o štoperici. Sutra ćemo biti pametniji…

Uf, baš me ovo rastužilo i skroz nije fer 😔Nadam se zbilja da će se nešto preokrenuti na bolje, baš jako navijam za tebe 🤞🤞🤞

Lucy, Sunny, Ana26, Rina89, Tuma stanje se danas popravilo! 🤸‍♀️🎉 Folikuli narasli, estradiol također (vadila na svoju ruku samo da budem mirna; sada iznosi 2150, jučer je bio  cca1400), doktorica je rekla da nema potrebe za vađenjem krvi, da su folikuli spremni i da se nema više što čekati, pa kako bude... Dobila sam štopericu, rekla je da nema potrebe za duplom kako mi je moja dr. htjela dati (vrlo moguće jer nemam ni puno folikula, popisano ih je 7-8kom).Bude kako bude, imam već nove planove za dalje...🌻🍀 U ponedjeljak aspiracija🙆‍♀️
    MTB 🧸🍒🧸
    Ribic 😊 Nek te "zacoprala" 😊😊

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• *.Women_name.*
    15. Svibanj 2021. 11:08

AuroraB

Lucyinthesky

AuroraB

Cures negativnim betama i trenutno lošim ishodima, želim vam snage da prebrodite sve loše što vam se događa i vjere da će nakon ove borbe i nama zasjati sunce❣ Ovaj naš put nije nimalo lagan, ali doći će to sve na svoje…🍀🌻🍀
    Lucyintheskykod mene se nešto krenulo komplicirati, već sam obavila tri UZV-a, sutra će biti 4. po redu, a treći uzastopni… Folikuli se čudno ponašaju, prvo su dosta brzo rasli, kao i endometrij, da bi se danas smanjili i skoro pa nigdje veze sa mjerenjima prije (moguće je i da se različito mjerilo) i estradiol mi je pao sa cca 1600 na 1400 (vadila sam krv dva dana za redom).. Povrh svega, danas nije bilo moje doktorice, i neće je ni biti jer je na kongresu, zamjena je dr. Šprem koja me sada prati i odlučuje o štoperici. Sutra ćemo biti pametniji…

Uf, baš me ovo rastužilo i skroz nije fer 😔Nadam se zbilja da će se nešto preokrenuti na bolje, baš jako navijam za tebe 🤞🤞🤞
    Lucy, Sunny, Ana26, Rina89, Tuma stanje se danas popravilo! 🤸‍♀️🎉 Folikuli narasli, estradiol također (vadila na svoju ruku samo da budem mirna; sada iznosi 2150, jučer je bio cca1400), doktorica je rekla da nema potrebe za vađenjem krvi, da su folikuli spremni i da se nema više što čekati, pa kako bude… Dobila sam štopericu, rekla je da nema potrebe za duplom kako mi je moja dr. htjela dati (vrlo moguće jer nemam ni puno folikula, popisano ih je 7-8kom).Bude kako bude, imam već nove planove za dalje…🌻🍀 U ponedjeljak aspiracija🙆‍♀️
    MTB🧸🍒🧸
    Ribic 😊 Nek te "zacoprala" 😊😊

Wohooo baš mi je drago 🎊🎊🎉 sretno dalje! ❤️❤️❤️

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Leia3.0
    15. Svibanj 2021. 11:10

Ja sam se cijepila. Konzultirala sam se s dr.i nakon dugog vaganja odlucila ipak za cjepivo. Da, nije istrazeno, to je tocno, ali  s druge strane je iskustvo pokazalo da mnoge trudnice koje obole od covida imaju teske simptome (i da uzrokuje razne komplikacije u trudnica), i da su opcenito podloznije zarazi (premda se u pocetku mislilo drugacije). Nedavno je kod nas umrla mlada trudnica na porodu radi covida…bilo je i slucajeva losih ishoda kod bebica.. a sto se tice postupaka, nisam cula da se obustavljaju postupci radi cijepljenja. U Vinogradskoj to provjereno nije tako. Radi se samo pauza od mjesec dana nakon vektorskih cjepiva, radi predistroznosti (tromboze). Dok kod drugih cjepiva ides normalno dalje s postupkom. Ne bih znala za ostale bolnice. 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

• Ana26
    15. Svibanj 2021. 11:12

Ma2013 ja sam se jednom testirala na KB Merkur i nalaz je bio isti dan. 
    Aurora odlično! Baš mi je drago. Bit će i smrzlića. Sretno i neka bude dobitni. 🎊🎉

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

darliv
    15. Svibanj 2021. 11:16

AuroraB wooohooo 🥳 bas sam sretna da ti se stanje popravilo 🤞🏻😘

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

AuroraB
    15. Svibanj 2021. 11:21

Ana26 hehehe bome nadobudno🙈😺
    Misssss evo i tebi malo šečera kao i MTB 🍭🧁🍒🍓🧸🍭🧁🍒😘
    Darliv hvala što se raduješ zbog mene🌻

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.