Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • *.Women_name.*
    15. Svibanj 2021. 10:20

Ana26

Dorian, Tweety žao mi je,držite se!
    Aurora sretno!
    Rebeka navijam da taj jedan bude dobitni!
    Perla ja sam stopericu dobila 36h prije.
    Ribic ja se ne planiram cijepiti dok ne bude obvezno.
    Epidemiolog mi je rekao da se ne mora u samoizolaciju 6 mj ukoliko si prebolio Covid i 6 mj ako si cijepljen. To će postati onda sezonsko cjepivo kao i za gripu. To mi je sve neistraženo i bojim se. A i pročitala sam svakakve članke, tako da ne želim riskirati. Kao npr.da može izazvati neplodnost i da djeluje na DNK i može izazvati svakakve bolesti, i da ne mora sad izazvati nuspojave nego nakon 5g. Ne mora značiti da je istina,ali ne želim riskirati u svim ovim mukama koje prolazimo.
    Npr.na VV se ne smije u postupak 3 mj ako si se cijepio.

Muž i ja smo prebolili, nije prošlo 6 mjeseci i bio je bolestan. Ne da nije morao u samo izolaciju nego se morao i testirat 🙈

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    15. Svibanj 2021. 10:21

*.Women_name.*

ribic

E curke moje… Ja sad na dolcu (na placu) i kupujem jaja. I zena iza mene nosi prazne kutije i pocnu joj padati i meni na ramenu. I ona se sva jadna ispricava i ja onak, ma nista, pa sve ok.

I ona kaze: ma ispricavam se, ne smijem trudnicu.

Al ono, ja se jesam zdebljala (za nekoga tko me zna). Al ovak inace nekome nepoznatom ne izgledam bas ko trudnica. Plus, ja sam okrenuta naprijed i mi se vidimo u razini face u biti.

Rekoh, nista, nadam se da je u pravu😂

Haha jooooj 🙈🙈🙈 tak smo muž i ja bili ovo ljeto u Dubrovniku i čekamo na autobusnoj stanici da odemo malo na Pile, bilo je podne. Najela se u hotelu svega i svačega, još se udabeljala nakon spontanog. Trbuh ko da sam u 5 mjesecu. A vruceee, i kukam ja kak nemam gumicu za kosu, žena ju izvadi, da mi ju i kaže pa šta vi tako trudni radite po ovoj vrucini. Još ja budala kažem ma nisam trudna, a hrpa ljudi. Ajme koji blam 🤦🏻‍♀️😂

Btw. Sljedeći mjesec smo bili u postupku i ostala sam trudna. Možda ne žena zacoprala. Nadam se da je i tebe 😉🙃🙏🤞

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Tweety88🐞
    15. Svibanj 2021. 10:21

*.Women_name.*

Dorianažao mi je ❣️

Perlaneznam kj bi ti rekla. Ja sam uvijek dobivala stopericu oko 36 sati prije, između 21 i 30h i 22h. I folikul ići su mi bili oko 16 mm 🤷‍♀️
    Tweety cb ti pokazuje evaporacijske, kod njega ako je trudnoća pokazuje baš onako lijepu crtu. Žao mi je ❤️ kakav je plan za dalje, s obzirom da je bio AIH? IVF ima puno bolju uspješnost, iako ni s AIHom nije nemoguće. Frendica mi je tako zatrudnila iz prve.

Doriana ❤😔
    Women name ne zna sto da ti kazem, sama u nista nisam sigurna. Do sad sam slusala sto mi dr. preporuca i mislim da cu tako i nastaviti. 
    Danas prestajem s utricima i cekam mengu da dode kroz 5-7 dana pa joj se moram javiti za daljnje dogovore. Zadnji put mi je rekla da nakon 2-3 AIH mijenjamo taktiku, a ovo mi je bio prvi put. Malo me muci samo cinjenica sto mi je jedan jajovod upitan (pokazao se s odgodom na HSGu - moguca su ostecenja kaze dr.), a koliko ja pratim i ovo par puta kod dr. sto sam bila na fm je "ovulacija"/folikuli bila uvijek na toj upitnoj strani. Makar dr kaze da to ne mora znaciti nista i da jajna stanica nade svoj put. 
    Ne znam 😔... mislim znam da je IVF uspjesniji, i ja bi naravno voljela bi da se sto prije primi i da dobijemo toliko zeljenu bebu, nije da mi je svejedno, ali zbunjena sam i nesigurna pa zato mislim da je bolje slusati strucnjaka koji zna sto govori i ima iskustva jer sama mogu vrlo lako doci do krivih zakljucaka 🤷🏻‍♀️.
    Ispravite me ako mislite da sam zabrijala 😘

💛🧡

Tweety88🐞
    15. Svibanj 2021. 10:23

ribic

E curke moje… Ja sad na dolcu (na placu) i kupujem jaja. I zena iza mene nosi prazne kutije i pocnu joj padati i meni na ramenu. I ona se sva jadna ispricava i ja onak, ma nista, pa sve ok.

I ona kaze: ma ispricavam se, ne smijem trudnicu.

Al ono, ja se jesam zdebljala (za nekoga tko me zna). Al ovak inace nekome nepoznatom ne izgledam bas ko trudnica. Plus, ja sam okrenuta naprijed i mi se vidimo u razini face u biti.

Rekoh, nista, nadam se da je u pravu😂

Ribic smo neka ona bude u pravu 🤩🤩🤩

💛🧡

• RebekaB
    15. Svibanj 2021. 10:28

Sad krece tek nervoza.... i strah. Dali ce ta jedma uspjet 😫 Jel preporucate sta za sto bolji transfer i tsj period? Hvala do neba svima! 

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

• Lorena3009
    15. Svibanj 2021. 10:28

Da se nadovežem samo za cjepivo na Kovid. I meni je doktor u poliklinici, i par doktora koje poznajem reklo da dok planiram trudnoću, u mom slucaju dok sam u Mpo postupku, ni slucajno ni ja ni muž se cijepiti, jer uopce nisu istrazivali kako cjepivo reagira na nas sta se tice jajnika, maternice i spermija. Tako da dok nam sve ne prođe mi nećemo... Nadam se da sam bar malo nekima sa ovom info pomogla. 

🙎‍♀️34 neprohodni jajovodi🧔35sve ok
    1.ivf postupak:Poliklinika Škvorc
    11.01.21.stimulirani protokol
    22.01.21.punkcija folikula(5 folikula-6jajnih stanica)
    27.01.21.Et-1 blastocista
    08.02.21. Procurila😥
    2.ivf postupak-Pol. Škvorc
    09.05.21. aspiracija (8 jajnih stanica)
    12.05.21. Et-(2 zametka vracena 8-stanična) Imamo jednu 🐧 blastocistu
    24.5.21. Beta.... 12.dan-437,9
    26.05.21.Beta...14.dan-906,9🙏
    10.06.21. Prvi uzv🙏🙏https://lbdm.lilypie.com/6GtSp2.png

• Ana26
    15. Svibanj 2021. 10:29

Women name ja sam na poslu bila u kontaktu sa zaraženom osobom i nisam morala u samoizolaciju jer sam prebolila koronu,ali sam se morala testirati. Ali,hoću reći, zaštićena sam 6 mj jer sam prebolila,a da sam cijepljena onda je isti rok 6mj. To mi nema smisla. Pa valjda bi za cijepljene trebao biti veći rok.
    Ne planiram se svakih 6mj docjepljivati.

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

• *.Women_name.*
    15. Svibanj 2021. 10:33

Mag.nolia

Mom mužu je gastro internista rekao da se ni slucajno ne cijepi, za sada. Po njemu cjepivo dvosjekli mač i navodno treba proci minimalno 3 godine dok se ne vide utjecaji bilo kojeg novog cjepiva. Da ovo nije još istraženo, da ne stiti, da je svejedno prenosioc i onaj sto se cijepi, jedino ublazava simptome. Tako da ta prica ako se cijepim necu zaraziti nikoga ne stoji, po nekim doktorima. Samo ces imati blaze simptome ako se zarazis ali i dalje si opasnost isto kao bez cjepiva.
    Druga stvar je da i moja soc gin ne preporuca za bilo koga tko planira imati djecu, isto razlog-nije dovoljno istraženo. Što je i logično jer kako su mogli istražiti u niti godinu dana utjecaj na plodnost i trudnocu na nekoj vecoj skupini ljudi ako taj cijeli proces od pokusavanja za djetetom do poroda i onim najzdravijima traje duže od godinu dana🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

Za nuspojave nemozemo znati, istina, može se nešto pojaviti i za 10 godina. A ovo prvo je glupost, radim u zaraznoj i u kontaktu sam s tim ljudima. Doktor bi trebao znati, da što je veća izrazenost simptoma, veća je imuna reakcija organizma, razvoj antitijela, a prije toga svega virulentnost općenito. Samo 5 posto ljudi do sada je bilo imuno na cjepivo, i time dobilo izražene simptome. Osobno ću nakon dvije doze otic izvaditi antitijela. Tako rade sve moje kolegice na odjelu, i razlikuju se. Do 50 je ref vrijednost, neke imaju 600, neke 31 0000.S tim načinom štitis ljude oko sebe, a i sebe. Ne nagovaram nikog, svi imamo pravo na svoje mišljenje i svoj izbor. Ja oboje podržavam. Pogotovo u našoj situaciji je stvarno diskutabilno, jer imamo još i dg plus u neplodnosti. Samo mi je smjesno da jedan doktor izvali takvu glupost da ne štiti. 🤦🏻‍♀️

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    15. Svibanj 2021. 10:37

Ana26

Women name ja sam na poslu bila u kontaktu sa zaraženom osobom i nisam morala u samoizolaciju jer sam prebolila koronu,ali sam se morala testirati. Ali,hoću reći, zaštićena sam 6 mj jer sam prebolila,a da sam cijepljena onda je isti rok 6mj. To mi nema smisla. Pa valjda bi za cijepljene trebao biti veći rok.
    Ne planiram se svakih 6mj docjepljivati.

Ja sam baš bila ljuta kad su ga slali. Naravno došao je negativan. Ali zbog temperature 37,1 jednu večer i smrcanja nosa morao je proći tu proceduru. Da, neznam. Mislim da im je problem što zapravo ne znaju koliko dugo cjepivo drži, kad neznam jel uopće postoji osoba kojoj je prošlo 6 mjeseci od dvije doze. Zato i moje kolegice vade svakih nekoliko tjedana antitijela. I ja se nadam da će to biti nekakav duži period. 

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    15. Svibanj 2021. 10:42

Tweety88

*.Women_name.*

Dorianažao mi je ❣️

Perlaneznam kj bi ti rekla. Ja sam uvijek dobivala stopericu oko 36 sati prije, između 21 i 30h i 22h. I folikul ići su mi bili oko 16 mm 🤷‍♀️
    Tweety cb ti pokazuje evaporacijske, kod njega ako je trudnoća pokazuje baš onako lijepu crtu. Žao mi je ❤️ kakav je plan za dalje, s obzirom da je bio AIH? IVF ima puno bolju uspješnost, iako ni s AIHom nije nemoguće. Frendica mi je tako zatrudnila iz prve.
    Doriana ❤😔
    Women name ne zna sto da ti kazem, sama u nista nisam sigurna. Do sad sam slusala sto mi dr. preporuca i mislim da cu tako i nastaviti.
    Danas prestajem s utricima i cekam mengu da dode kroz 5-7 dana pa joj se moram javiti za daljnje dogovore. Zadnji put mi je rekla da nakon 2-3 AIH mijenjamo taktiku, a ovo mi je bio prvi put. Malo me muci samo cinjenica sto mi je jedan jajovod upitan (pokazao se s odgodom na HSGu - moguca su ostecenja kaze dr.), a koliko ja pratim i ovo par puta kod dr. sto sam bila na fm je "ovulacija"/folikuli bila uvijek na toj upitnoj strani. Makar dr kaze da to ne mora znaciti nista i da jajna stanica nade svoj put.
    Ne znam 😔… mislim znam da je IVF uspjesniji, i ja bi naravno voljela bi da se sto prije primi i da dobijemo toliko zeljenu bebu, nije da mi je svejedno, ali zbunjena sam i nesigurna pa zato mislim da je bolje slusati strucnjaka koji zna sto govori i ima iskustva jer sama mogu vrlo lako doci do krivih zakljucaka 🤷🏻‍♀️.
    Ispravite me ako mislite da sam zabrijala 😘

U svakom slučaju, i ja sam slušala svog doktora. Ja sam išla na IVF zbog muškog faktora kod kojeg nije bila moguća dobitna opcija iz AIH. Nadam se da će vam brzo upaliti ❤️ je da statistika pokazuje manje rezultate, ali nije nemoguće. Eto, ona je iz prve odma ostala trudna, a imali su blaži muški faktor i anovulatorne cikluse. 

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.