Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ma2013 👣
    15. Svibanj 2021. 11:25

AuroraB, supppeeeeer da se stanje popravilo. 😊🥳🥳

🧒🏻 - 32-azoospermia👩🏻‍💼-30 - IR
    TESE (Rebro) -zamrznuto 10 🧒🏻
    1. TESE-ICSI Petrova 05/2021 (Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle) 4 blaste
    ET - 2 blastociste - biokemijska ❌
    FET->01/2022, 2 blastociste, prirodni postupak, princeza 🥰

petra30
    15. Svibanj 2021. 11:26

AuroraB

Lucyinthesky

AuroraB

Cures negativnim betama i trenutno lošim ishodima, želim vam snage da prebrodite sve loše što vam se događa i vjere da će nakon ove borbe i nama zasjati sunce❣ Ovaj naš put nije nimalo lagan, ali doći će to sve na svoje…🍀🌻🍀
    Lucyintheskykod mene se nešto krenulo komplicirati, već sam obavila tri UZV-a, sutra će biti 4. po redu, a treći uzastopni… Folikuli se čudno ponašaju, prvo su dosta brzo rasli, kao i endometrij, da bi se danas smanjili i skoro pa nigdje veze sa mjerenjima prije (moguće je i da se različito mjerilo) i estradiol mi je pao sa cca 1600 na 1400 (vadila sam krv dva dana za redom).. Povrh svega, danas nije bilo moje doktorice, i neće je ni biti jer je na kongresu, zamjena je dr. Šprem koja me sada prati i odlučuje o štoperici. Sutra ćemo biti pametniji…

Uf, baš me ovo rastužilo i skroz nije fer 😔Nadam se zbilja da će se nešto preokrenuti na bolje, baš jako navijam za tebe 🤞🤞🤞
    Lucy, Sunny, Ana26, Rina89, Tuma stanje se danas popravilo! 🤸‍♀️🎉 Folikuli narasli, estradiol također (vadila na svoju ruku samo da budem mirna; sada iznosi 2150, jučer je bio cca1400), doktorica je rekla da nema potrebe za vađenjem krvi, da su folikuli spremni i da se nema više što čekati, pa kako bude… Dobila sam štopericu, rekla je da nema potrebe za duplom kako mi je moja dr. htjela dati (vrlo moguće jer nemam ni puno folikula, popisano ih je 7-8kom).Bude kako bude, imam već nove planove za dalje…🌻🍀 U ponedjeljak aspiracija🙆‍♀️
    MTB🧸🍒🧸
    Ribic 😊 Nek te "zacoprala" 😊😊

Jeeej bas mi je drago da su se stvari pomaknule na bolje🥰🥰🥰🥰!🤞

Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
    Mm-37- normo✓
    Radimo na bebi 3 godine.
    HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
    IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
    16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
    Ostalo 6 🐧❤️
    Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
    5-12tt hematom+mirovanje
    12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖

• *.Women_name.*
    15. Svibanj 2021. 11:27

Leia2.0

Ja sam se cijepila. Konzultirala sam se s dr.i nakon dugog vaganja odlucila ipak za cjepivo. Da, nije istrazeno, to je tocno, ali s druge strane je iskustvo pokazalo da mnoge trudnice koje obole od covida imaju teske simptome (i da uzrokuje razne komplikacije u trudnica), i da su opcenito podloznije zarazi (premda se u pocetku mislilo drugacije). Nedavno je kod nas umrla mlada trudnica na porodu radi covida…bilo je i slucajeva losih ishoda kod bebica.. a sto se tice postupaka, nisam cula da se obustavljaju postupci radi cijepljenja. U Vinogradskoj to provjereno nije tako. Radi se samo pauza od mjesec dana nakon vektorskih cjepiva, radi predistroznosti (tromboze). Dok kod drugih cjepiva ides normalno dalje s postupkom. Ne bih znala za ostale bolnice.

Ja sam u 12tt kurila 39 C 3 dana, puls mi je tukao 150 danima. Nemoram ni reći koliko me bilo strah za bebu. Popijem lupocet, spusti na 38, za sat vremena opet isto. I zgrušavanje mi je bilo naglo naraslo. Sad cijelu trudnoću prate to zgrušavanje, na Andolu protect sam, trebao bi se ukinuti  oko 34tt, ali u ovom slučaju neće riskirati. Malo mi se je povećalo još od tad, ali kažu da s obzirom odmak trudnoće je to ok. Inače bi mi uveli Fragmin injekcije. I sad jedva čekam da rodim, jer uvijek imam neki crv sumnje da nije nekakav ugrušak negdje s obzirom na to sve. A stvarno sam se čuvala, ali donio mi je muž od svekrve. Nekad jednostavno nemozes izbjec 😒

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Matkiša 😎
    15. Svibanj 2021. 11:31

Bokić cure :)
    Vidim da ima i nekih loših vijesti...
    Želim reći curama da biokemijska je gubitak ali je stvarno i dobar znak... A i curama sa negativnim testovima da budu jake, statistički uvijek netko ostane trudan tako da doći će vrijeme za sve 🥰
    Drago mi je za naše trudnice da se osjećate bolje 🤩 Mislim bilo je i vrijeme! 😎
    .
    Ja sam ipak išla na infuziju, pa su mi napravili i uzv i imamo srčeko 💗💗💗...
    Bilo mi je bolje tu večer i jutro, i sad sve po starom 🙈.... 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

• BugaDuga
    15. Svibanj 2021. 11:36

ma2013

Cure pomoć, jel znate di u Zagorju/Zg bi mogla 1DC ići na test a da dobim isti dan nalaz?

ma2013 ja sam slala na stampar upit gdje sam im napisala da mi ciklus varira i da ne znam tocno kad ce bit 1DC i rekli su da se narucim za dan koji mislim da cu dobit pa i ako dobijem prije ili kasnije lakse je njima povlaciti iz sustava podatke nego ih dodatno upisivat. Tako da ja planiram otic tamo na 1DC.

Cure sa negativnim ishodima, bas mi je zao. Drzi te se! 
    Cure sa pozitivnim ishodima, cestitam. 

Meni kak se blizi prvi postupak tak sam sve vise u panici da ce nest krivo krenut 🙈

26.4. 7+1 ❤️

Pami
    15. Svibanj 2021. 11:43

Doriana, Tweety žao mi je 😔
    Aurora drago mi je da se stanje popravlja, sretno na aspiraciji 🍀🍀
    Matkiša aaaaa super, srčeko je tu 😊😊
    Što se tiče cijepljenja, ja se planiram isto cijepiti čim dijete prestanem dojiti, tj kad dijete pređe na dohranu i kašice. Moguće možda negdje počekom iduće godine. Svatko ima pravo na svoje mišljenje i izbor, osobno mislim da je puno veći rizik ako se zarazim nego ako se cijepim. Zadnja istraživanja su pokazala da je najrizičnije zadnje tromjesečje i baš se trudim paziti što više. Moji su svi cijepljeni i nitko nije imao neke teške reakcije. Danas je medicina i tehnologija toliko napredovala da je moguće razviti cjepivo unutar godinu dana. Možda neznamo koliko će zaštita trajati i utjecaj cjepiva nije upotpunosti istražen, ali s druge strane i covid je još uvijek nepoznata bolest i neznamo kakve sve posljedice ostavlja na organizam. Netko preboli bez simptoma, ali nažalost nekome se i zakomplicira neovisno o zdravstvenom stanju i godinama, a ja iskreno ne bi voljela osobno saznati na koju stranu statistike bi završila. Da nema cjepiva, danas bi se borili i umirali od bolesti na koje smo i zaboravili da postoje. Tako da osobno podržavam cijepjenje 👍👍

👱‍♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
    05/18- 10/18- 4 inseminacije
    11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
    04/19- prirodni ivf, nema stanice
    1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
    2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
    05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
    3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙

• ribic
    15. Svibanj 2021. 11:46

Aurora To je to! Neka berba bude uspjesna😀

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• Tea_0501
    15. Svibanj 2021. 11:48

Cure evo mene sa završnog dogovora sa dr. Poljakom. Dao mi je terapiji Gonal, doza od 225. sad samo čekam prvi dan menstruacije i da mogu napokon krenuti. Ne mogu vjerovati da je napokon i to došlo... 

Ja: 33, On: 38
    🧒-8 god.
    FET 8/21-terapija estrofem.
    Beta- 10dpt-130, 12dpt-234, 14dpt-408.
    UZV 2.9.-Imamo ❤️

Ruska1986
    15. Svibanj 2021. 11:53

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Danas imamo:
    Beba4321 - 15.5. druga beta
    Miss_Ivy - 15.5. beta
    RebekaB - 15.5. aspiracija

Sretno, cure!!!

Sretno, cureee!! ❤❤❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    15. Svibanj 2021. 11:54

MTB, jel ima kakvih novosti vezanih za proslu trudnocu? Nista ti nisu javili jos? Bas sam se jutros tog sjetila..😔

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.