Pozdrav svima.
Ležim doma zbog korone i čitam cijeli dan ovaj forum. Osim korome, dobila sam i menstucijau što znači da AHI u Podobniku nije uspio i sad razmišljam što dalje. Na posljednjem pregledu prije AHI doktor mi je rekao da se kod mene najvjerojatnije radi o slabijoj kvaliteti jajnih stanica. Embriolog nam je savjetovao, zbog suprugovog dobrog spermiograma i moje možebitne smanjene kvalitete jajnih stanica , eventualno još jedan AHI, ali mi bismo to preskočili i krenuli u IVF.
Čitajući forum, jako se bojim svega. Pojma nemam što me sve još čeka, koje lijekove trebam, što će biti nakon punkcije, kakve će biti te jajne stanice. Ja sam kao djevojka od 12. do 24. god. bila gotovo svake godine i to više puta izložena RTG zračenju zbog problema s kralješnicom. Doktor mi je rekao da je to sigurno utjecalo na kvalitetu jajnih stanica, ali da ništa ne može znati dok ne krenemo na IVF.
E, sad moja pitanja.
Htjela bih čuti od vas tu kakva su vaša iskustva s Podobnikom-zanima me sve, i dobro i loše jer povremeno i sama dvojim ostati tu ili ići negdje drugdje. Isto tako, ako koga zanima, mogu napisati detaljnije svoje iskustvo. Ukratko sam napisala u potpisu. Rado bi čula Vaša iskustva glede toga u koju polikliniku ići.
2. Kako se nosite s tim da morate na IVF i prolaziti kroz svu tu muku? Osobno, jako teško mi je to palo. Nadala sam se da ću, nakon sHSG-a, ostati trudna prirodno, kao mnogi koje znam i za koje sam čula. Jako me pogodilo kad to nije bilo tako, a taman u to vrijeme sam saznala za drugu trudnoću meni bliskih osoba-sestre i kume. Od svojeg društva šta, jedino ja nemam djece, sve ostale kolegice iz srednje škole imaju. Kolegice na poslu mojih godina također. Ima dana kad mi bude baš teško zbog toga. Teško mi je kad vidim kako drugo uspiju odmah, s lakoćom, a neki moraju izdvajati toliko vremena i novaca za preglede i sve te silne pokušaje. Kakve su vaše tehnike nošenja s tim? Jedno vrijeme sam razmišljala ono nekoj psihoterapiji.
Za prvi post mislim da sam dosta napisala.
Pozdrav.
Ja sam se osjecala isto kao i ti a sigurna sam i debela vecina nas ovdje. Takoder imam malu rezervu amh 4.5 i takoder sam prosla hsg u nadi da ce mi se citava stvar pokrenuti, ali jajovodi su ok kao i svi ostali nalazi osim te niske rezerve. Tjesim se da cure sa dosta manjom rez. uspjevaju. Kad ne ide drugacije onda je ovo sve sto nam preostaje i tako si poslozis u glavi i zakoracas hrabro. Nema odustajanja koliko god je nekad pre tesko.
👱♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
(Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
-transfer 18.5.
31.5. Test negativan ❌
Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
-Gonal 300/Cetrotide
-6js/3 oplodene, jedna odustala
-8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.
Mtbbilo je za moje dobro, negdje u 10-om mjesecu 2020. Trebalo mi je ovih pola godine da se ponovno javim bez da se upiskim u gace.
pazi, uvjeriti će te da si to sama tražila
ne, tebi bih rekla - vidiš što si me natjerala da ti napravim??!??!!!?
ihihihihihihihhi
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Nama je to valjda "dato" jer to mozemo podnijeti i uvjerena sam da kad se na ovaj tezi nacin ostvaris kao majka sreca i ponos se troduplo mjere jer znas kroz sta si sve prosla da napokon imas to svoje toliko zeljeno i voljeno dijete. Nema tu vise one narodne "zdravo za gotovo" zato nek te nosi kao i sve nas ovdje taj konacni cilj!
(Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
-transfer 18.5.
31.5. Test negativan ❌
-Gonal 300/Cetrotide
Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.
Pedica bok 😊
Meni kad je doktor rekao da predlaže da sljedeći ciklus krenemo s IVF ja sam se prvo rasplakala kod njega u ordinaciji, pa mužu na parkingu pa plakala cijeli dan doma iako sam mislila da sam spremna na to da će nam to biti potrebno. Svatko se s tim nosi najbolje kako zna. Čim sam krenula u proces sam se pomirila s tim i više te nije briga na koji način ćeš dobiti bebu nego kad ćes ju dobiti 😉.
Usput ovaj forum jako puno pomaže kao ispušni ventil, tu si medju svojima 🥰.
Što se Podobnika tiče, ja sam tamo odradila jednu turu IVF-a i dva FET-a, zadnji FET je bio uspješan i evo uskoro ulazim u 12 tjedan.
Moje mišljenje je dosta pristrano jer sam ja malo je reći oduševljena i doktorom i sestrom i pristupom i klinikom pa možda nećeš dobiti odgovor na pitanja koja te muče. Ono što bi ti ja ovako dobronamjerno rekla.. ja ne žalim ni kune što sam im platila jer stvarno mislim da se svaka isplatila i već sam tužna što u četvrtak više ne idem kod svog doktora nego u trudnicku kod druge.
Ali! Da koštaju, koštaju. I po meni najbitnije je osjećati se ugodno uz doktora i imati puno povjerenje u njega. Ja čak ni kad nam nije uspjelo nisam razmišljala o promjeni klinike i mislim da ako razmišljaš o tome već sad da možda i trebaš promjeniti kliniku ako ti nešto ne odgovara. Jer ja ih sigurno ne bi toliko plaćala da nisam imala puno povjerenje u njih. Meni doktor jako odgovara i očito je kod mene pogodio ali bože moj, to ne znači da je sa svima tako. Imamo ovdje cura koje nisu bile zadovoljne i potrazile su sreću drugdje gdje jesu. Ne kažem da nakon npr 4 neuspješna ne bi ni ja mijenjala ali u ovoj fazi mi to nikad nije palo na pamet i mislim samo da previše koštaju da bi vagala hoćeš ostati kod njih ili ne.
Eto to ti je moje mišljenje 😉
Možda da napišeš što te muči pa ti cure iz drugih klinika kažu kako je tamo, možda to pomogne 🤷
E da, ja isto ne bi trošila vrijeme na AIH.
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
Tuma, Lindsay, MTBica, ericaa-hvala na odgovorima. Zbog vaših brzih odgovora već mi je malkice lakše. Osjećaš da nisi sam.
Koje suplemente iz vaših iskustava preporučate za poboljšavanje kvalitete jajnih stanica?
I vezano za sok od cikle- to se misli na sok svježe cikle izblendane ili kako?
🙋♀️🙋♂️1990., normozoospermija, resekcija septuma; neuredni cervikalni b.
Podobnik
sHSG-sve prohodno;
1. Ciljani odnosi, Ovitrelle, Dupahstone 3x2-✖️; 2. Ciljani odnosi, Letrozol, Ovitrelle, Duphaston 3x1-✖️; 3. AIH,Letrozol,Ovitrelle , Utrogestan 3x2-✖️.
Nama je to valjda "dato" jer to mozemo podnijeti i uvjerena sam da kad se na ovaj tezi nacin ostvaris kao majka sreca i ponos se troduplo mjere jer znas kroz sta si sve prosla da napokon imas to svoje toliko zeljeno i voljeno dijete. Nema tu vise one narodne "zdravo za gotovo" zato nek te nosi kao i sve nas ovdje taj konacni cilj!
@Pedica... ali i svim zenama ovdje..
Nije mi dalo staviti sve u 1 komentar (raspisala sam se ) pa evo jos malo mantre za sve nas!
-transfer 18.5.
31.5. Test negativan ❌
-Gonal 300/Cetrotide
Pozdrav svima.
Ležim doma zbog korone i čitam cijeli dan ovaj forum. Osim korome, dobila sam i menstucijau što znači da AHI u Podobniku nije uspio i sad razmišljam što dalje. Na posljednjem pregledu prije AHI doktor mi je rekao da se kod mene najvjerojatnije radi o slabijoj kvaliteti jajnih stanica. Embriolog nam je savjetovao, zbog suprugovog dobrog spermiograma i moje možebitne smanjene kvalitete jajnih stanica , eventualno još jedan AHI, ali mi bismo to preskočili i krenuli u IVF.
Čitajući forum, jako se bojim svega. Pojma nemam što me sve još čeka, koje lijekove trebam, što će biti nakon punkcije, kakve će biti te jajne stanice. Ja sam kao djevojka od 12. do 24. god. bila gotovo svake godine i to više puta izložena RTG zračenju zbog problema s kralješnicom. Doktor mi je rekao da je to sigurno utjecalo na kvalitetu jajnih stanica, ali da ništa ne može znati dok ne krenemo na IVF.
E, sad moja pitanja.
Htjela bih čuti od vas tu kakva su vaša iskustva s Podobnikom-zanima me sve, i dobro i loše jer povremeno i sama dvojim ostati tu ili ići negdje drugdje. Isto tako, ako koga zanima, mogu napisati detaljnije svoje iskustvo. Ukratko sam napisala u potpisu. Rado bi čula Vaša iskustva glede toga u koju polikliniku ići.
2. Kako se nosite s tim da morate na IVF i prolaziti kroz svu tu muku? Osobno, jako teško mi je to palo. Nadala sam se da ću, nakon sHSG-a, ostati trudna prirodno, kao mnogi koje znam i za koje sam čula. Jako me pogodilo kad to nije bilo tako, a taman u to vrijeme sam saznala za drugu trudnoću meni bliskih osoba-sestre i kume. Od svojeg društva šta, jedino ja nemam djece, sve ostale kolegice iz srednje škole imaju. Kolegice na poslu mojih godina također. Ima dana kad mi bude baš teško zbog toga. Teško mi je kad vidim kako drugo uspiju odmah, s lakoćom, a neki moraju izdvajati toliko vremena i novaca za preglede i sve te silne pokušaje. Kakve su vaše tehnike nošenja s tim? Jedno vrijeme sam razmišljala ono nekoj psihoterapiji.
Za prvi post mislim da sam dosta napisala.
Pozdrav.
Evo ja sam danas saznala da mi je frizerka trudna pa me bacilo u depru 🤣 nas put je jako tezak, ali se isplati ako dodjemo do cilja ❤️
👱♀️39g, 👨🦰31g, 👩❤️💋👨2g,
👱♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
👨🦰 Oligo-normo
8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
12mj 2022. posvojenje Emili 💜
Ruska gdje si 🤭🤭 jel ima kakvih novosti
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
KBC Osijek
6/21 TESE, dobiveni spermiji
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Tuma, Lindsay, MTBica, ericaa-hvala na odgovorima. Zbog vaših brzih odgovora već mi je malkice lakše. Osjećaš da nisi sam.
Koje suplemente iz vaših iskustava preporučate za poboljšavanje kvalitete jajnih stanica?
Možeš piti kupljen sok, tipo u DM, Mulleru, Biotta marka npr. bitno da je 100 % cikla. Suplementi su na početku foruma napisani, na prvih nekoliko stranica uz objašnjenja pa vidi što vama individualno odgovara. Ma kakvi sama, uskoro ćeš šiziti jer smo prebrbljave
PS. ni ja ne bih plaćala AIH ali to je vaša odluka, nekom uspije, nekom ne.
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Pročitaj prve tri stranice teme
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji