Evo mi bili u Repromedu na konzultacijama i idemo kod njih u postupak 😁
Ne mogu rec da sam potpuno oduševljena, ali biolog je presudio u našem slučaju. Dr R ima dosta samouvjeren nastup i jako je simpatican. Smatra da je samnom sve u redu i da ne trebam radit nikakve dodatne pretrage, osim štitnjace (ali imam ja svoj popis 😅). Suplementi, ništa to nije dokazano, al ne mogu odmoc pa nek nastavim. E sad ono s cim nisam baš oduševljena su kontracepcijske pilule. Trebam ih pocet pit od prvog dana ciklusa pa sve do postupka (dakle cca 2 mjeseca). Cijeli život izbjegavam te pilule 🤦♀️ dodatna ironija M ima azo, a ja pijem pilule 😅 no dobro objasnio mi je zašto. Ako sam dobro shvatila, sa pilulama mi želi smanjiti amh i da dobijemo manje stanica bolje kvalitete i da izbjegnemo hiper. Dakle idemo na kvalitetu, a ne kvantiteu. Što je naravno super, samo eto imam neku averziju prema tim pilulama 🤪
Što se tice uzorka sperme kojeg imamo. Biolog ni sam ne zna što očekivati kad to odmrznu al neka njegova procjena je da će biti par komada. Zbog cijele te situacije i idemo kod mene na manji i kvalitetniji broj stanica (iako kvalitetu ionak mogu tek procijenit kad izvade).
Dakle sad moramo organizirat prebacivanje smrznutog materijala, ja pit pilule i onda krecemo kad materijal stigne. Dakle za cca 2 mjes.
Jel neka od cura sa višim amh isto bila na pilulama pa isla u postupak?
👩35, PCO like, blaga tromb.
🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
poliklinika Repromed
1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
4/25 FET 1 🐧 ❌
sunnysparkle7@gmail.com
Super da ste se odlučili.
Razumijem tvoju averziju prema pilulama, imam je i ja. Ali Repromed nema politiku da rutinski daju pilule, dali su ti ih jer je to za tebe najbolje.
Ne znam kako pilule djeluju na visoki AMH, ali znam da cure sa PCOS najčešće imaju veliki broj stanica poprilično loše kvalitete. Plus, često završavaju u hiperu, radi mršavih krajnjih rezultata. Ako ti ovo stvarno pomogne da dobiješ manji broj stanica dobre kvalitete, na konju si. Što će ti npr 30 jajnih stanica, kad ih se ionako smije oploditi najviše 12 po hrvatskim zakonima. Plus, ako bude npr samo 5 spermića, stvarno želiš imati samo 5 jajnih stanica Amazonki, sve ostalo ti je višak.
Pri čemu Repromed nema politku inače da smanjuje broj stanica (to sam češće čula recimo za Podobnika da radi, da ide na mali broj ali da puca na kvalitetu), tako da mi se ovo stvarno čini kao jako individualni pristup skrojen baš za tebe. Baš me zanima kako će ići dalje.
💔💔💔
Ruska meni je bio osjecaj kao da je netko probusio balon u meni, puk i hrpa vode (+krvi kod mene 🙄). Eto i Bajoma ima slicno iskustvo. Ne mora znaciti da ce ti vodenjak uopce puknut, mozda samo krenu trudovi. Drzim fige 🤞😘
Ruska meni je bio osjecaj kao da je netko probusio balon u meni, puk i hrpa vode (+krvi kod mene 🙄). Eto i Bajoma ima slicno iskustvo. Ne mora znaciti da ce ti vodenjak uopce puknut, mozda samo krenu trudovi. Drzim fige 🤞😘
A eto, vidjet cemo sta noc nosi 🤷🏻♀️
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Ne mogu rec da sam potpuno oduševljena, ali biolog je presudio u našem slučaju. Dr R ima dosta samouvjeren nastup i jako je simpatican. Smatra da je samnom sve u redu i da ne trebam radit nikakve dodatne pretrage, osim štitnjace (ali imam ja svoj popis 😅). Suplementi, ništa to nije dokazano, al ne mogu odmoc pa nek nastavim. E sad ono s cim nisam baš oduševljena su kontracepcijske pilule. Trebam ih pocet pit od prvog dana ciklusa pa sve do postupka (dakle cca 2 mjeseca). Cijeli život izbjegavam te pilule 🤦♀️ dodatna ironija M ima azo, a ja pijem pilule 😅 no dobro objasnio mi je zašto. Ako sam dobro shvatila, sa pilulama mi želi smanjiti amh i da dobijemo manje stanica bolje kvalitete i da izbjegnemo hiper. Dakle idemo na kvalitetu, a ne kvantiteu. Što je naravno super, samo eto imam neku averziju prema tim pilulama 🤪
Što se tice uzorka sperme kojeg imamo. Biolog ni sam ne zna što očekivati kad to odmrznu al neka njegova procjena je da će biti par komada. Zbog cijele te situacije i idemo kod mene na manji i kvalitetniji broj stanica (iako kvalitetu ionak mogu tek procijenit kad izvade).
Dakle sad moramo organizirat prebacivanje smrznutog materijala, ja pit pilule i onda krecemo kad materijal stigne. Dakle za cca 2 mjes.
Jel neka od cura sa višim amh isto bila na pilulama pa isla u postupak?
Ja sam bila na pilulama mjesec pred stimulaciju...amh također visok ,58pmol (nemam pcos i nisam dobila hiper )... imala sam 23 zrele js ,od čega se oplodilo 18,ali kod nas u De je politika takva da su ih ostavili sve i smrzli 1dn a samo 3 ostavili da budu blastica ...no kao što mtb kaže i u pravu je ,zbog malog broja spermija i zbog politike da se ne oplođuje više od 12 kom, sasvim je u redu da idu na kvalitetu, a ne na broj....ne boj se pilula..
Samim tim što si na pilulama znaš da nećeš dobiti ciste i da za 2 mj idete čisti u postupak.
SRETNO 💟💟💟💟
endometrioza
Pedicamoje školske imaju odraslu djecu, nek te to ne bedira. Moja karijera i život su me izgradili u osobu kakva želim biti majka. Da sam rodila kad i one vjerojatno bi i izgledala ko one- starice, i ponekad me sram reci da smo isto godiste. Mene povremeno jos traze osobnu kad kupujem cigarete 🤭🤭🤭 psihologa sam prosla i pomoglo mi je izboriti se sa nekim svojim strahovima. MM ima dva divna sina, veći je na jesen punoljetan a manji je 10g. Ne glumim im mamu ali me poštuju više od prijatelja. Brat ima 4 djece i u njima uživam do daske. Ako cijelo tvoje društvo već ima djecu- možeš feštat! Sve što je najkvalitetnije, najljepše i sto ti jako treba ćes naslijedit od njih i ne trebas kupovati! I njima će falit tako male djece pa će se trgati tko će pričuvati a da ne mislis dal ce dijete prezivjeti cuvanje jer svi vec debelo imaju iskustva… 😁 vidis kako uvijek mozes naci puuuuno pozitivnih stvari??? Pogotovo uz ove lavice! Groar ❤
Ovo mi je popravio ovaj bezezni dan. Kad me ubuduće uhvati depra radi svega, ovoga će se sjetiti. 🤩🤩
🙋♀️🙋♂️1990., normozoospermija, resekcija septuma; neuredni cervikalni b.
Podobnik
sHSG-sve prohodno;
1. Ciljani odnosi, Ovitrelle, Dupahstone 3x2-✖️; 2. Ciljani odnosi, Letrozol, Ovitrelle, Duphaston 3x1-✖️; 3. AIH,Letrozol,Ovitrelle , Utrogestan 3x2-✖️.
MaloTele računa se prosjek zadnjih 6 plaća. Ne znam jel prosjek osnovica ili su i dodaci uključeni, al moje kolegice su dobivali skoro pa isti iznos kakav je i plaća bila, pa vjerujem da obračunavaju cijelu plaću, eventualno bez prijevoza....
Ruska1986 ma neće ona cekat do vikenda, sutra je ona u maminim rukama😊 kad ti je opet pregled?
Sunny meni isto ovo djeluje kao super pristup individualiziran baš za vas. Nadam se da će vam donijeti sreću 🤞🥰
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Pridruzujem se dobrodoslici novim curkama!
Pedice, pitala si za nosenje s potpomognutom. Vec su ti curke pisale, budem i ja nesto. Meni je, koliko god to friki zazvucalo, jasna spoznaja da smo mi za MPO nekako donijela olaksanje. Jerbo, dulje smo bili kakti spontani, bude se vec dogodilo. Nije. Pa ajde u tempirane odnose, prati ovulaciju, prati sluz, prati fucking strecanja u jajnicima, hodocasti na fm, dizi noge u zrak, lezi ovak, naskoci onak, al nemoj svaki dan, pazi da se njemu jajca napune, napij se, opusti se, slusaj bapske price, ajde sad ce samo sto nije, ak ne na ljeto kad si relaks zbog godisnjeg, ma bude na zimu kad su u mosnjama bajnim bolji plivaci. Nije. Seks je postao mehanika, makijavelijsko sredstvo za ultimativni cilj, a sva popratna masinerija izvor frustracije. Posebno jer su svi oko mene zatrudnjivali ili godinama prije rodili, svi no problemo. Pa gdje bas kod nas problemo!
Onda mi pukao film, nekako u to doba otkrih ovaj forum, oslobodih se pocetnog straha, rijesili pretrage, op op snizen AMH, konzultacije i tako usli u MPO. Dan kad sam saznala sto me ceka i kad krece protokol nekako mi je laknulo. Jer sam si mislila - ajde, i dalje cu siriti noge, big deal, ali bude sad netko drugi odradio job za mene, ja cu samo biti dobra, pikati se, nesti jajca i misliti pozitivno.
Banaliziram malo, no pomoglo mi otpustiti dio svog kontrolfrikizma i prodisati. Gledati na postupak kao pomoc koja nam treba i koja nasrecu postoji. A kao i za sve drugo u zivotu, i ovdje se stvari moraju poklopiti i posreciti. Korak po korak, ma moraju. Budu. Daleko od tog da isto nema stresnih epizoda, ali nadam se da u konacnici jednadzba bude saka suza, vrica smija.
Sretnooo!
MaloTele računa se prosjek zadnjih 6 plaća. Ne znam jel prosjek osnovica ili su i dodaci uključeni, al moje kolegice su dobivali skoro pa isti iznos kakav je i plaća bila, pa vjerujem da obračunavaju cijelu plaću, eventualno bez prijevoza….
Ruska1986 ma neće ona cekat do vikenda, sutra je ona u maminim rukama😊 kad ti je opet pregled?
Sunny meni isto ovo djeluje kao super pristup individualiziran baš za vas. Nadam se da će vam donijeti sreću 🤞🥰
Prekosutra 🙂
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Cure vi ste stvarno najdivnije ikad ❤ baš me s tim pilulala zbunio, nisam očekivala i baš me to kopkalo da budem načisto s odlukom. Al evo cim pročitam vaša razmišljanja odmah mi je lakše 😂😁 sad se malo i veselim pilulama haha. Hvala vam 😊😊😊😊
Inace bili smo na konzultacijama i kod dr R i kod biologa i naplatili su nam samo 300kn.
👩35, PCO like, blaga tromb.
🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
poliklinika Repromed
1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
4/25 FET 1 🐧 ❌
sunnysparkle7@gmail.com
Clarissa kraljice
Situaciju si savršeno opisala, bas si me nasmijala!
👩 40 👨 39
*11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
*02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji