Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pedica
    19. Travanj 2021. 16:07

Pedica

Pozdrav svima.
    Ležim doma zbog korone i čitam cijeli dan ovaj forum. Osim korome, dobila sam i menstucijau što znači da AHI u Podobniku nije uspio i sad razmišljam što dalje. Na posljednjem pregledu prije AHI doktor mi je rekao da se kod mene najvjerojatnije radi o slabijoj kvaliteti jajnih stanica. Embriolog nam je savjetovao, zbog suprugovog dobrog spermiograma i moje možebitne smanjene kvalitete jajnih stanica , eventualno još jedan AHI, ali mi bismo to preskočili i krenuli u IVF.
    Čitajući forum, jako se bojim svega. Pojma nemam što me sve još čeka, koje lijekove trebam, što će biti nakon punkcije, kakve će biti te jajne stanice. Ja sam kao djevojka od 12. do 24. god. bila gotovo svake godine i to više puta izložena RTG zračenju zbog problema s kralješnicom. Doktor mi je rekao da je to sigurno utjecalo na kvalitetu jajnih stanica, ali da ništa ne može znati dok ne krenemo na IVF.
    E, sad moja pitanja.
    Htjela bih čuti od vas tu kakva su vaša iskustva s Podobnikom-zanima me sve, i dobro i loše jer povremeno i sama dvojim ostati tu ili ići negdje drugdje. Isto tako, ako koga zanima, mogu napisati detaljnije svoje iskustvo. Ukratko sam napisala u potpisu. Rado bi čula Vaša iskustva glede toga u koju polikliniku ići.
    2. Kako se nosite s tim da morate na IVF i prolaziti kroz svu tu muku? Osobno, jako teško mi je to palo. Nadala sam se da ću, nakon sHSG-a, ostati trudna prirodno, kao mnogi koje znam i za koje sam čula. Jako me pogodilo kad to nije bilo tako, a taman u to vrijeme sam saznala za drugu trudnoću meni bliskih osoba-sestre i kume. Od svojeg društva šta, jedino ja nemam djece, sve ostale kolegice iz srednje škole imaju. Kolegice na poslu mojih godina također. Ima dana kad mi bude baš teško zbog toga. Teško mi je kad vidim kako drugo uspiju odmah, s lakoćom, a neki moraju izdvajati toliko vremena i novaca za preglede i sve te silne pokušaje. Kakve su vaše tehnike nošenja s tim? Jedno vrijeme sam razmišljala ono nekoj psihoterapiji.

Za prvi post mislim da sam dosta napisala.

Pozdrav.

O tome kolko sam  nova i nisam još pohvatala neke stvari možete zaključiti po tome kako sam napisala kraticu za inseminaciju. 🙈

🙋‍♀️🙋‍♂️1990., normozoospermija, resekcija septuma; neuredni cervikalni b.
    Podobnik
    sHSG-sve prohodno;
    1. Ciljani odnosi, Ovitrelle, Dupahstone 3x2-✖️; 2. Ciljani odnosi, Letrozol, Ovitrelle, Duphaston 3x1-✖️; 3. AIH,Letrozol,Ovitrelle , Utrogestan 3x2-✖️.

Tuma
    19. Travanj 2021. 16:20

MTB ja ne znam odgovor 🤷‍♀️
    MaloTele Karikirat ću sad al ak ti je plaća inače 7000kn, za ovaj mjesec ćeš dobiti zbog tih 10 dana 5000 kn što znači da kad ćeš ići na porodiljni će ti za ovaj mjesec računati 5000 i automatski prosjek pada i nećeš 6 mjeseci dobivati 7000 kn već manje.... 
    Pedica dobrodošla i što prije ostala trudna 😊 ako već nisi, pročitaj prve 3 stranice teme.. Za privatne poliklinike ne znam, ja sam išla u bolnicu, al javit će ti se cure 😊 što se tiče nošenja s ivfom, mislim da smo sve prošle ili prolazimo kroz tu fazu zašto, pa straha, iščekivanja, nade, pa gubljenja nade... Isto tako većini nam je teško padalo kad bi osobe iz okoline s lakoćom ostale trudne, ljudski je to... Al najteže je krenuti i taj prvi put odlazak na ivf. Kasnije (ako ne uspije uz prve) je stvarno lakše (većini)....

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Lindsay
    19. Travanj 2021. 16:21

Pedica

Pedica

Pozdrav svima.
    Ležim doma zbog korone i čitam cijeli dan ovaj forum. Osim korome, dobila sam i menstucijau što znači da AHI u Podobniku nije uspio i sad razmišljam što dalje. Na posljednjem pregledu prije AHI doktor mi je rekao da se kod mene najvjerojatnije radi o slabijoj kvaliteti jajnih stanica. Embriolog nam je savjetovao, zbog suprugovog dobrog spermiograma i moje možebitne smanjene kvalitete jajnih stanica , eventualno još jedan AHI, ali mi bismo to preskočili i krenuli u IVF.
    Čitajući forum, jako se bojim svega. Pojma nemam što me sve još čeka, koje lijekove trebam, što će biti nakon punkcije, kakve će biti te jajne stanice. Ja sam kao djevojka od 12. do 24. god. bila gotovo svake godine i to više puta izložena RTG zračenju zbog problema s kralješnicom. Doktor mi je rekao da je to sigurno utjecalo na kvalitetu jajnih stanica, ali da ništa ne može znati dok ne krenemo na IVF.
    E, sad moja pitanja.
    Htjela bih čuti od vas tu kakva su vaša iskustva s Podobnikom-zanima me sve, i dobro i loše jer povremeno i sama dvojim ostati tu ili ići negdje drugdje. Isto tako, ako koga zanima, mogu napisati detaljnije svoje iskustvo. Ukratko sam napisala u potpisu. Rado bi čula Vaša iskustva glede toga u koju polikliniku ići.
    2. Kako se nosite s tim da morate na IVF i prolaziti kroz svu tu muku? Osobno, jako teško mi je to palo. Nadala sam se da ću, nakon sHSG-a, ostati trudna prirodno, kao mnogi koje znam i za koje sam čula. Jako me pogodilo kad to nije bilo tako, a taman u to vrijeme sam saznala za drugu trudnoću meni bliskih osoba-sestre i kume. Od svojeg društva šta, jedino ja nemam djece, sve ostale kolegice iz srednje škole imaju. Kolegice na poslu mojih godina također. 

🤣🤣🤣🤣
    Dobrodosla. Ja sam kukala tako kao i ti pa mi je mtb opalila virtualni samar. Sta ja kukam ja cu biti jedna od onih kojima uspije iz prve(mhmmm), ima tu teskih i jos tezih slucajeva.
    Ja tebe necu bušiti samo cu ti reci da je to jedan human postupak i nemas se cega bojati. Nemoj otpisivati sve prije nego ste i poceli. Sretno! Tu smo ako negdje zapnes!

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Travanj 2021. 16:24

Pedica, dobro nam došla i brzo nam otišla, trudna. 
    Ovdje si među svojima. Sve mi imamo probleme, i sve mi ne možemo samo tako ostati trudne. Pročitaj prve tri stranice teme, i priključi se čoporu.
    AIH ni ja ne bih radila, ali ja sam hard core djevojka.
    Za kvalitetu jajnih stanica probaj sa suplementima.
    Razmisli da probaš ubosti negdje termin preko HZZO, u šestom mjesecu će se otvoriti termini i u privatnim klinikama preko HZZO pa se zakažeđ za negdje. U međuvremenu odradiš još jedan termin u Podobnika. I malo po malo, doći ćeš i ti do svoje srećice.

Lykka, čula sam za ricinusovo ulje. Znaš li ime dućana?

Lindsay, ja se ne sjećam šamaranja, a nekako mi to i nije u mojoj naravi? Jesi ti sigurna da nisi pila jutros?  
    (možda sam te samo malo potrljala po guzi, ali to je onda bilo za tvoje dobro)

💔💔💔

ericaa
    19. Travanj 2021. 16:26

Pedica

Pedica

Pozdrav svima.

Pozdrav i dobrodošla.
    Neznam kako ti reći da se ti nosiš s ovim ali mogu ti jedino reći da je puno lakše uz ljude koji te razumiju i da možeš u sigurnom okruženju podijeltii svoje strahove. Hoće li tvoje sigurno okruženje biti psihoterapija , suprug/partner, obitelj, prijatelji, forum, to ćeš sama odlučiti. Ili kombinacija svega po malo. Bitno je znati da nisi sama i nisi jedina i koliko god je puno puta teško i čini se da nema uspjeha, sutra uvijek dođe novi dan i shvatiš da imaš snagu koju nisi imala pojma da je imaš. I shvatiš da si i ti LAVICA! Ovo je maraton, kako cure lijepo kažu i na kraju većina dođe do cilja i sva muka bude vrijedna! Nemoj trošiti energiju na razmišljanje zašto drugi imaju djecu tako lako i zašto se vi morate boriti za taj cilj, to je meni bilo osobno najteže, to prihvaćanje da slijedi borba. Ali kad te boli zub, ideš zubaru, ne pitaš se zašto ti imaš karijes? Banaliziram, ali kužiš poantu? Ponekad nam za nešto treba liječnička pomoć i ovo nije ništa drugačije ni sramotno ni ponižavajuće nego potražiti po bilo koju drugu pomoć. S tobom je sve u redu samo je potrebna medicinska asistencija da dođete do cilja. I to je u redu. I nisi za to kriva! I savršena si takva kakva jesi! 
    Želim ti svu sreću i uspjeh 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

Lindsay
    19. Travanj 2021. 16:27

Mtb bilo je za moje dobro, negdje u 10-om mjesecu 2020. Trebalo mi je ovih pola godine da se ponovno javim bez da se upiskim u gace.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Travanj 2021. 16:29

Na forum.hr piše da kod Škvorca ima mjesta za šesti mjesec preko HZZO, za one koje zanima...

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Travanj 2021. 16:33

Lindsay

Mtbbilo je za moje dobro, negdje u 10-om mjesecu 2020. Trebalo mi je ovih pola godine da se ponovno javim bez da se upiskim u gace.

Ja? A fakat sam nježna dušica, ne sjećam se da sam ikad ikoga išamarala. 
    Žao mi je što sam te istraumatizirala, nebitno je li za tvoje dobro ili ne. Baš mi je žao, sigurno mi to nije bila namjera 

💔💔💔

ericaa
    19. Travanj 2021. 16:33

Lindsay

Mtbbilo je za moje dobro, negdje u 10-om mjesecu 2020. Trebalo mi je ovih pola godine da se ponovno javim bez da se upiskim u gace.

pazi, uvjeriti će te da si to sama tražila 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Travanj 2021. 16:34

ericaa

Lindsay

pazi, uvjeriti će te da si to sama tražila

ne, tebi bih rekla - vidiš što si me natjerala da ti napravim??!??!!!? 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.