Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jana85
    19. Travanj 2021. 13:18

ribic

Jana85Oni trenutni ugovor s hzzo imaju do kraja 6.mj i svi termini do tada preko hzzo su puni.

Za iduci ugovor jos ne znaju da li ce im produziti ali ne zapisuju unaprijed (npr. za 7.-8.mj). I onda se desi da dobiju info da produzuju ugovor (i ne nazovu te kao zainteresiranu) nego ovisi koliko brzo ti nazoves od kad dobiju info da isto potpisuju. I to se odmah popuni i eto

Hvala na info 🙏  nisam znala da je sve popunjeno do kraja 6.og mj. 

IVF 9.mj ako ne uspije do tada.

• RebekaB
    19. Travanj 2021. 13:21

Magnolia

RebekaB

Magnolia

RebekaB

Magnolia

RebekaB

Tko ima iskustva sa femarom? Meni je sad prepisao femaru od 2-6og dana…

Ja sam imala takav stimulirani. Femara od 2do6og i od 5og uveden pergoveris a od osmog i cetrotide koji je supresija tj. ne dopušta da folikuli puknu. Pergoveris je nesto slicno menopuru samo kao malo noviji, usavršeniji i duplo skuplji lijek.

Ja na menopur bas i ne reagiram pozeljno. Nemam pojma sta ce uvesti uz femaru, vidjeti cemo 6ti dan ciklusa… a kako je tebi proslo s tom stimulacijom? Uspjesno?

Pa mozda ti je bilo malo menopura, ja sam bila na pergoverisu 300/150. To znaci 300 jedinica fsh i 150 lh. A jedan menopur je koliko pamtim 75fsh i 75lh. A kad sam bila na menopuru onda sam bila na 150, dakle dupli. Nekako mi se cini bolji pergoveris za mene jer sam dobila 2 trodnevna i 2 blastice. Ali sve ti je to individualno….

3 bocice menopura sam imala i ovaleap 75

Koliko dana je to trebalo trajati? A ja uopce i ne znam kako to funkcionira kada sam kupujes lijekove odjednom jer u citu tamo u njih imas lijekove, ne treba ici u ljekarnu, nego dan za dan ti daju. I to mi je super. Jedina mana je sto se placaju gotovinom, a u ljekarni mozes kombinirati na rate npr.

5 dana sam uzimala i onda smo prekinuli. Trebala sam 5ti dan nadodati orgalutran 0.25 ali nismo. Meni je fsh dobar i ocito moji jajnici nisu reaktivni na fsh hormone tako da standardna prica kod mene ne prolazi. 

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

• ribic
    19. Travanj 2021. 13:25

Jana85 popunjeni su prek hzzo. Uz placanje mozes pretpostavljam odmah nakon sto imas nalaze

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

19. Travanj 2021. 13:28

RebekaB

Magnolia

RebekaB

Magnolia

RebekaB

Magnolia

RebekaB

Ja sam imala takav stimulirani. Femara od 2do6og i od 5og uveden pergoveris a od osmog i cetrotide koji je supresija tj. ne dopušta da folikuli puknu. Pergoveris je nesto slicno menopuru samo kao malo noviji, usavršeniji i duplo skuplji lijek.

Ja na menopur bas i ne reagiram pozeljno. Nemam pojma sta ce uvesti uz femaru, vidjeti cemo 6ti dan ciklusa… a kako je tebi proslo s tom stimulacijom? Uspjesno?

Pa mozda ti je bilo malo menopura, ja sam bila na pergoverisu 300/150. To znaci 300 jedinica fsh i 150 lh. A jedan menopur je koliko pamtim 75fsh i 75lh. A kad sam bila na menopuru onda sam bila na 150, dakle dupli. Nekako mi se cini bolji pergoveris za mene jer sam dobila 2 trodnevna i 2 blastice. Ali sve ti je to individualno….

Koliko dana je to trebalo trajati? A ja uopce i ne znam kako to funkcionira kada sam kupujes lijekove odjednom jer u citu tamo u njih imas lijekove, ne treba ici u ljekarnu, nego dan za dan ti daju. I to mi je super. Jedina mana je sto se placaju gotovinom, a u ljekarni mozes kombinirati na rate npr.

5 dana sam uzimala i onda smo prekinuli. Trebala sam 5ti dan nadodati orgalutran 0.25 ali nismo. Meni je fsh dobar i ocito moji jajnici nisu reaktivni na fsh hormone tako da standardna prica kod mene ne prolazi.

Dobar je i meni. Ovako citajuci forum cini mi se da ti je to bila dosta blaga terapija. Mozda bi druge cure znale bolje objasniti. BoBo najbolje. A opet svi smo za sebe i posebni, mozda ti jednostavno nije prvi put pogodio terapiju i zato ces probati drugi put nesto drugacije.

Ela 👱🏼‍♀️
    19. Travanj 2021. 13:40

Cure prijavljujem da nema više ciste 🎉🎉🎉🎉
    Konačno poslije drugog ciklusa je pukla 🙏🏼
    Krećem s dopingom (Dhea, D vitamin, Q 10 ...) , nastavljam s treninzima 🏋🏼‍♀️🏋🏼‍♀️ Pa planiramo ako sve bude uredu za 7. mjesec novi pokušaj 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 
    Vrlimmmmm vas sve ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

🙋🏼‍♀️ 32 🙋🏻‍♂️ 31
    3 godine braka
    03/2020 hydrosalpinx operacija (odstranjen lijevi jajovod)
    09/2021 missed ab 💔

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    19. Travanj 2021. 13:42

Ladida želim ti mogu uspjeha u tvojoj borbi 😘😘 u jajovode više neće, bar nešto u svemu što te snašlo, makar loše zvuči...moji nisu izvađeni ali su disfunkcionalni i začepljeni pa mi dođe na isto,jao da ih ni nemam...Ali beba je na putu i to je najvažnije 🥰🥰
    .....
    Taman MaloTele, stavljam predbilježbu za malog zeta, moći će skupa i rođendane slaviti, 2 tjedna tamo vamo 😆😅😅
    .....
    Suncokret sretno sa gledanjem svoje točkice 🐞❤💟

endometrioza

• RebekaB
    19. Travanj 2021. 13:43

Magnolia

RebekaB

Magnolia

RebekaB

Magnolia

RebekaB

Magnolia

RebekaB

Dobar je i meni. Ovako citajuci forum cini mi se da ti je to bila dosta blaga terapija. Mozda bi druge cure znale bolje objasniti. BoBonajbolje. A opet svi smo za sebe i posebni, mozda ti jednostavno nije prvi put pogodio terapiju i zato ces probati drugi put nesto drugacije.

Blaga? Ja sam mislila da mi je sad iz ove perspektive u gasu... evo ako ima tko da mi jos dodatno kaze koju rijec.. Bobo ✌

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Travanj 2021. 13:45

Ela, super za cistu. Znam kakva je to gadarija, bila sam sretna kad je moja otišla.

Cure, imam pitanje za privatne poliklinike. Znate li koliko nakon covida ne primaju u postupak? Za BetaPlus znam da ne primaju 3 mjeseca. IVF prima odmah (čak se onda ne mora raditi test prije aspiracije/postupka/transfera ako se ima potvrda od LOMa da je od covida prošlo manje od 3 mjeseca). Kako stoje Škvorc, Podobnik, Repromed s tim?

💔💔💔

Matkiša 😎
    19. Travanj 2021. 13:46

Upravo sam namazala usne ljepilom umjesto labelom 😂😂😂😂😂
    Nije lošeg okusa 😂😂😂😂😂

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

• matara11
    19. Travanj 2021. 13:46

Cure,pozdrav. Danas sam bila ranije na UZV obzirom da sam trebala ici tek 26.04. ali sam jutros prokrvarila (4+6). Vidljiva je GV 6.5 cm i navodno je na jako dobrom mjestu. Primila sam progesteron depo inekciju ,i zakazan pregled za 03.05. Sada vidim da cak ima i sitnih ugrusaka pored tog blagog krvarenja 😟

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.