Leia2.0, svatko ima svoju terapiju, ali najčešće ti daju neke progesterone - nekad čak i utriće ili duphastone. Ja sam dobila pilule na bazi progesterona jer mi je trebalo čistiti cistu, ali je i ona vjerojatno doprinijela da su mi ciklusi nakon prošlog spontanog bili kao urica.
Ruska1986, žao mi je radi tvog iskustva. Ali moram priznati da sam malo razočarana. Cijela ta akcija noćas, a ti nijedan post nisi napisala po putu. ccccc.RebekaB, zato što nisi dobivala supresiju koja sprečava ovulaciju. Ona se dobiva u stimulaciji, a ti si bila u poluprirodnom i onda se ovakve stvari događaju. Štoperica tome ne služi, ona služi da potakne dovršetak zrenja stanice.
Miss_Ivy, endo ti je super. Folikula je malo manje, ali možda se još pojave. I bitna je kvaliteta, ne kvantiteta
Masha&medo, koliko god to mi željele, ne postoje rani simptomi trudnoće, sve su to hormoni. Piški test 11DNO.
ribic, a napokon neka koja se nije zaljubila na prvi pogled. Ove radodajne u zadnje vrijeme su stvarno pretjerale. Jesi se zapisala za neki idući termin preko HZZO kod njih ili?
MaloTele
Super si mi objasnila! Tebe treba tamo zaposlit kao psihologa :)
👱♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
(Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
-transfer 18.5.
31.5. Test negativan ❌
Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
-Gonal 300/Cetrotide
-6js/3 oplodene, jedna odustala
-8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.
Tko ima iskustva sa femarom? Meni je sad prepisao femaru od 2-6og dana…
Femara 1.AIH, 2 folikula, jedan odustao, prestao rasti, stoperica i inseminacija, bhcg 0
Femara + Menopur 2.AIH, dva folikula, stoperica, inseminacija, beta 201
Kod mene je mislim veliku ulogu igrao ovaj Menopur jer su mi se nakon dodavanja njega folikuli izjednacili i narasli lijepo i postupak je bio uspjesan. To je moje iskustvo iz 2019.
dali se po necemu da naslutiti da bi mogla u folikilu biti jajna stanica prije punkcije..?
(Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
-transfer 18.5.
31.5. Test negativan ❌
-Gonal 300/Cetrotide
Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.
Femara 1.AIH, 2 folikula, jedan odustao, prestao rasti, stoperica i inseminacija, bhcg 0
Kod mene je mislim veliku ulogu igrao ovaj Menopur jer su mi se nakon dodavanja njega folikuli izjednacili i narasli lijepo i postupak je bio uspjesan. To je moje iskustvo iz 2019.
dali se po necemu da naslutiti da bi mogla u folikilu biti jajna stanica prije punkcije..?
Ne, to znaš tek nakon punkcije. Na žalost.
💔💔💔
Ne, nazalost to se vidi tek nakon to se punktira folikul. Ono sto je dobro napraviti prije punkcije je izvaditi estradiol da se vidi zrelost folikula za punkciju.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
RebekaB, ja sam na Femari (s niskim AMH) od 11/2020. Nekad imam dva vodeca folikula, a nekad samo jedan (kao i normalmi ciklus). Ni uz ciljane odnose i AIH nisam nazalost ostala trudna.
Nuspojave nisam imala i samo sam jace osjecala ovulacije. Pila sam 2x dnevno (2.-6.dc).
Lucyinthesky Ja sam dosla u 7:30 i cekala do 7:55 da me prime. Zavrsila oko 8:20. Pa ne znam u koje si ti vrijeme bila.
1.150 kn su bile konz, pregled (gurno prst) i uzv (koji po meni nije bio potreban jer se antralci gledaju u prvoj polovini mjeseca. Bolanca je vidio u ovom ciklusu 12 AFC, a on sada cca 7. Al mogu atrohirati, bila ovulacija i sl.
Evo ne znam kaj bih rekla. On je ok, drag. Al malo me prepao da mi nije bas neko stanje.
A poliklinika mi se ne svida. Puste me unutra pa mi kazu izadi. Pa da popunim i udem. Pa udem pa me opet nazad. Onda napokon iz trece udem i posalju me ravno u wc da si ruke operem (???). Onak, stavi dezinficijens na ulaz. I ovo oko naplate i da ne mozes unaprijed dog termin prek hzzo. A onda kad se otvore odmah se popune - pa kak to onda?
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
RebekaB, ja sam na Femari (s niskim AMH) od 11/2020. Nekad imam dva vodeca folikula, a nekad samo jedan (kao i normalmi ciklus). Ni uz ciljane odnose i AIH nisam nazalost ostala trudna.
Nuspojave nisam imala i samo sam jace osjecala ovulacije. Pila sam 2x dnevno (2.-6.dc).
LucyintheskyJa sam dosla u 7:30 i cekala do 7:55 da me prime. Zavrsila oko 8:20. Pa ne znam u koje si ti vrijeme bila.
1.150 kn su bile konz, pregled (gurno prst) i uzv (koji po meni nije bio potreban jer se antralci gledaju u prvoj polovini mjeseca. Bolanca je vidio u ovom ciklusu 12 AFC, a on sada cca 7. Al mogu atrohirati, bila ovulacija i sl.
Evo ne znam kaj bih rekla. On je ok, drag. Al malo me prepao da mi nije bas neko stanje.
A poliklinika mi se ne svida. Puste me unutra pa mi kazu izadi. Pa da popunim i udem. Pa udem pa me opet nazad. Onda napokon iz trece udem i posalju me ravno u wc da si ruke operem (???). Onak, stavi dezinficijens na ulaz. I ovo oko naplate i da ne mozes unaprijed dog termin prek hzzo. A onda kad se otvore odmah se popune - pa kak to onda?
Kako mislis da se ne moze unaprijed dogovoriti termin preko HZZO? 🤔
IVF 9.mj ako ne uspije do tada.
Stani jako mi je zao zbog svega sto si prosla, nadam se da ces se sto prije oporaviti i fizički i psihički 🤞😘
Svim ostalim curama zelim srecu,ovo sam jedino uspjela zapamtiti da se desilo..
Ja evo vec 4.dan provodim na hospitalizaciji, uzv abdomena je hvala Bogu okej, a enzime cekamo da stignu nalazi,nadam se da ce me brzo pustit doma pa da moj mali momak i ja malo uzivamo doma 😊 malo da pokvarimo statistiku curka koje dolaze 😊🥰
Pitanje za cure koje znaju, otvorila sam komplikacije sad, ukoliko ih zatvorim kad izadem iz bolnice i ako cu ih morat kasnije ponovno otvarati,koliko to utjece na visinu naknade? Znam da ne mogu dobivati iznad 4200,ali me zanima ima li neka razlika u visini naknade sa zatvaranjem i ponovnim otvaranjem komplikacija? Nadam se da me netko uspio razumjet 😆
Ako zatvoris pa otvoris isti mjesec ne utjece na naknadu a ako zatvoris pa otvoris poslije smanjuje naknadu jer se racuna novi prosjek kao 0 naknada s hzzo koju si primala.. Nema bas smisla ali tako je.. Najbolje ne zatvarat do porodiljnog
Pozdrav cure, citam vas vec duze vrijeme,i sad se napokon odlucila javiti!
Moja prica....u zadnjih godinu dana, 3 neuspjele trudnoce, od toga 1 biokemijska i 2 vanmaternicne trudnoce( uklonjena oba jajovoda).
Ovaj mjesec sam krenula u prirodni Ivf postupak,danas je bila punkcija 2 stanice, ako se oplode u cetvrtak je transfer!
Jako puno sam naucila od vas i ostanite i dalje tako pozitivne i hrabre💪☺️
LucyintheskyJa sam dosla u 7:30 i cekala do 7:55 da me prime. Zavrsila oko 8:20. Pa ne znam u koje si ti vrijeme bila.
Meni je stavio 3x1 od 2-6og dana... prije sam pila zadnja 2 ciklusa klomifen 2x1 i s njim sam ovulirala i imala 1 vodeci folikul ali nista i onda smo krenuli kod Sparca.
-transfer 18.5.
31.5. Test negativan ❌
-Gonal 300/Cetrotide
MaloTele u naknadu ulaze zadnjih 6 placa pa mislim da ti ove kratke komplikacije ne igraju ulogu, samo sto ce ti placa koja ulazi u prosjek za ovaj mj biti nesto manja. Ono sto ne bih savjetovala je otvaranje komplikacija na vise od mj dana pa opet zatvaranje i otvaranje istih jer to dosta rusi prosjek za porodiljnu naknadu. Neka me netko ispravi ako ima drugacije saznanje ili ako grijesim... meni su kolegice tako objasnile na poslu.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Sortiraj odgovore
Najstariji