Tko ima iskustva sa femarom? Meni je sad prepisao femaru od 2-6og dana…
Femara 1.AIH, 2 folikula, jedan odustao, prestao rasti, stoperica i inseminacija, bhcg 0
Femara + Menopur 2.AIH, dva folikula, stoperica, inseminacija, beta 201
Kod mene je mislim veliku ulogu igrao ovaj Menopur jer su mi se nakon dodavanja njega folikuli izjednacili i narasli lijepo i postupak je bio uspjesan. To je moje iskustvo iz 2019.
dali se po necemu da naslutiti da bi mogla u folikilu biti jajna stanica prije punkcije..?
Ne, nazalost to se vidi tek nakon to se punktira folikul. Ono sto je dobro napraviti prije punkcije je izvaditi estradiol da se vidi zrelost folikula za punkciju.
Tiki, čak ni estradiol nije pouzdan pokazatelj, ali može biti smjernica.
ribic, ne popuni se lista odmah, puni se mjesecima. Mislim da je trebalo nekih 3 mjeseca da se napuni, samo se prvi mjesec odmah rasproda (npr sad će sedmi mjesec buknuti, osmi će biti srednje lako uloviti, a za deveti će biti laganica).
Što se Gića tiče, on je obično optimističan, ali jako realan - neće ti muljati.
💔💔💔
Jana85 Oni trenutni ugovor s hzzo imaju do kraja 6.mj i svi termini do tada preko hzzo su puni.
Za iduci ugovor jos ne znaju da li ce im produziti ali ne zapisuju unaprijed (npr. za 7.-8.mj). I onda se desi da dobiju info da produzuju ugovor (i ne nazovu te kao zainteresiranu) nego ovisi koliko brzo ti nazoves od kad dobiju info da isto potpisuju. I to se odmah popuni i eto
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
RebekaB, ja sam na Femari (s niskim AMH) od 11/2020. Nekad imam dva vodeca folikula, a nekad samo jedan (kao i normalmi ciklus). Ni uz ciljane odnose i AIH nisam nazalost ostala trudna.
Nuspojave nisam imala i samo sam jace osjecala ovulacije. Pila sam 2x dnevno (2.-6.dc).
LucyintheskyJa sam dosla u 7:30 i cekala do 7:55 da me prime. Zavrsila oko 8:20. Pa ne znam u koje si ti vrijeme bila.
1.150 kn su bile konz, pregled (gurno prst) i uzv (koji po meni nije bio potreban jer se antralci gledaju u prvoj polovini mjeseca. Bolanca je vidio u ovom ciklusu 12 AFC, a on sada cca 7. Al mogu atrohirati, bila ovulacija i sl.
Evo ne znam kaj bih rekla. On je ok, drag. Al malo me prepao da mi nije bas neko stanje.
A poliklinika mi se ne svida. Puste me unutra pa mi kazu izadi. Pa da popunim i udem. Pa udem pa me opet nazad. Onda napokon iz trece udem i posalju me ravno u wc da si ruke operem (???). Onak, stavi dezinficijens na ulaz. I ovo oko naplate i da ne mozes unaprijed dog termin prek hzzo. A onda kad se otvore odmah se popune - pa kak to onda?
Onda smo bile skupa u čekaoni,ja sam malo pričekala,uletila unutra i brzo obavila.
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
MTB znam, samo kazem da bi dobro bilo izvaditi, sto ne mora znaciti da ima jajne stanice. Nazalost, od nultog dana postupka do rođenja djeteta je sve neizvjesno.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
MTB prosli put se lista (da udem kroz cca 3-4 mjeseca u postupak) odmah popunila.
I onda bi dosla na isto koliko bi cekala i u Vinogradskoj.
Zamjerka mi je sto mi je krenuo radit uzv i onda pitao koji je dan ciklusa i rekao da to nije doba za mjeriti afc pa ce vjerovat bolanci koji je radio na pocetku ovog ciklusa. A to mi se naplatilo :(
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
Poliklinika IVF
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Pozdrav cure, citam vas vec duze vrijeme,i sad se napokon odlucila javiti!
Moja prica….u zadnjih godinu dana, 3 neuspjele trudnoce, od toga 1 biokemijska i 2 vanmaternicne trudnoce( uklonjena oba jajovoda).
Ovaj mjesec sam krenula u prirodni Ivf postupak,danas je bila punkcija 2 stanice, ako se oplode u cetvrtak je transfer!
Jako puno sam naucila od vas i ostanite i dalje tako pozitivne i hrabre💪☺️
Dobro nam došla, i brzo nam otišla - trudna.
Jako mi je žao radi tvog iskustva, držimo fige da je ovaj dobitni.
Pročitaj prve tri stranice teme, sredi potpis, i pridruži se našoj veseloj ekipi.
💔💔💔
Tko ima iskustva sa femarom? Meni je sad prepisao femaru od 2-6og dana…
Ja sam imala takav stimulirani. Femara od 2do6og i od 5og uveden pergoveris a od osmog i cetrotide koji je supresija tj. ne dopušta da folikuli puknu. Pergoveris je nesto slicno menopuru samo kao malo noviji, usavršeniji i duplo skuplji lijek.
Ja na menopur bas i ne reagiram pozeljno. Nemam pojma sta ce uvesti uz femaru, vidjeti cemo 6ti dan ciklusa… a kako je tebi proslo s tom stimulacijom? Uspjesno?
Pa mozda ti je bilo malo menopura, ja sam bila na pergoverisu 300/150. To znaci 300 jedinica fsh i 150 lh. A jedan menopur je koliko pamtim 75fsh i 75lh. A kad sam bila na menopuru onda sam bila na 150, dakle dupli. Nekako mi se cini bolji pergoveris za mene jer sam dobila 2 trodnevna i 2 blastice. Ali sve ti je to individualno....
Mislim da se razumijem G je dobar doktor. I komentirao je neke stvari (sam od sebe) koje su mi ene mucile tj. bile sumnjive do sad.
Al ovaj uzv mi bio promasaj.
A poliklinika mi nije ostavila neki dojam zbog gore navedenog.
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
Poliklinika IVF
MTBprosli put se lista (da udem kroz cca 3-4 mjeseca u postupak) odmah popunila.
I onda bi dosla na isto koliko bi cekala i u Vinogradskoj.
Zamjerka mi je sto mi je krenuo radit uzv i onda pitao koji je dan ciklusa i rekao da to nije doba za mjeriti afc pa ce vjerovat bolanci koji je radio na pocetku ovog ciklusa. A to mi se naplatilo :(
Ribic, i ja volim čuti drugo mišljenje iako te koštalo:/..a kad krećeš s postupkom u Vinogradskoj? S obzirom da si tu na redu i Gicev savjet, pokušaj vjerovat dr.B da zna što radi, ionako taj prvi put ne znaju kako će tko odregairati..ja sam bila kod jednog i kod drugog na pregledima i vrlo slični su rekla bih po stručnosti
Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno
MTB btw, i ja sam dobila njegov broj, hehe
I svidjela sam mu se jer su mi dvije frendice sestre u Vinogradskoj i tu su njegove drage bivse kolegice. S tim sam ga osvojila 😛
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
Poliklinika IVF
Sortiraj odgovore
Najstariji