MTBprosli put se lista (da udem kroz cca 3-4 mjeseca u postupak) odmah popunila.
I onda bi dosla na isto koliko bi cekala i u Vinogradskoj.
Zamjerka mi je sto mi je krenuo radit uzv i onda pitao koji je dan ciklusa i rekao da to nije doba za mjeriti afc pa ce vjerovat bolanci koji je radio na pocetku ovog ciklusa. A to mi se naplatilo :(
Ma nije se tako brzo popunila. Ja sam se u veljači upisala za svibanj, a mogla sam i za travanj. A lipanj se punio još tokom ožujka.
A da sam se javila odmah u siječnju, mogla sam bez problema ubosti veljaču ili ožujak, ali ja sam se tad još razmišljala.
Ne ide tako brzo.
Čim se otvore liste, mi ćemo ovdje napisati, pa onda zovite.
💔💔💔
MTB ja sam zvala u veljaci i rekli mi svibanj sto mi je bilo kasnije nego prek hzzo u vinogradskoj.
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Tko ima iskustva sa femarom? Meni je sad prepisao femaru od 2-6og dana…
Ja sam imala takav stimulirani. Femara od 2do6og i od 5og uveden pergoveris a od osmog i cetrotide koji je supresija tj. ne dopušta da folikuli puknu. Pergoveris je nesto slicno menopuru samo kao malo noviji, usavršeniji i duplo skuplji lijek.
Ja na menopur bas i ne reagiram pozeljno. Nemam pojma sta ce uvesti uz femaru, vidjeti cemo 6ti dan ciklusa… a kako je tebi proslo s tom stimulacijom? Uspjesno?
Pa mozda ti je bilo malo menopura, ja sam bila na pergoverisu 300/150. To znaci 300 jedinica fsh i 150 lh. A jedan menopur je koliko pamtim 75fsh i 75lh. A kad sam bila na menopuru onda sam bila na 150, dakle dupli. Nekako mi se cini bolji pergoveris za mene jer sam dobila 2 trodnevna i 2 blastice. Ali sve ti je to individualno….
3 bocice menopura sam imala i ovaleap 75
👱♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
(Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
-transfer 18.5.
31.5. Test negativan ❌
Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
-Gonal 300/Cetrotide
-6js/3 oplodene, jedna odustala
-8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.
MTBbtw, i ja sam dobila njegov broj, hehe
I svidjela sam mu se jer su mi dvije frendice sestre u Vinogradskoj i tu su njegove drage bivse kolegice. S tim sam ga osvojila 😛
Ma on je drolja, sve mu se sviđaju.
Ti samo radi ono što je najbolje za tebe, sve uzmi sa zrnom soli i guraj svoje.
A za kliniku se slažem, ni meni nije legla. Biolozi su mi dobri, to je još dodatno. A ostalo, njaaa.
Broj ti je dao s razlogom, ako ga budeš trebala, pošalji mu poruku. Stvarno je podrška i ne daje broj reda radi.
💔💔💔
Femara 1.AIH, 2 folikula, jedan odustao, prestao rasti, stoperica i inseminacija, bhcg 0
Femara + Menopur 2.AIH, dva folikula, stoperica, inseminacija, beta 201
Kod mene je mislim veliku ulogu igrao ovaj Menopur jer su mi se nakon dodavanja njega folikuli izjednacili i narasli lijepo i postupak je bio uspjesan. To je moje iskustvo iz 2019.
dali se po necemu da naslutiti da bi mogla u folikilu biti jajna stanica prije punkcije..?
Ne, nazalost to se vidi tek nakon to se punktira folikul. Ono sto je dobro napraviti prije punkcije je izvaditi estradiol da se vidi zrelost folikula za punkciju.
ali to on vidi na uzv sta ne?
👱♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
(Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
-transfer 18.5.
31.5. Test negativan ❌
Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
-Gonal 300/Cetrotide
-6js/3 oplodene, jedna odustala
-8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.
MTB hvala na odgovoru, to me zanimalo, da li se jos koji folikulic moze pojaviti. Nista, onda vibram da se i lijevi jajnik malo probudi. 🤞
Ladida dobro nam došla, i puno sreće !
👩 40 👨 39
*11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
*02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷
Ja sam imala takav stimulirani. Femara od 2do6og i od 5og uveden pergoveris a od osmog i cetrotide koji je supresija tj. ne dopušta da folikuli puknu. Pergoveris je nesto slicno menopuru samo kao malo noviji, usavršeniji i duplo skuplji lijek.
Ja na menopur bas i ne reagiram pozeljno. Nemam pojma sta ce uvesti uz femaru, vidjeti cemo 6ti dan ciklusa… a kako je tebi proslo s tom stimulacijom? Uspjesno?
Pa mozda ti je bilo malo menopura, ja sam bila na pergoverisu 300/150. To znaci 300 jedinica fsh i 150 lh. A jedan menopur je koliko pamtim 75fsh i 75lh. A kad sam bila na menopuru onda sam bila na 150, dakle dupli. Nekako mi se cini bolji pergoveris za mene jer sam dobila 2 trodnevna i 2 blastice. Ali sve ti je to individualno….
3 bocice menopura sam imala i ovaleap 75
Koliko dana je to trebalo trajati? A ja uopce i ne znam kako to funkcionira kada sam kupujes lijekove odjednom jer u citu tamo u njih imas lijekove, ne treba ici u ljekarnu, nego dan za dan ti daju. I to mi je super. Jedina mana je sto se placaju gotovinom, a u ljekarni mozes kombinirati na rate npr.
Stani jako mi je zao zbog svega sto si prosla, nadam se da ces se sto prije oporaviti i fizički i psihički 🤞😘
Svim ostalim curama zelim srecu,ovo sam jedino uspjela zapamtiti da se desilo..
Ja evo vec 4.dan provodim na hospitalizaciji, uzv abdomena je hvala Bogu okej, a enzime cekamo da stignu nalazi,nadam se da ce me brzo pustit doma pa da moj mali momak i ja malo uzivamo doma 😊 malo da pokvarimo statistiku curka koje dolaze 😊🥰
Pitanje za cure koje znaju, otvorila sam komplikacije sad, ukoliko ih zatvorim kad izadem iz bolnice i ako cu ih morat kasnije ponovno otvarati,koliko to utjece na visinu naknade? Znam da ne mogu dobivati iznad 4200,ali me zanima ima li neka razlika u visini naknade sa zatvaranjem i ponovnim otvaranjem komplikacija? Nadam se da me netko uspio razumjet 😆
Ako zatvoris pa otvoris isti mjesec ne utjece na naknadu a ako zatvoris pa otvoris poslije smanjuje naknadu jer se racuna novi prosjek kao 0 naknada s hzzo koju si primala.. Nema bas smisla ali tako je.. Najbolje ne zatvarat do porodiljnog
Znaci otvorila sam 16.i zatvorila bi ih recimo 25.to mi ne utjece na naknadu, ali ako ponovno otvaram npr 23.6.onda ce mi utjecat na naknadu? A ako ne otvaram vise do onih 45dana onda ovo sto sam sad bila ne utjece na naknadu? Jesam dobro pohvatala.? 😆
Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
9/20 inseminacija
11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
baby boy 💙🥰😊
Bugadugaobecala sam javiti. Dosla u 10.25 ispred mjesta za testiranje( nisam bila narucena jer za takve slucajeve ne treba narudjba) i izasla u 10.28 testirana na covid. Napomena: testiranje se obavlja od 7.30 do 10.30 pa sam dosla vjerojatno kada nema guzve svi su se vec izredali.
Na stamparu si se testirala?
Znaci nisu radili probleme. Super!
26.4. 7+1 ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji