Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    03. Travanj 2021. 12:25

🌼TiKi🌼

Sanjich pit ces antibiotik i dobro. Ni prva ni zadnja s uroinfektom u trudnoci. Ne vidim zasto panika odmah. 🙄. S obzirom da ti je dala antibiotik, sad urinokultura ima smisla tek kad ga popijes i svakako ju napravi. Usput si kupi oralne probiotike, d manozu i cistu brusnicu i pij.
    Zao mi je zbog negativnih beta, drago zbog pozitivnih. Ja sam onako, zabrinuta do bola, na iglama iscekujem srijedu i bole me i leđa i kukovi od lezanja. Kontrakcije su rjeđe i blaze pa pretpostavljam da terapija pocinje djelovati. Bris na klamidiju negativan, cekam ostale nalaze.
    Cuvajte se, vrlim vas i ugodne blagdane vam zelim.
    Sretan i blagoslovljen Uskrs tko slavi. ❤️😘

Mogu mislit kako ti je... 💜❤ lezi i odmaraj, nadam se da ce i ostali nalazi bit dobri 🙏🏻

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    03. Travanj 2021. 12:30

MISS

Tiki, Sanjich, Ruska kad smo kod urina i urinokulture , ja sam bas jucer radila urinokulturu jer mi je veliki pritisak kad piskim i boli me.. nalaz je sterilan. Ne znam jesam li trebala samo urin vaditi ili je bolja urinokultura? Ne znam jel se tu moze vidjeti isto neka upala, pijesak ili sl?
    Evo nalaz,. https://ibb.co/5KHDJh7

Obicno ti prvo gledaju urin pa ako se tamo sta pojavi onda radis urinokulturu. Obzirom da si ti radila urinokulturu i da je sterilna, onda je ocito sve ok. Jer mislim da bi se na urinokuturi pokazalo da nest nije dobro. 🤷🏻‍♀️ ako te boli, mozes ti pit caj od brusnice, nece ti stetit.. Pa ako se stanje ne bude popravljalo, onda otic ponovo kod doktora.

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

MISS
    03. Travanj 2021. 12:35

Ruska, ma ja sam to sve na svoju ruku , vidit cu s njim utorak na pregledu sta ce mi rec...moguce da je taj pritisak od mog standardnog pritiska koji osjecam u abdomenu pa se spusti i na mjehur.. moram ga nekako prisilit da mi napravi briseve, muci me to sta mi dr ne zeli to napravit jer kaze da nije dobro cackat,a znam da dosta ljudi radi u trudnoci to...moj je dr strogo protiv. 🤦 Zelim otkloniti svu sumnju na bilo kakvu bakteriju ili upalu. mada eto i sterilna urinokultura valjda nesto znaci. 

👸34🤴38
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏

🌼TiKi🌼
    03. Travanj 2021. 12:44

Miss ako je ukt sterilna, onda je sve ok. U urinu moze uvijek biti bakterija, na to uzrokuje nacin uzimanja samog uzorka, zato se uvijek nakon losijeg nalaza radi ukt.
    Sanjich ja pijem encianov caj od ciste brusnice i probiotike od pocetka trudnoce. Sve ukt su mi do sada bile sterilne. Cekam nalaz zadnje.
    Jana sto se tice probiotika, pijem Lactogyn oralne kapsule bez prestanka po preporuci ginekologa. 
    Ruska, MTB ❤️… Izgurat cemo nas dvije to nekako... Joos 9tjedana i 5 dana 😂

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

03. Travanj 2021. 13:02

Lucka007

MISS

Ruska, ma ja sam to sve na svoju ruku , vidit cu s njim utorak na pregledu sta ce mi rec…moguce da je taj pritisak od mog standardnog pritiska koji osjecam u abdomenu pa se spusti i na mjehur.. moram ga nekako prisilit da mi napravi briseve, muci me to sta mi dr ne zeli to napravit jer kaze da nije dobro cackat,a znam da dosta ljudi radi u trudnoci to…moj je dr strogo protiv. 🤦 Zelim otkloniti svu sumnju na bilo kakvu bakteriju ili upalu. mada eto i sterilna urinokultura valjda nesto znaci.

Ne znam, koliko sam citala uzimanje briseva u T je standardna pretraga.. I sve moje prijateljice su ih u T radile, bas cudno…
    Svaki svoja pravila ima🙈

Mislim da se on tebi boji radi hematoma i tih krvarenja.. Ali ako sad u uto sve bude okej ne vidim razloga zasto ne.. Hematomcic je sigurni vec nestao a dugo vec ne krvaris.. ❤️❤️🍀🍀🙏

Ruska1986
    03. Travanj 2021. 13:12

MISS

Ruska, ma ja sam to sve na svoju ruku , vidit cu s njim utorak na pregledu sta ce mi rec…moguce da je taj pritisak od mog standardnog pritiska koji osjecam u abdomenu pa se spusti i na mjehur.. moram ga nekako prisilit da mi napravi briseve, muci me to sta mi dr ne zeli to napravit jer kaze da nije dobro cackat,a znam da dosta ljudi radi u trudnoci to…moj je dr strogo protiv. 🤦 Zelim otkloniti svu sumnju na bilo kakvu bakteriju ili upalu. mada eto i sterilna urinokultura valjda nesto znaci.

Ni ja nisam radila briseve u trudnoci. 🤷🏻‍♀️ Grbavac mi je rekao da misli da nije potrebno jer da imam nest od tog, pocela bi se bar malo otvarat a ja zacementirana.. Pa ih nisam ni radila. A radila sam ih prije MPOa. Jedini bris koji sam radila je ova koji se radi oko 36 tt, na streptokok.

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

sbjelisi
    03. Travanj 2021. 13:13

ericaa

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Sanjich, ako staneš i razmisliš realno, oni imaju pacijentice koje umiru, a trudne su. Javljati nekome ovako da ima bakteriju je suludo. Velik broj trudnica mora piti antibiotike tokom trudnoće jer nešto navuku, stalno kopaju po nama, imunitet nam je down, to je normalno. Samo ne smiješ bilo koji, to će tvoj specijalist znati.
    Također, ako nema UK i antibiogram, kako da zna što da ti prepiše? Mislim, žena je paničarka, a to definitivno nije kvaliteta za doktora. Definitivno pij više brusnice sad, da ispišaš što više toga.

Nadja81, jako jako mi je žao. Za savjete konkretno u ovom slučaju ti ne mogu pomoći, nadam se da će ovdje biti iskusnijih cura. Hvala ti što dijeliš nesebično svoje iskustvo sa nama, to nam je svima bitno znati da prepoznamo na vrijeme.
    Za emotivnu potporu, tu smo.blacksheep, kod G idi na konzultacije sad, pa ćeš s njim dogovoriti termin. Ako neće imati sad u lipnju, onda se ne možeš prijaviti dok ne otvore liste, ali no woriz, dosta se lako bilo upisati. Sad su liste otvorili u prosincu, ja sam se upisala u veljači za svibanj, a neke cure su se prošli mjesec upisale za lipanj - dosta dugo se to puni. Samo hvataj trenutak kad se otvore liste, a to objave na Rodinoj stranici a onda neka od nas napiše i ovdje.
    Budemo u GK kovale planove za dalje.

Tikiericaa, ti si naš Černobil
    Slažem se za negativu, nek odjebu s tim. Dovoljno nam je da smo i same isprepadane, ne trebaju nam liječnici koji nas tretiraju kao da smo hodajuće katastrofe. Jedno je biti objektivan, ali optimističan. Drugo je ubiti pacijenta u pojam.

🥰🥰🥰🥰😉 bas to. Ono znam i sama da moze biti los rezultat. Ali se nadam da nece! I zelim u to vjerovat. I onda stalno ti crni scenariji ko da sam jedina sa tim cudima…. 🤨 ja vjerujem u moje bebuske i da ce ti folikulici imat divne stanice koje ce se divno oploditi i divno zalediti 5i dan. I kad budem zdrava i spremna,vratiti se mami na 9 mjeseci. I zato sam tu di jesam i radim to sto radim. Kao i sve mi. Vrlim vas

Tocno! 💪
    Nabijem ih.

oharascarlett14@gmail.com

BAJOMA
    03. Travanj 2021. 13:14

Sanjich ja sam do 37tt pila antibiotike zbog pozitivnog urina .
    Zadnje sam pila klavocin i eto rodila za 7 dana 🥰😘

sbjelisi
    03. Travanj 2021. 13:20

Cure, sad me tako strah. 
    Strah me vanmaternicne, sva se tresem

sbjelisi
    03. Travanj 2021. 13:21

A moram uci kod svojih na rucak.
    Sjedim u autu, placem, tresem ko siba

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.