Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nina985
    01. Travanj 2021. 23:39

Lucka007

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

blacksheep

Za propuhivanje jajnika sam ja mislila probati, a mislila sam da je to i standard postupak prije MPO. Imam tri frendice koje su zatrudnile nakon toga u mjesec do dva ( nakon godina i godina pokušavanja). O tom sam razmišljala dok još nisam uopće razmišljala o mpo..

Navodno je u našim godinama to gubljenje vremena, jer su nam najveće šanse u stimulaciji.
    Ne znam treba li se nakon propuhivanja napraviti neka pauza, može li to zakomplicirati situaciju sa stimulacijama.
    S tim da mene više zanima u kakvom su stanju jajovodi, ima li nešto otrovno unutra, manje mi je bitno jesu li prohodni (osim iz znatiželje).

Ne ne, nakon propuhivanja mozes odmah s iduci m u postupak..
    Nema razloga za pauzu nakon njega , laksa je nego histeroskopija, hocu reci manje invanzivan zahvat… Jer histeroskopiju npr u bolnici vode pod operaciju…

Ja sam nakon sono HSG isti dan išla na posao. Ovaj jajovod koji mi je prohodan me nije bolio, ali  ovaj neprohodni je zabolio kao da trebam obaviti veliku nuždu, treba van, a neće 😀 + nešto slično menstrualnoj boli.
    Meni je Vrčić na konzultacijama rekao da prestanem s postupcima i da odem na laparoskopiju da se vidi da li možda taj začepljeni jajovod izaziva neki problem i da li postoji zdjelična endometrioza s obzirom na simptome. Ja se bojim te laparoskopije, a kako Vrčić voli vadit sve van, mogla bih ostati i bez jajnika i jajovoda i tko zna još čega, a to znači smanjenne ovarijske rezerve 😕

Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
    Pokušavamo 4.5 god.
    02/2020 1.AIH Bhcg 0
    05/2020 2.AIH Bhcg 0
    09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
    09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
    11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
    03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02

🌼TiKi🌼
    01. Travanj 2021. 23:55

MTB ja sam u istom ciklusu u kojem sam radila HSG isla na inseminaciju. Tako da stimulacija sigurno moze odmah s ciklusom nakon. Radila sam sono HSG u Beti... I meni su spominjali da je histeroskopija bacanje novaca jer se sve sto se treba vidjeti vidi na dobrom uzv. Dr. D me htjela poslati na laparoskopiju da vidi sto se to desava kod mene kad mi endo bukne na skroz blagu stimulaciju, ali na kraju nisam isla jer sam ostala trudna. U svakom slucaju, mozda da stvarno napravis taj HSG pa ako nista vidis da nije mozda problem bio u tome. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

ericaa
    01. Travanj 2021. 23:57

To i mene muci. Bila na propuhivanju,bili prohodni, i iduci mjesec vec mi rekli da nisu prohodni najvjerojatnije opet. Ne kuzim nista. I do nakon tog mi nitko nikad nije rekao za tu bakteriju u jajovodu. Sad me strah,buduci imam endometriozu vec dugo,ako me otvore da ce kopat i svasta nac i povadit. Zato pokusavamo dobiti "zalihu" embrija jer se bojim sta ce biti poslije... nisam pametna. A to sto moze curit iz jajovoda mislim da ne mogu drugacije otkriti nego lprsk

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

Rina89
    02. Travanj 2021. 00:02

Ajmeee, kakve vijesti danas 😩.
    Žao mi je zbog negativnog testa, beta, pozitivnog testa na Covid, nemogućnosti vađenja beta i svega što nisam nabrojala jer se više ni sjetit ne mogu.
    Meni je jučer stigao nalaz urinokulture sterilan tako da sam sretna jer za sad kako stvari stoje mogu u postupak ovaj mjesec (osim ako Covid test ne pokaže drugačije, ali ne bi trebao jer sam bila zaražena početkom godine).
    9.4.bih trebala na UZV prije postupka. 

👩‍💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
    👩‍💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
    Petrova, AMH 44,9
    1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
    2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
    3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
    P. Škvorc, AMH 40
    4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan

🌼TiKi🌼
    02. Travanj 2021. 00:13

Lucka onda je najbolje napraviti ovako kako kaze erica. Imati neku zalihu embrija da se ne bi dogodilo da tijekom zahvata nađu svasta pa se ta sansa jos vise smanji. Ni sama nisam pametna sto se tice te laparo, vjerojatno i mene ceka u buducnosti, a onda cu vjerojatno napraviti kao erica obzirom na dijagnozu. Zasto bi ista bilo jednostavno kad moze komplicirano. 🤦‍♀️
    Odoh na spavanje, malo promijeniti sobu i lezaj 🙄
    Noc curke 😘

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Lita.1234
    02. Travanj 2021. 02:50

Hydrosalpinx and IVF:
    [justify]During the past decade, the influence of the presence of hydrosalpinx on IVF success rates has been an issue of debate and research. Several retrospective studies have shown an impaired outcome of IVF in the presence of hydrosalpinx and the results have been compiled and presented in meta-analyses, demonstrating a reduction by half in the probability of achieving a pregnancy in the presence of hydrosalpinx and a doubled rate of spontaneous abortion . According to the theory that the hydrosalpinx fluid plays a causative role, any surgical intervention interrupting the communication to the uterus would remove the leakage of the hydrosalpinx fluid and restore pregnancy rates. It has been shown that removal of a hydrosalpinx by laparoscopic salpingectomy improves pregnancy rates, It is believed  that the fluid holds a key position in impairing implantation potential.[/justify]
    Possible mechanisms
    The hydrosalpinx fluid may act on two different target systems: directly on the transferred embryos or on the endometrium and its receptivity for implantation, or both.

Sada ste me zaintrigirale sa tom tekucinom .. pojma nisam imala. Sada mi je zao sto nisam prvo to isla provjeriti. Jer se meni jajovod nekad zna vidjeti na utz. A cini mi se da je netko tu spomenuo da je to samo moguce ako je jajovod upaljen. Zanimljivo da mi ti nitko nikada od dr nije spomenuo.. ok, sada znam sto mi je sljedece ako postupak bude neuspjesan...

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

Emma05
    02. Travanj 2021. 06:32

Nina985

Emma05

Nina985

Cure,
    Ovaj MTBin Gić baš je neki šarmer. Bila sam danas na konzultacijama kod njega. Fino smo se druškali nekih 45 min, ja k'o kakva školarka, kronološki složen fascikl, pripremljena pitanja. On nije za to da sad radim sve dodatne pretrage niti da idem na laparoskopiju koju mi je Vrčić preporučio. Rekao je da meni nema smisla histeroskopija. Kaže da imam divne jajnike i s obzirom da sam dobro reagirala u prošlom IVF-u, on bi da sad idemo u novi postupak bez dodatnih pretraga. On bi vraćao po 2 embrija.

A zato je meni on rekao "evo jos jedne sa divno poslozenim nalazima" 🤣…sve kronoloski…plus sam kao bonus na prvu stranu napisala ukratko svoj "decursus" jer se ni ja vise ne snalazim kad me ispituju anamnezu. Danima sam ja to lipo slagala i tipkala…🙄.
    Nisam nosila mcD vrecicu…a ni cvarke, njih ne volim😏

Ja sam još nacrtala dijagram sa značajnijim hospitalizacijama, operacijama i MPO postupcima kao nekakv sažetak svoje povijesti bolesti 😁😂

Hahahaa ja nisam dijagrame crtala😒...ali je bila tablica lijepo po godinama..naveden sav "kaos" koji mi se događao kroz godine..pola toga mi ni ne stane u potpis dolje🤷‍♀️🤪..ali smišna mi njegova reakcija bila😄👌...simpa je😍

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    Stiže nam baby E🩷👶

sbjelisi
    02. Travanj 2021. 07:24

Jutro lavice, 
    Hvala vam svima na navijanju, predivne ste ❤
    Ja sam jucer nakon bete dovrsila posao i otisla u na rucak vanka, probala iskljuciti se iz svega ovoga. Da prezivim. Skupim snage. Za dalje. 
    Sto se bete tice, ja se uvijek nadam cudu, takva sam po prirodi. Ipak, uzevsi u obzir gomile testova koje sam ovdje vidjela u ovih dugih 3mj, jucer kada sam popiskila isti, jedbako blijedi test, sve mi je bilo prilicno jasno. Zapravo, brinuti sam pocela vec na prvi mullerov test kada sam navecer shvatila da sam 8DNT, a ne 7DNT. Za te dane vec je i taj prvi test bio preslab.. Kada je iduci dan bio isti... Znala sam da ovo nece biti lako.

Kratko sam popratila koliko sam stigla.
    Manemoj vidim da se sve smirilo. Hvala bogu 🙏❤
    Ivek strasno mi je zao radi Covid testa, stvarno mal suerte. Ali nema odustajanja! Nadam se da pucketw je nece biti bolno 🙏❤
    Ericaa drzim fige za ovaj postupak. I da se uspjesno sanira jajnik nakon toga ❤❤
    Svim vadilicama bete želim lijepe brojke koje se pravilno duplaju! ❤❤🙏💪

Trazila sam lab koji radi na Veliku subotu. Nasla sam ovaj https://poliklinika-labplus.hr/pretrage
    Nisam nikad prije cula za njih, mozda cure iz ST znaju? Tiinaa odakle si ti?
    Zvati cu ih kasnije, u neko pristojnije doba da provjerim. Volila bih sutra znati sto s terapijom, a to ne mogu bez druge bete. 
    --
    ....iiiiii danas pocinju prazniciiiiiii ❤ 3.5dana relax 🐼😎 Dosta mi je posla, zaista. U cijeloj ovoj prici jako me pere da me ovaj abnormalni stres dovršio i svakom pogledu. 😞 Osjećam se baš lose radi toga, osjećam krivnju.

oharascarlett14@gmail.com

sbjelisi
    02. Travanj 2021. 07:27

sbjelisi
    02. Travanj 2021. 07:30

MTBica nadam se da je tvoje tijelo danas bolje ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.