Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lita.1234
    01. Travanj 2021. 22:34

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Ja se razmišljam i o prohodnosti jajovoda iako je to nešto što za mene vjerojatno uopće nema smisla.
    Ali stoji mi na popisiću, tužno i zanemareno
    Mogu li oni tokom histeroskopije vidjeti stanje jajovoda? Ili se to baš mora raditi odvojeno?
    Osim što su možda začepljeni, bi li se na histeroskopiji vidjelo da nešto curi iz njih?

ne, to sam ja pitala. Histeroskopom se ne moze vidjeti da li je jajovod zacepljen ili nesto. 

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

Anavi985
    01. Travanj 2021. 22:38

MTB - hvala ti na odg.
    Za HSG ti mogu reći da ti to zaista ne treba nakon svega... jer ako su ti jajovodi prohodni bit ce ti bezbolno, ali ako nisu bol je meni bila 500 put gora od sve tri punkcije skupa, iako je dr.pokusavao po malo do granice boli, nije islo pa je pokusao jače...jedva uspjeli propuhat ih, al nije to pomoglo prirodno. A moj gin mi otvoreno rekao (čak i prije nego sam isla, al mpo dr.je trazila) da ako su i neprohodni i propušu ih sa nece biti fukcionalni jer se te neke resice u jajovodu tesko oporave, vece šanse su da se natrag začepe nego profunkcioniraju... 

Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
    MM 86. - sve ok,
    VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
    SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
    20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
    Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)

Lita.1234
    01. Travanj 2021. 22:39

Mtbica ti ces vidjet na kameri otvore na maternici sa kojima se spajaju jajovodi.. al to je to..  ne mogu na taj nacin nis provjeriti.. Hsg i to je to.. 

9 oplodeno 🥰🤞

Lita.1234
    01. Travanj 2021. 22:42

i slazem se sa Anavicom ja nisam isla na hsg, a meni je najvjerovatnije samo stvar u jajovodu i nije prohodan (taj jedan sto je ostao) i preporucili su mi da ni ne radim jer i ako je zacepljen dugo treba da se oporavi..

9 oplodeno 🥰🤞

• Dia85
    01. Travanj 2021. 22:47

Mtb imaš za HSG bezbolnu pjenicu koji smo spominjali čak i za slucaj da su zacepljeni..imate dobar spermiogram, zašto ne probati vidjeti šta je s njima u periodu nekog čekanja, ne znam..

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

• Jana85
    01. Travanj 2021. 22:53

MTB ako ces ici na hsg...negdje privatno odi🙌🏼
    Tek sam naknadno tu na forumu vidjela za neke pjene, da sam znala prije isla bih i platila koliko treba s obzirom koliko je bolno bilo. 

IVF 9.mj ako ne uspije do tada.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Travanj 2021. 23:10

Hvala cure, na savjetima. Ti jajovodi mi titraju iz par razloga - jedan je što bi napokon onda imala odgovor zašto nikad nije uspjelo spontano (nisam nikad ni biokemijsku imala, a ne štitimo se nekih 16, 17 godina). Mislim da sve nas taj neki magični odgovor muči, pogotovo ako spadamo u idiopate. Plus, muči me ako imam nekio sranje u njima koji curka u maternicu, kako bi to drukčije otkrili? Ili se to vidi na histeroskopiji da nešto curi? Brisu/biopsiji maternice? Ovo što cure spominju koje imaju taj problem i da im ta tekućina ubija zametke (hydrosalphinx ili kako se već zove)?
    Ne nadam se ostati spontano trudna, jer ako nisu uspjele ovakve trudnoće, plus ta miomčina koju je teško promašiti, stvarno su nam šanse nikakve. Više me zanima da ti jajovodi ne rade neku štetu.

Lucka007, nikakve posebne upale. Teška upala mjehura kad sam imala 20tak. Jednom Gardinerella, jednom Ureaplasma, više puta gljivice. Imala sam i HPV jedno vrijeme, ali sam čista od njega već godinama. Sve se dosta brzo riješilo, nikad nikakve simptome nisam imala (osim prvi put za gljivice, nisam imala pojma što je to pa sam ignorirala nadajući se da će samo proći, ali tad sam bila baš jako mlada i naivna). Navodno sam neko vrijeme imala PCOS like jajnike, ali mišljenja su podijeljena.

💔💔💔

blacksheep
    01. Travanj 2021. 23:11

Za propuhivanje jajnika sam ja mislila probati, a mislila sam da je to i standard postupak prije  MPO. Imam tri frendice koje su zatrudnile nakon toga u mjesec do dva ( nakon godina i godina pokušavanja). O tom sam razmišljala dok još nisam uopće razmišljala o mpo..

Ja: 41g, 1 spontani AB 2019.g., PAI:4G homozigot, AMH: 2,40 pmol/l MM: 39g., Oligozoospermia
    1.IVF postupak 3/21(Repromed):Elonva, Orgalutran,Pergoveris,Brevactid; beta: 0.1
    17.4. GK 🌲🌲🌲 ( bojažljivo 😇)

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Travanj 2021. 23:11

Jana85

MTB ako ces ici na hsg…negdje privatno odi🙌🏼
    Tek sam naknadno tu na forumu vidjela za neke pjene, da sam znala prije isla bih i platila koliko treba s obzirom koliko je bolno bilo.

No woriz, takve stvari radim isključivo privatno, ne dam se potencijalnom mesaru u ruke.
    Drugo je vađenje krvi, ovo je mene strah ići bilo gdje. Neka muž plaća, nije beg cicija 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Travanj 2021. 23:13

blacksheep

Za propuhivanje jajnika sam ja mislila probati, a mislila sam da je to i standard postupak prije MPO. Imam tri frendice koje su zatrudnile nakon toga u mjesec do dva ( nakon godina i godina pokušavanja). O tom sam razmišljala dok još nisam uopće razmišljala o mpo..

Navodno je u našim godinama to gubljenje vremena, jer su nam najveće šanse u stimulaciji.
    Ne znam treba li se nakon propuhivanja napraviti neka pauza, može li to zakomplicirati situaciju sa stimulacijama.
    S tim da mene više zanima u kakvom su stanju jajovodi, ima li nešto otrovno unutra, manje mi je bitno jesu li prohodni (osim iz znatiželje).

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.