Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ⭐ Miss_Ivy ⭐
    01. Travanj 2021. 09:02

vuky

Btw. Je ima tko da je radio histeroskopiju u ivf i netko tko je u Petrovoj? Zanimaju me iskustva… I kako uopce taj pregled izgleda ? Tnx 🤗

Ja sam radila histeroskopiju u Petrovoj prije 3 godine. Rekli su mi da dođem ujutro na tašte. Kad sam došla, tek onda sam saznala da će operacija biti sutra i da ću spavati u bolnici. Do 12 sam se trebala najesti, a onda post. Dali su mi gorku sol za čišćenje organizma. Dan danas mi je žao onih trudnica u sobi sa mnom  Ujutro su me probudili oko 6, rekli mi da se istuširam i da čekam. Čekala sam do 2, bez hrane i vode, sjećam se da sam pukla. Što se tiče same histeroskopije, sve je prošlo u redu. Taj dan navečer su me pustili doma.

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

• Inter
    01. Travanj 2021. 09:04

sbjelisi 💕👣💕👣

9DNT
    (Ovaj neoznaceni muller)

Na 9DNT 2blaste to se treba vidit jaca crta i promjena..

Tamniji je danasnji, drzimo fige za betu danas❤

Ja 35 - početak adenomioze, on 34 - savršen
    4. AIH - ❌
    1. IVF - ET - ❌
    1.FET - ✅ missed.ab. 9tt - kiretaza
    2. FET - ❌
    2. IVF - ET - ✅ 18tt and counting, Nifty super, čekamo curku!!

• BoBo
    01. Travanj 2021. 09:06

MTB, naravno da sam i ja imala svojih 5 minuta za likovanje pogotovo zato jer sam se naslušala hvalospjeva o njegovu spermiogramu na svakoj punkciji, a čula i dosta komentara iz njegove obitelji kako je to do mene, jer ja sam mršava, pa vježbam, šta ima veze otić po stanice neke Ukrajinke koja nije testirana ni na šta, šta mi znače geni i onda OPALA, stvari se u jedno jutro okrenu i kad je obrnuta situacije geni nekog Danca testiranog na sve živo i neživo ne dolaze u obzir. Nisam ja nikad od njega čula ništa loše, ali su njegovi znali komentirat da ja čujem.
    A čekamo jer kako je genetičarka objasnila virusi CMV, EBV, herpes simplex i još neki kojeg djeca prenose znaju to napravit na kromosomima, a možda je i posao, postoji i neka pretraga da se vidi je li od toksina na poslu, izmolila sam raniji termin kariotipa i sad ću ga i ja napravit, ali opet i kad i ako se očisti od virusa i bude dobar kariotip, ne znam koliko ima smisla odmah ići na nešto ako spermatogeneza traje 3 mj. Ako kariogram bude loš, valjda ćemo dobit i nekakve info na kojim kromosomima su ti lomovi i translokacije jer mislim da za PGD oni moraju znati što traže. Ni u najluđim snovima nisam mogla zamislit ovo, na kraju ako drugi nalaz bude loše imamo opciju PGD, donacija sperme ili odustat.  A tko zna kakav je moj, bolje bi bilo da sebe nisam ni naručivala.
    A klinike, npr.za donaciju ovo nije tražila ni jedna klinika u Češkoj, ni Makedonija koju jedinu HZZO pokriva, zato je nama Španjolska i bila zanimljiva, možda nekih 1000EUR skuplja od Čeških klinika, ali trenutno zbog korone nedostižnija. Sad zamisljam, da smo išli na donaciju u MK i CZ i vrtili transfere sa stanicama neke mlade koke, plaćali to po 6-7000EUR za 1-2 embrija i to isto ne bi uspjevalo.
    Mislim da negdje u mailovima, još od prije imam cjenike iz Belgije, Španjolske, više klinika u Češkoj, Slovenija isto radi PGD ali nisam ih kontaktirala jer mi tada nisu trebali. Ono za šta bi ja išla vani je, osim PGD-a, neka od metoda odabira najboljih spermića (PICSI,MACS...), Embryscope ili Time Lapse kojeg smo već spominjale (objasnila je ona dr. iz Novog Sada, iako embrij na 3 ili 5 dana izgleda savršeno možda je negdje u razvoju naravio kiks u dijeljenju, pa im je lakše odabrat najbolje  za transfer).

ericaa
    01. Travanj 2021. 09:07

Manemoj 😘😘😘😘  i sretna godisnjica! 🎉🎊🥳🥳
    Dobro jutro curke! Evo,ja se lagano tresem i spremam za folikulometriju. Nocas sam sanjala da mi je profa rekla da popiskim test i bila sam trudna 🤣 neznam sto ocekivati,samo da dobro reagiram na lijek i nek bude jajnih stanica dovoljno bez hipera (skromna u dusi)😅😁🤞  vrlim vas i volim vas i javim. Sretno svima danas!! 
    MTBica
    Sbjelis je,tamnija je,moguce da je jedan odustao ili je mrvicak sporiji razvoj pa ce nadoknaditi! 🤞🤞🤞🤞😘

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

Lita.1234
    01. Travanj 2021. 09:17

sbjelisi 💕👣💕👣

9DNT
    (Ovaj neoznaceni muller)

Na 9DNT 2blaste to se treba vidit jaca crta i promjena..

Bjelis!!! Ne budali nego me poslusaj! Pa ne moze test svaki dan tamnit! Test tamni kako beta raste. A beta raste svaka dva dana!! Sutra ce bit tamniji! 

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

sbjelisi
    01. Travanj 2021. 09:20

Pmak i ja zelim tako roditi - spavas, a radjas. 🐝🐝😎
    Ivek sve ce biti u redu. 

oharascarlett14@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Travanj 2021. 09:21

Ivevk, super, vidimo se! 

Tiinaa, ok sam, napisala par postova prije. I ja se baš veselim vikendu.

Pmak, jesi maznula koju dozu pritom kojim slučajem? Tražim za prijateljicu... 

manemoj, volim i ja finu hranu, s naglaskom na finu. MM i ja natprosječno puno jedemo vani.
    Ovo što si nabrojala ništa ne volim. Eventualno štrudle, ali probala sam te u GK i nisu mi fine.
    Vino isto nisam pretjerani ljubitelj, ali ponekad popijem čašu da me ne smatraju baš potpunim freakom. 

Bobo, jako dobro pamtim tvoju priču, znam da nisu samo idioti doktori zaslužni za tvoje komplekse oko jajnih stanica. A lijepo smo ti rekli da je četvrti i peti dan do njega. 
    A što se donacije tiče, kad se ide već na mlade koke i kad je to tako trivijalna odluka, onda nek se ide i na mlade pastuhe, geni ionako nisu bitni. 
    Vrlim te i znam da ti nije lako i da sad prolazite kroz neke teške odluke 

ericaa, navijamo 

💔💔💔

Lita.1234
    01. Travanj 2021. 09:23

Hvala Cure na smirenju za punkciju. Prosla me panika, totalno sam opustena. Vise ne nekako brine da ce mi test na Covid danas doc pozitivan hah
    ... ❤ Bas mi je jucer dr pricao kako je jedna cura neki dan bila pozitivna na Covid dan orije transfera i sve propalo u Rijeckoj.. 🙄🙄 

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

Matkiša 😎
    01. Travanj 2021. 09:26

MTBica žao mi je 💔 
    Tiki navijamo za vas 🥰🥰🥰
    Sbjelisi meni to izgleda skroz ok 😁 uvijek ima nade!

Meni je jučer na uzv doktorica(moj nije bio u smjeni) rekla da to što sam prošli ciklus imala FET sa utrućima, estrofemom tj bez ovulacije  nema nikakvog smisla jer ja imam normalan ciklus, normalnu ovulaciju i super endometrij. Te da je kod takvih ciklusa, prirodnih šansa začeća veća za 25% nego u tom "stimuliranom" 
    Na moje pitanje zašto sam onda to uzimala, e sad.... Zato što me primio šef polikllinike koji radi na takav način. Svima jednaka terapija pa ne mora loviti ovulaciju.
    Uff, divno. Poludila sam.... 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

• Ivevk
    01. Travanj 2021. 09:27

Lita.1234

Hvala Cure na smirenju za punkciju. Prosla me panika, totalno sam opustena. Vise ne nekako brine da ce mi test na Covid danas doc pozitivan hah
    … ❤ Bas mi je jucer dr pricao kako je jedna cura neki dan bila pozitivna na Covid dan orije transfera i sve propalo u Rijeckoj.. 🙄🙄

Nadam se da cemo proc to nekako🙈
    Jel si ti sutra ili u subotu? 

👩‍🦰34, 👨‍🦰37
    Dvije vanmaternicne (nemam jajovode) i jedan spontani...
    Imamo jedno malo ☀️👨‍👩‍👦❤️
    07/21 neuspjeli postupak
    Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.