Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lita.1234
    31. Ožujak 2021. 23:26

Iskreno, nakon ovo od Ruske nemam vise straha ni najmanje. Cak necu ni zvati sutra da pitam jel imaju il nemaju. Samo cu rec da mi pojacaju dozu🤣🤣 totalno sam cool.Mtbica 🥰🥰❤

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

• *.Women_name.*
    31. Ožujak 2021. 23:28

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Ivevk, Lita.1234, nadam se da nije ispalo da omaložavam vaše strahove. Ja sam se slično bojala anestezije, tako da vas razumijem. I nema ama baš nikakve veze moja priča danas sa vašim osjećajima sad, kaj sad, vas ne smije biti strah je u ovom trenutku djeca u Africi umiru od gladi? Bulshit. Samo sam vam htjela reći kakvo je trenutno stanje na tržištu medicine sad, nisam ni ja znala da je tako dok nisam ušla u ove vode.

*.Women_name.*, e, a mogle smo biti milijunašice. Samo miksaš droge i to je to. Ponekad greškom sebi šikneš koju kad nitko ne gleda.Lucka007, da, što bi rekli u Harry Potteru, strah od nečeg je vrlo često puno veći od same stvari.
    A ova droga… znaš ono u filmovima kad stave one sve dugine boje i nadrogirana osoba sve gleda kroz prizmu toga i sve je predivno? E to je to, ali milion puta bolje.

Eto da, jbmu 🙈😂

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

blacksheep
    31. Ožujak 2021. 23:29

Ne znam o kakvim vi drogama i koktelima pričate, jer ja sam dobila samo lokalnu, istu onakvu kakvu daju zubari.. nije me bolilo za vrijeme postupka niš, a ni poslije baš. I bilo mi super kaj sam sve gledala na ekranu kaj rade. Doduše, samo 3 folikula su bila

Ja: 41g, 1 spontani AB 2019.g., PAI:4G homozigot, AMH: 2,40 pmol/l MM: 39g., Oligozoospermia
    1.IVF postupak 3/21(Repromed):Elonva, Orgalutran,Pergoveris,Brevactid; beta: 0.1
    17.4. GK 🌲🌲🌲 ( bojažljivo 😇)

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    31. Ožujak 2021. 23:30

Lita.1234

Iskreno, nakon ovo od Ruske nemam vise straha ni najmanje. Cak necu ni zvati sutra da pitam jel imaju il nemaju. Samo cu rec da mi pojacaju dozu🤣🤣 totalno sam cool.Mtbica 🥰🥰❤

Meni nije bilo kao njoj, ja sam osjetila -čisto da ne bude da nisi upozorena. Ali ja imam jako jako zajebane jajnike. I osjetno sam teža od Ruske a dobile smo mislim iste doze. Ali bilo je OK, nije bilo strašno. Više me bolio oporavak od aspiracije u prošloj klinici. Ili pucanje cisti koje sam imala jer mi nisu sve aspirirali tamo.  U ovoj klinici je oporavak bio bolji. I nemam niti jednu cistu.
    Sad mi se Gić žalio nakon aspiracije da sam ga namučila i da se sav preznojio, i da lako meni, samo ležim tamo i još dobivam droge 

💔💔💔

blacksheep
    31. Ožujak 2021. 23:30

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

blacksheep

A zakaj ja imam dejt s Mtbičinim dečkom, ako oni više nemaju mjesta prek hzzo-a…? 😳

Ajde odi, moje mjesto će se uskoro osloboditi pa će te možda ubaciti.
    A i da mi malo gledaš dečka, stvarno je super

Zbilja si nesebično biće.. 😂

Ja: 41g, 1 spontani AB 2019.g., PAI:4G homozigot, AMH: 2,40 pmol/l MM: 39g., Oligozoospermia
    1.IVF postupak 3/21(Repromed):Elonva, Orgalutran,Pergoveris,Brevactid; beta: 0.1

Ruska1986
    31. Ožujak 2021. 23:32

Lita.1234

Vjeruj mi stvarno! Ja sam se htjela odmah dic nakon aspiracije i odsetat do sobe pa mi nisu dali.. Ali stvarno, ja niti jedan ubod nisam osjetila! Bas nista... 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• BoBo
    31. Ožujak 2021. 23:33

Guess who.. mislila sam na Vas, ali sad sam se morala uključit jer možda nekome posluži
    Virnila bi, ali nisam pratila redovno i teško je pohvatat jer nas je još nešto klepilo i situacija se okrenula. Nadam se da ste sve OK, kad se jednom navučeš teško je ne mislit na vas. Večeras sam pročitala i MTB, žao mi je  što si to opet morala proć. Kad ste sad spominjale kariogram i kariotip morala sam se ubacit. Idi, napravi ga, ako i pomišljaš ići vani odradi online konzulatacije sa klinikama vani, ne bi rekla da su puno skuplje nego naše, a imaju neke stvari koje kod nas nitko nema, npr PGD, a i čini mi se da Embryoscope ima smisla.
    Već sam bila spominjala da je nama više doktora na početku spominjalo donaciju js, svi bi se u startu fokusirali na visoke godine i nešto niži AMH i postupci su bili onakvi kakvi su bili, rekla bi sa puuuunooooo propusta. Kako smo odradili prošle godine i konzultcije za donaciju u više zemalja i nekako mi je ono što je pričala teta embriologica u Španjolskoj  najviše sjelo, odlučili smo napravit sve pretrage koje su tražili, a kako smo sad malo kratki s lovom i zbog ove korone nije bilo letova, na kraju smo odustali, za sad. Između ostalog su tražili mene neke viruse i njega kariotip. E pa nedavno je došao njegov nalaz kariotipa.
    Nastavak u sljedećem postu

blacksheep
    31. Ožujak 2021. 23:33

Ruska1986

Lita.1234

Vjeruj mi stvarno! Ja sam se htjela odmah dic nakon aspiracije i odsetat do sobe pa mi nisu dali.. Ali stvarno, ja niti jedan ubod nisam osjetila! Bas nista…

Ja sam skočila sa stola dole, a njih troje prema meni instinktivno da me pridrže.. 😂

Ruska1986
    31. Ožujak 2021. 23:34

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Ruska1986

Ivevk

Ruska POMAGAJ 🙏🙏🙏🙏🙏

Evo me! Dosla mi seka pa sam malo odsutna…. Znaci, u potpisu imas broj mojih folikula(pozamasan broj) dobila samo taj koktel lijekova i nisam ni znala da su gotovi sa vadjenjem.. Jer nista apsolutno osjetila nisam. Cim ti daju taj koktel, imas osjecaj da si pijana na najjace, mene iste sekunde osamutilo. Znaci, ne da nije bolilo neg uopce osjetila nisam. Nisam pila nista kuci( da, cure, cak ni rakiju 🤭). I meni je bio Maricic i ne brini, on je stvarno super! ☺

Jesi našla polje za porod?

Jos istrazujem 🤭 nijedno koje mi je blizu nema stablo sljive i blizini pa mi nije napeto 😏

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• BoBo
    31. Ožujak 2021. 23:34

Znači nakon 8 punkcija, 12 embrija transferiranih, nakon sto smo nas dvoje zajedno više od 10 godina i nikad se nismo pazili i nikad popišanog pozitivnog testa ni bete veće od 1,2 nikome nije palo na pamet da nas pošalje napravit kariotip i da je nemoguće da su moje godine bile razlog i prije 10 godina. Ne moram ni pričat koliko  je ovo sve skupa bilo frustrirajuće, a ni koliko sam sad ljuta. Nalaz je ovakav: uredan muški kariotip, Mišljenje: u nekoliko stanica su primjećeni kromosomski lomovi i translokacije, Savjetuju učiniti serologiju na CMV i EBV viruse pa ponoviti kariotip. Čula sam se sa genetičarima, više njih, svi su mišljenja da ne pokušavamo za sad ni prirodno dok ne ponovimo kariotip. Čula sam se i sa embriolozima, oni kažu da bi trebalo pisati i o kojim se translokacijama radi, a pošto ne piše da ne mora ništa značit. Genetičarka je rekla da ovi  virusi (testirao se i negativan je) ili kemija na poslu znaju napraviti dar mar na kromosomima i da se strpimo pola godine dok ne ponovimo nalaze.

Naravno, googlajuć translokacije prvo šta sam našla su problemi s plodnosti i sve mi ima smisla. Možda mu na kraju kariotip bude bez translokacija, ali za sad čekamo,kako je krenulo mogli bi i do mirovine. Tako da cure sa više nauspjelih i spontanima, tražite sve što se može tražit od pretraga, spominjale smo kako gene ne možemo mijenjat, ali evo ova situacija naša bi izazvala puno manje stresa prije 3 godine kad smo tek krenuli nego sad, kad više nemamo vremena ni za šta, a kamoli za čekanje

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.