Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Ožujak 2021. 17:30

anavi985

Lucka - sad ima anestezije, al nema subotom, a ja imala punkciju jucer tak da sam dobila onaj koktel. Ma ak ce me bolit samo ok, mene brine samo da ne naprave nesto lose…
    ni u dosadasnjim punkcijama mi nije sve vadila, al se ne sjecam neceg strasnog, jedino me prosli put uzasno bolilo drugu noc (ne prvu) nakon punkcije… od spasmexa jedino proslo…

Na žalost, dosta boli dok puca. Čisto da se ne prepadneš, meni je bilo kao da me užarenim nožem netko reže po jajnicima. Ne traje dugo, to su kratkotrajni bolovi, ali doslovno ne možeš disati od njih. U dan, dva se meni to počistilo.
    Oni koji ne puknu postanu ciste i uz malo sreće odu uz menstruaciju. Oni tvrdoglaviji će zahtijevati terapiju.
    E sad, ako ti bude kao i meni, to te ništa ne treba zamarati dok si trudna  Meni je sve ovo krenulo tek nakon kiretaže. Tako da, neka se tebi bebe ulove, uhvate za mamicu i ne puštaju preko 8 mjeseci, i onda ti puca kifla za te koji su ostali 
    I slažem se s Luckom, trebala ti je to sve počistiti.

💔💔💔

Anavi985
    28. Ožujak 2021. 17:31

Lucka - ti vise nisi na VV kad pises da si bila njihov pacijent?
    Vidim u potpisu da si iskoristila sve preko hzzo? Dalje ides pvt ili imas jos smrzlica na VV?
    Ma ja sam mislila da ce mi dat u pocetku i vecu dozu, lako bi ju smanjili kasnije. 
    Mozda se bolje (kako je napisala MTB) kod mene hipera zbog visokog amh.

Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
    MM 86. - sve ok,
    VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
    SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
    20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
    Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)

Anavi985
    28. Ožujak 2021. 17:34

Znaci nece pucat sad jos ovih dana?
    Ja imala bas neke uzasne bolove te noci da se nisam mogla namjestit. Al sam cijeli dan sjedila il hodala il stajala jer smo imali goste... mozda sam si natiskala nest, a jos bilo sve tak svjeze izbodeno...

MM 86. - sve ok,
    SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Ožujak 2021. 17:35

anavi985

Lucka - ti vise nisi na VV kad pises da si bila njihov pacijent?
    Vidim u potpisu da si iskoristila sve preko hzzo? Dalje ides pvt ili imas jos smrzlica na VV?
    Ma ja sam mislila da ce mi dat u pocetku i vecu dozu, lako bi ju smanjili kasnije.
    Mozda se bolje (kako je napisala MTB) kod mene hipera zbog visokog amh.

Ma nije to, kad ti ih krene samo 10, nema tu toliko velikog straha od hipera. Skraćeno, zeznuli su. E sad, događa se, možda su nešto naučili iz toga. Ali iskreno, ja bih svakoj bolnici dala samo nekoliko prilika prije nego bih otišla na konzultacije negdje drugdje. Čisto da vidim što mi drugdje imaju za reći.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Ožujak 2021. 17:37

anavi985

Znaci nece pucat sad jos ovih dana?
    Ja imala bas neke uzasne bolove te noci da se nisam mogla namjestit. Al sam cijeli dan sjedila il hodala il stajala jer smo imali goste… mozda sam si natiskala nest, a jos bilo sve tak svjeze izbodeno…

Sad te boli radi aspiracije, to je normalno. Mene je par dana nakon aspiracije baš jako boljelo, pogotovo prvi dan kad sam plakala na wc školjci dok sam piškila. Onda sam naučila da se nakon aspiracije piški tako da sjedneš na školjku i ne sudjeluješ - kad krene, krene  Bilo kakvo napinjanje i sudjelovanje u postupku je bilo užasno bolno, a ja imam jako visok prag boli. Prođe to kroz par dana, 7 dana nakon aspiracije me prestalo boljeti u potpunosti.

💔💔💔

Anavi985
    28. Ožujak 2021. 17:47

MTB - Jel moguce da štede na lijekovima? Pa meni je na dan štoperice nakon tog zadnjeg uzv-a putem doma bilo na pameti da popijem i jos koji clomifen (imam jos doma jer mi ostalo od ljetnog postupka)... prosli put mi poceli s 124 puregona al je dr. Podgajski bio sljedeci uzv i pojacao na 150, tad su bile 4 stanice i sve zrele i sve se oplodile i razvijale ta 2-3 dana. Al jedna dosla samo do blastice i ne bas najbolje kvalitete (tak mi receno prije transfera). Ne znam jel stvar u mojim stanicama il čemu vise. Sad nam jos i covid smanjio sanse jer su morali radit ICSI 🙈 al mislim si mozda i bolje, sad su odabrali spremice, mozda su do sad oplodili neki brzopleti pa se lose razvijalo...

MM 86. - sve ok,

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Ožujak 2021. 17:51

anavi985

MTB -Jel moguce da štede na lijekovima? Pa meni je na dan štoperice nakon tog zadnjeg uzv-a putem doma bilo na pameti da popijem i jos koji clomifen (imam jos doma jer mi ostalo od ljetnog postupka)… prosli put mi poceli s 124 puregona al je dr. Podgajski bio sljedeci uzv i pojacao na 150, tad su bile 4 stanice i sve zrele i sve se oplodile i razvijale ta 2-3 dana. Al jedna dosla samo do blastice i ne bas najbolje kvalitete (tak mi receno prije transfera). Ne znam jel stvar u mojim stanicama il čemu vise. Sad nam jos i covid smanjio sanse jer su morali radit ICSI 🙈 al mislim si mozda i bolje, sad su odabrali spremice, mozda su do sad oplodili neki brzopleti pa se lose razvijalo…

Iskreno, pojma nemam. Mislim da su priče o štednji lijekova urbana legenda, ali ne mogu znati.
    Ali opasnost od hipera je najčešće kod žena koje imaju 15+ antralaca, a ne kod žene koja ih ima 10. Ja sam ih imala 12 i ni u jednom trenutku se nitko nije bojao hipera. Broj antralaca ti je u toj priči bitniji od AMH.
    Ali ako obaviš 4 postupka u jednoj bolnici i nemaš rezultata, umjesto da padneš u depresiju da nešto s tobom ne valja, odi tražiti drugo, treće, četvrto mišljenje - ima vremena za depresije, sad treba djelovati i provjeriti sve opcije.
    Naravno, tebi to neće trebati jer će se sad bebe uloviti, ali stvarno je šteta da ti nisu uspjeli doći do smrzlića.  Tako da za iduću bebu isprobaj drugu kliniku. 

💔💔💔

Anavi985
    28. Ožujak 2021. 18:00

Meni je sad bila stalno dr. J., nadam se da (ako mi bude trebalo) je naučila sad na tome... sestre su tamo bas super i embriologica i dr. P.mi je isto ok... da nije bilo nje prvi put mozda bi jos i sad sprobavali AIH kod mene 🙈

MM 86. - sve ok,

Anavi985
    28. Ožujak 2021. 18:04

E i da, nakon jednog s klomifenima i drugog s puregonima je dr. J sad rekla na pocetku da smo ispucali “prirodnjake” i sad idemo u punu stimulaciju.. 🤔 onda sam vidjela da 150 gonala i nije bas puno... krenulo 10 folikula i ja bila zadovoljna, al onda krenulo krivo.... ocekivala sam uvođenje cetrocide prije 10.dc, prosli put mi uveli prije iako su tad folikuli bili manji 9.dc

MM 86. - sve ok,

ericaa
    28. Ožujak 2021. 18:11

Prijavljujem 2 DC, korona negativna i krecem sa Bemfolom veceras. U cetvrtak,1.4. Prva folikulometrija. Bojim se uzasno al proci ce 😊Sad idem hvatat zaostatke 😁

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.