Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sbjelisi
    20. Ožujak 2021. 13:35

Nadja81

Cure hvala vam na podrsci. Evo vec sam zavrsila na hitnoj i u bolnici. Jutros u 2h neizdrzivi bolovi, na hitnu i u bolnicu. Dr. je vidio dvije male ciste, krvarenje se jos ne vidi ali pretpostavka je da krvare i da su od toga nastali ti strasni bolovi koji jos traju. Tu sam do daljnjega. Moj prvi ivf postupak i ovako koban. To se valjda samo meni moze desiti da nakon aspiracije praznog folikula nastanu dvije krvarece ciste i ovakve komplikacije.

Nadja pomalo. Drži se, rješiti ćete ciste, a onda ćeš misliti o postupku. Ne brini sad za to, molim te 🙏❤️ Dan po dan, kako mi tu znamo reći.. Ćeš ići na postupak, kada rješite ovo. ❤️ 

oharascarlett14@gmail.com

Anavi985
    20. Ožujak 2021. 13:36

Nadja81- jesi imala samo 1 folikul ili su samo jedan najveci aspirirali, a jos neke manje ostavili?
    Ja sam u istoj klinici (VV), kod iste dr. J., baš putujem odande... meni lani u lipnju dr.otkazala postupak uz klomifen 15.dc jer su folikuli prestali rasti i poprimali svojstva ciste... ali su s mengom otisle... 3.dc se vidlo da folikuli nisu kakvi trebaju biti, al druga dr.je išla probati... ne znam jesam li dobro shvatila da je tebi dr.sad odgodila postupak zbog neceg na jajnicima ili si tek imala aspiraciju?

Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
    MM 86. - sve ok,
    VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
    SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
    20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
    Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Ožujak 2021. 13:36

Ruska1986, a jebiga. Volimo misliti da imamo kontrolu. Pa pratimo simptome od 1DNT iako ih realno ne možemo imati. I kasnije od pozitivne bete pratimo simptome pa se uzrujavamo šta koji znači. Možda je u drugoj trudnoći lakše, ali besposleni ženski um svašta iskreira iz štrecanja, neštrecanja, .... 
    Bit će ovo zanimljivi tjedni pred nama... 

Nadja81, ciste su jako česte u ovim postupcima. Druga stvar je što su tvoji liječnici to loše ishendlali. 

💔💔💔

20. Ožujak 2021. 13:40

Dada i meni je ovo bas igra živaca, ne znam kako izdrzavam, eto. Nekako mi je van pameti trcati na hitnu da mi rade uz, a sada sam 100 posto uvjerena da nesto nije ok jer sam jutros imala neku mini mucninu, a sada ni to. A i jucer sam bila dobro s obzirom na dane prije.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Ožujak 2021. 13:43

Nina92, da, bilo bi super da imamo mehanizam kojim možemo provjeriti u svakom trenutku je li sve ok. Zato se ja veselim baby watcheru, samo treba preživjeti do onda. 

💔💔💔

Monkica24 🍀
    20. Ožujak 2021. 13:45

Monikica ides na transfer i to je 🔝❤
    Znaci sutra ces me ti smarat s McD 🍟 😁😂😂😛
    Ja sam zaboravila u kojoj si ti klinici?

Ja sam ti u Vinogradskoj :-) E al ja ne kužim to s krumpirićima Štoviše, kako imam inzulinsku rezistenciju baš krumpiriće moram izbjegavati jer mi dižu šećer Šta sad?? I još jedno pitanje, danas je treći dan od aspiracije, još uvijek imam smeđi iscjedak, valjda su to još tragovi zahvata. Kad će to stati?? Da me ne buni dalje da ne znam šta je od tranfera, a što od aspiracije?

ja-38 g., AMH 10.1; inzulin. rez.; on-39 g. dg. oligoasthenozoosp;
    14.2. prirodnjak; 22.2. ❌ ovulacija
    06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
    02.6. - prirodnjak; 06.6 neg. asp. ❌
    04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
    13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Ožujak 2021. 13:49

Monkica24

Ja sam ti u Vinogradskoj :-) E al ja ne kužim to s krumpirićima Štoviše, kako imam inzulinsku rezistenciju baš krumpiriće moram izbjegavati jer mi dižu šećer Šta sad?? I još jedno pitanje, danas je treći dan od aspiracije, još uvijek imam smeđi iscjedak, valjda su to još tragovi zahvata. Kad će to stati?? Da me ne buni dalje da ne znam šta je od tranfera, a što od aspiracije?

Pa nek muž uzme krumpiriće, a ti mu mazni koji. Tradicija je tradicija, mora se ispoštovati!!!
    I ne možeš razlikovati posljedice aspiracije i transfera, preblizu su.  Većina će biti posljedica aspiracije, transfer uglavnom nema posljedice (eventualno malo krvi).

💔💔💔

sbjelisi
    20. Ožujak 2021. 13:50

Monkica24

Monkica, ja nemam pojma, ali mislim da su djevojke ovje znale pisati da im je još nekolik odana bio trag. 
    Au, ti nisi onda 🍟🍟 Ja ću pojesti za tebe, dont worry. 
    Koliko sam shvatil krumpirići su jedna od must do after transfer 

oharascarlett14@gmail.com

Ruska1986
    20. Ožujak 2021. 13:51

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Ruska1986, a jebiga. Volimo misliti da imamo kontrolu. Pa pratimo simptome od 1DNT iako ih realno ne možemo imati. I kasnije od pozitivne bete pratimo simptome pa se uzrujavamo šta koji znači. Možda je u drugoj trudnoći lakše, ali besposleni ženski um svašta iskreira iz štrecanja, neštrecanja, ….
    Bit će ovo zanimljivi tjedni pred nama…Nadja81, ciste su jako česte u ovim postupcima. Druga stvar je što su tvoji liječnici to loše ishendlali.

Ma joj, pa sve je to prirodno i normalno. Cak mislim da uopce nisi opusteniji ni u drugoj trudnoci. Pol tog pozaboravljas, a svaka je razlicita. Ali sta ces, nema druge neg prihvatit to i napravit nekako ono sta je za tebe najbolje. Ako su to cesci UVZi, dapace. Ako je to nabavljanje baby watchera, super! Ili nista od navedenog, opet dobro. Bitno je da je glava poslozena, a sta god treba napravit da bi se do tog doslo, dapace! 🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Monkica24 🍀
    20. Ožujak 2021. 13:52

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Monkica24

Pa nek muž uzme krumpiriće, a ti mu mazni koji. Tradicija je tradicija, mora se ispoštovati!!!
    I ne možeš razlikovati posljedice aspiracije i transfera, preblizu su.Većina će biti posljedica aspiracije, transfer uglavnom nema posljedice (eventualno malo krvi).

Deal! Toliko sam uzbuđena da svako malo idem piškit!!!

ja-38 g., AMH 10.1; inzulin. rez.; on-39 g. dg. oligoasthenozoosp;
    14.2. prirodnjak; 22.2. ❌ ovulacija
    06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
    02.6. - prirodnjak; 06.6 neg. asp. ❌
    04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
    13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.