Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nadja81
    20. Ožujak 2021. 14:27

BjeliS 💕👣

Nadja81

Cure hvala vam na podrsci. Evo vec sam zavrsila na hitnoj i u bolnici. Jutros u 2h neizdrzivi bolovi, na hitnu i u bolnicu. Dr. je vidio dvije male ciste, krvarenje se jos ne vidi ali pretpostavka je da krvare i da su od toga nastali ti strasni bolovi koji jos traju. Tu sam do daljnjega. Moj prvi ivf postupak i ovako koban. To se valjda samo meni moze desiti da nakon aspiracije praznog folikula nastanu dvije krvarece ciste i ovakve komplikacije.
    Nadjapomalo. Drži se, rješiti ćete ciste, a onda ćeš misliti o postupku. Ne brini sad za to, molim te🙏❤️ Dan po dan, kako mi tu znamo reći.. Ćeš ići na postupak, kada rješite ovo.❤️

Hvala ❤

Marita_07
    20. Ožujak 2021. 14:28

Sanjich 👶🤱

Rita_55

Lita.1234

D_Štoperica 🐼

Ritta jaaaaako mi je žao 💔💔
    Neznam što bih ti rekla jer znam da te ništa ne može utješiti. Prejaka je to bol, ali uz pomoć muža, nekako ćete morati smoći snage za dalje.
    U istoj sam situaciji što se tičee razmaka između uzv .. bila sam u 6tt na uzv i idući me čeka tek idući tjedan. To su 3 i pol tjedna čekanja od jednog do drugog, a u međuvremenu neka si mislim dali je sve ok i kidam živce.
    Dali si osjetila promjenu koja bi uopće mogla ukazati na takav ishod? Pa Bože zašto 😪😪😪
    Budi hrabra draga 🙏❤️
    Želim ti što bezbolnije nadolazeće dane 😘

Ja sam uvijek od 6tt do 12 tt isla na utz svaka 2 tjedna. I stvarno bi to svakoj preporucila radi osobnog mira ❣❣moja ginekologica je takva koja to sama trazi i onda poslije 12 tt predemo na svaka 4 tt.

To sam i ja pomislila, ali gin mi je rekao da sam dolazila i svaka 5 dana nebi bilo pomoći, kada se radi o missed ab. Nažalost je tako, nemaju oni puno objašnjenja niti ću ih ikad znat, za trombofoliju su mi rekli da se radi tek ako imaš par uzastopna abortusa. Slomljena sam i ne znam kaj me čeka u Petrovoj na kiretazi💔😥

Mislim da nitko ne misli da češći pregled može išta spriječiti.. Više gledam na to kao period mira i saznanja da je sve ttenutno ok.. Ovako je šok.. Prije mj dana sve ok i dođe pregled i kažu ti da je srce stalo još prije 3 tjedna.. Meni je to psihicki teror koji ne zelim proc.. Ako vec moram onda barem nek saznam sto prije..
    Svakako je tesko kad god saznas i zelim ti da prodje sto laksw i bezbolnije.. Nemam druge rijeci jednostavno to je uzasno i zao mi je sta nam se to dogadja.. Pogotovo nakon ivfa i napokon uspjeha. Drzi se 🙏❤️

Hvala na riječima utjehe❣️Treba vremena da se preboli i skupit snage za dalje.Uglavnom je praksa u ginekologiji da ako je sve u redu naručju te na novi pregled svakih 4tj.Iskreno šok je kad god saznaš. 

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
    4./25 aspiracija 4 oocite, 1 js oplođena i zrela, no ima više pronukleusa te je izostao normalan razvoj zametka.

20. Ožujak 2021. 14:30

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Magnolia

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Magnolia

Kako se Mtb lagano sulja na jesenske bebe, a sve kao ono okolo kole🤣🤣, preksutra ce vec tamo analizirati jaja i kolica😅😅

Pa rekla sam prije tjedan dana već da ih čitam.Baš kao i ti, očito
    A ja nikad nisam mogla izbjeći priliku da se pravim pametna kad mi skoči pred nosNisam to nikad skrivala
    Za kolica i jaja mi se jebe, bude muž kupio kad rodim.

Usla sam sada jer sam na aktualne teme vidjela da je tvoj zadnji post tamo😜😜, a ne citam jer je moje misljenje da su onakve teme onako rano van pameti. Zbog svega… Ali tko voli neka izvoli.

I jesi vidjela kako sam se raspisala o kolicima
    Volim čitati jer realno one možda pokriju teme koje mi ne znamo jer se fokusiramo na začeće (ne mislim pritom na gluposti o kolicima ni da je dovoljno imati samo 3 UZVa u trudnoći, a da je folna moderna izmišljotina i da je dovoljno jesti finu klopu ). Ima tamo iskusnih rodilja i žena koje su prošle više trudnoća, svašta se može naučiti. Između ostalog i to da je normalno da imaš mučnine, koje onda naglo nestanu.
    Iskreno, ja se u svojim trudnoćama (sad već mogu pisati u množini) puno manje uzrujavam nego bi inače (moj mozak je programiran tako da traži rizike u svemu, zato sam dobra u svom poslu) jer čitam iskustva drugih trudnica. I preferiram čitati iskustva trudnica sa urednim trudnoćama, nego onih sa problematičnima - jer po ovima iz urednih možeš naučiti što je zapravo uobičajeno i što NIJE znak nečeg lošeg (jer nama, naravno, SVE JEST znak nečeg lošeg).

Ja sam bas obrnutog misljenja. Daleko od toga da ne bih voljela biti onako neopterecena i bezbrizna i sretna gledajuci djecju opremu, ali cini mi se da vise o svemu i zatrudnjivanju i trudnoci zna ovaj forum, cini mi se da ovaj forum zna vise od pojedinih ginekologa. Eto i primjer je slanje vađenje bete u 6tt sto niti jedna od nas tu ne bi radila. Onda kada procitam samo se nazivciram. Takve su i zene i majke oko mene, imaju po cetvero djece a nemaju pojma npr. cemu sluzi utrogestan, zasto pijem aktivnu folnu, sto je biokemijska, sto je nipt i slicno. Ja sam, a i vecina na ovoj temi, u nekom drugom svemiru sto se tice toga svega, na zalost...

• Nadja81
    20. Ožujak 2021. 14:30

anavi985

Nadja81-jesi imala samo 1 folikul ili su samo jedan najveci aspirirali, a jos neke manje ostavili?
    Ja sam u istoj klinici (VV), kod iste dr. J., baš putujem odande… meni lani u lipnju dr.otkazala postupak uz klomifen 15.dc jer su folikuli prestali rasti i poprimali svojstva ciste… ali su s mengom otisle… 3.dc se vidlo da folikuli nisu kakvi trebaju biti, al druga dr.je išla probati… ne znam jesam li dobro shvatila da je tebi dr.sad odgodila postupak zbog neceg na jajnicima ili si tek imala aspiraciju?

Imala sam aspiraciju prije dva tjedna. Nije spominjala nikakve dodatne fokikule tada, aspirirala je samo jedan a ova dva je navodno probusila kako bi dosla do ovog koji je htjela aspirirati i ta dva su ozlijeđena ostala na jajniku i od toga su se napravile ciste.

• Nadja81
    20. Ožujak 2021. 14:31

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Ruska1986, a jebiga. Volimo misliti da imamo kontrolu. Pa pratimo simptome od 1DNT iako ih realno ne možemo imati. I kasnije od pozitivne bete pratimo simptome pa se uzrujavamo šta koji znači. Možda je u drugoj trudnoći lakše, ali besposleni ženski um svašta iskreira iz štrecanja, neštrecanja, ….
    Bit će ovo zanimljivi tjedni pred nama…Nadja81, ciste su jako česte u ovim postupcima. Druga stvar je što su tvoji liječnici to loše ishendlali.

Da, na zalost. 😘

• Nadja81
    20. Ožujak 2021. 14:32

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Ruska1986, a jebiga. Volimo misliti da imamo kontrolu. Pa pratimo simptome od 1DNT iako ih realno ne možemo imati. I kasnije od pozitivne bete pratimo simptome pa se uzrujavamo šta koji znači. Možda je u drugoj trudnoći lakše, ali besposleni ženski um svašta iskreira iz štrecanja, neštrecanja, ….
    Bit će ovo zanimljivi tjedni pred nama…Nadja81, ciste su jako česte u ovim postupcima. Druga stvar je što su tvoji liječnici to loše ishendlali.

Kaze doktor ako ne prestanu krvariti da ce me operirati.

• Nadja81
    20. Ožujak 2021. 14:33

blacksheep

Nadja81 drži se.. proći će i to.. ❤️

Hvala ❤

Nina92
    20. Ožujak 2021. 14:36

Nadja81

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Kaze doktor ako ne prestanu krvariti da ce me operirati.

Drzi se draga ❤️❤️❤️

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

Anavi985
    20. Ožujak 2021. 14:37

Nadja81

anavi985

Nadja81-jesi imala samo 1 folikul ili su samo jedan najveci aspirirali, a jos neke manje ostavili?
    Ja sam u istoj klinici (VV), kod iste dr. J., baš putujem odande… meni lani u lipnju dr.otkazala postupak uz klomifen 15.dc jer su folikuli prestali rasti i poprimali svojstva ciste… ali su s mengom otisle… 3.dc se vidlo da folikuli nisu kakvi trebaju biti, al druga dr.je išla probati… ne znam jesam li dobro shvatila da je tebi dr.sad odgodila postupak zbog neceg na jajnicima ili si tek imala aspiraciju?

Imala sam aspiraciju prije dva tjedna. Nije spominjala nikakve dodatne fokikule tada, aspirirala je samo jedan a ova dva je navodno probusila kako bi dosla do ovog koji je htjela aspirirati i ta dva su ozlijeđena ostala na jajniku i od toga su se napravile ciste.

Šteta da ih nije aspirirala ako ih je vec probusila 😏
    Drži se... nadam se da ce proci bez operacije...

Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
    MM 86. - sve ok,
    VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
    SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
    20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
    Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Ožujak 2021. 14:37

Magnolia, zato smo se lijepo podijelile. Ja čitam i njih, i ako naletim na nešto pametno, podijelit ću i ovdje, 

Nadja81, nadam se da ćeš proći bez operacije. 
    I da se u tih doktora koji su te do sad vodili više ne vraćaš.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.