Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    20. Ožujak 2021. 11:18

Tinaa Troškove FETa ne snose, također ne snose ni smrzavanje ostalih embrija koje dobiješ u stimulaciji.. . Ali FET se ne ubraja u postupak. Samo stimulacija se računa kao postupak i nju subvencioniranju + pikice i lijekove, anesteziju itd.. Ali troškovi feta su ništa koliko sve ostalo košta tako da... Ali nebitno koliko košta, samo da je sve u redu. Ono što mi se ne sviđa je što na taj način pristupaju trudnicama kad trudnoća uspije .. Ali evo vidim da i Mara234 ima isti slučaj tako da smatram da je sve to samo do doktora, a ne do zakona neke države.
    Ništa, jednostavno se moram pomiriti sa tim da je svaka žena različita i da svaka nosi svoje i da je svaka trudnoća individua sama po sebi. Meni je neobično to što se baš dobro osjećam zadnja 2 dana kao da nisam trudna. A čak i da nešto nije ok simptomi nebi samo tako najednom stali, kao što MTB kaže. Vjerojatno sam pod dojmom svega lošega što se dešava. Možda bolje da manje čitam 🙈 ali kad nemoguuuuu.... 

endometrioza

20. Ožujak 2021. 11:19

🌼TiKi🌼

Trudnice nase… Sto se tice simptoma, mucnina… To dođe pa ode na par dana pa bude grozno par dana i tako u krug do drugog tromjesjecja kad mogu nestati ili se nastaviti. Meni je tako bilo u obje trudnoce. S tim da sam u prvoj imala mucnine do 9.tt i to ne svaki dan i onda su prestale, a u ovoj tek od 9.tt imam mucnine i jos uvijek me ponekad uhvate. Sise me nisu uopce boljele ni u prvoj ni u ovoj trudnoci, samo su se povecale i potamnile bradavice, ali to tek prema 12.tt. Sad su ogromne i teske, ali sad tek i pocinje stvaranje kolostruma. Tako da. Sve smo individualne, nema mjesta panici. Znam da se brinete i brinut cete stalno. Tako je to kod nas, osobito ako imate jos lose iskustvo iza sebe. Meni su pregledi do 12.tjedna bili cesci. Prva dva tjedan za tjednom pa za dva i za tri tjedna kadje bio kombinirani i anomaly scan. Sad imam svaka 4.tj s tim da mi je rekao da se slobodno javim ako osjetim bilo kakve jace bolove, cudne iscjetke ili ne daj Bože krvarenje i mogu doci i prije. Do kraja necemo biti mirne i nild se ne zna sto moze biti, ali moramo biti pozitivne i ici dan za dan, tjedan za tjedan. Cuvajte se 😘

Nadam se da si u pravu i da je ok sto su se smirile sada 🙏🍀😘😘😘hvala ti na iskustvu nigdje nisam nasla da cure pisu da im je tako rano se smirilo

Marita_07
    20. Ožujak 2021. 11:20

Lita.1234

D_Štoperica 🐼

Ritta jaaaaako mi je žao 💔💔
    Neznam što bih ti rekla jer znam da te ništa ne može utješiti. Prejaka je to bol, ali uz pomoć muža, nekako ćete morati smoći snage za dalje.
    U istoj sam situaciji što se tičee razmaka između uzv .. bila sam u 6tt na uzv i idući me čeka tek idući tjedan. To su 3 i pol tjedna čekanja od jednog do drugog, a u međuvremenu neka si mislim dali je sve ok i kidam živce.
    Dali si osjetila promjenu koja bi uopće mogla ukazati na takav ishod? Pa Bože zašto 😪😪😪
    Budi hrabra draga 🙏❤️
    Želim ti što bezbolnije nadolazeće dane 😘

Ja sam uvijek od 6tt do 12 tt isla na utz svaka 2 tjedna. I stvarno bi to svakoj preporucila radi osobnog mira ❣❣moja ginekologica je takva koja to sama trazi i onda poslije 12 tt predemo na svaka 4 tt.

To sam i ja pomislila, ali gin mi je rekao da sam dolazila i svaka 5 dana nebi bilo pomoći, kada se radi o missed ab. Nažalost je tako, nemaju oni puno objašnjenja niti ću ih ikad znat, za trombofoliju su mi rekli da se radi tek ako imaš par uzastopna abortusa. Slomljena sam i ne znam kaj me čeka u Petrovoj na kiretazi💔😥

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
    4./25 aspiracija 4 oocite, 1 js oplođena i zrela, no ima više pronukleusa te je izostao normalan razvoj zametka.

blacksheep
    20. Ožujak 2021. 11:26

Rita_55

Lita.1234

D_Štoperica 🐼

Neznam što bih ti rekla jer znam da te ništa ne može utješiti. Prejaka je to bol, ali uz pomoć muža, nekako ćete morati smoći snage za dalje.
    U istoj sam situaciji što se tičee razmaka između uzv .. bila sam u 6tt na uzv i idući me čeka tek idući tjedan. To su 3 i pol tjedna čekanja od jednog do drugog, a u međuvremenu neka si mislim dali je sve ok i kidam živce.
    Dali si osjetila promjenu koja bi uopće mogla ukazati na takav ishod? Pa Bože zašto 😪😪😪
    Budi hrabra draga 🙏❤️

Ja sam uvijek od 6tt do 12 tt isla na utz svaka 2 tjedna. I stvarno bi to svakoj preporucila radi osobnog mira ❣❣moja ginekologica je takva koja to sama trazi i onda poslije 12 tt predemo na svaka 4 tt.

To sam i ja pomislila, ali gin mi je rekao da sam dolazila i svaka 5 dana nebi bilo pomoći, kada se radi o missed ab. Nažalost je tako, nemaju oni puno objašnjenja niti ću ih ikad znat, za trombofoliju su mi rekli da se radi tek ako imaš par uzastopna abortusa. Slomljena sam i ne znam kaj me čeka u Petrovoj na kiretazi💔😥

Rita, nakon mog spontanog, budući da mi nitko ništa nije htio preporučit, sama sam otišla privatno u zg gdje mi je doktorica napisala popis pretraga za obavit. Između ostalog i pretrage za trombofiliju i ispalo je da imam PAI-1 homozigot. Soc. Ginić mi je dao sve uputnice potrebne za to. Dakle, ne prepuštaj slučaju, napravi sama testove pa ćeš vidjeti. Ne znam je li to kod mene bio uzrok, jer je čak veća opasnost u višoj trudnoći. Ali ne želim riskirati.

Ja: 41g, 1 spontani AB 2019.g., PAI:4G homozigot, AMH: 2,40 pmol/l MM: 39g., Oligozoospermia
    1.IVF postupak 3/21(Repromed):Elonva, Orgalutran,Pergoveris,Brevactid; beta: 0.1
    17.4. GK 🌲🌲🌲 ( bojažljivo 😇)

20. Ožujak 2021. 11:29

Rita_55

Lita.1234

D_Štoperica 🐼

Budi hrabra draga 🙏❤️

Mislim da nitko ne misli da češći pregled može išta spriječiti.. Više gledam na to kao period mira i saznanja da je sve ttenutno ok.. Ovako je šok.. Prije mj dana sve ok i dođe pregled i kažu ti da je srce stalo još prije 3 tjedna.. Meni je to psihicki teror koji ne zelim proc.. Ako vec moram onda barem nek saznam sto prije..
    Svakako je tesko kad god saznas i zelim ti da prodje sto laksw i bezbolnije.. Nemam druge rijeci jednostavno to je uzasno i zao mi je sta nam se to dogadja.. Pogotovo nakon ivfa i napokon uspjeha. Drzi se 🙏❤️

sbjelisi
    20. Ožujak 2021. 11:34

Kača nema razloga da si down, bebe su s tobom 😍 Zapamti: PUPO ❤ Uživajte do kritičnih dana, onda se možeš krenut nervirat. Meto ce to obavijestiti kada je to 😋😂💪 Vidi Mara. Nemojte se zamarati simptomima 4dnt, nema ih tako rano u T!! 🙏✌
    Monikica ides na transfer i to je 🔝❤
    Znaci sutra ces me ti smarat s McD 🍟 😁😂😂😛
    Ja sam zaboravila u kojoj si ti klinici?
    Ruska, evo nje, spremna ko puska! 😛😍❤💃
    DStoperica nema do Balkana! 😉✌
    Mara ti si na Balkanu, ti mozes privatno kada poželiš 😉😋
    Nakapaka

oharascarlett14@gmail.com

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    20. Ožujak 2021. 11:37

Sanjich istina, nakon tvog ću biti mirnija u lakše dočekati četvrtak. Sad sam si skuhala kavu nakon 3 tjedna ili više. Pijem ju, nije da mi paše neznam kako ali ono, mogu popiti....baš me zanima razvoj događaja. I upravo to što si pisala, ako je već suđeno za loš ishod bolje saznati prije nego poslije. Mene je u startu naručila za 3 i pol tjedna.. I to bi vjerojatno čekala još i iza Uskrsa, da nisam rekla da idem na g.o taj isti tjedan...
    Samo se nadam da je sve ok, i da praznike provedem u miru i sa svojom obitelji, a ne sama u bolnici.. NEDAJ BOŽE. I znam da bi zadnje i tom ishodu trebala razmišljati, ali badava, psiha je čudo. I mislim da je svaka prošla isto...
    Držite se sve moje lavicee koje imate psihičke probleme kao ja 🙈🙈🙈🙈

endometrioza

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    20. Ožujak 2021. 11:38

Dolly, ako nas čitaš javi se... Znam da si dan razlike od mene i Sanjich... Samo da vidimo kako si 🤗🤗💕💕💕

endometrioza

Tuma
    20. Ožujak 2021. 11:47

Dada, Sanjich bit će to sve oke. ❤️ Ja nisam imala mučnine uopće pa se ne mogu poistovjetiti ali kužim strah. Samo mislim da je to kako cure kažu normalno. Možda se vrate za dan dva, a možda su vam već i prošle 😊 bit će bebe dobro🥰 evo i ja panicarim jučer i dns jer se moja beba slabije osjeti jučer i jutros. Osjetim ju i dalje, inače bih već bila na hitnoj, ali malo slabije nego zadnjih tjedan dana. I znam da je i to normalno i već je bilo perioda kad je aktivnija i kad je mirnija ali čim je ona mirnija ja sam ne mirnija.... Uvijek će biti neki razlog za panicarenje ako ste taj tip (ja jesam)😅 ili kao Ruska1986 udarite po rakiji i mir 😂
    Monkica neka ta 1 bude dobitna!! Držim fige 🥰

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

20. Ožujak 2021. 11:48

Ja sam u istim problemima, do jucer sam bila bas lose, strasna mucnina i slabost. Ni na mobu nisam mogla biti, razgovarati, nista. I sada kada mi je malo bolje crne misli mi se motaju po glavi da se dogodilo nesto loše. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.