Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sunny_🐣
    18. Ožujak 2021. 15:22

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Nina985

Sunshine10

Pozdrav drage žene, da pokušavam sa pitanjem na ovoj temi.. na drugoj niko nema odgovor. Muž je radio spermiogram I na nalazu pise dijagnoza normozospermia I leukocytospermia. Brojcano je sve uredu I nema problema da ustanem trudna. Prilikom preuzimanja nalaza doktor mi je rekao da taj nalaz zavisi od mojih briseva. Moji brisevi jos nisu gotovi. Ali mi je receno ako bude sve uredu sa mojim brisevima da muž treba ici urologu I raditi spremokulturu. A ako moji brisevi budu losi onda sam mu vjerovatno ja to prenijela . Zna li neko nesto vise o ovome ? Hvala unaprijed ❤

Haah pa možda je i on tebi prenio neku bakteriju., a možda ti nemaš, a on ima. Prošlo ljeto moj muž je imao povišene leukocite. Moji brisevi su bili uredni, a njemu je nakon bakteriološke obrade spermiograma utvrđena e.coli i streptokok. Pio je antibiotike 10 dana, natakao se s čajevima i nakon toga je ponovno radio bakteriološku obradu i sve je bilo ok.
    Ti doktori samo nas žene krive 😁😂🤣

Kuuuurveeeeee!!!!!

A i ovi koji imaju azoo, vjerojatno to imaju jer im žene piju krv na slamku i zlostavljaju ihSunašca mala.

Hvalaaaaaaa ❤ a ja mislila da nikad necemo saznati uzrok njegove dijagnoze 😂🖕🏾

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

VM
    18. Ožujak 2021. 15:24

AuroraB po meni si napravila dobru stvar s propuhivanjem jajovoda jer su mene do sad svi ginekolozi pitali zašto to nisam prvo napravila bez ozbira na spermiogram jer se on mijenja, a i događaju se trudnoće i sa lošim spermiogramima. Ti si tu i u plusu kad tvoj partner ima normalan spermiogram i zašto ne bi između postupaka pokušavali prirodno.
    Moj plan je bio ići na HSG pa dalje u IVF ali sad sam se prepala HSG-a pa više nisam sigurna dal da idem. 
    Jedino moj MPO ginekolog (a i slala sam upit u Betaplus MPO-evcima za HSG mišljenje) su rekli da su mi veće šanse putem IVF-a ostati trudna nego prirodno poslije HSG-a. A ja sam htjela riješiti HSG da budem mirne duše da sam to napravila i da između postupaka pokušavam prirodno jer me to ništa ne košta. Čekam menstruaciju pa ću vidjeti što i kako dalje (ili HSG ili IVF).

39 god., AMH low, on OAT, Dr. Lučinger
    02/20 1. ICSI -4 js, opl. 2,ß-0, 05/20 - 2. ICSI -3 js, opl. 2,ET-2, ß- 6.1, 09/20 -3. ICSI-6js, opl. 5, ET- 2, ß- 3.9, 11/20 - 4. ICSI- 9js- opl. 6, ET- 2, 3🐧, ß- 6.0
    03.02. FET - 3🐧,beta 93 ×, 04/21 - 5. ICSI - 4js, ET 2, 2🐧,ß- 6, 06/21 FET - 2 🐧, ß- 3,45, 10/21- 6.ICSI - 3 js,1 embrij, B-16.36, 02/22 7.ICSI-ET 2, b: 203.40,UZV 5+6 GV, UZV 7tt💓, Nifty ✅️, Mamin dečkić 💙

NikiPiki
    18. Ožujak 2021. 15:31

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

A to za propuhivanje jajovoda mi je poznato.. i meni je rekao da nema smisla da se "trošim" na to kad je moja najveća šansa u IVFu. On dosta pazi na to da nas ne namuči nepotrebno. Iako razumijem i logički se slažem s njim, uvijek ima onaj jedan dio nas koji se nada spontano ostati trudan (i dobiti potvrdu da je ipak s nama sve ok i da smo "normalne", a ne "žene s greškom"). Realno, da ovaj postupak nije upalio, ja bih isto išla na propuhivanje.

I ja sam išla na hsg iako je kao nepotrebno i zbog godina i svega. Ali meni je prošli mpo doktor kad sam ga pitala koji bi mogao biti razlog da ne uspijeva prirodno s obzirom na ok spermiogram i sve, rekao da se može dogoditi da kao posljedica spontanog ostanu začepljeni. 
    I ja sam to morala provjeriti zbog svog mira u glavi i da znam da sam sve napravila.
    Isto tako smo i kariogram radili nakon dva spontana makar su svi doktori kasnije komentirali da je nepotrebno. 
    Ali meni je to sve bilo lakše izdržati radeći sve moguće pretrage nego samo čekati.
    I isto je bilo najbitnije imati plan za dalje. 
    Nymeria, jako mi je žao, sve smo to prošle. ❤️

MISS
    18. Ožujak 2021. 15:32

Nirvana super su otkucaji i super izgledas! 
    Women Name drago mi je zbog nalaza.
    Teja1408 super vijesti, curka napreduje!!! I ja sam pocela lagano osjetit prve pokrete, preslatko je 🙏
    Mattan,blacksheep 💪💪 drzimo fige. 
    Nymeria zao mi je,drzi se 🥰💪
    Pozdrav svim curama!  

👸34🤴38
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Ožujak 2021. 15:33

Dia85, ja bih mu rekla i za te moje strahove, zašto ne. S razlogom te strah, a to je dio tvoje obiteljske anamneze. Ima on srca, neće te lagati a možda te umiri. Vjerojatno ti može reći što je u tvom strahu realno i što je stvarna opasnost, a što su bablje priče.

VM, pa ne znam čega te strah. Ako odeš kod Gića, on će ti možda reći da ti HSG ne treba, ali tko tebe sprečava da ga svejedno napraviš? I meni je za svašta rekao da mi ne treba, pa je poštovao moju odluku da to svejedno napravim i pregledao sve nalaze koje sam mu donijela i objasnio mi ih je (je da me je pritom malo zajebavao, ali on voli održavati tu ležernu atmosferu). Pritom bih ja išla na onu pjenicu, nema smisla patiti ako se ne mora.

💔💔💔

Ruska1986
    18. Ožujak 2021. 15:34

AuroraB

a to je činjenica da ni u prvom ni drugom pokušaju nisam imala emrbrija za smrznuti, što mislim da jasno govori i o kvaliteti mojih stanica! To je ono što govori i moja doktorica… želi poraditi i na njihovoj kvaliteti kroz Menopur, i planira mi također dati duplu štopericu… Tako da je moja odluka na kraju dana, jasna i potvrđena, a to je da nastavljam u Petrovoj kod dr. L.Š.🧡❤️💜💛 Povrh toga, dr. me pitala da li se osjećam spremno za postupak, pošto je operacija bila u 1mj. Rekla sam da iskreno nisam još psihički spremna za novi postupak. Savjetovala je da iskoristim blagodati propuhivanja, odradim tempirane odnose mjesec dva i da onda dođem u postupak. Također, da mogu krenuti i za dva tjedna (znači u 4mj kad sam i zapisana), da je odluka na meni… i da neću pogriješiti ako pričekam mjesec dva jer sam imala psihički, fizički i emotivno težak period iza sebe. Eto…

Meni je drago sa si ti, unatoc ocito dobrim konzultacijama sa G, ipak odlucila za Lanu. Ja sam nekako bila i uvjerena da si se ti vec skroz odlucila za nju. Jucer sam ju i ja imala prilike upoznat i cini mi se jako draga. Sad, kratko sam ju vidla ali mi se cini ok.. I ja ti stvarno, od ❤❤❤❤❤, zelim sto brzi uspjeh! 🙏🏻 😘

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

VM
    18. Ožujak 2021. 15:35

moram izguglati tu pjenicu, prvi put to čujem 

39 god., AMH low, on OAT, Dr. Lučinger
    02/20 1. ICSI -4 js, opl. 2,ß-0, 05/20 - 2. ICSI -3 js, opl. 2,ET-2, ß- 6.1, 09/20 -3. ICSI-6js, opl. 5, ET- 2, ß- 3.9, 11/20 - 4. ICSI- 9js- opl. 6, ET- 2, 3🐧, ß- 6.0
    03.02. FET - 3🐧,beta 93 ×, 04/21 - 5. ICSI - 4js, ET 2, 2🐧,ß- 6, 06/21 FET - 2 🐧, ß- 3,45, 10/21- 6.ICSI - 3 js,1 embrij, B-16.36, 02/22 7.ICSI-ET 2, b: 203.40,UZV 5+6 GV, UZV 7tt💓, Nifty ✅️, Mamin dečkić 💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Ožujak 2021. 15:39

VM

Tekst by ribic:
    Ak si u Zg odi privatno (ja sam bila kod Vukovica) na ex em pjenu. Ne osjetis nista i to je to. Gotovo u 2 min. Vrijedi svake lipe.

Postoje razlicite metode prohodnosti i ja sam se odlucila na tu ex em pjenu/gel jer nista ne boli. I super mi bilo jer privatno mogu doci kada se dog (predvecer) i ne moram izlazit s posla i sl. Ako trebas prohodnost i imas financijskih sredstva (1.500 kn) toplo preporucam ovo. Max bol koju sam osjetila u te 2-3 min je kao slabiji grc dok imam mengu. 
    Klasicna prohodnost bude s klasicnim kontrastom ili fizioloskom i treba vise tekucine ustrcati i zato zapravo boli. Ta kolicina tj. vise mm koji ti prolaze kroz jajovode. A ove pjene/gela ide puno manje i zato ne boli.

💔💔💔

NikiPiki
    18. Ožujak 2021. 15:40

VM

Ja sam išla na ultrazvučnu histerosalpingografiju (SonoHSG) i nije me ništa bolilo. Možda je to ta pjenica 🙈

Ruska1986
    18. Ožujak 2021. 15:40

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Dia85, ja bih mu rekla i za te moje strahove, zašto ne. S razlogom te strah, a to je dio tvoje obiteljske anamneze. Ima on srca, neće te lagati a možda te umiri. Vjerojatno ti može reći što je u tvom strahu realno i što je stvarna opasnost, a što su bablje priče.

VM, pa ne znam čega te strah. Ako odeš kod Gića, on će ti možda reći da ti HSG ne treba, ali tko tebe sprečava da ga svejedno napraviš? I meni je za svašta rekao da mi ne treba, pa je poštovao moju odluku da to svejedno napravim i pregledao sve nalaze koje sam mu donijela i objasnio mi ih je (je da me je pritom malo zajebavao, ali on voli održavati tu ležernu atmosferu). Pritom bih ja išla na onu pjenicu, nema smisla patiti ako se ne mora.

Opet ja moram o njemu 🙂🙃 ali meni je jucer, recimo, bilo jako lijepo od njega dok je zabrinuto gledao taj CTG, cijelo vrijeme mi je nekako drzao ruku na ramenu.. Onako, kao da ti daje nekakvu podrsku..  Realno, bio je u guzvi i imao je hrpu stvari za obavit, al je cijelo vrijeme bio kod mene. To je nest sta fakat moras cijenit! ❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.