Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    04. Prosinac 2020. 20:27

LUCIJA007

Jeremija

vuky, pa koji dan će ih zamrznut? jesu ti baš rekli da su loše kvalitete? Ako su došli do 5-tog dana i nisu toliko loši.
    LUCIJA007, radit će ga samo on (donacija), njoj će valjda tamo u klinici napravit. Nego ne znam hoće li ga tu primit samog na pretragu ili će tražit i mene? tj. traže ga samo kariotip.

Anhaaa da ako je donacija onda da ima smisla sto ide samo on, nisam taj dio znala..
    Ne vjerujem da im onda treba tvoj ako je donacija…

prijateljica me uvjerava da moramo ić zajedno jer da oni to nešto spajaju, uspoređuju nzn šta (nisam joj rekla da nam treba samo njegov). Ima li smisla kariotip bez kariograma?

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Prosinac 2020. 20:33

Ljutopile, žao mi je zbog tih cisti. Po meni, ako ti je opcija ili odustati ili gurati se prebrzo, onda je odmor od više mjeseci najbolji kompromis.

Lucija007, možda sam glupa, ali koja je razlika između histeroskopije i laparoskopije? Ja sam mislila to pitati u Podobnika, imaju li i oni taj lagani histeroskop ili je Radončić tu najbolji?

vuky, već ti više puta odlični nisu uspjeli. Možda će baš ovaj put ovi "lošiji" biti uspješni. Ionako su te ocjene dobar/loš samo ocjene "vanjske" kvalitete, unutarnju kvalitetu oni ne znaju. Moj malac je bio fantastičan i genijalan, i napredan i svašta nešto, pa eto, očito nije valjao. Bolje imati osrednjeg koji dođe do kraja, nego genijalca koji propadne.

Takica, hvala na pojašnjenju.

LucyLou, ma ja sam prije ovoga radila preko 15km dnevno pješke. Tokom postupka nisam više mogla, a sad me strah hodati da mi se ne dogodi nezgoda putem. Kad bude gotovo, vraćam se mom hodanju i planinarenju. Slažem se, lijek za tijelo i za dušu.

💔💔💔

AuroraB
    04. Prosinac 2020. 20:43

Vuky vrlo dobro mi je poznat osjećaj... od hrpe folikula i 7 oplođenih, sam došla na transfer 5. dan i kad sam bila na stolu raširenih nogu je došla biologica i rekla :"Vraćamo dvije blastocite BB kvaliteta, zamrznutih stanica nema!" E, mrak mi je pao na oči i to doslovno. Tako sam bila jadna da sam okrenula glavu od ekrana kad su radili transfer, i još mi govori doktorica nek pogledam u ekran, da vidim kako ih smještaju...a meni više nije bilo do ničeg i u tom trenutku sam izgubila svu vjeru i znala da neće ništa od toga biti. MEĐUTIM, što se tiče same kvalitete tih embrija, stvarno vjerujem da njihove procjene nisu u većini slučajeva točne, jer smo puno puta na forumu svjedočili da su cure ostale trudne sa loše ocijenjenim zametcima... Po tom pitanju se nemoj brinuti ili očajavati. Znam kakav je osjećaj kad smrzlića nema, ali eto... pomiriti se sa time i vjerovati u ova dva koja imaš! Vjeruj u njih već od sada i budi pozitivna, ja sam od svojih odustala odmah na transferu i za sljedeći postupak ću si dati ekstra truda da vjerujem u njih...

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

vuky
    04. Prosinac 2020. 20:44

manemoj te dve su smrznuli, 5.dan je danas, i danas su ih smrznuli, ali nisu blastociste i da su losije kvalitete! 
    Dada31 nista mi nisu rekli- ali mislim da su mi lijevo otisli folikuli a drugi bili manji i isao je na njih, ocito su se vise njih oplodile, ali je razvoj stao... sad sto, zasto- nitko ne govori, pitati cu kada odem na fet! 
    Bozma ne znam, sli ova biologica minod pocetka pari da se nicem ne nadam... takva mi je vibra totalno! Sad sam skroz razocarana....

04. Prosinac 2020. 20:46

MTB

Ljutopile, žao mi je zbog tih cisti. Po meni, ako ti je opcija ili odustati ili gurati se prebrzo, onda je odmor od više mjeseci najbolji kompromis.

Lucija007, možda sam glupa, ali koja je razlika između histeroskopije i laparoskopije? Ja sam mislila to pitati u Podobnika, imaju li i oni taj lagani histeroskop ili je Radončić tu najbolji?

vuky, već ti više puta odlični nisu uspjeli. Možda će baš ovaj put ovi "lošiji" biti uspješni. Ionako su te ocjene dobar/loš samo ocjene "vanjske" kvalitete, unutarnju kvalitetu oni ne znaju. Moj malac je bio fantastičan i genijalan, i napredan i svašta nešto, pa eto, očito nije valjao. Bolje imati osrednjeg koji dođe do kraja, nego genijalca koji propadne.

Takica, hvala na pojašnjenju.

LucyLou, ma ja sam prije ovoga radila preko 15km dnevno pješke. Tokom postupka nisam više mogla, a sad me strah hodati da mi se ne dogodi nezgoda putem. Kad bude gotovo, vraćam se mom hodanju i planinarenju. Slažem se, lijek za tijelo i za dušu.

Laparoskopija je bas operacija...tri reza na trbuhu i laparaskopom se ulazi u unutrašnjost trbusnje supljine, ja, sam bila 3 dana u bolnici... 
    Nakon 2 mjeseca sam isla na postupak. 
    Gleda se stanje jajnika i jajovoda i uklanja se ukoliko ima potrebe za nesto od toga tipa jajovod, jajnik ,ciste,priraslice
    ... Uglavnom laparoskopijom se vide stvari koje se ultrazvukom ne vide...
    A histeroskopija ide vaginalno i to je pregled unutrašnjosti maternice te se takodjer mogu otkloniti neke sitne anomalije u  njoj..
    U biti bilo bi najbolje napraviti i laparoskopiju i histeroskopiju u jednom kad se vec ide samo za laparoskopiju treba imati neke 'naznake' jer je to ipak operacija... 

• Piky
    04. Prosinac 2020. 20:49

LUCIJA007

LioraLiora

Razumijem da. Čekat ću idući pregled. Nisam išla prvi put kod mpo..zbog toga sto mi daleko, i zbog korona testa, ovaj moj "socijalni" radi privatno i preko hzzo i ima novi ultrazvuk ne mogu reći…ali evo odg.mi moja mpo doktorica, da sam ipak trudna 6+2 po njihovom..eto…

Zao mi je, nadam se da doktor nije dobro vidio… No na betu smo mislile da nije bas ok sto ti je za rast od 500 do 5000 trebalo skoro 2 tjedna,to mi se ne cini iskreno uredan nalaz.

Uglavnom u mog slučaju ako se sjećate socijalni ginekolog nije ništa vidio, kaže on ja ništa  ne vidim 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️, ja odmah drugi dan na VV kod Doroteje I ona je vidila I gv i žumanjčanu,i tad kad sam išla na prvi uzv to je bilo sa 38. dan od prvog dana menge  tj 21 dan od transfera Beta mi bila 5450. Uglavnom teško je ne brinuti se, ali uvijek se bolje nadati dobrom nego sebe patiti sa lošim mislima

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

04. Prosinac 2020. 20:50

vuky, meni je sad prečudno da nas većina tu privatno ima predivne embrije, uvijek ocjene odličan, vrlo dobar i onda dođemo u državnu kliniku i puf, loši embriji. Je li oni to nama govore da nas u startu ne obeshrabre, ili drugačije ocjenjuju, stvarno više ne znam šta bi mislila

04. Prosinac 2020. 20:56

LucyLou Mislim da kariogrami ne pokazuju kompatibilnost, oni dijete. Ja sam vec bila na razgovoru sa geneticarima u ljubljani. Uglavnom, cak i ljudi sa neurednim kariogramima mogu dobiti zdravo dijete jer ne mora znaciti da ce dijete skupiti bas taj gen ili kromosom koji ne valja. Isto tako ako par ima uredne kariograme ne mora znaciti da u pravilu moraju imati zdravu djecu. Jer dijete moze biti prvi nositelj takvog gena ako se dogodi nasumicna greska prirode pri spajajnju jajne stanice i spermija. Dalje, dijete također moze skupiti i gresku ili gen od nasih predaka koji mozda mi nismo dobili ali nas potomak moze. Ako mi imamo uredne kariograme, ne mora znaciti da ih nasi roditelji imaju. Mi kad smo bili crtali su nam obiteljsko stablo i bolesti i stanja nasih blizih rođaka, za koja znas, naravno. Ali kako ti mozes znati zbog cega ti ja baka npr. imala pobačaj, tako da mi nalaz toga kariograma ako bude loš jedino moze stvoriti nervozu i napetost. Jer su šanse opet 50:50. Mislim da je ta genetika jos jako neistrazena znanost i da jako ovisi o prirodi, sreći, Bozjoj volji. Zato me strah tog nalaza, ne mogu utjecati na njega a opet ne mora znaciti ako postoje neke greske da jednom nece doci embrij koji nece naslijediti tu gresku. 
    Sto se tiče pgd-a, citajući po americkim forumima bilo je slucajeva da su svi embriji iz ciklus bili genetski neispravni ali zene bi ih ipak vracale da bi na kraju rodile zdravu djecu. A tu na forumu imamo i primjer od Lemon koja je vratila genetski ispravan embrij i na kraju nije dobro zavrsilo. Mislim da ona ima nekakvu inverziju kromosoma ako dobro pamtim.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Prosinac 2020. 20:59

Lucija007, puno ti hvala na detaljnom objašnjenju. Meni bi u idealnoj situaciji trebali skinuti miome laparoskopski, ali svi specijalisti su mi rekli da za to nemam vremena, i da to riješim nakon svih trudnoća. Luci mi je čak jako direktno rekao - ako se išta zakomplicira na operaciji, rutinski će mi izvaditi maternicu, a onda se mogu žaliti upravi vodovoda.

💔💔💔

04. Prosinac 2020. 20:59

*oni pokazuju kromosome, odnosno gene, koje prenosimo na dijete

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.