ANA su antinuklearna antitjela. Najprostije da ti objasnim kada imune ćelije prepoznaju sopstvene ćelije kao strane stvaraju se određena autoantitjela koja su pogubna za sve ćelije organizma jer ih prepoznaju kao strane( autoimune bolesti) u to spadaju i oboljenja štitaste žlijezde.Jedna od metoda detekcije su i ANA uz pANCA, cAnCa anti dssDNA.....imunologija...Eto valjda sam malo pojasnila. 🙅♀️
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Samo da prijavim, cijelo popodne sam koma: 2 losije kvalitete, nisu dosli do faze blastociste! Drugi su odustali! Nisam htjela jos negative ubaciti ali onda pisem ipak… sve to ide u statistiku! Fet bi trebao ici u 1.mj, ali kad budem isla, pitati cu profesora da li to uopce ima smisla…. uglavnom, tuzna sam… a toliko sam se jako nadala da ce biti bar par dobrih… no ocito su ili moje ili njegove stanice lose, ili kombinacija…. i ne ide….
Baš mi je žao, ali pouzdaj se u ove svoje 2 velike šanse 🤞🏼🤞🏼🥰❤️
Dali doktori bar sumnjaju koji je uzrok? Mislim od 14 onako lijepih stanica, i sve se lijepo razvijalo,što je moglo pridonijeti takvom razvoju događaja? 🙄🙄
endometrioza
Tanja79 ja sam radila sve, pa tako i ANA profil, antikardiolipinska antitijela, homocistein, i ne sjećam se što si još navela, koja god da je pretraga, D-dimeri, virusne pretrage (EBV, antitijela, CMV antitijela), ma ostavila sam hrpu para za nula informacija, sve uredno, to je sve vezano uz hematologiju i imunologiju. Tapkanje u praznom, ali bolje da se odradi, da si u glavi mirna. Jedino nisam radila NK cells, ali nije bilo indikacije, jer mora nešto od ostalih pretraga bit neuredno ili barem spontani, a ja nisam niš neuredno imala, svi nalazi okej, samo imam endometriozu i tu je kraj. She’s my Natural Killer cell. Sretno!
Nikitta kako si ti danas? Jesi počela uzimati ponovo Vissane? Kako palac? Kako krvarenje? Jesi riješila zubara? 😊
endometrioza
vuky, pa koji dan će ih zamrznut? jesu ti baš rekli da su loše kvalitete? Ako su došli do 5-tog dana i nisu toliko loši.
LUCIJA007, radit će ga samo on (donacija), njoj će valjda tamo u klinici napravit. Nego ne znam hoće li ga tu primit samog na pretragu ili će tražit i mene? tj. traže ga samo kariotip.
MTB i ostale cure sorry tek sad vidim da ste pronasle informacije...ne bih pisala da sam vidjela
🤦♀️
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Tanja79 ja sam radila sve, pa tako i ANA profil, antikardiolipinska antitijela, homocistein, i ne sjećam se što si još navela, koja god da je pretraga, D-dimeri, virusne pretrage (EBV, antitijela, CMV antitijela), ma ostavila sam hrpu para za nula informacija, sve uredno, to je sve vezano uz hematologiju i imunologiju. Tapkanje u praznom, ali bolje da se odradi, da si u glavi mirna. Jedino nisam radila NK cells, ali nije bilo indikacije, jer mora nešto od ostalih pretraga bit neuredno ili barem spontani, a ja nisam niš neuredno imala, svi nalazi okej, samo imam endometriozu i tu je kraj. She’s my Natural Killer cell. Sretno!
Tako i ja.... Sve to sto si navela sam izvadila i jos hrpu u sklopu trombofilije i imunologije..
Za nk stanice su mi rekli da nema smisla jer se kod nas radi iz krvi i to nista ne znaci jer treba se napraviti iz endometrija tako nesto koliko se sjecam je bilo.. Uglavnom da tu pretragu koju rade u Hrvatskoj nema smisla niti lijeka...
Nikitta, mislim da NK nitko kod nas ni ne radi? Jesi ti danas išta bolje?
vuky, pa koji dan će ih zamrznut? jesu ti baš rekli da su loše kvalitete? Ako su došli do 5-tog dana i nisu toliko loši.
LUCIJA007, radit će ga samo on (donacija), njoj će valjda tamo u klinici napravit. Nego ne znam hoće li ga tu primit samog na pretragu ili će tražit i mene? tj. traže ga samo kariotip.
Anhaaa da ako je donacija onda da ima smisla sto ide samo on, nisam taj dio znala..
Ne vjerujem da im onda treba tvoj ako je donacija...
Samo da prijavim, cijelo popodne sam koma: 2 losije kvalitete, nisu dosli do faze blastociste! Drugi su odustali! Nisam htjela jos negative ubaciti ali onda pisem ipak… sve to ide u statistiku! Fet bi trebao ici u 1.mj, ali kad budem isla, pitati cu profesora da li to uopce ima smisla…. uglavnom, tuzna sam… a toliko sam se jako nadala da ce biti bar par dobrih… no ocito su ili moje ili njegove stanice lose, ili kombinacija…. i ne ide….
Bez panike imas šansu! Sigurno im je bolje kod tebe nego da se kisele po kojekakvim zdjelicama embrioga. Bez da umanjujem njihov značaj.
Nije ni realno da su 14 super kvaliteta. I jedna se moze podijeliti u više ali nema razloga da toneš. Drži se nije sve izgubljeno!
Ljutopile, ja te apsolutno razumijem. Mi smo naruceni sljedeci tjedan na vadjenje krvi za kariogram i prvi put od kada smo u MPO vodama me uhvatio strah - ne od same pretrage nego od nalaza. Sto ako se pokaze da MM i ja nismo kompatibilni i da trebamo na donaciju js ili spermica? Tako da te je stvarno razmumijem. Sto se tice histeroskopije, ja sam ju radila u Poliklinici IVF, bilo malo bolno (popila sam samo ujutro ibuprofen i normabel) ali trajalo je kratko. Uklonili su mi polip ali nakon toga sam imala dva transfera i beta je oba puta bila najmanja ikada. Tako da ja sve vise vjerujem da je do embrija i nicega drugog pa me bas zato strah tog kariograma.
Vuky, zao mi je, nisam takav ishod ocekivala. Ali glavu gore, cuda se dogadjaju i te dvije losije mogu bas u tvom slucaju obje biti dobitne! 😊🤞🏻
MTB, ja vec godinama planinarim i secem, cijelu koronu sam svako popodne hodala, a u zadnje vrijeme mi se i muzic pridruzio. Meni osobno je to jedan od ljepsih dijelova dana, lijek i za tijelo i za dusu. 😊
Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~
Sortiraj odgovore
Najstariji