Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    01. Prosinac 2020. 15:11

Lucija007, eto tako nekako je i mene Poljak poslao da napravim nalaz i rekao da bi mi ga dao bez obzira na nalaz, zbog 4 neuspjela. Pa mogla bi sad pitat dr. da mi ispiše recept, ništa je ne košta. A šta će bit isčiđavanja ako to dobijem, da ne bi bilo kao i kad sam tražila 10000IU Brevactide, nitko to nikad prije nije dobio, jeste vi sigurni da doktorica nije krivo napisala nego vam stvarno to dala, zvat ću ja nju da provjerim

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    01. Prosinac 2020. 15:12

MTB neznam što bih ti pametno napisala a da već nije spomenuto. Pošto si ti već "jednom nogom u grobu zbog starosti" (doktoričine riječi) , neznam što bih ti savjetovala osim da više nikada ne ideš kod te nje.. 
    . Žao mi je zbog bebe 😔 🙏

Jučer na UZV gledam muža i  ženu, došli na aspiraciju, znači oboje nemaju ispod 50 godina...vjerojatno im doktor nije rekao da su stari i za baciti nego čine sve od sebe da bi te ljude usrećili i pokušali nešto izvući ako se da...
    Totalna neprofesionalnost doktorice, užasno mi je to čuti. Tako je i meni dr. V rekao dok sam imala SAMO 26 godina da šta ja čekam jel ja znam da mi sa godinama odumiru jajašca i da ako čekam 30-u da mogu molit za čudo. Eto jbga molim za čudo ali smatram da to jedan doktor nebi smio reći i toliko se igrati našom psihom. Budi jaka, budi ljuta i zainati se jer ti znaš da ti to možeš 🙏❤️ Šaljem podršku ❤️

endometrioza

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    01. Prosinac 2020. 15:14

ericaa nadam se da si preživjela to testiranje. Čula sam da je katastrofa općenito svima, još ako imaš problem onda ti je pretpostavljam bilo puno teže.
    Zapravo ne kužim zašto to rade, zašto se iživljavaju sa tim štapićima. Dva puta sam radila ovdje test, ova puta samo iz grla, nos mi nije ni dirnuo, a dok čujem iskustva iz HR kao ta rade bris oka kroz nos, a ne uzorak sline 🙈🙈🙈🙈🙈

endometrioza

• *.Women_name.*
    01. Prosinac 2020. 15:17

Ja nisam morala jer je uvijek na ultrazvuku bilo ok, pustio je moj prirodni ciklus i pratio ga. Ali znam da je rekao da sam išla na stimulaciju da sada nije uspjelo morala bi mjesec dana ali zato što imam puno folikula pa se bojao hipera, kao da mi malo smiri jajnike

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    01. Prosinac 2020. 15:18

Ovo je bilo za MTB 😁

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    01. Prosinac 2020. 15:20

Jeremija zvala sam LabPlus i ne rade PCR testiranje. Samo antigen i serološki obični... Pa sam zvala Agram, 950kn 🙄 ili Fran Mihaljević 500 kn, ili štampar 680kn 
    Cure ima koja iskustva ili saznanja koliko se čeka rezultat na mihaljeviću ili štamparu?
    Joj tak se nadam da će 15. 12 reći da ukidaju test. Jučer nije trebao, danas treba 😵😵😵😵

endometrioza

Pami
    01. Prosinac 2020. 15:22

Hvala vam cure 😘 idem sljedeći utorak ponovo na uzv.
    Miss ne vidi se još srce, mislim da to tek u 6. ili 7. tjednu. Doktor mi je rekao da je vidljiva gestacijska vrećica i da je sve kako treba biti za ovaj period, pa nisam iskreno previše ni ispitivala jer sam bila zadovoljna što je zasad sve u redu. Kad to ideš na uzv?
    Olivera čestitam, to su predivne vijesti a vjerujem i osjećaj 😍 dr. Sušanj je bila i moja doktorica u Rijeci i slažem se da je super, baš je nekako draga i pozitivna. 
    Erica eto vidiš da je sve u redu, očito dr. prošli put nije dobro mjerio. I ne boj se punkcije, jedan folikul uopće nije ništa strašno, uostalom vidjet ćeš u četvrtak 😉🤞
    MTB jako mi je žao. Loše vijesti znam da si nažalost i očekivala ali još me više žalosti i ljuti stav doktorice u ovom teškom trenutku za tebe. Pusti šta govori, ostala si trudna iz prvog pokušaja i to itekako znači. Pa koliko nas "mlađih" je prošlo više postupaka da bi uspjelo, a neke nažalost nisu nikad ni uspjele uz savršene nalaze. Mpo nije matematika, nema tu garancije nikome ni da će uspjeti niti da neće. Ovaj forum je živi dokaz za to. Gledaj na ovaj postupak kao na nešto pozitivno jer je uspjelo iz prve, nažalost nije se održalo ali to ne znači da sljedeći put neće. Pa koliko je takvih priča i slučajeva... dotad istraži sve opcije, nabildaj stanice- meni je za to recimo daleko najbolje rezultate dala svježa matična mliječ, a ako se odlučiš za ivf polikliniku ja bi ti isto preporučila dr. Maričića. Ja sam kod njega bila na histeroskopiji i baš mi je sjeo, lijepo objasni šta god ga pitaš i baš sam imala osjećaj da sam u dobrim rukama. Sretno za dalje šta god odlučiš i ne daj se ❤

👱‍♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
    05/18- 10/18- 4 inseminacije
    11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
    04/19- prirodni ivf, nema stanice
    1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
    2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
    05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
    3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙

Ruska1986
    01. Prosinac 2020. 15:24

🌺Dada31🌺

Jeremija zvala sam LabPlus i ne rade PCR testiranje. Samo antigen i serološki obični… Pa sam zvala Agram, 950kn 🙄 ili Fran Mihaljević 500 kn, ili štampar 680kn
    Cure ima koja iskustva ili saznanja koliko se čeka rezultat na mihaljeviću ili štamparu?
    Joj tak se nadam da će 15. 12 reći da ukidaju test. Jučer nije trebao, danas treba 😵😵😵😵

Ja sam isla na stampar i bio mi je gotov drugi dan. Doduse, ja sam isla u 7om mjesecu, dok je sve kao ok bilo! Ali mislim da svejedno bude gotov u 2 dana. Sigurno ce cure znati bolje!

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• *.Women_name.*
    01. Prosinac 2020. 15:25

Ruska1986

TiKi92

Ruska abrupcija posteljice. Od pocetka je bila placenta nisko i eto, odvojila se, puknuo mi vodenjak i morala sam na idukciju i porod. Radila sam testove na trombofiliju i imam MTHFR mutaciju i PAI 1, ali po novome se za to ne daje niskomolekularni heparin pa sam na andolu. A zanimljiva stvar je da imam poznanicu koja ima identican nalaz mom i prije tri godine se pikala cijelu trudnocu… Ne znam sto misliti. Hematolozi kazu da su dosle nove smjernice i da takav nalaz vise nije za heparin. U svakom slucaju smatram da testovi na trombofiliju trebaju biti sastavni dio nalaza prije bilo kojeg postupka potpomognute oplodnje.

Jao, bas mi je zao… 😔 Taman kad mislis da je sve ok i da se mozes malo opustit(jer je ipak proslo "rizicno" razdoblje), onda bude tako nesto.. Pa ti uzivaj u trudnoci… Hm, ja sam prva tri mjeseca pila i andol i nikad nisam pitala zbog cega.. Jel to onda kao nesto preventivno, zbog krvi il ?

I ja sam pila do sad, da ti je zbog prevencije

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

01. Prosinac 2020. 15:26

Pami

Hvala vam cure 😘 idem sljedeći utorak ponovo na uzv.
    Miss ne vidi se još srce, mislim da to tek u 6. ili 7. tjednu. Doktor mi je rekao da je vidljiva gestacijska vrećica i da je sve kako treba biti za ovaj period, pa nisam iskreno previše ni ispitivala jer sam bila zadovoljna što je zasad sve u redu. Kad to ideš na uzv?
    Olivera čestitam, to su predivne vijesti a vjerujem i osjećaj 😍 dr. Sušanj je bila i moja doktorica u Rijeci i slažem se da je super, baš je nekako draga i pozitivna.
    Erica eto vidiš da je sve u redu, očito dr. prošli put nije dobro mjerio. I ne boj se punkcije, jedan folikul uopće nije ništa strašno, uostalom vidjet ćeš u četvrtak 😉🤞
    MTB jako mi je žao. Loše vijesti znam da si nažalost i očekivala ali još me više žalosti i ljuti stav doktorice u ovom teškom trenutku za tebe. Pusti šta govori, ostala si trudna iz prvog pokušaja i to itekako znači. Pa koliko nas "mlađih" je prošlo više postupaka da bi uspjelo, a neke nažalost nisu nikad ni uspjele uz savršene nalaze. Mpo nije matematika, nema tu garancije nikome ni da će uspjeti niti da neće. Ovaj forum je živi dokaz za to. Gledaj na ovaj postupak kao na nešto pozitivno jer je uspjelo iz prve, nažalost nije se održalo ali to ne znači da sljedeći put neće. Pa koliko je takvih priča i slučajeva… dotad istraži sve opcije, nabildaj stanice- meni je za to recimo daleko najbolje rezultate dala svježa matična mliječ, a ako se odlučiš za ivf polikliniku ja bi ti isto preporučila dr. Maričića. Ja sam kod njega bila na histeroskopiji i baš mi je sjeo, lijepo objasni šta god ga pitaš i baš sam imala osjećaj da sam u dobrim rukama. Sretno za dalje šta god odlučiš i ne daj se ❤

Pami, koliko si tjedana ti? 5? Pitam posto ja u cetv idem na 1 ultrazvuk sa 6 tjedana..isto tako se ne mora jos vidjeti srce jelda? Negdje sam čitala nekome kasnije sa 7 ili 8.. 🤷‍♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.