Jasna si i kuzim te.. U IVF nekako mislim da bi ti mogla Maricica preporucit... Stvarno je profesionalan, ali svejedno toliko pristupacna i topla osoba. Mislim da bi ti super bio! Svakako ga uzmi u obzir, ako se odlucis za promjenu klinike.
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Ivana pa ne znam, znam da se sve ovdje borimo za te bebice, mozda ima neka cura kojoj smeta slikica, u svakom slucaju bih razumjela 🤗 Hvala ti, danas 4 puna mjeseca i vrijeme za prvu kasicu, imam ogroman strah da se ne zadave, nek mi je bog na pomoci
Da 4 mjeseca cete krenuti s dohranom? Zasto tako rano? Preporuka pedijatra? Mi smo krenuli sa 6 mjeseci
🧔 33 👩 33
1. IVF Petrova, uspješan (15 dnt beta 7178, 24 dnt 28547)
2. IVF Beta plus (9dnt 222, 13dnt 1901, 16dnt 6100)
Ruska abrupcija posteljice. Od pocetka je bila placenta nisko i eto, odvojila se, puknuo mi vodenjak i morala sam na idukciju i porod. Radila sam testove na trombofiliju i imam MTHFR mutaciju i PAI 1, ali po novome se za to ne daje niskomolekularni heparin pa sam na andolu. A zanimljiva stvar je da imam poznanicu koja ima identican nalaz mom i prije tri godine se pikala cijelu trudnocu... Ne znam sto misliti. Hematolozi kazu da su dosle nove smjernice i da takav nalaz vise nije za heparin. U svakom slucaju smatram da testovi na trombofiliju trebaju biti sastavni dio nalaza prije bilo kojeg postupka potpomognute oplodnje.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Ruska abrupcija posteljice. Od pocetka je bila placenta nisko i eto, odvojila se, puknuo mi vodenjak i morala sam na idukciju i porod. Radila sam testove na trombofiliju i imam MTHFR mutaciju i PAI 1, ali po novome se za to ne daje niskomolekularni heparin pa sam na andolu. A zanimljiva stvar je da imam poznanicu koja ima identican nalaz mom i prije tri godine se pikala cijelu trudnocu… Ne znam sto misliti. Hematolozi kazu da su dosle nove smjernice i da takav nalaz vise nije za heparin. U svakom slucaju smatram da testovi na trombofiliju trebaju biti sastavni dio nalaza prije bilo kojeg postupka potpomognute oplodnje.
Jao, bas mi je zao... 😔 Taman kad mislis da je sve ok i da se mozes malo opustit(jer je ipak proslo "rizicno" razdoblje), onda bude tako nesto.. Pa ti uzivaj u trudnoci... Hm, ja sam prva tri mjeseca pila i andol i nikad nisam pitala zbog cega.. Jel to onda kao nesto preventivno, zbog krvi il ?
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Ja sam na kraju na svoju ruku radila genetsko testiranje na trombofiliju, ispostavilo se da imam MTHFR mutaciju. Na sreću još od transfera pijem andol 100 na preporuku neovisnog doktora jer moja MPO nije imala sluha za to, i uz to pijem aktivnu folnu jer kako je netko napisao par stranica ranije za žene s tom mutacijom je folna kiselina jednaka kao da se pije obična voda.
🧔42 👱♀️39
MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙
MTB... Ah...
Prvo... Za nalaze me nazalost uopce ne cudi sto to je rekla to sto je rekla jer je stvar u sparanju.. Ma gdje bi ti sad 'vec' dali da vadis kariogram, hla tipizaciju, histeroskopiju (pretpostavljam da si na to mislila, pod pregled anomalija maternice... Pa to koostaaa🙉🙉🙉
Kao drugo... Ne mora, zbaciti da bi tvoje medikamentozno lijecenje zavrsilo kao moje.. Meni su i u Ginekosu rekli da takva moja reakcija nije bas uobičajena..
A kao trece za, komentir doktorice...
Svjesna si svega, i sama a pogotovo da nema pravila.. Moja draga prijateljica s vv je hematologici odbrusila kad joj je rekla da joj je vlak prosao (imala je 41) da postoje i avioni💪💪!
Uglavnom promijenila je bolnicu i sad je mama trogodisnjaku❣️...
MTBCekala sam tvoju poruku cijeli dan i potajno se nadala da ces reci da se ipak desilo cudo. Zao mi je sto prolazis kroz to, ali znam da si svega i sama svjesna….❤
Sto se tice dr i njenih izjava, znam da te to sad pogodilo, pogotovo uz sve sto prolazis, ali ne obaziri se na to. Ako ti je jednom uspjelo i to iz prvog pokusaja, zasto ne bi opet? Imala si puunooo vise stanica od mene koja sam 10 g mlada…. ja vjerujem da godine donose odredeni rizik, ali isto tako sam uvjerena ako si jednom uspjela da ces opet! ❤❤
Ovo za trombofiliju mi je turbo glupa izjava! Kaj te to onda mora manje brinuti? Oke, kuzim, htjela je reci da to nije bio uzrok problema ovaj put, ali svejedno onda ne bi trebali obavit tu pretragu, nego eto ako se desi, ne daj Boze, pobacaj u kasnijoj trudnoci?
Zene, mozete li mi reci gdje se testovi na trombofiliju mogu obaviti, koliko kostaju i na koje mutacije se treba raditi testove?
Testove na trombofiliju radi dio Petrova, a sve Rebro i Vinogradska… Ja sam isla u Petrovu na jedan dio testova jer nisam znala da ne rade sve pa sam morala ostatak u Vinogradsku. Analiza obuhvaca faktor V Leiden, Faktor II protrombin, MTHFR, PAI 1, Protein C i S, Lupus antikoagulant, APTV i antikardiolipinska IgG i IgM antitijela. Radi se na uputnicu, a ako ides privatno, mislim da je sve zajedno negdje oko 1000e. Bar je tako bilo kad sam ja guglala prije neho sam isla.
MTB jako mi je zao zbog svega. Godine nemaju veze uopce s postupcima. Vidi mene… Nemam ni 30, a vec se skoro 4god mucim od saznanja da sam neplodna pa do tesko ostvarene trudnoce koja je izgubljena u 24.tj pa sad do jako malih broja folikula i jajnih stanica. Bit ces ti bolje, preboli ovo ruzno razdoblje i ruzan gubitak i onda u novoj godini u nove borbe i sigurna sam da ces uskoro grliti svoje malo sunasce ❤️
Hvala ti. Bas cu malo to prouciti...
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Ruska neki mpo doktori daju andol za bolju prokrvljenost maternice kao pomoc kod implantacije pa si mozda zbog toga pila. Sto se tice te opustenosti, svjesna sam da necu biti opustena drugi put sve dok ne rodim. Samo da sve bude ok, makar prelezala cijelu trudnocu u krevetu.
Olivera to bih bila ja. Da kod te nase mutacije se pije aktivna folna jer nam obicna nista ne znaci.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Ruska abrupcija posteljice. Od pocetka je bila placenta nisko i eto, odvojila se, puknuo mi vodenjak i morala sam na idukciju i porod. Radila sam testove na trombofiliju i imam MTHFR mutaciju i PAI 1, ali po novome se za to ne daje niskomolekularni heparin pa sam na andolu. A zanimljiva stvar je da imam poznanicu koja ima identican nalaz mom i prije tri godine se pikala cijelu trudnocu… Ne znam sto misliti. Hematolozi kazu da su dosle nove smjernice i da takav nalaz vise nije za heparin. U svakom slucaju smatram da testovi na trombofiliju trebaju biti sastavni dio nalaza prije bilo kojeg postupka potpomognute oplodnje.
ja na taj MTHFR imam neki divlji tip gena,i ID genotip na PAI 1 i ACE. nisu mi nikad niti andol dali za to, samo mi je Poljak u jednom dao Fragmin. Po njima su za Fragmin samo mutacije na faktoru V i II. Ali...ovako kad slušam priče, od prijateljice mama na dijalizi, ili ljudi nakon operacija ga dobiju bez obzira što nemaju trombofiliju jer su to takva stanja. Negdje sam čitala da je i trudnoća takvo stanje kad se znaju stvarat ugrušci i bez trombofilije, čak znam jednu priču iz čekaone na humanoj žene koja je imala spontani i alaliza pokazala da je tromb razlog a ona nema mutacija na faktoru V i II. A onda ako je ovo sve istina, i nakon stimulacije i punkcije ne bi bilo loše ga uzimat, vjerojatno na nešto u krvi utječu tolike količine ljekova, koliko samo budemo napuhnute i natečene
Na kraju, džaba nam ih i radit i prije postupka i nakon miljon neuspjeha i spontanih kad nam ionako ne daju heparin bez obzira na nalaz
ja na taj MTHFR imam neki divlji tip gena,i ID genotip na PAI 1 i ACE. nisu mi nikad niti andol dali za to, samo mi je Poljak u jednom dao Fragmin. Po njima su za Fragmin samo mutacije na faktoru V i II. Ali…ovako kad slušam priče, od prijateljice mama na dijalizi, ili ljudi nakon operacija ga dobiju bez obzira što nemaju trombofiliju jer su to takva stanja. Negdje sam čitala da je i trudnoća takvo stanje kad se znaju stvarat ugrušci i bez trombofilije, čak znam jednu priču iz čekaone na humanoj žene koja je imala spontani i alaliza pokazala da je tromb razlog a ona nema mutacija na faktoru V i II. A onda ako je ovo sve istina, i nakon stimulacije i punkcije ne bi bilo loše ga uzimat, vjerojatno na nešto u krvi utječu tolike količine ljekova, koliko samo budemo napuhnute i natečene
Na kraju, džaba nam ih i radit i prije postupka i nakon miljon neuspjeha i spontanih kad nam ionako ne daju heparin bez obzira na nalaz
Mpo lijecnik bi 'trebao' dati recept za fragmin a mi ga same kupovati... Ja, sam ga, dobila i bez mutacija nakon 4 neuspjesnog transfera prije prvog spontanog... Sad ne znam jesam li imala 'srece' ili sta 🙄🤷♀️...
Sortiraj odgovore
Najstariji