MTB mislim da je stav tvoje doktorice u ovom trenutku bio potpuno nepotreban. Rekla bih kao da smo u proslom stoljecu. Znam da ti je dan danas katastrofa, i trebat ce ti neko vrijeme da skupis potrebnu energiju za dalje, no znaj da smo mi sve ovdje uz tebe i zato dan po dan hrabro naprijed. Definitivno nije vrijeme za odustati. Grlim ❤️
Ja '88., mm '78.
2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻
MTB, jako mi je zao sto prolazis sve to. 🥺Ovo s godinama neka te ne plasi, moja frendica je zatrudnila iz prvog IVF-a u 40., prvi transfer i eno je sa zdravom bebicom doma. Ja sam mladja od nje, pa vidi gdje sam. Ako mene pitas, a vjerujem da ce se i druge cure sloziti, dobra stvar je sto si iz prvog pokusaja ostala trudna. I vjerujem da ce drugi biti do kraja uspjesan. Sto se tice poliklinika, ja sam u IVF, kod doktora Maricica. Dr. Grbavac me vodio u prijasnjoj poliklinici i za obojicu imam samo rijeci hvale. Zenskih doktora nemaju. Za embriologe sam cula da su vrhunski - ja ti mogu reci da su bili jako ljubazni i da su mi sve objasnili u detalje i dali mi dovoljno vremena i prostora za pitanja. Sve u svemu, ja se tamo osjecam da sam u sigurnim i strucnim rukama.
Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~
MTB mislim da je stav tvoje doktorice u ovom trenutku bio potpuno nepotreban. Rekla bih kao da smo u proslom stoljecu. Znam da ti je dan danas katastrofa, i trebat ce ti neko vrijeme da skupis potrebnu energiju za dalje, no znaj da smo mi sve ovdje uz tebe i zato dan po dan hrabro naprijed. Definitivno nije vrijeme za odustati. Grlim ❤️
Iskreno, ne znam što mi je bilo gore - stav moje privatne ginekologice (s kojom sam inače bila prezadovoljna) koja je laprdala o tome kako ne smijem ništa poduzeti dok god srce kuca i kako ne smijem prestati s terapijom jer čuda su ipak moguća (?!?!) ili ovo danas, opet od žene s kojom sam inače bila zadovoljna, koja je potonula i razočarala se kao da se to njoj događa, a ne meni???
Da, to mi definitivno ne treba. Trebala mi je utjeha i optimizam stručne osobe (ne laži i zavaravanja) a ne Markićkini govori o svetosti života i defetistički govor kako vjerojatno ništa od mene, ali trebam se truditi i možda će mi i upaliti. I sve to u krivo vrijeme, kad mi je i samoj teško biti u mojoj koži.
💔💔💔
MTB, Jako mi je zao zbog tvog iskustva... 😔😔 Mozda glupo pitanje, ali to sta je narastao, nista ne znaci? Kako se ti osjecas? ❤💜 Mogu ti rec vezano za IVF. Tamo imas prof. Simunica, dr. Maricica i dr. Grbavca, zena nema... Koliko sam te upoznala, mislim da tebi Simunic i ne bi bas odgovarao jer nije pretjerano pricljiv. Ali je vrhunski strucnjak i uvijek se konzultiraju sa njim, vezano za postupke. Ja sam bila kod Maricica i mislim da je odlican kao doktor. Ja nemam puno pitanja niti sam bilo sta istrazivala vezano za MPO(od prvog dana) pa sam uletila u to kao neko tele(i dan danas ne kuzim pola stvari o kojima vi ovdje pricate) tako da i nisam imala pitanja, a on bi mi svaki put sve detaljno razjasnio i pojasnio. Uzme si vremena kada si kod njega i ne zuri(nisi kao na traci nego ti se stvarno posveti). I izrazito je draga osoba.. i Grbavac bi ti bio ok! Sad sam bila kod njega na uvz i toliko detalja mi je ispricao, pregledao, izmjerio... Bas jedno divno iskustvo! Mozda bi tebi i Simunic odgovarao jer imas spremna pitanja, ali ja sam tele pa nisam ni imala, a mozda i bolje.. Biolog me je zvao(pricala sam za svoj slucaj)cak 2 puta nakon aspiracije, i obavjestavao me o oplodjenim stanicama. I takodjer, prije transfera me upoznao sa trenutno situacijom, kakvi su embriji, pokazao mi i slike i svoje misljenje.. Tako da je fuuul ukljucen u sve! Eto, moje iskustvo...
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Iskreno, ne znam što mi je bilo gore - stav moje privatne ginekologice (s kojom sam inače bila prezadovoljna) koja je laprdala o tome kako ne smijem ništa poduzeti dok god srce kuca i kako ne smijem prestati s terapijom jer čuda su ipak moguća (?!?!) ili ovo danas, opet od žene s kojom sam inače bila zadovoljna, koja je potonula i razočarala se kao da se to njoj događa, a ne meni???
Da, to mi definitivno ne treba. Trebala mi je utjeha i optimizam stručne osobe (ne laži i zavaravanja) a ne Markićkini govori o svetosti života i defetistički govor kako vjerojatno ništa od mene, ali trebam se truditi i možda će mi i upaliti. I sve to u krivo vrijeme, kad mi je i samoj teško biti u mojoj koži.
Mogli su jednostavno reci da ce dati sve od sebe da izvuku ono najbolje, one situacije na koje mogu utjecati. Svi ostali komentari totalno nepotrebni. Jaka si zena MTB, vrlo stalozena, i posveti se ovaj mjesec sebi i suprugu, dopusti se kratak predah.
Ja '88., mm '78.
2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻
I da, ja isto znam zene koje su uspjele sa IVFom nakon 40te godine i to iz prvog puta! A znamo ovdje i puno mladje curke pa ne ide... Mislim da to i nisu neke godine i ovaj stva mi uopce jasan 😡😡 sta, nakon 35 bi se sve komotno trebale ubit i uopce ne pokusavat zatrudnit?? Ma zajebi! Bas sam ljuta sad!
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Danas opet loš dan.
Malcu i dalje kucka srce, narastao je čitavih 0.05 mm u tjedan dana. Od danas više ne uzimam utriće. Mislim, ta priča je gotova, znam to, ali nadala sam se da se neće dovršiti mojoj akcijom nego samo od sebe.
Ako kroz tjedan dana ne prokrvarim, trebam u bolnicu (moš se misliti kako ću u bolnicu). Preporuka je da idem s medikamentima, ali vjerujem ja našoj lucija007, pa ću u Podobnika na vakuumsku. Zvat ću krajem tjedna da pitam detalje.
Nego, to mi čak nije ono najlošije danas. Gore mi je to što je moja vječno optimistična doktorica potonula kao da je smak svijeta. 17 puta je ponovila da su to godine (Bozma, ovo ti je poznato, ha?)ma smisla mijenjati terapiju, ali da ćemo o tome još kad dođem idući put… Svi pregledi su nepotrebni, trombofilija ionako uzrokuje spontani u kasnijim trudnoćama (a zašto ne bih imala i to iskustvo, to mi je životna želja), …
I za kraj, nakon što sam je pitala je li velika vjerojatnost da mi se opet dogodi miss ab, rekla mi je informaciju koju je nisam pitala - a to je da mi je šansa da iznesem trudnoću u mojim godinama, kroz sve pokušaje (dakle ne samo 1) ukupno 10%.
Da, to je nešto što sam sad trebala čuti.
Zanimljivo kako se od onog neizmjernog optimizma koji me cijelo ovo vrijeme gurao odjednom sve pretvorilo u totalni defetizam zato što prvi pokušaj nije uspio.
Anyway, stavili su me na popis za HZZO pokušaj idući put. Ako mi ne daju termin, vjerojatno ću radije plaćati neku drugu kliniku (iako mi je ova stvarno najzgodnija jer je jako blizu).
Pa zato trebam savjet - u ZG još preko HZZO rade samo IVF i Škvorc? Možete mi reći kakvi su im biolozi i koje bi doktore tamo preporučili? Po mogućnosti žene?
Jooooj. Baš mi je žao. Uopće ne znam šta bi drugo rekla nego da mi je baš žao. Meni je doktor kad smo pričali o statistikama rekao a kog briga za statistike kad mi je znamo u kojoj grupi ćeš ti biti i to je skroz istina. Šta mi znači da uspije 70% žena ako sam ja u ovih 30 o obrnuto. Tako da mislim da se time ne treba zamarati. A ovo za godine mi je stvarno bullshit. Evo, nisam ni doktor ni ništa ali u mojoj okolini toliko žena i starijih od 40 pa iznijelo trudnoće bez problema.
Danas ti takav razgovor nije trebao. Mislim da joj je bilo pametnije da te usmjerava nekim činjenicama jer je očito da ti na taj način funkcioniras.
Žao mi je ❤️
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
Žao mi je da je bilo neugodno iskustvo.
Najvažnije je povjerenje u svog mpovca u dobar osjećaj za postupak, normalno da ne želiš ponovno u nekoga tko mijenja stav kako vitar puše. Daj su vrimena da se oporave i psiha i tijelo, a onda u nove pobjede ♥️
MTB žao mi je, nadam se da će taj tužni dio završiti bezbolno i brzo. Što se tiče doktorice prestrašno, nije vrijeme za takve komentare. Ali i msm da stvarno ne može dovoditi do takvih zaključaka iz jednog Ivfa. Ni prva ni zadnja koja je rodila u 40ima. Što se tiče Škvorca mogu ti reći da konzultacije možeš tražiti izričito kod Škvorca, ali u Klinici rade dva doktora i ja bar nisam mogla birati. Većinom mi je bio doktor Škvorc, ali kad nisam mogla dobiti termin bila je doktorica Lana. Nisam zbog toga ostala zakonita za ništa. Jedini problem je što su mala klinika pa se malo duže čeka, ali ti ćeš ionako morati čekati. Meni su oni bili dobar tim, ona je nježna i draga, imala sam osjećaj kao da pričam sa svojom majkom. A on nije tako nježan ali mislim da je baš stručan. Neznam, on se meni jako sviđa kao osoba. Za biploge neznam kakvi su, mogu ti samo reci da te zovu sljedeći dan kakva je stanica i dali se oplodila, i onda drugi dan u kojem je stanju i kada je transfer. Ja sam stvarno zadovoljna, kažem, jedina zamjerka im je to čekanje i kj su uvijek nekako sa svim krcati.
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Ivanaxx krenulo je 8dnt navecer lagano smedarenje, 9dnt isto, a 10 ., 11,12 jace krvarenje (svjeza krv) + jaki menstrualni grcevi, onda od 13 .dana sve to puno blaze , evo i danas 17dnt osjetim tu i tamo grcic,sad mi je vise osjecaj ko da me neko dolje rasteze i i dalje imam malo malo,skroz mrvicu smeckstog iscjetka... To od 10.do 13.dnt mi je bilo horor..bolno + vidjeti krv -- ogroman stres i strah. Tako da sve te kuzim..ali to je valjda sve normalno .. svaka je zena za sebe i svakome je drugacije..
Pami jesi li mogla cuti srce ili titraje? Jedna je beba? Sta se tocni vidi u 5.tj? Joooj jedva cekam i ja ❤️🙏
MTB jako mi je zao, ovaj prvi dio price si vjerojatno i ocekivala,ali to kako te doktorica ubila u pojam mi je bas uzas, bas nemaju takta nikakvog ni empatije prema osobi koja ionako sad prolazi tezak period... To je bas tuzno, ali svi su oni vise manje takvi ..nadam se da ces prokrvarit sama da ne moras u bolnicu i da ces biti ok,a to za godine neka te ne brine...ima tisuce primjera zena koje su zatrudnile sa 40+, znam da te sae ne moze nista utjesiti i znam da si mislis vidi sta ona laprda sa 32. Ali ja zaista tako mislim, nikad nije kasno i sve se moze...❤️ Drzi se i zelim ti svu srecu!
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
Sortiraj odgovore
Najstariji