MTB žao mi je zbog još jednog lošeg dana i iskustva, drži se draga.
Nanervirala sam se čitajući tvoj post, i ovo doktoričino naglašavanje tvojih godina, ispada sad da sve negativno proizlazi od toga što imaš godine koje imaš (najbolje i najmudrije). Pa koliko samo žena znam koje se u 40-tim rodile zdravu djecu i prirodno i pomoću MPO-a. Naročito me ljuti ovaj dio vezano za trombofiliju, za koju ja osobno smatram da bi trebala biti sastavni dio pretraga prije nego se uopće krene u postupak. Nije mi normalno da žene moraju prolaziti spontane pobačaje, bilo u ranoj (jer eto, unatoč tome što ti je rekla, moja je prijateljica izgubila tri RANE trudnoće baš zbog trombofilije) ili još i gore u poodmakloj trudnoći zbog nečega što se moglo ispitati i spriječiti. Naročito u našim godinama kad nemamo vremena za gubljenje.
🧔42 👱♀️39
MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙
MTB Cekala sam tvoju poruku cijeli dan i potajno se nadala da ces reci da se ipak desilo cudo. Zao mi je sto prolazis kroz to, ali znam da si svega i sama svjesna....❤
Sto se tice dr i njenih izjava, znam da te to sad pogodilo, pogotovo uz sve sto prolazis, ali ne obaziri se na to. Ako ti je jednom uspjelo i to iz prvog pokusaja, zasto ne bi opet? Imala si puunooo vise stanica od mene koja sam 10 g mlada.... ja vjerujem da godine donose odredeni rizik, ali isto tako sam uvjerena ako si jednom uspjela da ces opet! ❤❤
Ovo za trombofiliju mi je turbo glupa izjava! Kaj te to onda mora manje brinuti? Oke, kuzim, htjela je reci da to nije bio uzrok problema ovaj put, ali svejedno onda ne bi trebali obavit tu pretragu, nego eto ako se desi, ne daj Boze, pobacaj u kasnijoj trudnoci?
Zene, mozete li mi reci gdje se testovi na trombofiliju mogu obaviti, koliko kostaju i na koje mutacije se treba raditi testove?
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
MTB stvarno su zakazale obje, ova ginicka s izazavanjem svojih mišljenja di i kad im nije mjesto, sreća da si svjesna činjenica i ajmo reci, pomirena sa situacijom, zamisli da si neinformirana i labilna, a ona ti ulijeva još nadu 🤦♂️🤦♂️ totalno bezveze. I to mi je doktor.. A ova mpo isto.. Pa nisu li njihovi klijenti većinom oko 40 godine, i ljudi s poteškoćama, pa ljudi dođu kod njih rijesit probleme a ne da im se ističu mogući i nemogući problemi! i nes ti godina, koliko ih je dobilo djecu oko cetrdesete! A druga stvar, di je empatija, alo?? Pa ako je mutava, nek si napiše na papiric što kome (ne) govoriti u kojoj situaciji! Joj, bas sam se na zivcirala čitajući ovo.. Drži se, proći će ovo sve, a ti probaj ne uzet k srcu ovo sta si cula💜💜
🙋♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
🧒39, sve ok
Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
1. AIH 7/2020 neuspjesan
2. AIH 9/2020 neuspjesan
1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce
MTB nemoj da te obeshrabri taj komentar doktorice. Ima toliko primjera da su žene zatrudnile i u puno kasnijim godinama, kao i nakon toliko pokušaja Mpo, neke su uspile i prirodno. Meni se cini da smo mi tim doktorima samo broj (u privatnim klinikama su možda malo “nježniji” jer ipak im se plaća, ali ne može nitko od njih stati u tvoju kožu i osjetiti ono sto ti osjećaš). Zapravo se uopće ni ne trude. Tako da se na njihove komentare i ne treba osvrtati, pa makar i pogode u srce u tom trenu. Ti si super optimistična vesela i hrabra, i ovaj put je skoro pa uspilo, bas mi je zao da nije, bila sam sigurna da će tvoja priča odmah isprve imati super sretan završetak. Godine ne znače, kao ni nalazi. Ima parova s bas lošim nalazima koji su uspjeli. A ima parova kojima je savrseno sve, i nikada ne uspiju.
Ja sam od jučer dugo razmišljala, i (zasad barem) odustala od MPO mada sam tek trebala krenuti, malo sam se razočarala sa svime. Nastavljam se uzdati u sebe i MM, pa kad i ako Onaj Gore odluci da je trenutak za nas...
MTBCekala sam tvoju poruku cijeli dan i potajno se nadala da ces reci da se ipak desilo cudo. Zao mi je sto prolazis kroz to, ali znam da si svega i sama svjesna….❤
Sto se tice dr i njenih izjava, znam da te to sad pogodilo, pogotovo uz sve sto prolazis, ali ne obaziri se na to. Ako ti je jednom uspjelo i to iz prvog pokusaja, zasto ne bi opet? Imala si puunooo vise stanica od mene koja sam 10 g mlada…. ja vjerujem da godine donose odredeni rizik, ali isto tako sam uvjerena ako si jednom uspjela da ces opet! ❤❤
Ovo za trombofiliju mi je turbo glupa izjava! Kaj te to onda mora manje brinuti? Oke, kuzim, htjela je reci da to nije bio uzrok problema ovaj put, ali svejedno onda ne bi trebali obavit tu pretragu, nego eto ako se desi, ne daj Boze, pobacaj u kasnijoj trudnoci?
Zene, mozete li mi reci gdje se testovi na trombofiliju mogu obaviti, koliko kostaju i na koje mutacije se treba raditi testove?
Testove na trombofiliju radi dio Petrova, a sve Rebro i Vinogradska... Ja sam isla u Petrovu na jedan dio testova jer nisam znala da ne rade sve pa sam morala ostatak u Vinogradsku. Analiza obuhvaca faktor V Leiden, Faktor II protrombin, MTHFR, PAI 1, Protein C i S, Lupus antikoagulant, APTV i antikardiolipinska IgG i IgM antitijela. Radi se na uputnicu, a ako ides privatno, mislim da je sve zajedno negdje oko 1000e. Bar je tako bilo kad sam ja guglala prije neho sam isla.
MTB jako mi je zao zbog svega. Godine nemaju veze uopce s postupcima. Vidi mene... Nemam ni 30, a vec se skoro 4god mucim od saznanja da sam neplodna pa do tesko ostvarene trudnoce koja je izgubljena u 24.tj pa sad do jako malih broja folikula i jajnih stanica. Bit ces ti bolje, preboli ovo ruzno razdoblje i ruzan gubitak i onda u novoj godini u nove borbe i sigurna sam da ces uskoro grliti svoje malo sunasce ❤️
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
LucyLou, hvala. Koji ti je bolje sjeo od njih dvojice? Vjerojatno bih na konzultacije krenula čim prođe ova priča, bilo sama bilo uz kiretažu, čisto da imam vremena do veljače obaviti sve potrebne preglede. Pitanje - jesi li morala na pilule ciklus prije?
Moje godine mene ne plaše, i sama sam svjesna da ih imam, znam da su šanse manje nego mlađim ženama. s druge strane me tješi što su žene u mojoj obitelji rađale i poslije 40te prirodno, a u menopauzu su ulazile u pedesetima, tako da mi genetika ide u prilog (a i moj poprilično pristojan AMH za moje godine to pokazuje). svjesna sam da nemam vremena za gubljenje, ali sam umjereni optimista i nekako vjerujem da mi je dijete tu u budućnosti.
Ali u doba kad gubim ovo dijete, ovakvi komentari od stručnjaka mi nisu trebali. Postoji vrijeme za takve komentare, a to nije sad.
Ruska1986, imam loša iskustva sa muškarcima (i inače u životu) pa mi je važno da doktor nije netko koga bih se bojala, nego da je pristupačna i draga osoba. Ne želim strogog autoriteta, već nekog tko će mi biti bliži, a opet će imati distancu. Ne znam jesam li jasna.
Darliv, baš to. To je trebala reći. Bez laganja ali i bez totalne depresije. Posvetit ćemo se sebi, nigdje se ne žurimo, neću u novi postupak prije veljače, ali ja sam osoba koja mora imati plan akcije. Zato sad istražujem opcije.
*.Women_name.*, hvala na komentaru o Škvorcu. Pitanje - jesi li morala na pilule ciklus prije?
Olivera, slažem se. Zato ću ja napraviti sve te pretrage, bez obzira na to što je ona rekla da ne trebam jer nisu bitne. Nemam vremena za eksperimentiranje sa svojim bebama, ako se idući put uhvati i bude kvalitetan zametak, ne želim ga izgubiti samo zato što sam bila lijena izvaditi malo krvi - pogotovo sad kad znam koje su sve mogućnosti. Ja sam se nadala da će mi reći još nešto što mogu napraviti, ali očito to ovdje ne mogu dobiti. Sad imam 2, 3, mjeseca vremena, želim napraviti kompletnu obradu i pripremiti se što bolje da iskoristim svoje jako male šanse za uspjeh.
Tuma, ma moje pitanje je i bilo - želim spriječiti katastrofu idući put i u kasnijim trudnoćama, pa što sve mogu napraviti da to spriječim. Ali nekako mi se čini da ona uopće ne vjeruje da ću ja doći do kasnije trudnoće pa onda to nema ništa smisla. Ovaj dio sam možda i umislila.
mandarinkica, zašto odustaješ? Pa sad ti je idealno vrijeme za krenuti.
💔💔💔
MTBCekala sam tvoju poruku cijeli dan i potajno se nadala da ces reci da se ipak desilo cudo. Zao mi je sto prolazis kroz to, ali znam da si svega i sama svjesna….❤
Sto se tice dr i njenih izjava, znam da te to sad pogodilo, pogotovo uz sve sto prolazis, ali ne obaziri se na to. Ako ti je jednom uspjelo i to iz prvog pokusaja, zasto ne bi opet? Imala si puunooo vise stanica od mene koja sam 10 g mlada…. ja vjerujem da godine donose odredeni rizik, ali isto tako sam uvjerena ako si jednom uspjela da ces opet! ❤❤
Testove na trombofiliju radi dio Petrova, a sve Rebro i Vinogradska… Ja sam isla u Petrovu na jedan dio testova jer nisam znala da ne rade sve pa sam morala ostatak u Vinogradsku. Analiza obuhvaca faktor V Leiden, Faktor II protrombin, MTHFR, PAI 1, Protein C i S, Lupus antikoagulant, APTV i antikardiolipinska IgG i IgM antitijela. Radi se na uputnicu, a ako ides privatno, mislim da je sve zajedno negdje oko 1000e. Bar je tako bilo kad sam ja guglala prije neho sam isla.
MTB jako mi je zao zbog svega. Godine nemaju veze uopce s postupcima. Vidi mene… Nemam ni 30, a vec se skoro 4god mucim od saznanja da sam neplodna pa do tesko ostvarene trudnoce koja je izgubljena u 24.tj pa sad do jako malih broja folikula i jajnih stanica. Bit ces ti bolje, preboli ovo ruzno razdoblje i ruzan gubitak i onda u novoj godini u nove borbe i sigurna sam da ces uskoro grliti svoje malo sunasce ❤️
Tiki, ako nije preosobno pitanje, da li znas sta je uzrokovalo spontani u tako visokom tjednu?
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
VM super rezultat,bravo!! Drzim fige!
Rita94 ja sam 9 dc imala endometrij od 6 mm i vodeci folikul od 9.5 mm,danas,11 dc folikul je 18.5 mm. Vjerojatno je krivo izmjereno jer nisam na nikakvoj terapiji osim cikli i ananasu tako da moguce da su i tebi nesto krivo vidjeli...
Nadalica bebe su ti prelijepe i mogu biti ovdje samo motivacija i pozitiva!!
Olivera i Pami cestitam 🥰🥰😘❤
Lucy i darliv hvala i sretno i vama!!
Mtb za tu doktoricu nemam rijeci.... potreba doktora da drzi prodike i analizira necije godine su katastrofa! Svi imamo primjere gdje su zene rodile zdrave bebe iza 40e i ici tako nesto govoriti je najblaze receno neprofesionalno i neeticno!! Drzi se,realna si i racionalna,znas i sama koje su sanse i mogucnosti i opcije,ovo sto se dogodilo nije pravilo niti mora niti hoce znaciti da neces moci roditi. Zao mi je sto si to morala cuti i probaj to maknuti sa strane... meni je jedan doktor rekao da statistika je glupost jer ako ostanes trudna tebi je to 100 % uspjeh isto tako moze biti i 100 % neuspjeh tako da brojevi nista ne znace... zao mi je jos jednom ❤
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
MTB virim cijelo jutro da vidim hoces se javit. Iako sam se ja tih prica naslusala i sa 38, od svih doktora kojima sam pokucala na vrata, samo privatnici su to malo manje naglasavali. Moja sadasnja doktorica mi extra optimisticna kaze nisi jos za otpis, imas 5% sanse da zatrudnis u toj dobi 😲, i kad tome pripisem ovo sta je tebi tvoja rekla da je sansa za iznijet urednu trudnocu 10%😲, pa amo se odmah sve tu upucat.
A i ne vidim uopce razlog da ti to govori bas danas kad si u takvoj situaciji. Da ne budem dosadna, koliko god je ruzna i teska situacija u kojoj si sad dobro je sto si uspjela zatrudnit iz prve. Zavrsi najprije ovu pricu, a onda do sljedeceg postupka pij suplemente. Ja sam skinula audio knjigu It starts with the Egg i slusala ovo ljeto na plazi, plus sebi radila biljeske, i kasnije narucila sve sto preporucavaju. I doktorica i embriologica koja mi nikad nista lijepog nije reka kazu da nisam za odustajanje i da se sa dodacima moze dosta napravit, a ti za razliku od mene imas uredne hormone.
Je li se vuky javljala? Ona je danas trebala saznat koliko je oplodjenih
MTB tvoja hrabrost, pozitiva ce nadjacati sve te crnd prognoze i statistike! Zao mi je da se ipak nije desio neki preokret, ali nazalost, ne zivimo u filmu. Nemoj si uzet previse k srcu te njezine rijeci. U redu je da ti doktor kaze da nemas bas previse vremena na biranje, ali toliko ubit u pojam pacijenta je za mene cisto zlo. Ovdje na forumu mozes bit svakodnevni svjedok da puno mladjim curama sa savrsenim nalazima ne uspijeva, a one su zasigurno masu puta cule kako ce ostat trudne samo tak, sto znaci da nema pravila. Sad si uzmi pravo da places i budes tuzna, a onda u nove pobjede!! ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji