Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    27. Studeni 2020. 14:36

LUCIJA007

🍀🐞MISS🐞🍀

LUCIJA007

🍀🐞MISS🐞🍀

Lucija da, samo me strah jer ne znam moze li mi bit sta od viska progesterona. Ali me vuce da ga pijem zbog krvarenja. Evo npr jutros se krvarenje i grcevi skroz smanjili na minimumu ,a sad opet krenilo oboje, nije nista to da umirem od bolova ali jbg kad vidim krv nije mi svejedno,makar je nema puno, tesko mi je jer sam imala biokemijsku vec. Ok ,znam ,moram se opustit i uzivat u vikendu, imam zadad poduplane bete ,moram bit sretna radi toga , i jesam, ali tek kad skroz nestane krv bit cu u miru..Valjda. 😂
    Bozma, da ja sam zvala oko 12.30,pricala sa sestrom Zdenkom. Kako si ti, jesi isla konacno kuci? Kakvo je stanje?

Znam da se ne mozes opustit dok god vidis krv i necu ti to ni govoriti 🙉🙉🙉
    DA li pijes magnezij? On je takodjer dobar za opustanje maternice i smanjuje grceve.

Jesam jesam, pijem svaki dan .Magnezij ,puno tekucine, lezim bas stalno stalno, niti ne sjedim nego bas lezim …Malo sam cijela nekako smantana, mozda od progesterona ?! Imam malu griznju savijesti jer nisam poslusala svog mpo doktora za duphaston nego obicnu ginekologicu,ali valjda i ona nesto zna, pa rekla bi mi da je to puno progesterona ako je. Jbte pa zar nitko na forumu nije krvario ,a beta mu se duplala u pocetku? Zanima me samo kad ce to prestat? Odlazim 70 puta na dan u wc da vidim jel ima mozda vise te krvi, i ugl je sve isto, nekad malo manje nekad malo vise. Ali generalno nema toga puno, kad su grcevi jaci tad je malo vise ,kad ih nema malo je manje ..veliki mi je problem sta sam vecinu dana doma sama i nema muza jer radi, nitko mi ne zna za situaciju pa previse mislim i opterecujem se.. da bar mogu promijenit svoju ludu glavu,al ok,znam da me svi ovdje razumijete i da bi vjerojatno i vi iste bile pa me to tjesi…

Nemoj vise piti dufaston a progesteron izvadi u nedjelju pa ces, vidjeti..
    Ja, sam u prvoj T krvarila i sto da ti kazem.. Grcevi manji pa jači, krv smedja pa crvena, nekad vise nekad manje isto mi muka bilo ici na wc… trajalo je to tako par dana i navecer sam imala spontani no ostao mi komadić posteljice..
    No imala, sam ja i MNOGE missed AB bez kapi krvi (u drugoj T nisam imala ni kap krvi)…

Progesteron u ponedjeljak sam htjela napisati 🙄.. 

• *.Women_name.*
    27. Studeni 2020. 14:37

🍀🐞MISS🐞🍀

LUCIJA007

🍀🐞MISS🐞🍀

Lucija da, samo me strah jer ne znam moze li mi bit sta od viska progesterona. Ali me vuce da ga pijem zbog krvarenja. Evo npr jutros se krvarenje i grcevi skroz smanjili na minimumu ,a sad opet krenilo oboje, nije nista to da umirem od bolova ali jbg kad vidim krv nije mi svejedno,makar je nema puno, tesko mi je jer sam imala biokemijsku vec. Ok ,znam ,moram se opustit i uzivat u vikendu, imam zadad poduplane bete ,moram bit sretna radi toga , i jesam, ali tek kad skroz nestane krv bit cu u miru..Valjda. 😂
    Bozma, da ja sam zvala oko 12.30,pricala sa sestrom Zdenkom. Kako si ti, jesi isla konacno kuci? Kakvo je stanje?

DA li pijes magnezij? On je takodjer dobar za opustanje maternice i smanjuje grceve.

Jesam jesam, pijem svaki dan .Magnezij ,puno tekucine, lezim bas stalno stalno, niti ne sjedim nego bas lezim …Malo sam cijela nekako smantana, mozda od progesterona ?! Imam malu griznju savijesti jer nisam poslusala svog mpo doktora za duphaston nego obicnu ginekologicu,ali valjda i ona nesto zna, pa rekla bi mi da je to puno progesterona ako je. Jbte pa zar nitko na forumu nije krvario ,a beta mu se duplala u pocetku? Zanima me samo kad ce to prestat? Odlazim 70 puta na dan u wc da vidim jel ima mozda vise te krvi, i ugl je sve isto, nekad malo manje nekad malo vise. Ali generalno nema toga puno, kad su grcevi jaci tad je malo vise ,kad ih nema malo je manje ..veliki mi je problem sta sam vecinu dana doma sama i nema muza jer radi, nitko mi ne zna za situaciju pa previse mislim i opterecujem se.. da bar mogu promijenit svoju ludu glavu,al ok,znam da me svi ovdje razumijete i da bi vjerojatno i vi iste bile pa me to tjesi…

Znamo da ti je teško, necu ti ni pokušavati dati savjete da se smiris jer nebi mogla ni ja. I dok ne prestane s krvarit sigurno ćeš se brinut. Ali ja vjerujem da će sve biti ok. Jedino msm da se nebi trebala brinuti zbog progesterona. Jer to što mi dobivamo je samo kap u moru kj kasnije tijelo proizvodi i msm da nikako ne može biti previsw

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Ruska1986
    27. Studeni 2020. 14:38

Lucyinthesky

Imam dva pitanja,da li je netko zadnjih dana radio Covid test na Štamparu?Ja sam naručena za ponedjeljak i kažu da je nalaz gotov za do 48 sati,međutim,čula sam da obično pošalju i za 24.Bit će knap pa me zanima ako je netko vadio nedavno pa ima iskustva.
    Drugo curke iz Ivf-a Ruška1986,LucyLou i ako je još netko maybe,možete mi malo opisati dan aspiracije kod njih,čisto ono kako izgleda procedura,šta moram uzeti(spavaćica,šlape…),koliko se ostaje i tako to.Pitat ću ih naravno,ali svejedno,radije čujem od vas.Znam da svaka klinika ima neku svoju politiku.Thx

Ja se tek sad ukljucila! Znaci, ja sam donijela svoju spavacicu(imas i njihovu pa sam nju i nosila ipak) i daju ti svoje slape! Ja sam nakon aspiracije ostala skoro sat vremena jer oni tako traze i nisu me pustili prije, iako sam ja mogla ic i prije...  Muz dodje s tobom ujutro da potvrdi da je uzorak njegov, ako ti doneses, onda imas malo vise papira za popunjavat... on ode, a ti u sobi sa vjerovano hos 2 cure(tako je meni bilo). Ja sam dobila intravenozno koktel lijekova koji je meni super bio! Odmaaaaa krene djelovat i apsolutno nista ali nista osjetila nisam(21 folikula je izvadjena, nije malo). Na aspiraciji sam bila svega oar minuta, doslovno su usisali to iz mene odma! Nakon tog te muz ili neko pokupi jer ce ti se malo mantat pa ne smijes vozit... Ako te jos sta zanima, pitaj! 😊

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

🍀🐞MISS🐞🍀
    27. Studeni 2020. 14:38

LUCIJA007

🍀🐞MISS🐞🍀

LUCIJA007

🍀🐞MISS🐞🍀

Nemoj vise piti dufaston a progesteron izvadi u nedjelju pa ces, vidjeti..
    Ja, sam u prvoj T krvarila i sto da ti kazem.. Grcevi manji pa jači, krv smedja pa crvena, nekad vise nekad manje isto mi muka bilo ici na wc… trajalo je to tako par dana i navecer sam imala spontani no ostao mi komadić posteljice..
    No imala, sam ja i MNOGE missed AB bez kapi krvi (u drugoj T nisam imala ni kap krvi)…

Lucija , jel ti se to desilo vec nakon poduplanih pozitivnih beta? U kojem tjednu? Uzasno se toga bojim...Ima li slucajeva da se ovo samo zaustavi i da bude sve ok...? Ujutro cu izvadit progesteron.

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• *.Women_name.*
    27. Studeni 2020. 14:39

ericaa

LUCIJA007

*.Women_name.*

https://ibb.co/mF2zD1F
    Moja curka ❤️

Ajmeeee ja bi takvuuu za u kucu🌺🌺🌺

prelijepa je

Hvala curke 🥰🥰

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

27. Studeni 2020. 14:42

Erica, Women predivne su 😍
    Lucyinthesky i vuky bas vas kuzim sa tim testom, toliko tresa i inace oko svega onda jos oko korone se ovoliko stresiramo. Sad kad promislim, jedino gdje sam se mogla zarazit je red za testiranje na covid, jedan drugome dahcu za vratom, vjetar puse i raznosi virus, nitko ne drzi razmak, pa ako ne zelis da ti se troje ubaci ispred tebe moras se i ti nabit na onoga ispred sebe.
    Ja sam dosla doma. Moram.u poned.opet.
    Crp je pao na 70, da je ostao onoliki ostavili bi me, leukociti su se unormalili, ali u urinu imam leukocita i bakterija.
    Jela sam lagano, kako su i rekli ali jos mastam o pizzi😋
    I saznala sam da mi je malac dobar, 4 stanicni i jedva cekam po njega. Iako su mi svi na humanoj super, stvarno se nadam da nakon sto skupim svog prvog i jedinog ikad eskimica da vise nikad necu tamo 😁

Ruska1986
    27. Studeni 2020. 14:44

Miss, duphaston ti stvarno ne moze skodit! Kazem, pitanje je koliko kod tebe utrici djeluju, obzirom da krvaruckas, pa je bolje da pijes i duphaston(bar bi ja). Moja terapija je bila 3 × 1 duphaston i 3 × 2 utrici, ne puno manje od tebe, a nisam imala ni krvarenja ni nista.. Ali ti odluci kako se tebi cini najbolje! Ja ti mogu govorit za sebe, kako bi ja al smo svi razliciti..

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Ruska1986
    27. Studeni 2020. 14:45

Jeremija

Erica, Womenpredivne su 😍
    Lucyinthesky i vukybas vas kuzim sa tim testom, toliko tresa i inace oko svega onda jos oko korone se ovoliko stresiramo. Sad kad promislim, jedino gdje sam se mogla zarazit je red za testiranje na covid, jedan drugome dahcu za vratom, vjetar puse i raznosi virus, nitko ne drzi razmak, pa ako ne zelis da ti se troje ubaci ispred tebe moras se i ti nabit na onoga ispred sebe.
    Ja sam dosla doma. Moram.u poned.opet.
    Crp je pao na 70, da je ostao onoliki ostavili bi me, leukociti su se unormalili, ali u urinu imam leukocita i bakterija.
    Jela sam lagano, kako su i rekli ali jos mastam o pizzi😋
    I saznala sam da mi je malac dobar, 4 stanicni i jedva cekam po njega. Iako su mi svi na humanoj super, stvarno se nadam da nakon sto skupim svog prvog i jedinog ikad eskimica da vise nikad necu tamo 😁

Bas mi je drqgo da ti je malo bolji.. A sto sad? Pa svejedno imas nekakvu upalu.. Bravo za malog 🐧 🤗🤗🤗

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

27. Studeni 2020. 14:46

Miss hvala za info:)) ja sam se nadala da bi me možda mogao ovaj ciklus već ubaciti pa makar i bez ikakvih lijekova, ako on bude za. Vidim s njim. Mada sumnjam da će htjeti bez lijekova s obzirom na blago inverzan omjer LH/ FSH. 
    Bit će ti to sve dobro, ne mora značiti, ima žena koje krvare svako malo u trudnoći pa iznesu do kraja i bude sve ok. Eto znam vrlo dobro jednu koja je dogovorila ginekol.pregled kod zbog nekakvih čudnih krvarenja, misleći da se poremetio ciklus. Kad ono 4mjesec trudnoce i duplići:) jedan od tih duplića sam ja:) 

27. Studeni 2020. 14:46

Miss Da... Nakon beta.. 
    Ne mozes ti to nicim sprijecit.. Dogodilo mi se krajem 5tt...Na 5+2 tako nekako sam isla sam i na ultrazvuk jer sam ludila od krvarenja.. Doktorica me pregledala potvrdila T i da, dodjem za tjedan dana.. Nisam docekala...
    To sam napisala samo zato jer si pitala da li je itko imao tajac slucaj.. 
    Jesam ali mnoge su imale takav slučaj i rodile.. 
    Ja u drugoj T nisam imala ni kapi krvi ni grceve ni bolove.. Doktor mi u 7tt rekao da dodjem u 11 tjednu a ja, sam tako mogla hodat mjesec dana, i misliti da sam trudna da nisam otisla privatno... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.