Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    27. Studeni 2020. 15:19

🍀🐞MISS🐞🍀

Lucija, Women Name hvala vam na utjehama, nadan se da cu se uspit smirit! Sve bi dala samo sa se krvarenje zustavi, bol sam uvijek mogla trpit ali kad vidim krv , lose mi je. Ok, necu vas vise pilat, cekamo 3..betu, tad bi vec mogla biti mirnija i znat cu kad idem na prvi uzv. A sutra cu vidjeti taj progesteron da ga izvadim pa da znam na cemu sam… Vjerovat cemo da ce sve bit ok i da sam samo jedna od tih trudnica koja krvari i da ce to proći.. idem sad malo gledati netflix, manemoj, samo ti posalji te kolace ! ❤️🥰

Ma ne pilis... Potpuno te razumijem.. I samoj mi je bilo tako.. Konacno zatrudnim i onda ta uzasna krvuckanja... Nista ti ne znaci ni bete ni ista kad tu je muka ici na wc... Joj sve sam to prosla... I nazalost uvjerila se da i ako ne krvarim da ni to opet nista ne znaci... 🙉🙉🙉🙉🙉... Nemoj vise googlati nego gledaj filmove 🌺💓... 

27. Studeni 2020. 15:21

🍀🐞MISS🐞🍀

LUCIJA007

🍀🐞MISS🐞🍀

Lucija da, samo me strah jer ne znam moze li mi bit sta od viska progesterona. Ali me vuce da ga pijem zbog krvarenja. Evo npr jutros se krvarenje i grcevi skroz smanjili na minimumu ,a sad opet krenilo oboje, nije nista to da umirem od bolova ali jbg kad vidim krv nije mi svejedno,makar je nema puno, tesko mi je jer sam imala biokemijsku vec. Ok ,znam ,moram se opustit i uzivat u vikendu, imam zadad poduplane bete ,moram bit sretna radi toga , i jesam, ali tek kad skroz nestane krv bit cu u miru..Valjda. 😂
    Bozma, da ja sam zvala oko 12.30,pricala sa sestrom Zdenkom. Kako si ti, jesi isla konacno kuci? Kakvo je stanje?

Znam da se ne mozes opustit dok god vidis krv i necu ti to ni govoriti 🙉🙉🙉
    DA li pijes magnezij? On je takodjer dobar za opustanje maternice i smanjuje grceve.

Jesam jesam, pijem svaki dan .Magnezij ,puno tekucine, lezim bas stalno stalno, niti ne sjedim nego bas lezim …Malo sam cijela nekako smantana, mozda od progesterona ?! Imam malu griznju savijesti jer nisam poslusala svog mpo doktora za duphaston nego obicnu ginekologicu,ali valjda i ona nesto zna, pa rekla bi mi da je to puno progesterona ako je. Jbte pa zar nitko na forumu nije krvario ,a beta mu se duplala u pocetku? Zanima me samo kad ce to prestat? Odlazim 70 puta na dan u wc da vidim jel ima mozda vise te krvi, i ugl je sve isto, nekad malo manje nekad malo vise. Ali generalno nema toga puno, kad su grcevi jaci tad je malo vise ,kad ih nema malo je manje ..veliki mi je problem sta sam vecinu dana doma sama i nema muza jer radi, nitko mi ne zna za situaciju pa previse mislim i opterecujem se.. da bar mogu promijenit svoju ludu glavu,al ok,znam da me svi ovdje razumijete i da bi vjerojatno i vi iste bile pa me to tjesi…

Ja sam krvarila nakon bete, ali nije to bila krv nego bas smeđe, narančasto. Prije bete, tako kao ti, nisam. Beta mi je bila 80 pa 260 pa 600. Na prvom uz su bili otkucaji, kasnije ne, ali nemoj da te to plasi jer su meni rekli da to krvarenje nije imalo veze sa neuspjehom ili uspjehom trudnoce. Jednostavno je bilo tako. Nisu uspjeli skužiti odakle dolazi krvarenje. Opusti se, znam da je gadan osjecaj i tebi, a i mužu, ali generalno nista ne mozes napraviti osim mirovati i to je to. 

IščekivanjeDobrihStvari
    27. Studeni 2020. 15:32

Pozdrav 

Nažalost ja se upravo oporavljam od spontanog koji je krenuo na taj način... Smedje, krvarenje , cak sam jednu večer  prokrvarila obilno otisla na hitnu  plod je  i dalje bio tu, ali nažalost za dva dana srce je stalo .. Kad je Poljak vidio krvarenje otvoreno je rekao  ja sam optimist ali sanse su 50:50  nažalost prevagnulo je to lose 50.

Moja prijateljica primjer uredne trudnoće  s obilnim krvarenjem za razliku od mene, a kod nje je bila prirodna trudnoca. 
    Nemoj smanjivati dozu progesterona, nikako 
    Uvjerena sam da se je krvarenje krenulo zbog  manjka progesterona a naravno zbog dodatnih Bogu razumljivih razloga moje srce je daleko od mene. 
    Mslm sa u prirodnoj trudnoći ipak bude sve u redu, jer imaju dovoljno progesterona tijelo spremnoa za razliku od naseg sresa.... 

U Sarajevu je praksa davati progesteron prije i poslije transfera  u obliku inekcija, i trenutno imaju veliku stopu uspješnosti .. 
    A koje sam ja srece... Ja bih spustila statistiku. 

Želim vam svu srecu svijeta. 

89godiste PCOS
    8transfera ukupno 14 embrija, spontani 8tt…život…
    17.10 Transfer 2trodnevna 1.Beta306, 2.Beta1000, 6+2 dva srčeka , 9+1 jedna bebica LOVE , drugoj srce stalo u 6tt HOPE... ❤️
    05.01.2023. pregled 14 tt <3
    26.01.2023. pregled 17 tt Dječak :)
    22.06.2023 baby L 💋😇 3750gr ljubavi 🙏

🍀🐞MISS🐞🍀
    27. Studeni 2020. 15:33

Kod mene nije ni smeđe ni narancasto nego bas crvena krv..nije to natopljen ulozak, nego malo krvi bude na ulosku, malo u mokraci ,malo kad se pobrisem wc papirom..sve je to malo ali za mene puno.. a danas je vec 5.dan krvarenja, ne moze me to ne briniti ..pod ogromnim sam stresom, i ja i muz..kao nesto bi se trebali radovati ,a u biti teški grc stalno...bas je tesko sve ovo cure moje, tek sad vidim koja je ovo igra živaca i strah...sta sve trebamo proci da bi dosle do ostvarenje nasih snova ..ali dobro, to je tako, to je naš put! Izgurat cemo 🙏 odoh gledat filmove i odmarati! 

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• Piky
    27. Studeni 2020. 15:36

https://ibb.co/LC1w5Bm
    https://ibb.co/k0HycJk
    Evo i moje ljubavi.. Naš mali kralj, nikad nije napravio neku glupost, a mogao bi biti u kući dan i noć da ništa ne napravi ako mu je stiska on samo legne u svoj krevetić i čeka. A kad sam bila u bolnici skoro je umro od tuge, muž kaže da sve i jedan auto koji je prošao on sluša dali ja stižem..
    A u drugom postu pišem svoju ludost koja se i dalje nastavlja.. 

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

Nirvana2024
    27. Studeni 2020. 15:42

Pozdrav,
    ja sam bila danas na UZV-u, danas sam 7+3, doktor kaže da lijepo napredujemo, rezultati su sljedeći: 
    Intrauterino pravilna GV sa EO, CRL 1.04 cm i ŽV promjera 0.49 cm. KČS + (poz.).
    Kontrola ponovno za 2 tj.

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Studeni 2020. 15:42

miss, kad već vadiš opet krv, ja sam obično vadila i ostale bitne stvari - D vitamin, feritin, štitnjaču čisto da vidim trebam li nešto od bitnih stvari dodati.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Studeni 2020. 15:43

When nothing goes ➡️, go ⬅️.

Pozdrav,
    ja sam bila danas na UZV-u, danas sam 7+3, doktor kaže da lijepo napredujemo, rezultati su sljedeći:
    Intrauterino pravilna GV sa EO, CRL 1.04 cm i ŽV promjera 0.49 cm. KČS + (poz.).
    Kontrola ponovno za 2 tj.

Baš mi je drago 

💔💔💔

• Piky
    27. Studeni 2020. 15:43

Uglavnom jučer tj. Prekjučer večer dobijem temperaturu, muž viče korona 🤦‍♀️, ja kažem nema šanse.. Jučer bol užasna dolje i pogotovo lijevi jajnik, nemogu mokriti koliko me boli i zovnem svog  ginekologa koji je na go i odem jutros privatno na pregled, uglavnom danas nemam više temperaturu ali imam cistu bilokularnu, 50x38 uglavnom valjda se zakrenula i boli, plod još nije izašao fali još uvijek 1 cm i počela sam opet krvariti, vadila sam jutros krv i urin sve dobro, a Crp 7.8 kaže nije alarmantno I betu sam vadila koja je sada 368. Dobila sam spasmex tablete. 
    Ako ne budem imala spontani do ponedjeljka onda hospitalizaciju i pokušati ponovno kiretirati, ali me ne mogu sad opet staviti pod anesteziju.. Ufffff. 

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

27. Studeni 2020. 15:47

Piky ovo je sve jedna ogromna agonija.. Vec se pocinjem pitat jel moguce da je to sve istina... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.