Curke, ja nikako ne smatram da je itko od nas ovdje full pesimistican, jer da je tako ne bi isle uopce na postupak nego bi se pomirile s tim da djecu nemamo, ako se desi, desi ako ne ne... Sve mi imamo nadu, samo ja ne mogu nakon svega sto sam prosla razmisljati da je sve super i ruzicasto kad nije... Kao sto sam i napisala kad sam imala plus = moja borba tek pocinje... Naravno da sam se nadala da ce biti ovaj put biti bolje, ali moja jedna noga odleti u buducnost i dopustam si mastati o bebi, a druga je cvrsto na zemlji i prizemljuje me i tu drzim svoj balans... Jer inace mislim da bih vec prolupala doslovno.. Vjerovale ili ne ja, sam u jednom danu i ovu trudnocu odbolovala, dopustila si i da placem vristim, zivcanim... Onda sam si opet u glavi slozila kockice : tako je kako je, ne vrijedi plakati za prolivenim mlijekom.. Ja nisam nista kriva, dajem sve od sebe i borim se dok imam snage, kad ne budem imala necu...
Nisam tako 'prizemljeno' razmisljala s 31 i sad... Kad nisam ni upola znala kao sad..
Reci cu vam.. Kad sam dosla kod L i kad sam mu sve ispricala on mi je rekao da, samnom nece na kartu lako cemo jer je svjestan sto sam sve prosla i da vidi da puno toga znam i realna sam... Kad mi je u 6tt rekao sve je u redu, kaze za, sad je sve uredno ali vidjet cemo dalje idemo korak po korak.. Dosla sam u 7tt..srce je kucalo ali jedva, plod 5mm...prvo mi je rekao da mu se to ne svidja, hvatao se za glavu i pitao me : zelis li pricekati jos tjedan dana mozda bude bolje.. Ja mu kazem doktore ne cemo se zavaravati zar ne, ne zelim produljuvati i odgadjati neizbjezno.. I on onako tuzno : ne cemo ne, ova T ne izgleda, dobro... Da je netko drugi bio vjerojatno mu ne bi ni rekao to sto je meni, no mu smo si bas kliknuli i on je lijecnik po mom gustu..
Sa vjerom da ce jednom mozda biti,ali kaze idemo korak po korak.. Kod vas nesto nije u redu iako ne znamo sta, niste lak slucaj i necu vas zavaravati...
Ruska,Kod mene to izgleda otprilike ovako, uhvati me jaki jaki grc u donjem dijelu stomaka ko da me neko jako ustipnuo,drzi drzi pa pusti…i tako to dođe pa prođe,malo odmora pa opet dode i prode. Jucer je to bilo cca od 19h do 22h , a danas od 13h i dalje sad traje…takva vrsta grca me inace uhvati kad imam M, pa tipa drugi dan, popijem tabletu i to prođe.bas kao sto ti pises..sad ne mogu popiti nista, nije ni meni bol sad tako jaka da bi isla na hitnu ali nije ni slabasna…ja bi rekla da je to neka vrsta boli kako pocmu bolit i trudovi…😂 Krvarenje je vise manje stalno isto, na ulosku skroz malo, kad piskim bude na papiru uvijek kad se brisem i vidim malo u mokraći… Da mi je ovo netko pricao ne bi mu vjerovala..da danima ne znam na cemu sam, uzalud i testovi i beta kad me ovo ubija..ne znam do cega je , jeli to normalno,nije normalno,stalno se preispitujem, stalno neka neizvjesnot i stres…ne mogu se opustiti nikako osim nvecer kad popijem normabel 2 i zaspem..jedva cekam noc, sutra opet betu i iskreno se nadam da ce vikend bit bez boli ili bez krvi..bar da jedno od toga dvoje prestane bila bi mirnija,ovako stvarno nisam niti mogu biti.. ne znam da li me razumijes ali bas sam satrana 🤦🤦 ne bi htjela radi svog streda naskoditi plodu ali ko ovo moze kontrolirat svaka mu cast..
Cure,sorry sta danima pilam oko svog stanja ali jako mi puno znaci kad ovdje pojadam i dobijem neki savjet.
Pa ja sam u oar navrata imala takve grceve da sam morala cucnut i tako bit par minuta pa bi se onda ispravila, al bi i dalje bili prisutni. Ne pilas, normalno je da si zabrinuta! Pitah sta god zelis, uopce nije problem
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Leptirica i Pami bete su vam odlicne 🎉🤩 cestitam!!
Miss ja sam sva u neizvjesnosti kad citam tvoje postove, tako da vjerujem da te tvoje stanje izluđuje. Drzim 🤞🏻 da krvarenje stane i da te sutrasnja beta razveseli ❤️
Anitram zao mi je 😔 neka ti ovi mjeseci pauze donesu potreban predah i vjerovat cemo da ce sljedeca godina biti dobitna 😘
Lucija, Ljutopile tesko je ostati pozitivan kad se događaju takve stvari, ali koliko god bilo tesko bilo bi super voditi se stavom nase MTB jer na toliko stvari nazalost ne mozemo utjecati 😔 pokusati se okrenuti onome dobrom kako bi nam zivot imao neki smisao..
Moj prvi transfer u zivotu je prosao odlicno i cudan je osjecaj znati da u busi nesto imam 🤭 pretpostavljam da mi slijede jako skakljivi dani i primjećujem da je jako tesko ne razmisljati stalno o tome.. 🙈
Ja '88., mm '78.
2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻
Miss ja sam sva u neizvjesnosti kad citam tvoje postove, tako da vjerujem da te tvoje stanje izluđuje. Drzim 🤞🏻 da krvarenje stane i da te sutrasnja beta razveseli ❤️
Anitram zao mi je 😔 neka ti ovi mjeseci pauze donesu potreban predah i vjerovat cemo da ce sljedeca godina biti dobitna 😘
Lucija, Ljutopile tesko je ostati pozitivan kad se događaju takve stvari, ali koliko god bilo tesko bilo bi super voditi se stavom nase MTB jer na toliko stvari nazalost ne mozemo utjecati 😔 pokusati se okrenuti onome dobrom kako bi nam zivot imao neki smisao..
Moj prvi transfer u zivotu je prosao odlicno i cudan je osjecaj znati da u busi nesto imam 🤭 pretpostavljam da mi slijede jako skakljivi dani i primjećujem da je jako tesko ne razmisljati stalno o tome.. 🙈
Da, meni je malo pomoglo sta sam radila pa bi bila malo okupirana! Ali ti je cijelo vrijeme u glavi i osluskujes simptome stalno, a sve nest kao da ces dobit mengu 🙆♀️🙆♀️🙆♀️ to iscekivanje je meni najgore bilo, gore i od bockanja i od aspiracije i od svega
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
Naravno da bi bilo super.. I razmisljala sam i sama slicno, no kad odes na xxxy transfera i dozivis 3 spontana normalno je da 'padnes'.. Ja se ne mogu i siliti razmisljati drugacije nego sto je u mojoj 'prirodi'.. Svatko od nas je individua za sebe, sve smo toliko razlicite..
Meni je lakse ne siliti se razmisljati drugacije nego sto razmisljam jer je to u suprotnosti sa mojom prirodom i meni je to u redu, za mene, kao sto mi je u redu, dapace i super razmisljati drugacije no ja se ne mogu boriti jos i protiv svog unutrašnjeg glasa.. Ne mogu i necu,jer je to ono tko ja jesam...
DRUGI DIO
14:55 prozivaju me, vele to je hematom neki, ne znaju kako. Ja velim, imala sam hematom od operacije, to se već odavno povuklo. Doktor svejedno ostaje pri svome, daje terapiju heparin gel i betadine zavoje, i da odem hitno na Kožnu kliniku na pregled dermatologa za gljivice.
15:20 dolazim nazad na Kliniku za kožne, puštaju me ovaj put jer mi je kirurg dao internu uputnicu. Stanem pred aparat za mjerenje temp, (koju nemam), aparat podivlja, tvrdi da imam temperaturu, prvo 37.4, pa 37.3, pa 37.1. stojim kao budala par min, pa opet, normalna temp. Prolazim do šaltera. Kaže sestra - ne radimo, radimo do 15.00, dođite sutra ujutro. Ali imam hitnu uputnicu od liječnika opće prakse. Bila sam kod vas u 12.30 i poslali ste me na CHP, i sad sam izgubila 3 sata i vi mi govorite da me ne možete primiti! Pa kad hitna dermatološka ne postoji u HR, liječnik opće prakse vam je trebao pisat običnu uputnicu, pa bismo vas primili u 12h kad ste došli.
16:00 plačem mužu u autu da me nitko ne benda, i da je prst koma, a da mi ni krv nisu izvadili, da nikog ne brine sepsa ni ništa. Dolazim doma i sine mi - Visanne. Pročitam nuspojave. Shvatim da je to od Visanne reakcija 100%. Sama si postavim dijagnozu, obzirom da me nitko nije pitao je li pijem ikakve lijekove. Sama svoj doktor. I rest my case.
Ja ne vjerujem 😱😱😱😱 evo za poluditi.
Ali šetanje cijeli dan i još svi pametuju.
Nadam se da će sad proći i da ćeš se napokon moći smiriti
👱🏻♀️35 🧔🏻33
Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
Godina dana pokušavanja
10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
12/2020 FET beta 0.100
02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
5+5 ❤️
6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
url=https://lilypie.com]
DRUGI DIO
14:55 prozivaju me, vele to je hematom neki, ne znaju kako. Ja velim, imala sam hematom od operacije, to se već odavno povuklo. Doktor svejedno ostaje pri svome, daje terapiju heparin gel i betadine zavoje, i da odem hitno na Kožnu kliniku na pregled dermatologa za gljivice.
15:20 dolazim nazad na Kliniku za kožne, puštaju me ovaj put jer mi je kirurg dao internu uputnicu. Stanem pred aparat za mjerenje temp, (koju nemam), aparat podivlja, tvrdi da imam temperaturu, prvo 37.4, pa 37.3, pa 37.1. stojim kao budala par min, pa opet, normalna temp. Prolazim do šaltera. Kaže sestra - ne radimo, radimo do 15.00, dođite sutra ujutro. Ali imam hitnu uputnicu od liječnika opće prakse. Bila sam kod vas u 12.30 i poslali ste me na CHP, i sad sam izgubila 3 sata i vi mi govorite da me ne možete primiti! Pa kad hitna dermatološka ne postoji u HR, liječnik opće prakse vam je trebao pisat običnu uputnicu, pa bismo vas primili u 12h kad ste došli.
16:00 plačem mužu u autu da me nitko ne benda, i da je prst koma, a da mi ni krv nisu izvadili, da nikog ne brine sepsa ni ništa. Dolazim doma i sine mi - Visanne. Pročitam nuspojave. Shvatim da je to od Visanne reakcija 100%. Sama si postavim dijagnozu, obzirom da me nitko nije pitao je li pijem ikakve lijekove. Sama svoj doktor. I rest my case.
O Boze dragi! Pa sta se tebi nece svasta izdogadjat 🙆♀️🙆♀️
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
DRUGI DIO
Prestrašno, jako mi je žao što je taj zdr sustav u banani i što pate svi ljudi koji trebaju pomoć, a nemaju Covid
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Lucija ja se tako poistovjecujem sa tobom, kad te čitam kao da sebe čitam... isto razmišljanje...
Nikita ne želim sad pljuvati državu ali u ovoj državi moraš sve sam pa i doktor si biti.... strašno što nam se događa. I baš mi je žao što si to danas prošla
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
Nikitta hvala ti 😍😘 ja stvarno ne vjerujem sto ti se događa..ti si to opisala tako da sam se morala malo nasmijati, ali tebi sigurno nije nimalo smijesno 🙄
Lucija razumijem ❤️ i zelim ti sto prije zivotnu situaciju koja ti nece ostaviti prostora razmisljati negativno 🙏🏻
Ja '88., mm '78.
2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji